BALLS & BEAUTY: 7 BOEKEN VOOR DRUILERIGE DAGEN

Op druilerige herfstdagen lijkt je opkrullen in de zetel met een goed boek vaak de enige logische keuze. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg ballsy boeken te vinden met beauty en/of bossladies als onderwerp. Deze zeven titels zijn ons op het lijf geschreven. Total(ly) Girlcrush!

 

1. L'OFFICINE UNIVERSELLE BULY - AN ATLAS OF NATURAL BEAUTY: BOTANICAL INGREDIENTS FOR RETAINING AND ENHANCING BEAUTY

 
BeFunky-collage (16).jpg
 


Als de Parijse luxeparfumerie-met-fin-de-siècle-twist L'Officine Universelle Buly een boek uitbrengt, dan weet je gewoon meteen dat dat een must-read wordt. Gaat het dan ook nog eens over beauty met natuurlijke ingrediënten en draagt het een groene boodschap uit, dan zijn wij helemaal verkocht.


Innovatie en natuurlijke beauty vormen de kern van Buly als skincaremerk, en dit boek bevat zowel het erfgoed van de Franse apotheker tot het moderne gebruik van botanische ingrediënten. Boordevol recepten voor huisgemaakte schoonheidsproducten geeft deze botanische beautybijbel informatie over meer dan 80 zaden, bloemen, oliën, bomen, vruchten en kruiden.2. LE GRAND LIVRE DU PARFUM

 
BeFunky-collage (23).jpg
 

De parfummarkt in Frankrijk is ettelijke miljarden euro’s waard en stuurt jaarlijks zo'n 2000 nieuwe geuren de wereld in. Met haar big-budget-reclamecampagnes, haar bloemenvelden – die van in Grasse, als het even kan – en haar parfumeurs lijkt de parfumwereld wel dromen te bottelen. Maar wie weet echt hoe, waar en door wie parfums worden gemaakt? Oppervlakkige communicatie en een zorgvuldig gecultiveerde geheimhouding heeft de parfumwereld immers eeuwenlang in mysterie gehuld.


Waar worden geuren van gemaakt? Wie zijn die parfumeurs en hoe ziet hun werkdag eruit? Wat gebeurt er tussen de eerste glimp van een idee en het ontwerp van een nieuwe fles? Wat zijn de verschillen tussen de commerciële en de nicheparfumerie? Hoe gaat het verder nadat een geur eenmaal is gelanceerd? Ambitieus, gepassioneerd en nieuwsgierig geeft dit boek – uitgebracht door de makers van parfumtijdschrift Nez – antwoord op al deze vragen. De opzettelijk transparante en pedagogische toon bestrijdt clichés en gaat in tegen de soms intimiderende en vage taal van de parfumindustrie. Een droomboek voor geboren snuffelaars.
3. LILLY SINGH - HOW TO BE A BAWSE

 
BeFunky-collage (24).jpg
 

Lilly Singh – beter bekend als ||Superwoman|| – is een echte entertainer. Haar grappige en inspirerende YouTube-kanaal telt meer dan 10 miljoen subscribers en maakte haar bekend bij het grote(re) publiek. Ze acteerde in enkele films en produceerde in 2016 haar eigen film. Als rolmodel voor vrouwen en meisjes over de hele wereld startte Singh haar #GirlLove-initiatief om girl-on-girl-haat te stoppen en gendergelijkheid te promoten.

Singh werd in 2016 al genoemd in de Forbes-lijsten ‘30 under 30: Hollywood & Entertainment’ en ‘Fast Company’s Most Creative People in Business’, deed haar ding in The Tonight Show met Jimmy Fallon en prijkte op de glossy pagina’s van magazines zoals Entertainment Weekly, People, Elle Canada, Seventeen, Vogue India, The Wall Street Journal en The New York Times. Ze bracht bovendien onlangs haar eigen lippenstift genaamd Bawse uit in samenwerking met Smashbox. Een bawse naar ons hart!


In haar boek gidst ze jonge vrouwen in de richting van being a ‘bawse’ – “een persoon die zelfvertrouwen uitstraalt, doelen bereikt, behoorlijk gekwetst kan worden, maar toch oprecht blijft lachen”. Verteld op Singhs eigen hilarische, ballsy manier en met verhalen uit haar eigen leven om de boodschap te onderlijnen, laat ze zien dat er geen shortcuts zijn naar succes“fight for it, don’t wish for it”, is niet voor niets een van haar motto’s – maar dat het verdorie wel plezant kan zijn.

4. LISA ELDRIDGE - FACE PAINT

 
BeFunky-collage (26).jpg
 

In Face Paint verkent Lisa Eldridge – make-up artist, creative director en auteur – de geschiedenis van de make-up. Van de oude Egyptenaren en de klassieke oudheid wandelt ze verder door het Victoriaanse tijdperk en the era of the silver screen. Maar ook de grensverleggende make-uptechnieken van vandaag en van de toekomst komen aan bod.


Face Paint duikt in de praktische en soms eigenaardige redenen achter het gebruik van make-up, de materialen die vele generaties in gebruik zijn geweest en de betoverende idolen die de technieken hanteren. Het is een interessant naslagwerk over de geschiedenis van het ‘mooi maken’ en de sociale geschiedenis van vrouwen dat een alternatieve manier biedt om de levens van die vrouwen te begrijpen: door de kleurrijke caleidoscoop van de make-up.


5. MARIEKE EYSKOOT - DIT IS EEN GOEDE GIDS

 
BeFunky-collage (27).jpg
 

Marieke Eyskoot is een expert in sustainable fashion en lifestyle die stijlvol duurzaam leven op de kaart zette. Daarnaast is ze consultant voor merken, winkels en bedrijven en medeoprichter van fair fashionbeurs MINT. Ze schreef de eerlijke kledinggids Talking Dress en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar.


Dit is een goede gids is gewoon letterlijk een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Zou je best wat duurzamer willen leven en kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dit boek zet je op weg, met veel informatie, concrete tips en merkenlijstjes en interviews met interessante personen die voorvechter zijn van een groene levensstijl. Met de nadruk op stijl. Bovendien leest het net zo lekker weg als een modemagazine, al zijn de feiten soms erg confronterend. Wij zijn vooral fan van het uitgebreide hoofdstuk over beauty.

6. EMILIE SOBELS & MARTJE HAVERKAMP - BABE, YOU GOT THIS

 
 

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Met een eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven vinken ze alle vakjes af. Wanneer die successen dan ook nog eens continu met de hele wereld gedeeld worden via sociale media, vraag je je soms af wanneer jij al die successen zal bereiken.

In Babe, you got this snappen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, schrijver voor o.a. Glamour en Fashionista) die zorg volkomen. Daarom vroegen ze voor dit boek meer dan 20 inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder jezelf helemaal kwijt te raken?

Want succesvolle vrouwen helpen elkaar. Babe, you got this!7. EMILIE SOBELS & ROSA DAMMERS - BABE, YOU GOT THIS: HET WERKBOEK.

 
 

In de bestseller Babe, you got this deelden ruim 20 inspirerende vrouwen hun levenslessen en adviezen. Nu is het aan jou! In Babe, you got this: Het werkboek sta jij centraal en ga je aan de slag met jouw dromen, ambities en talenten. Het werkboek staat vol opdrachten, adviezen, lijstjes en tips & tricks die je helpen om jouw carrièreplannen uit te stippelen.


Je passie bepalen, concrete doelen formuleren en tegelijkertijd je zelfkritiek de baas blijven? You got this! Net als van jezelf een sterk merk maken, de euro's op je bankrekening beheren, je sociaal leven bewaken en bovenal veel plezier beleven aan alles wat je onderneemt. Babe, you got this for sure!

Deze 5 cultklassiekers van NARS mogen niet in je beautytas ontbreken

Jarenlang plunderde ik elke Sephora die ik maar tegenkwam in het buitenland en propte ik steevast mijn winkelmandje vol met make-up en skincareproducten van het iconische make-upmerk NARS. Maar nu is een nieuw tijdperk aangebroken. Eentje waarbij ik – en bijgevolg jullie – niet langer bergen hoeven te verzetten om aan onze lievelingsproducten te komen. Lees: NARS is al enkele maanden gewoon verkrijgbaar bij Parfuma in Antwerpen!


Wat NARS zo iconisch maakt? Naughty namen als Orgasm, Deep Throat en Stripped, maar ook steengoede multitaskende producten. Lees snel welke 5 cultproducten niet in je make-uptasje mogen ontbreken!

 

Beauty has no rules

16-Francois-Nars.w330.h412.jpg

NARS is een cultmerk onder beautylovers en make-upartiesten. Niet verwonderlijk als je weet dat het merk het geesteskind is van een make-up artist. François Nars leerde de kneepjes van het vak bij de Carita-make-upschool in Parijs, maar verhuisde in 1984 naar New York om een carrière als make-upartiest na te streven. Met succes: hij werkte voor veel befaamde magazines en fotografen en wist zijn stempel te drukken op de scene.


Zoals vele anderen in de sector – denk maar aan namen als Bobbi Brown, Pat McGrath, Kevin Aucoin, Charlotte Tilbury – was François Nars niet tevreden met de make-upproducten die toen voor handen waren. In de eighties beschikten make-up artists nog lang niet over de allerbeste skin-like foundations en highlighters in alle soorten finishes, en van YouTube en bijhorende beautygoeroes was nog niet eens sprake. Lees: het was veel minder makkelijk om make-up savvy te zijn en een make-upkunstwerk uit hun penselen te toveren. François Nars had moeite om een lipstick te vinden die aan zijn eisen voldeed, en besloot uiteindelijk om het heft in eigen handen te nemen. Met al zijn vergaarde kennis lanceerde hij in 1994 zijn eigen lipsticklijn, met 12 tinten lippenstiften die in geen tijd waren uitverkocht.


Met als merkslogan ‘Beauty has no rules’ had hij als doel om beauty in een heel ander licht te stellen. Zo was hij in de zwaar opgemaakte eighties al fan van een ‘no make-up’- make-uplook, wat toen op zijn minst gezegd revolutionair was. Na het succes van de lipsticks volgde als snel een complete make-uplijn die tot op de dag van vandaag nog steeds extreem populair is – en waar Sephora’s wereldwijd voor worden geplunderd door ondergetekende. Hun producten zijn immers niet alleen kwalitatief hoogstaand, het zijn ook echte multitaskers. En laat ik daar nu net grote fan van zijn.


In 2000 werd NARS verkocht aan beautygigant Shiseido, maar François NARS heeft nog wel de touwtjes in handen als creatieve rechterhand die voor de artistieke inslag van het merk blijf zorgen.Cultproducten

Zoals gezegd: onder beautylovers en -professionals is NARS een waar cultmerk. Ook ikzelf heb een paar favorieten waar ik steeds naar teruggrijp omdat ze zo heerlijk veelzijdig zijn. Met slechts een handvol multitaskers zowel een dag- als avondlook creëren? No prob! Ik testte het voor jullie uit!1. ORGASM Liquid Blush

François NARS is een ware beautypionier. Zo verzorgde hij de eerste runwayshow die wel 65 verschillende beautylooks telde bij Marc Jacobs en zette hij – eveneens bij Marc Jacobs – de ‘no make-up’-make-uplook op de kaart.

Maar voor beautylovers aller landen staat hij vooral bekend als de man die vrouwen de perfecte blush voor een flushed look gegeven heeft. Met een naam als Orgasm hoef je je niet af te vragen wat de inspiratiebron was. De iconische perzikroze poederblush werd ontworpen als een universele blush die elke vrouw goed staat en voorziet van een mooie (after)glow.


Ondertussen werd de Orgasm-lijn uitgebreid met 9 extra producten, waaronder een lipgloss, nagellak etc. Multiple Orgasms gegarandeerd!


Tina_07.jpg

By Day

Gebruik de vloeibare blush als een kleine magic touch om je look te vervolledigen. Ideaal om wat kleur aan je look toe te voegen zonder te overdrijven. Start met een klein beetje product: het is makkelijker om op te bouwen dan om af te bouwen.

Tina_06.jpg

By Night

De laatste maanden zagen we een enorme terugkeer van eighties-blush and I love it! Neem dit niet te letterlijk: je hoeft je gezicht niet te begraven onder een dikke, roze waas, maar breng je blush net iets hoger aan dan je normaal zou doen.

Breng de blush met je vingers aan op je wangen (zoals bij de day-look), en ga dan geleidelijk aan ietsje verder naar de jukbeenderen toe. Eighties-partylook gegarandeerd!

 NARS Liquid Blush - €31.00

NARS Liquid Blush - €31.00

2. Climax Mascara

 NARS Climax mascara - €25

NARS Climax mascara - €25

Deze nieuwkomer mocht niet ontbreken. Als je een mascara aankondigt als: ‘deze mascara doet voor je wimpers wat Orgasm doet voor je wangen’, dan schep je gezien de cultstatus van die laatste wel erg hoge verwachtingen. Maar die heeft NARS met zijn Climax Mascara volledig ingelost.
Maar weinig mascara kunnen alle claims waarmaken: extra lengte, volume, krul én definitie zou eigenlijk de perfecte mascara zijn. Wel, deze nieuwkomer scoort hoog op álle vlakken! En als verschillende mensen je complimenteren met je mooie wimpers als je deze op hebt, dan weet je dat anderen dat ook vinden!

DP0831201807031264M.jpg

By Day

Hopelijk ben je intussen vertrouwd met het dagelijks gebruik van mascara, if not: you're missing out. Geen probleem in de ochtend dat niet op te lossen valt met een likje mascara. Of toch bijna. Wandelend lijk no more!

Tina_10.jpg

By Night

Ga een stapje verder en haal je inspiratie in de wondere wereld van de catwalktrends! Een likje gekleurde mascara over je gewone mascara tilt je look meteen naar een meer fashionable niveau. Wel goed opletten dat je niet te veel product gebruikt, anders krijg je klonters of samenklittende wimpers. Tenzij je gaat voor het spinnenpootjeseffect à la Twiggy: fine by me!

3. The Multiple Stick

Als je hier regelmatig eens een kijkje neemt, ben je ongetwijfeld al vertrouwd met multi-use beauty. Niets leuker dan een look creëren met één enkel product, dat je dan ook pas echt ten volle zult leren appreciëren. Ook deze make-upstick is heerlijk multifunctioneel: je kan de prachtige tinten zowel op de wangen, lippen als ogen gebruiken. Een handige stick, brede stick die het perfect toelaat met de vingers te werken voor een zachtere look. Bovendien bestaat in maar liefst 12 verschillende tinten. Geen excuus meer om ’s morgens een snelle make-up look te skippen, lazy girls.

 NARS the multiple stick - €41

NARS the multiple stick - €41

By day: Overdag gebruik ik deze stick graag op de ogen. Een vloeibare oogschaduw of oogschaduwcrème oogt veel moderner dan een poedervariant en bespaart je ‘s morgens bovendien heel wat tijd. Niets goochelen met kwasten, gewoon met je vingers aanbrengen en mooi uitwrijven tot je jouw perfecte resultaat bekomt.

By night: Geen look die dit product niet aankan, dus laten we ’s avonds maar voor rode lippen gaan! Voor een ietwat nonchalante liplook die er niet te strak en berekend uitziet (erg trending momenteel) kan je ook hier gewoon wat aanbrengen met je vingers. Wie het liever netjes en polished heeft, kan een penseel uit de kast halen en het product aanbrengen met strakkere lijnen. Beide looks zijn alvast Girlcrush-approved.

4. Radiant Creamy Concealer

Met concealer moet je altijd wat voorzichtiger omspringen dan met andere beautyproducten. Naast een goeie dekking van je blauwe kringen wil je vooral dat hij 100% aansluit bij je huidskleur. NARS heeft 10 verschillende concealertinten in zowel medium als hoge dekking. De echte magie zit ‘m in de lichtreflecterende technologie die naast rimpels en lijnen verdoezelen ook je donkere wallen doet verdwijnen.
Als extraatje bevat hij hydraterende ingrediënten die dan weer voor een extra egale finish zorgen. Begrijpelijk dus dat deze al jaren niet meer weg te slaan is uit mijn make-up bag.


nars-creamy-concealer.jpg

Day & Night

Of je nu houdt van een zware dekking of een zachte touch, op zich hoeft je concealerroutine niet te veranderen wanneer je van een daglook overgaat tot een nachtlook. Wie dat toch graag doet, kan ’s avonds zwaar aan het shapen gaan. Een paar welgeplaatste likjes concealer in een iets donkerdere of iets lichtere tint kunnen je gezicht een heel andere vorm geven. Onze tip voor een resultaat dat er niet te veel uitziet alsof je bij RuPaul te rade bent gegaan: gebruik een lichtere concealer ( die niet teveel verschilt van je eigen huidskleur) om je ogen, neusbrug, jukbeenderen en kin op te lichten.

5. Monoi Body Oil

’s Zomers of winters, ik ben het hele jaar door grote fan van een goeie lichaamsolie.
Naast de aangename textuur, extra hydratatie en tropische parfum (kokos, ylang-ylang, frangipani en vanille: kom maar op met die Hawaï-vibes) zorgt dit product voor meer dan alleen een zacht, geurig velletje. Deze olie geeft je namelijk meteen een perfecte gouden godinnengloed, zelfs in de winter. The queen has arrived.

0607845021049.jpg

By Day

Deze niet-glanzende monoï-olie kan je aanbrengen na het douchen of badderen, maar ook gebruiken als massageolie of gewoon om de dag heerlijk glowy te beginnen. Een winner en all-timefavoriet in mijn badkamer!

0607845021032.jpg

By Night

Shimmer time met de glanzende variant van deze magische olie. Combineer met een weinig verhullende top en show that glow op de dansvloer!Thanks to our team!

Fotografie:
Ken Claes
Styling: Renee van avermaet
Makeup: Ine D’hoe & Crystal Die
Model: Tina @ The agent

Onze alternatieven voor micellair water

Dat je je huid elke ochtend en avond goed moet reinigen en echt nooit ofte nimmer met je make-up nog op mag gaan slapen is er intussen al goed ingeprent door beautymagazines, YouTube-goeroes en onze mama’s. Maar hoe, dat staat ons vrij. Sure, micellair water, een schuimreiniger of een reinigingsolie zijn allemaal prima opties, maar het kan ook anders. Deze verrassende nieuwigheden zijn een welkome – en vooral handige – afwisseling!

Het ‘ontschminkwashandje’

 The Makeup Eraser Original - €9.95

The Makeup Eraser Original - €9.95

Deze trooper bestaat intussen al even, maar is bij ons toch nog niet ingeburgerd. Onterecht, want dit is De Handigste en Snelste Beautytool Ooit. Een hele claim voor iemand die zoveel beautyproducten en -tools uittest, maar eens je dit probeert ben je onherroepelijk verkocht. Met dit ‘washandje’ heb je namelijk alleen wat water nodig om je make-up te verwijderen, voor de rest helemaal niets, nothing, nada!

Hoe dit kan? Deze washandjes zijn gemaakt uit microvezel, een synthetische stof met minuscule vezeltjes die grillig van structuur zijn. In tegenstelling tot bij katoen, dat ronde vezels heeft, blijven vuil, make-uprestjes en zelfs bacteriën erin vasthaken. Waar katoen het vuil eigenlijk gewoon in het rond beweegt, neemt microvezel make-up tot het allerlaatste restje weg. Lees: je hebt geen extra producten meer nodig om je gezicht te reinigen. Wij deden de test, en zowel onze foundation als hardnekkige waterproof mascara krijgt hij er met een paar simpele wrijfbewegingen gewoon af. Geen enkele make-uplook die een poetsbeurt met dit wonderdoekje heeft overleefd!

Perfect voor lazy girls dus, maar wie wel houdt van een iets uitgebreider demaquillageritueel of net als ik grote fan is van double cleansing, kan z’n reinigingsroutine nog aanvullen met een beetje reiniger naar keuze.


Ben je bang dat een stevige schrobbeurt je gevoelige huidje overstuur zal maken? Niet nodig! Naast het feit dat je eigenlijk geen mogelijk irriterende producten meer hoeft te gebruiken zijn deze microvezelwashandjes extreem zacht en geschikt voor alle huidtypes. Bovendien gaan ze ook veel langer mee dan een katoenen wegwerpwatje: als je ze na gebruik steeds mooi uitwast met een beetje zeep en laat drogen, kun je ze tot zo’n drie maanden gebruiken!

MakeUp Eraser bracht dit concept als eerste op de markt, maar intussen zijn er al tal van beautymerken mee op de kar gesprongen. Onze favorieten: het MakeUp Eraser Original Magic Removal System, de Magic Mitt van Jane Iredale, en de Make-upremover handschoen van GLOV.

 GLOV makeupremover - €16.99

GLOV makeupremover - €16.99

 Jane Iredale Magic mitt - €17

Jane Iredale Magic mitt - €17Reinigingsborstels

 NUSKIN Ageloc Lumispa - €202.31

NUSKIN Ageloc Lumispa - €202.31

Jarenlang heb ik mijn gezicht gewoon met mijn handen gewassen, maar no more. Sinds ik deze heb getest, ben ik helemaal hooked aan de reinigingsborstel. Reinigingsborstels beloven in het algemeen een veel grondigere reinigingsbeurt: door de snelle bewegingen zouden de borstel dieper in je poriën kunnen dringen en zo veel meer vuil aanpakken. De zalige minimassage voor je gezicht krijg je er bovendien gratis bij!

’s Avonds vergt het wel ietsje meer werk dan pakweg een ontschminkwashandje: je reinigt elke gezichtszone apart, en het toestelletje geeft zelf aan wanneer het tijd is om aan de volgende zone te beginnen. Maar die paar extra minuutjes tijd die je eraan verliest, win je zeker en vast in resultaat!


Sinds de elektrische reinigingsborstel zijn plekje veroverde in mijn reinigingsritueel ziet mijn huid er veel beter uit én hij voelt ook veel zachter aan! Mijn favoriet is de Lumispa van Nuskin die met een alternatief borsteltje op de proppen kwam: de siliconenkop zou nog hygiënischer moeten zijn voor je huid dan synthetische borstelhaartjes en bovendien is hij waterbestendig. Douchen en meteen ook mijn gezicht reinigen: check!Magnetisch masker

Hoewel we onszelf op tijd en stond heel graag verwennen met een kleimasker, een sheet mask of bubble mask, blijven we steeds op zoek naar iets nieuws. Enter het magnetische masker!


Cleopatra droeg al een magnetisch amulet rondom haar hoofd dat voor een jeugdig uiterlijk moest zorgen.
En als de geschiedenis ons één ding geleerd heeft, is het dat deze Egyptische beautyqueen absolute #goals is als het op schoonheidstrucjes aankomt, van baden in ezelinnenmelk en honing tot rozenwater gebruiken als toner.

Een magnetisch masker breng je rijkelijk aan, zoals je bij een ander gezichtsmasker zou doen. Daarna laat je het zo’n tien minuten intrekken, waarna je het kan verwijderen met... een magneet! De magneet verwijdert niet enkel het masker, maar ook de onzuiverheden en make-upresten die het masker heeft geabsorbeerd. Extra leuk: je hoeft zelfs niet na te spoelen met water.


Heel instagrammable allemaal, maar het pakt ook die verstopte poriën aan. Het masker, dat onder andere vulkanische as, mineralen in poedervorm en ijzerpoeder bevat, gaat net als een kleimasker talg, vuil en make-upresten absorberen. De magneet gaat dat met ijzer verrijkte masker aantrekken en verwijdert zo de maskerrestjes, inclusief het geabsorbeerde vuil, uit je poriën, waardoor jij achterblijft met een zacht, proper velletje.


Verder bevat het ook verschillende voedende antioxidanten. Aangezien celoxidatie (in de hand gewerkt door vrije radicalen) zorgt voor een vervroegde huidveroudering en snellere huidverslapping, zijn antioxidanten een uitstekend anti-agingingrediënt. Een van die antioxidanten is hydroxypinacolone retinoate, een stabiele, milde vorm van vitamine A die de collageenproductie en celontwikkeling gaat versnellen. Lees: ook nog eens een glad, egaal velletje met een gezonde glow. Magnetic? More like magic!

 E.L.F magnetisch masker - €22

E.L.F magnetisch masker - €22

 Dr. Brandt masker - €80,58

Dr. Brandt masker - €80,58

COMEDY QUEENS JEN KIRKMAN EN APARNA NANCHERLA ARM IN ARM VOOR & OTHER STORIES

Stand-upcomedy is misschien wel een van de laatste mannenbastions waar nog maar weinig vrouwen zich aan waagden. Na het decennialange vooroordeel dat vrouwen niet grappig zouden zijn, bewijzen gelukkig hoe langer hoe meer vrouwelijke comedians het tegendeel. & Other Stories legt de glamour, de spotlights en de donkere nachten van het feestseizoen vast door Aparna Nancherla en Jen Kirkman, twee van de meest boeiende rijzende sterren van de comedy, samen te brengen voor een herkenbare en humoristische holiday special. Én een feestcollectie die morgen in de rekken hangt, natuurlijk.
Wij gingen in gesprek met deze twee topdames.

 
htehteh.jpg

Jen Kirkman

Als een van Amerika’s meest gerespecteerde comedians, verheft Jen Kirkman haar eigen leven tot kunst en zette ze dagdagelijkse anekdotes om in een decennialange carrière. Ze is stand-upcomedian, screenwriter, podcaster en actrice met verschillende albums, twee Netflix-specials en nu al een bestselling autobiografie op haar naam.

luilul.jpg

Aparna Nancherla

Haar collega-comedyqueen Aparna Nancherla is dan weer één van de meest aimabele comédiennes die vandaag in de VS aan het werk zijn. Met duizenden volgers op sociale media, vermeldingen in ‘Late Night With Seth Myers’, passages in ‘Inside Amy Schumer’ en verschillende populaire podcasts, webreeksen en de Netflix-special ‘The Stand Ups’ to prove it.

OVER SAMENWERKEN

jyyjt.jpg

Wanneer deze twee comedy powerhouses hun krachten bundelen met een vrouwelijk en vooruitstrevend merk als & Other Stories, betekent dat dan ook verbaal en visueel vuurwerk. “& Other Stories streeft constant naar empowerment van vrouwen”, zegt Sanna Lindberg, de managing director van & Other Stories. “Vrouwen in comedy maken de weg vrij voor vrouwen over de hele wereld door de ongefilterde stemmen van vandaag te zijn. Daarom willen we met deze samenwerking hun verhaal eren.”


Samenwerken is nochtans niet eigen aan de job. “Stand-upcomedy mag dan wel een soloaangelegenheid zijn, maar als comedians hebben we sowieso een band”, vertelt Jen over de samenwerking met Aparna. “We leven beiden hetzelfde gekke leven en we begrijpen elkaar. Al lopen we normaal gezien niet arm in arm, zoals we op de foto’s doen, maar de spirit ervan zit goed. We’re sisters in this!”


OVER GENDER(GELIJKHEID)

1azpfhap.jpg

Aparna: “Vrouwelijke comedians worden dikwijls oneerlijk veroordeeld voor het praten over onderwerpen als uiterlijk, body issues of hun persoonlijke leven, terwijl dit net de topics zijn die vrouwen door de maatschappij naar zich toegeschoven krijgen. Natuurlijk praten we daarover! Het is bijna alsof van vrouwen wordt verwacht dat ze zich beperken tot exclusief heteroseksueel mannelijke interesses om als grappig bestempeld te worden. Ik denk dat echte gelijkheid er pas komt wanneer iedereen over zijn of haar eigen ervaringen kan praten on-stage. Onverschilligheid tegengaan door mensen op een meer toegankelijke en minder bedreigende manier kennis te laten maken met nieuwe ideeën, dat zou de blik van zowel het publiek als de hele comedy community enorm verbreden.”


Praten over body issues is dus helemaal oké volgens de dames.


Jen: “Voor ik op het podium over mijn lichaam praat, denk ik altijd grondig na over hoe ik me erover voel. De dingen die me tegenvallen aan mijn lichaam, bespreek ik niet tijdens mijn shows omdat dat niet grappig zou zijn. Misschien zelfs wat triest, mensen zouden me erna willen troosten en zeggen dat ik er goed uitzie.”


TIPS TIPS TIPS

Is je goedevoornemen voor 2019 om meer vrouwen te steunen? Dan zijn dit de next women in comedy volgens Aparna.


“Ik heb zoveel aanraders dat ik kan blijven opsommen: Jo Firestone, Naomi Ekperigin, Maeve Higgins, Ashley Brooke Roberts, Jacqueline Novak, Joyelle Johnson, Lizzy Cooperman, Mitra Jouhari, Patti Harrison, Catherine Cohen, Sandy Hoenig, Alyssa Stonoha, Lorelai Ramirez, Janine Brito, Eliza Skinner, Irene Tu, Ana Fabrega, Natasha Rothwell, Jackie Kashian, Laurie Kilmartin, Meredith Casey, Maria Bamford, Kate Berlant, Emily Heller en Beth Stelling. Dat is echt het minimum. (lacht) Al deze vrouwen zitten op verschillende plaatsen in hun carrière, maar ze inspireren me allemaal op hun unieke, briljante manier.

hrhrhr.jpg


En één tip voor vrouwen die graag zelf stappen in de comedywereld willen zetten?


Aparna:Vertrouw op je buikgevoel als het gaat over wat je grappig vindt, probeer niet te schrijven als iemand anders dan jezelf. Sommige beginnen comedians klinken in het begin wel wat als hun persoonlijke helden, maar als alles goed gaat, vinden ze vrij snel hun eigen brand of funny.”

Jen: “Probeer niet op voorhand te voorspellen hoe succes eruit zal zien, denk niet dat het na een tijd smooth sailing zal zijn. Comedy is een lifestyle en een passie, verwacht zeker in het begin niets terug. Also: roep niet op het podium, ze kunnen je horen. Daarom heb je een microfoon.”


De samenwerking van Aparna en Jen is vanaf donderdag 6 december beschikbaar in de & Other Stories-winkels en op stories.com.


De beautyfavorieten van de Girlcrush-redactie: november 2018

Oktober was dan nog wel één lange, uitzonderlijk warme en zonnige nazomer, in november was summer officially over, en daar moeten we ons toch stilaan bij gaan neerleggen. De droge lippen verschijnen weer ten tonele, onze huid kan wel wat extra hulp gebruiken en ook het parfum dat onze zomer kleurde, moet plaatsmaken voor onze favoriete herfstgeuren. Het voelt haast als afscheid nemen van een vakantieliefde...

De Girlcrush-redactie mag dan wel immer lustig aan het testen zijn – afscheid nemen van pretty products is inmiddels zowat onze tweede natuur – af en toe zijn we zo onder de indruk dat een beautyproduct uitgroeit tot een vaste waarde in ons beautytasje – voor even toch. Benieuwd wat onze redactie deze maand heeft uitgetest en ook mee de herfst en winter in neemt? Lees dan zeker verder. Je krijgt er misschien zelf testkriebels van.

 

CEO & creative director Crystal:

hbz-dior-foundation-1527623848.jpg

Backstage foundation DIOR

Wanneer je op werkelijk elk mogelijk sociaal medium om de oren wordt geslagen met een nieuw product, word je toch wel benieuwd naar wat de hype nu eigenlijk inhoudt. Peter Philips, landgenoot, make-upgoeroe en creative & image director bij Dior, bracht een nieuwe foundationlijn uit die het voor letterlijk iedereen makkelijk moet maken om de perfecte kleurmatch te vinden. Lees: een lijn van 40 tinten met 6 verschillende ondertonen.

“Parfumerieën zetten te veel in op vast clienteel, waardoor er vaak maar een beperkt aantal kleuren beschikbaar is. Heel frustrerend voor enorm veel mensen.” vertelt Philips. En dat is exact wat hij wilde veranderen. Of de foundation de hype ook echt waard is? Yes, sir! De Dior Backstage-foundation is een erg lichte foundation die absoluut niet zwaar aanvoelt, maar toch netjes alles bedekt wat het zou moeten bedekken.

De formule is zo vederlicht dat op onze redactie veel kritische blikken en fronsende wenkbrauwen te zien waren: “Kan zo’n lichte formule mijn littekens wel goed bedekken? Ik weet het niet, hoor...”

Maar hij heeft de test ook effectief doorstaan! Acnelittekens, oneffenheden en zelfs mijn wallen: alles is vedwenen als sneeuw voor de zon! Hello, flawless skin! Een bezoekje aan de fitness heeft bovendien ook meteen bewezen dat hij net zo waterproof en zweetresistent is als hij belooft te zijn.

Ik ben fan.

CEO & managing partner Bert:

DOLCE-GABBANA-DG-LIGHT-BLUE-EAU-INTENSE-EDP-FOR-WOMEN.jpg

Dolce & Gabbana Light Blue Eau de Toilette


Als man des huizes heb ik eigenlijk een grote collectie aan parfums, en die wissel ik dan ook graag eens af. Deze maand was Dolce & Gabbana Light Blue mijn favoriet, en wel omdat dit parfum me herinnerde aan mijn alleerste parfum als kleine jongen: de Tommy Jeans Cologne. Een frisse geur voor mannen die het wel hebben voor citrus en de zomer maar geen gedag kunnen zeggen.

Editor-in-chief Kora-Lee:

0607845027607.jpg

Nars Powermatte Lip Pigment in Slow Ride

Lipstick + hamburger eten = vragen om problemen, maar deze matte, vloeibare lipstick blijft zelfs na het binnenwerken van een Big Mac mooi op zijn plaats. De Powermatte Lip Pigments zijn – zoals de naam doet vermoeden – erg gepigmenteerd en langhoudend. Lees: Een prachtige, nude ‘my lips but better’-kleur die goed dekt, makkelijk aanbrengt en een hele dag op zijn plaats blijft. De matte finish maakt het geheel extra stylish, maar als ik zin heb in een licht glanzend effect, dan breng ik er gewoon een beetje NARS Satin Lip Pencil in Het Loo over aan!

Redactrice Ine:

10302812-1884530159545241.jpg

Redken All Soft-shampoo

Glossy en shiny haar is altijd in, en dat is exact waar deze shampoo voor zorgt. Bovendien doet hij je lokken ook zijdezacht aanvoelen. Met de All Soft-shampoo van Redken voel ik me altijd alsof ik in een shampooreclame acteer! Mijn haren worden van nature redelijk snel dof en pluizig in de herfst, maar voelen dankzij deze shampoo veel zachter aan dan normaal. Ik zie er ook niet meer uit alsof ik recht uit mijn bed ben gekropen – en dan heb ik het niet over de goeie net-uit-bedlook! Nee, ik zie er moeiteloos verzorgd uit: een dikke plus!


Redactrice Chloe:

soapwalla_deodorant_citrus_500x.jpg

Soapwalla-deodorantpasta

Tijdens een bezoek aan de beautypersdagen – een event waar wij beautyjournalisten de nieuwe beautylaunches voorgeschoteld krijgen – viel ons oog meteen op deze deodorant. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat er meteen heel wat vooroordelen de kop opstaken. kijken. Allereerst: deze deo zit in een potje, is dat wel hygiënisch? Ten tweede: Een soort kleverige pasta als deo, werkt dat wel? Ten derde: een natuurlijke deo, is dat wel sterk genoeg? Oh boy, hebben we onze mening hierover moeten herzien: dit zou weleens de beste deodorant kunnen zijn die ik al heb geprobeerd! Toegegeven: het is even wennen om elke morgen wat een glazuurachtig goedje met je vingers te nemen en onder je oksels te smeren, maar dat went redelijk snel. Hij absorbeert vocht, remt de bacteriëngroei af en houdt de vorming van onaangename geurtjes 24 uur lang tegen. Alles wat je zou verwachten van een goede deodorant, quoi. En hadden we al gezegd dat hij ook alleen maar biologische ingrediënten bevat?

Redactrice Ashley:

51lx9GcMieL._SX355_.jpg

L'Oréal Paris Infallible Eyeliner

Een nieuwe liefde voor gekleurde eyeliner is opgestaan ten redactie Girlcrush, en ja, dat kan er heel stijlvol uitzien. Een witte eyeliner voor een frisse oogopslag, zachtroze voor een girly look of groen als het wat edgyer mag – de mogelijkheden zijn eindeloos! Mijn cat-eyes zien er zoveel spannender uit wanneer ik ga voor donkerpaars en niet voor het klassieke zwart! Het is beslist: de zwarte eyeliner gaat bij ons even teurg de beautykast in.

Stagiaire Freya:

homeoplasmine-creme-soin-hydrating-cream.jpg

Homeoplasmine


Misschien wel het meest onsexy product uit onze reeks deze maand, maar daarom niet minder effectief. Deze wondertube kennen jullie waarschijnlijk van bij je lokale apotheker of uit oma's badkamerkast. Hij zorgde mogelijk al voor veel verlichting wanneer je huid lichtjes ontstoken was of wanneer je neus geïrriteerd was. Maar wist je dat je deze zalf ook kan gebruiken in je beautyroutine?
Je wenkbrauwen in vorm leggen, je ogen glossy maken voor de reünieparty vanavond,...
Ikzelf gebruik hem nog het liefste voor mijn droge, weerbarstige lippen – en ja hoor, drie keer raden wat de herfst met zich meebrengt... Geen enkele balsem biedt me zoveel verlichting als deze en geen enkel product krijgt mijn lippen zo zacht. Deze blijft tot en met de lente in mijn tas zitten!


POWERVROUW #6 DORIEN CAMPS: “WHATEVER YOU ARE, BE A GOOD ONE!”

Afgelopen Vrouwendag, besloten wij om vijf badass females te interviewen. Over het leven, over hun inspiraties maar vooral over hoe zij zelf willen inspireren. Al die girlpower deed heel wat stof opwaaien, en zowel wij als jullie willen meer van dat. Vanaf nu geven we dus elke maand een powerlady de megafoon die ze verdient en staat Girlcrush nóg meer in het teken van straffe madammen. Neverending International Women’s Day dus, omdat één dag per jaar gewoonweg niet volstaat.

20181018_135832310_iOS.jpg

POWER

VROUW

Dorien Camps

Journaliste Dorien Camps maakte onlangs een sprong die tegenwoordig haast niemand meer waagt: ze lanceerde een nieuw magazine dat niet alleen online zijn strepen wil verdienen, maar ook een papieren versie heeft. “Ik wou al heel lang een magazine maken, dus het werd tijd!”. Bossy is een platform voor iedereen die onderneemt, op welke schaal dan ook. Meer dan alleen tips of een handleiding tot succes, bevat Bossy persoonlijke verhalen en emoties van inspirerende doeners en denkers. Het brein achter een magazine dat initiatief ondersteunt en bewijst dat serieus en saai geen synoniemen hoeven te zijn, dat kan niet anders dan een powervrouw zijn!


WOMEN CAN!

bossy_websitecarousel-multi-640x470.jpg

Het woord powervrouw vindt Dorien goed gekozen (‘jeuj!’, nvdr). “Ik vind het fijn dat jullie het over ‘vrouwen’ hebben. Vaak gaat het over ‘girls’, ‘meiden’ of ‘babes’, en dat mag, maar we zijn bovenal vrouwen.” Ook op de cover van de eerste Bossy staat er bewust ‘women can’. “Tijdens het maakproces was dat een hele tijd ‘girls can’, en het duurde even voor ik wist wat er mis mee was. Het woord ‘vrouw’ is zoveel sterker.” En zo’n powervrouw, die weet wat ze wil, zegt Dorien. “Ze gaat haar goals achterna, weet wat ze ervoor opgeeft en dat haar doelen die offers waard zijn.” Offers zoals een zomervakantie bijvoorbeeld. “Mijn man en ik gingen inderdaad niet op vakantie deze zomer, je kan wel alles willen, maar dat is niet realistisch.”

 Pak: Loavies  Blauwe vest: Baum und Pferdgarten  Schoenen: Sacha Shoes

Pak: Loavies

Blauwe vest: Baum und Pferdgarten

Schoenen: Sacha ShoesMaar ook zonder reis was 2018 al een jaar uit de duizend voor Dorien, want ze richtte niet alleen Bossy op, maar ze trouwde na tien jaar samen zijn ook nog eens met de liefde van haar leven. “Mijn man is een grote inspiratie voor mij, zeker als het op ondernemen aankomt. Hij heeft een eigen zaak met een mooi team, en de positieve manier waarop hij leidinggeeft, de sfeer die hij dagelijks brengt, dat bewonder ik mateloos.”


Nog zo iemand waar ze naar opkijkt is Sissel Hansen, oprichtster en auteur van The Startup Guide, een boekenreeks die leest als een Lonely Planet voor entrepeneurs. “Als je nog niet van haar gehoord hebt, is dat niet zo gek,” zegt Dorien. “Ze is niet all over the place, maar wat ze doet is dat wel. Dat ze als jonge onderneemster haar product op de voorgrond zet in plaats van zichzelf, is in ons Instagram-tijdperk echt uitzonderlijk!
“IK MOEST GEWOON SPRINGEN”

Als mensen naar háár zouden opkijken, is dat eerder door haar doorzettingsvermogen, vermoedt Dorien. “Veel mensen zeggen dat ze iets gaan doen, van een wereldreis tot een eigen collectie, maar ondernemen uiteindelijk niets om die droom ook werkelijkheid te maken. Ik deed dat ook een hele tijd, maar op den duur werd ik mezelf beu met mijn magazineplannen.” Dat het niet bij plannen bleef, hebben we intussen al gezien. “Ik moest gewoon springen en dat heb ik ook gedaan. Dat werkt wel inspirerend.”

 Jurk: Indress via Graanmarkt 13  Pull: Monki  Pet: Monki  Boots: Fabienne Chapot

Jurk: Indress via Graanmarkt 13

Pull: Monki

Pet: Monki

Boots: Fabienne Chapot


Dorien is dan ook superblij dat ze doorgezet heeft. “Bossy is iets wat ik echt gemaakt heb.” Al begreep lang niet iedereen waar ze eigenlijk mee bezig was. “Tot ze Bossy in hun handen hadden, waren veel mensen in mijn omgeving een beetje sceptisch, maar ik volgde mijn buikgevoel en schreef de artikels die ik zelf zou willen lezen.” Toch is het nog wel wennen om oprichter van een magazine te zijn. “Ik ben nu opeens een merk in plaats van een persoon, en dat is bijvoorbeeld op sociale media ook een groot verschil. Mensen lijken soms te denken dat ik Bol.com ben, maar voorlopig werk ik wel alleen, dus dat evenwicht zoeken, daar ben ik wel mee bezig.”


Waar Dorien gelukkig ook nog steeds mee bezig is, is dromen. “Eigenlijk hoop ik dat Bossy ooit zo passé is als maar kan zijn. Want dat zou betekenen dat vrouwelijk ondernemen net zo vanzelfsprekend is als de mannelijke tegenhanger.” Tot het zover is, wil ze vooral meegroeien met haar magazine. “Nummer één ligt op 10.000 exemplaren in de winkel, en dat is top, maar nu moet ik er een vervolg aan zien te breien.” Op dit moment zijn het vooral freelance jobs die Doriens bankrekening spijzen, “maar hopelijk kan ik me ooit enkel op Bossy concentreren.” Ook het internationaliseren van Bossy behoort tot de toekomstdromen. “Dat is niet evident en er is ook helemaal nog geen concreet plan voor, maar ik zou het wel heel tof vinden.”

20181018_134036580_iOS.jpg
20181018_135942800_iOS.jpg
20181018_134053930_iOS.jpg


“HET DOET ME MENTAAL GOED OM VOOR MEZELF TE ZORGEN”

20181018_133828000_iOS.jpg

Hoe de toekomst eruit zal zien, weten we nog niet, maar dat ze verzorgd voor de dag zal komen, daar is Dorien wél zeker van. “Vandaag heb ik bewust geen make-up opgedaan voor de fotoshoot, maar normaal gesproken ga ik nooit buiten zonder iets op.” Dat is ooit wel anders geweest, vertelt Dorien. “Ik was die tiener wiens mama vroeg of ze niet eens mascara wou proberen.” (lacht) “Dat interesseerde mij echt helemaal niet, pas op mijn negentiende begon ik me een beetje te ‘make-uppen’.”


“Tegenwoordig geniet ik echt van het pamperen. ’s Avonds mijn gezicht reinigen is voor mij zelfs een moment geworden om de dag te overlopen. Het doet me mentaal goed om voor mezelf te zorgen. Ik gebruik ook dagelijks dagcrème en zonnecrème, en mijn nagels zijn bijna altijd netjes gelakt (meestal met een nude of zachtrose tint van Essie, nvdr).” Verder heeft Dorien ook altijd foundation, een wenkbrauwpotlood, bronzer en mascara in haar handtas. “En voor je het weet vraagt je man je om eerst te douchen ‘omdat je toch meer tijd nodig hebt in de badkamer’.” (lacht)

 

Met dan aan ons topteam


-Fotografie: Julia Dubois Rosca
-Styling: Kiki Vogels
-Makeup: Ine D’hoe
-Intern: Freya De Vos

Nieuw makeupmerk (M)anasi: "pas wanneer we uitverkopen, wordt er een nieuwe serie geproduceerd.”

Soms lijkt het misschien wel alsof er dagelijks nieuwe merken gelanceerd worden, maar het is toch niet elke dag dat een nieuw, Europees, all-natural make-upmerk het levenslicht ziet. En het is al helemaal uitzonderlijk dat zo’n merk niet meteen probeert de wereld te veroveren in grote ketens, maar net kiest voor een handvol winkels die matchen met de merkfilosofie. Toch is dat precies wat er gebeurd is met (M)anasi 7, opgericht door make-up artist en Zweedse-met-Indiase-roots Susanne Manasi Persson. Waarom die aanpak geen toeval is – en zoveel meer – vertelde ze ons in een interview in Labelchic, de enige plek in België waar haar merk op de schappen ligt.

 

PROPER ÉN GEZOND

“(M)anasi 7 is een samenvoeging van mijn Indiase naam Manasi en de 7 punten van ons merkmanifesto. Dat manifesto (kort samengevat: slow, select, pure, natural, simple, symbiotic, contemporary) helpt onze klanten om te begrijpen waar we mee bezig zijn en waar we voor staan, en het is tegelijkertijd ook een belofte van ons naar de klant toe.” De combinatie van deze ‘declaration of 7’ vind Suzanne dan ook heel belangrijk. “What you see is what you get”.


Een nobel doel, maar vanwaar deze nood aan milieuvriendelijke alternatieven? “Toen ik zo’n tien jaar geleden – na een tienjarige carrière als make-up artist – onderzoek begon te doen naar de inhoud van beautyproducten, realiseerde ik mij al snel dat ik bijna geen van die dingen ooit nog wou gebruiken, niet op mezelf, maar ook niet op anderen.” Zo kreeg het idee voor een eigen make-uplijn vorm. “Ik startte met het zoeken van ontwikkelaars en leveranciers die mijn idee in werkelijkheid zouden kunnen omzetten, en de rest vloeide daaruit voort.”


Suzanne ziet (M)anasi 7 dan ook als een verlengde van haar privéleven. “Ik ben enorm bezig met een gezonde levensstijl en eet zoveel mogelijk biologisch voedsel. Zo heb ik best wel wat kennis verworven omtrent natuurlijke en biologische ingrediënten, en die kennis inzetten, was voor mij cruciaal.” Dat en een kwalitatief uitstekend product kunnen presenteren natuurlijk. “Als make-up artist weet ik dat biologische of natuurlijke make-up vaak moet inboeten op kwaliteit, dus wij zochten net zo lang tot we een formule vonden die én van superieure kwaliteit én honderd procent biologisch is.”


Niet alleen de inhoud van elk potje of tubetje is lief voor jou en de planeet, ook voor de verpakking en de manier waarop ze geproduceerd en verdeeld worden is dat. “Ik heb een hele goede band met mijn producenten. De producent die onze gerecycleerde papieren verpakkingen verzorgt, werkt bijvoorbeeld nooit samen met merken die en masse produceren.”

DUURZAME KLIK

“We stelden (M)anasi 7 voor het eerst voor op 7 september van dit jaar, het is dus nog heel nieuw. De lancering was in Londen en daarna presenteerden we (M)anasi 7 in de VS.” Gek genoeg (voor een merk met een Zweedse founder) was Zweden pas in oktober aan de beurt, al was de online shop wel al eerder geopend. “We vinden het zo belangrijk dat ons merk alleen in de juiste winkels verkocht wordt, dat we enkel plaatsen in overweging nemen die volledig aansluiten bij ons concept.”


Bang dat deze aanpak de groei van het merk zal fnuiken, is Susanne echter niet. “Het is eigenlijk zelfs het doel om (M)anasi 7 klein te houden,” licht ze toe, “zodat we onze focus op duurzaamheid kunnen waarmaken.” Vier nieuwe lanceringen per jaar en een nieuw product voor elke feestdag, zoals dat bij veel grote merken de gewoonte is, schotelt (M)anasi 7 ons alvast niet voor. Een basiscollectie maken waarbij de producten op een lager tempo geproduceerd worden, was immers van in het begin Susannes plan. “Als make-up artist weet ik dat je geen 30 tinten foundation nodig hebt, enkele basiskleuren die onderling mengbaar zijn om je eigen tint te creëren, is veel logischer en gaat overproductie tegen.”

GROOT, GROTER, GROOTST?

Over uitbreiden denkt Susanne dan ook niet echt na. “Ik vind deze collectie een goede basis. Mocht een bepaalde tint nog niet helemaal op punt staan, zou ik die wel vervangen, maar kleuren toevoegen ben ik niet van plan. Een skin- of bodycarecollectie zie ik in de toekomst dan weer wel gebeuren.” Maar verder focust ze zich op een kleine collectie, met een trage productie. “Ons best verkopende product is op dit moment onze crèmebronzer,” illustreert Susanne, “en pas wanneer we die uitverkopen, wordt er een nieuwe serie geproduceerd.”


Dat klanten daardoor soms wel enkele maanden op hun favoriete product moeten wachten, deert de Zweedse niet, integendeel. “Het feit dat onze producten niet standaard in grote hoeveelheden aanwezig zijn, zorgt er – samen met de hogere prijsklasse – voor dat mensen hun mascara, lipstick of oogschaduw effectief opgebruiken in plaats van ze voortijdig aan de kant te schuiven.” Met respect voor de grondstoffen dus, en ook dat is weer goed voor het milieu.

Meer info over (M)anasi 7 kan je terecht op hun website en in de Labelchic winkel
-
Rue Antoine Dansaert, 95  1000 Brussels 

Parfummythes: blijft eau de parfum langer dan eau de toilette?

Na talloze reclamespotjes, persberichten en artikeltjes blijft parfum nog steeds een soort mysterie. Ik heb al zoveel tegenstrijdigheden gelezen dat ik niet goed meer weet wat er nu eigenlijk van aan is. Waar spuit ik een parfum het beste op? Zijn natuurlijke parfums beter dan synthetische? Hoe en hoelang kan ik parfum het best bewaren? Ik ging te rade bij Maxime Bocxtaele, eigenaar van nicheparfumerie Necessities in Antwerpen – en boyfriend van onze editor-in-chief Kora-Lee – om voor jullie de mythes te ontkrachten en de waarheid te achterhalen. En die laatste is toch vaak erg verrassend! Deze week bekijken we of een eau de parfum sowieso langer blijft dan een eau de toilette. 

test .jpg

Eau de parfum vs. eau de toilette: wat blijft het langste?

Eau de toilette vs. eau de parfum: een kwestie van concentratie

Het verschil tussen een eau de toilette en een eau de parfum schuilt in de concentratie essentiële oliën en geurstoffen. Elk parfum wordt immers gemaakt door een concentraat van geurstoffen op te lossen in een oplosmiddel, meestal alcohol. Hoewel er nogal wat uitzonderingen op de regel bestaan, ligt de concentratie geurstoffen bij een eau de toilette doorgaans tussen de 6 en 10%. Bij een eau de parfum ligt dat eerder rond de 15%. test2.jpg

Tegenwoordig wordt echter nogal losjes omgegaan met de verschillende termen. Ze zijn meer een marketinginstrument geworden dan een strakke classificatie. Zo is Rose Pompon van Goutal een eau de toilette, maar bevat die 15% aan aromatische materialen, terwijl Cozumel van Laboratorio Olfattivo een eau de parfum is, maar een concentratie heeft van slechts 10%. Aqua Universalis Forte van Maison Francis Kurkdjian noemt zichzelf dan weer een eau de parfum, terwijl het een indrukwekkende 33% aan geurstoffen bevat.

Een gewichtige keuze

Kies je dan per definitie beter voor een eau de parfum als je wilt dat je geur lang blijft? Niet noodzakelijk. “Als van hetzelfde parfum zowel een eau de toilette als een eau de parfum bestaan, kan je er doorgaans van uitgaan dat die laatste langer zal blijven, maar het is niet zo dat de eau de parfum van het ene parfum sowieso langer zal blijven dan de eau de toilette van een ander parfum”, aldus Maxime.

“Hoelang een parfum zal blijven wordt immers meer bepaald door de ingrediënten waarmee de geur is opgebouwd dan door de concentratie aan geurstoffen. Wanneer je een licht citrusgeurtje koopt, maakt het weinig uit of het een eau de toilette, eau de parfum of zelfs een parfumextract (>20%) is: erg lang zal het doorgaans niet blijven. Anderzijds zal een eau de toilette met pakweg patchoeli het wel een halve dag volhouden.”

“Het is namelijk de zwaarte van de geurmoleculen die ervoor zorgt dat een parfum al dan niet lang blijft. Geurstoffen als citroen, bergamot, oranjebloesem en bepaalde kruiden hebben bijvoorbeeld een lichte moleculaire structuur. Daardoor voelen ze heel licht en fris aan, maar gaan ze ook sneller vervliegen. Als een geur zwaar ruikt, dan is dat meestal omdat de moleculen ook groter zijn en dus veel langer zullen blijven op je huid of kleren. Als het voor jou een prioriteit is dat je geur lang blijft, ga je dus beter op zoek naar een geur die vol en rijk ruikt, los van welke classificatie er op het label staat.”

Film festival beauty

Nu Film Fest Gents openingsfilm ‘Girl’ de ene filmzaal na de andere vult, vinden wij het hoog tijd om ook enkele andere gloednieuwe filmpareltjes in de verf te zetten. Dat doen we vrij letterlijk, want in plaats van onze mening te geven over het plot, de acteerprestaties of de soundtrack, focussen we ons op de beautylooks van de personages en hoe die de film een extra dimensie geven of soms zelfs een heel apart verhaal vertellen.


We selecteerden drie filmfestivalfilms tijdens Film Fest Gent waarin de looks van de personages een prominente rol spelen.


CARMEN Y LOLA

In het Spaanse coming-of-agedrama Carmen y Lola van Arantxa Echevarría zijn het vooral de looks van gypsy girl Carmen die het plot van de film extra diepte geven. Het verhaal gaat over twee jonge gitana’s (Spaanse zigeunermeisjes) die elk op hun eigen manier worstelen met de hun opgelegde toekomst.

img_astrid_20180831-104232_imagenes_lv_terceros_carmenlola-k2CE-U451543786863ZLF-992x558@LaVanguardia-Web.jpg


De vijftienjarige Lola is als Bambi op het ijs wanneer ze op hakken loopt en toont – tot grote spijt van haar ouders – meer interesse in haar graffiti-spuitbussen dan in een potentiële zigeuner-bruidegom. Huisvrouw worden staat ook niet hoog op haar wenslijstje, liever gaat ze lesgeven, terwijl veel gitana’s ongeletterd zijn.


Het contrast met de zestienjarige Carmen kan op het eerste zicht niet groter zijn. Wanneer we haar ontmoeten, maakt ze zich op voor haar verlovingsfeest – toevallig met de neef van Lola – in vol ornaat. Oorbellen zo groot als een struisvogelei, een compleet beglitterde, diep uitgesneden jurk, killerheels en de obligatoire tiara. Ook haar make-up schreeuwt overdaad. Toch heeft Carmen een rebels kantje, want ook aan haar is geen onderdanige huisvrouw verloren gegaan. Van haar aanstaande verwacht ze een respect dat de meeste gitano’s niet kunnen opbrengen voor een vrouw.


Wanneer beide tegenpolen elkaar ontmoeten, ontvouwt zich een delicate vriendschap met herkenning en wederzijds respect als basisingrediënten. Pas wanneer Lola romantische interesse in Carmen toont – onmogelijk in de zigeunergemeenschap – dreigen ze elkaar kwijt te raken. Tot Carmen haar verloving verbreekt om bij Lola te kunnen zijn. Al die tijd evolueert Carmens look van compromisloos gitana naar een subtielere, eigen versie van zichzelf. Samen zijn met Lola doet haar steeds verder van haar roots en cultuur afdrijven, en haar afnemende make-up toont hoe ver ze zich er uiteindelijk van verwijderd voelt.

WILDLIFE

Ook in Wildlife, met Carey Mulligan en Jake Gyllenhaal, vertellen de looks van Mulligans personage Jeanette Brinson mee het verhaal van een familie in crisis.

WILDLIFE-Trailer-2-NEW-2018-Jake-Gyllenhaal-and-Carey-Mulligan.jpg


In het Amerika van de jaren 1960 verliest Jerry Brinson (Jake Gyllenhaal) zijn job in de plaatselijke golfclub en gaat hij aan de slag bij de vrijwillige brandweer die de jaarlijkse zware bosbranden in de buurt probeert te blussen. Zijn vrouw Jeanette en zoon Joe zien hem liever veilig thuis, maar Jerry vertrekt toch. Dat is olie op het vuur voor Jeanette, die een affaire begint met een oudere, rijke zakenman uit de buurt die ze keerde kennen terwijl ze hem als zwemlerares leerde zwemmen. In plaats van haar affaire te verstoppen voor haar zoon Joe, loopt ze er net mee te koop, met veel ongemakkelijke situaties als resultaat.


Als eerste symptoom van haar overspeligheid verandert Jeanette van look. Van elegante sixtiesvrouw ontpopt ze zich tot een veel sexyer versie van zichzelf met een opvallend jarenzestigkapsel, felrode lippen en bijpassende loeistrakke outfits. Ook haar zoon krijgt een visuele make-over naargelang moederlief haar gezin meer en meer de rug toekeert. Doorheen de film contrasteren de kleuren van zijn outfits steeds minder met de achtergrond, hij verdwijnt letterlijk uit het gezichtsveld van zijn moeder.


Wanneer de strijd tegen de bosbranden gestreden is, komt vader Jerry weer thuis en treft hij een gebroken gezin aan. Jeanette is eerlijk over haar affaire en verhuist naar een nabijgelegen stad. Wanneer ze haar ex-gezin komt bezoeken, ziet ze er sobertjes uit. Zelfs haar ooit zo knappe sixtieskapsel zit niet meer in de krul en maakt haar berouw bijna tastbaar.

LETO

Leto_poster.jpg

Zo’n tien jaar later maar aan de andere kant van het IJzeren Gordijn situeert zich ‘Leto’ – Russisch voor zomer – een biopic over Sovjetheld Viktor Tsoi. Deze singer-songwriter uit Leningrad versierde tijdens de jaren 1980 en ‘90 een podiumplaats in de Russische muziekgeschiedenis met zijn rockformatie Kino. De groep populariseerde eigenhandig het rockgenre in de Sovjet-Unie en Tsoi wordt tot op vandaag nog steeds aanbeden in verschillende ex-Sovjetlanden. Dat hij op 28-jarige leeftijd overleed in een auto-ongeluk deed zijn mythe geen kwaad.


De film heeft het echter over het prille muziekbegin van Viktor Tsoi en Kino, en mengt muziek en kunst op een kleurrijke manier door elkaar in de voornamelijk zwart-witte film. Beauty in zwart-wit klinkt niet meteen als een match made in heaven, maar toch ondersteunen ook hier de make-up- en haarlooks het verhaal. Als culminatiepunt gelden natuurlijk de podiumlooks van Viktor en de andere leden van Kino, maar de film weet ook weg met een hele rist aan jarenzeventig- en -tachtigkapsels en (late) hippielooks.

leto-01_1581_107680789.JPG


Na een lauwe verwelkoming door de Sovjet-muziekindustrie krijgt Viktor steeds meer krediet, en onder de vleugels van de iets oudere Mike Naumenko (nog zo’n Russische rockgod) groeit hij steeds meer uit tot een onafhankelijke, zelfzekere artiest. Naarmate Viktor meer op eigen benen staat, verandert ook zijn look van rebels maar jongensachtig met lang haar over een mullet tot een gedurfde podiumstijl met kohl-omrande ogen en high hair.


Make-up, haar en kostuum zijn waarschijnlijk de meest ondergewaardeerde aspecten van een film, terwijl ze de look en feel van de film net zichtbaar mee bepalen en ook de karakters vormgeven. Als het echt goed zit, krijg je soms zelfs een heel nieuwe laag van betekenis in de film voorgeschoteld. Het loont dus de moeite om bij je volgende bioscoopbezoek even extra je ogen open te houden voor beautydetails.


Hou ons zeker op de hoogte van jouw beautyontdekkingen in films!

Girls just wanna have fun - 80's haartrends

Wij zijn de nostalgiegeneratie. En dan doelen we niet op de radiozender, al zijn die meezingers ook altijd welkom. Nee, met nostalgie bedoelen we dat wij als nineties kids soms helemaal wild worden wanneer we het hebben over fashion faux pas zoals Buffalo-laarzen, irritant en soms zelfs eng speelgoed – denk maar aan die Furby die je in een donkere kast hebt verstopt alleen maar zodat-ie eindelijk zou zwijgen – en televisieprogramma’s uit onze jeugd (Pingu die aan het eten is, blijft vandaag even schitterend als toen). We houden ervan om mode- en beautytrends opnieuw te introduceren en kijken daarvoor niet alleen naar de jaren negentig, maar ook verder terug.

BeFunky-collage (16).jpg
 

Tijdens de autumn/winter 2018 fashion weeks (ja, dat is dit seizoen voor zij die in de war raken van al de verschillende modeweken) zagen we ontzettend veel hedendaagse referenties naar de jaren tachtig. Verrassend? Nee! Ook al hebben de eighties een slechte reputatie dankzij een dikke lading felblauwe oogschaduw, overdreven getoupeerde kapsels en extra large power shoulders, in werkelijkheid zijn die jaren een schat aan inspiratie doordat er toen zoveel werd geëxperimenteerd en gedurfd. Jij kijkt vandaag naar de foto’s van je ouders en denkt: ‘what were they thinking’, maar je maakt waarschijnlijk niet eens de link naar die foto wanneer je een geüpdatete versie van toen in het huidige straatbeeld ziet verschijnen. Zo modern en relevant zijn die looks vandaag weer. Geloof ons dus maar gewoon: the eighties are back.

Toch wat meer bewijs nodig? Bij Tom Ford zagen we dikke haarbanden weer hun intrede doen, compleet met getoupeerde kapsels en giga oorbellen. Bij Saint Laurent sprongen natte Flashdance-krullen in de spotlight en Anna Sui opteerde dan weer voor verleidelijke krullen met een al even sexy side-sweep. Google eens ‘eighties hair’ en je ziet meteen wat hun inspiratiebron was.


Omdat we bij Girlcrush niet vies zijn van wat nostalgie, haalden ook wij enkele eighties-trends van onder het stof en vertaalden ze naar 2018. Daar kwam ook vandaag nog mousse, een ronde borstel, een haardroger en heel wat lak bij aan te pas, maar het resultaat oogt heel wat frisser en origineler dan weer de zoveelste lob of bobdon’t you agree?

2.jpg

1.

De fontein

Eerlijk, we wilden deze eerst ‘het spuitgat’ noemen, en hoewel dat een perfect normaal woord is voor de opening waardoor walvissen ademen, waren we ook vrij zeker dat niemand dit zou lezen zonder te giechelen. En dus schreven we het toch.


Terwijl deze paardenstaart in de jaren tachtig zo hoog en piekerig mogelijk moest zijn of compleet met wafeltang-krullen moest worden afgewerkt, houden we de look vandaag wat sexyer en nonchalanter. Denk: de krullen van de avond voordien waar je zo veel werk in hebt gestoken toch nog een dag langer tot hun recht laten komen. Losgetrokken waves die met een half losse/half vaste (what’s in a name) hoge paardenstaart wat fun geven aan je ‘day after’-coupe.

3.jpg

2. Dé perm

De jaren tachtig waren niets zonder de permanente krullen. Vandaag blijven we echter weg van alles wat ‘permanent’ heet – we willen immers elke dag experimenteren – en houden we het bij krullen. Net als bij Saint Laurent keken we ter inspiratie naar Flashdance, voor een sensueel effect. Voor deze haarstijl raden we je toch een grote hoeveelheid mousse aan om de stevigheid van je krullen te garanderen. Wie geen held is met een krultang kan deze look ook makkelijk waarmaken met behulp van enkele retro Flexi Rods. Wikkel je met mousse behandelde lokken rond deze kleurrijke staafjes en twist zo strak mogelijk naar boven. Enkele uren geduld, et voilà! Gebruik nadien nog een fixerende spray om er zeker van te zijn dat je krullen niet meteen verdwijnen en omhels het half natte effect zolang het duurt. Jennifer Beals zou jaloers zijn!

1.jpg

3. Scrunchie lovers

Er is geen makkelijkere manier om de jaren tachtig te omhelzen in je beautylook dan een simpele scrunchie. Deze haarrekker is sinds begin 2018 opnieuw ontzettend hip en gaat voorlopig nergens heen. Zelfs WWD schreef een volledig artikel over het ooit lelijke haarbandje. Wat moet je dus doen na het lezen van dit artikel? Op scrunchie-jacht gaan. Koop je favoriete kleuren, prints, glitters… en laat al je andere haarelastiekjes vanaf nu aan de kant liggen. O, en ze zijn niet alleen hip, je haar zal ook minder snel breken dan met zo’n strak rekkertje. Ideaal dus!

Fotografie: Marieke Penne
Makeup & hair: Ine D’hoe
Model: Chloë, Justjess Models
Styling: intern Melissa Ünal

DORIANNE AUSSEMS: “ALS HET MAAR PUUR IS!”

Afgelopen Vrouwendag, besloten wij om vijf badass females te interviewen. Over het leven, over hun inspiraties maar vooral over hoe zij zelf willen inspireren. Al die girlpower deed heel wat stof opwaaien, en zowel wij als jullie willen meer van dat. Vanaf nu geven we dus elke maand een powerlady de megafoon die ze verdient en staat Girlcrush nóg meer in het teken van straffe madammen. Neverending International Women’s Day dus, omdat één dag per jaar gewoonweg niet volstaat.

 
DORIANE.jpg

Dorianne Aussems - mnm radiostem

Radiostem Dorianne Aussems is de eerste in onze reeks. Deze Venetiaans blonde schone is elke maandag, dinsdag en woensdag om 20u00 op MNM te horen met Generation M. Maar ook als je geen radio hebt – wie ben jij?! – of de doelleeftijd van haar programma met enkele decennia overschrijdt, heb je vast al over haar gehoord. Dorianne is sinds maart namelijk overal. Toen gooide ze – naar aanleiding van een aflevering van Taboe – op Twitter dat ze op vrouwen valt. “Mijn gsm ontplofte, terwijl ik eigenlijk dacht dat mensen dat wel al wisten.” Maar die mediacoming-out – “wat een kutwoord eigenlijk!” – is lang niet alles waar we het met haar over willen hebben. Dorianne over vrouwelijkheid, beauty en taboes, en dat allemaal in een zilveren glitterbroek, alsjeblieft!

“IEDEREEN IS EEN POWERVROUW”

 Pull: Essentiel Broek: NA-KD Sneakers: loavies Oorbellen: Zara

Pull: Essentiel
Broek: NA-KD
Sneakers: loavies
Oorbellen: Zara

“Powervrouw is een woord waar ik het wel moeilijk mee heb,” begint Dorianne, “al dekt het wel de lading.” “Volgens mij is iedereen een powervrouw, of kan iedereen het zijn.” Het zit vooral in een combinatie van factoren, denkt ze. “Openheid en zelfkennis zijn het begin. Uit die durf om jezelf te zijn, ontdek je je talenten en kan je ze gebruiken en er anderen mee besmetten.”


Dat die mogelijkheid tot inspireren ook met lef te maken heeft, ontdekte Dorianne onlangs zelf. “Ik dacht altijd dat niemand zat te wachten op wat ik te vertellen had. Maar na dat bewuste twitterbericht, bleek er toch wel nood aan een extra stem te zijn.” Dat zij die stem, dat rolmodel, kan zijn, vindt ze nog steeds een beetje vreemd, maar Dorianne wil de rol ook niet van zich afschuiven. “Als ik tijdens mijn tienerjaren ergens een jonge lesbische vrouw als voorbeeld had gezien, had de helft van mijn huilbuien misschien nooit plaatsgevonden.”

TABOES ANNO 2018

Toch was het niet de bedoeling om zoveel bijval te oogsten met haar coming-out. “Het was eigenlijk per ongeluk. Alles wat ik doe, komt echt vanuit mezelf en eerlijkheid vind ik enorm belangrijk”, klinkt het. “Mocht ik dat forceren, zou ik niet meer in de spiegel kunnen kijken.” Dat het zo’n proporties aannam, is volgens Dorianne vooral te wijten aan de situatie anno 2018. “Dat er nu nog zoveel nood is aan een vrouw die gewoon zegt ‘ik val op vrouwen’, is een symptoom van onze maatschappij. Die woorden voor de eerste keer luidop zeggen, blijft intens, zelfs met een familie die je steunt, zoals bij mij gelukkig het geval was. Als ik met mijn post of interviews een veertienjarig meisje kan motiveren om dat toch te proberen, dan is het de moeite geweest”

 Oorbellen: Zara

Oorbellen: Zara


En er zijn nog andere taboes die Dorianne graag zou doorprikken. “Iets waar ik veel aan denk, is dat het taboe is om graag alleen te willen zijn. In de zin van: ‘ik heb tijd, jij hebt tijd en toch spreken we niet af’. Ik ben graag onder de mensen, maar soms wil ik alleen zijn zonder daar een reden voor te moeten geven.” Ook in een relatie kan dit soms een moeilijk evenwicht zijn, merkt ze, “terwijl dat helemaal niet hoeft. Af en toe alleen zijn, is goed voor iedereen. We moeten dat meer kunnen. Zeker in een wereld waar elke stilte is opgevuld met scrollen op je gsm.” Nu en dan koppelt Dorianne los door haar smartphone even aan de kant op te laden. “Dan dans ik op Michael Jackson. Alleen. En daar mag ook weleens over gepraat worden.”


Niet toevallig is zangeres Angèle – engel van de Brusselse scene, zusje van en helemaal zichzelf – iemand waar Dorianne naar opkijkt. Nog zo iemand die taboes durft aanhalen en uithollen. “Ik vind haar heel vernieuwend! Zoals zij zichzelf durft te zijn in een losse trui, ongecontroleerd dansend, wild en echt, she doesn’t care. Dat maakt haar heel puur, net als haar muziek. En als er iets duidelijk mag zijn, dan is het wel dat als het puur is, ik ervan hou.” (lacht)


“IK HEB ME NOOIT ECHT SUPERVROUWELIJK GEVOELD”

Ook op beautyvlak mag het puur zijn voor Dorianne. “Ik heb me nooit supervrouwelijk gevoeld en dat uit zich wel in mijn look.” Een natuurlijke maar verzorgde look is haar go to. Dat en veel zwarte mascara. “Jarenlang was de High Length Mascara van Clinique mijn favoriet. Toen die uit het assortiment ging, was ik toch wel even in paniek: ‘dit is wie ik ben, wat nu?’. Dat is misschien meteen ook mijn grootste beautyfout, ik probeer niet zoveel uit, als ik tevreden ben dan blijf ik bij een product. Terwijl de mascara die ik sindsdien gebruik – ook van Clinique – misschien nog wel beter is dan die eerste.”


Doriannes beautyroutine is dus ook niet heel uitgebreid. “Ik verberg oneffenheden en gebruik soms blush om er extra fris uit te zien.” Wel zweert ze bij parfum. “Ik gebruik meestal een geur van Calvin Klein, hun zomercollecties zijn altijd heerlijk androgyn, net als het parfum van Scotch en Soda (Barfly, nvdr), waar ik ook van hou.” Het strikte onderscheid dat de meeste parfumerieën maken tussen mannen- en vrouwenparfums is ook iets dat haar stoort. “Net zoals in kledingwinkels heb je er een ‘vrouwenkant’ en een ‘mannenkant’. Ik vind dat een beetje belachelijk. Ooit was ik ergens aan het shoppen aan de ‘mannenkant’ van een winkel. Ik had het eigenlijk zelf nog niet helemaal door toen een verkoopster me nogal verontwaardigd op mijn ‘fout’ wees. Ik was toen zodanig verbaasd dat ik braafjes naar de andere kant van de winkel stapte. Dat zou me nu niet meer overkomen. Laat mensen toch gewoon dragen wat ze willen!

 

Productie: Girlcrush Magazine
Fotografie: Julia Dubois Rosca
Styling: Kiki Vogels
Make-up: Ine D’hoe
Met dank aan: Essentiel en onze fantastische stagiaires Melissa en Freya


REAL SKIN FOR THE WIN!

Toen make-upgigant Urban Decay ervoor koos om in zijn recentste campagne echte, niet gefotoshopte huid de show te laten stelen, trok het merk een gouden pr-kaart. Of je nu voor of tegen bent, maakt niet uit: erover praten deed/doet iedereen in beautyland. Maar zou zo’n echte huid – je weet wel, met poriën en af en toe een mee-eter – eigenlijk niet heel gewoon moeten zijn? Want zien we niet allemaal dagelijks zo’n huid in de spiegel?

 

INSTA-PERFECT

image.jpg

Na een korte scrollsessie op Instagram of YouTube, blijkt al snel waarom we zo gewoon zijn aan perfecte velletjes. Huidjes worden tot het maximum geairbrusht en gefotoshopt en een porie – laat staan een puistje – wordt onverbiddelijk weggegomd. Tot voor kort gold deze treatment enkel voor celebs en modellen in campagnes, maar apps als Facetune brengen zo’n flawless fotohuidje nu ook tot bij ons, ‘gewone mensen’. En zo vinden wij het stilaan heel normaal om die neppe, perfecte huid als standaard te zien. Eén blik in de spiegel – of op de campagne van Urban Decay – brengt ons echter weer met beide voetjes op de grond. Zelfs de zuiverste huid heeft vlekjes, putjes en bultjes, en die mogen wat ons betreft ook gewoon op de foto.


Dat het confronterend en bevreemdend is om huidjes zo naakt en kwetsbaar te zien – zeker op billboards en in magazines – is dus een symptoom van onze tijd. Maar gelukkig zien we stilaan in dat die echtheid ook verfrissend is. Gelukkig is Urban Decay niet het eerste grote merk dat de clichés overboord durft te gooien.
Ook fashion brands zoals Asos en Missguided pakten al uit met ongefotoshopte beelden die de striemen en cellulitis van hun anders zo perfecte modellen de wereld instuurden. Hoog tijd dat de beautymerken de sprong wagen!

ECHT IS HET NIEUWE FAKE

Kendrick Lamar zei het al: “I'm so fuckin' sick and tired of the Photoshop” en misschien zijn we na decennia van fake, faker, fakest wel allemaal sick and tired, en zitten we hoe langer hoe meer te wachten op echtheid. Wie daar nog aan zou twijfelen, hoeft er de Instagram-pagina van Urban Decay maar eens op na te slaan. Reacties als
“Urban Decay, jullie luisteren naar de commentaren van jullie kopers en tonen eindelijk de echte artiesten, in plaats van overbewerkte beelden.
Heel inspirerend om te zien, dank je wel!” of “Ik hou van de diversiteit en menselijkheid van deze beelden!” spreken boekdelen.


Applaus dus voor Urban Decay om onze ogen – nog wat extra – te openen voor alweer een onhaalbaar schoonheidsideaal, want die poriën, die hebben we dus echt wel nodig!


Girlcrush bekent: de beautyblunders van de Girlcrush-redactie

hy.jpg

BEAUTY


BLUNDERS

van onze redactie

Make-up, het niet-zo-geheime wapen van vrouwen waarmee zelfs de grootste Plain Jane zich weet om te toveren tot godin. Natuurlijk is er niks mis met naturel door het leven gaan, maar af en toe mag het wat meer zijn en verlangen we naar dat tikkeltje glam. Eén simpele beweging en make-up creëert de illusie van een smallere neus, grotere ogen of een perfect egale huid. Hallo, gezonde glow!

Maar af en toe gaan we met make-up ook flink de mist in. Zelfs Hollywoodsterren met een heel team aan professionele make-upartiesten en stylisten wiens job het is om ervoor te zorgen dat ze er 24/7 goed uitzien, worden niet gespaard van make-upblunders.

Denk maar aan Kim Kardashian in haar beginjaren, waarin ze haar lippen in dezelfde kleur stiftte als haar tan en er bijgevolg bij liep als een levend lijk. Of diezelfde Kim K met trashy barbieroze lippen. Of wat dacht je van een finishing powder op je neus en onder je ogen dat op foto een witte gloed achterlaat en je er bijgevolg doet uitzien als een luxe-cokehead? (Hey Nicole Kidman, is that you?) En laten we dan ook de opgetekende wenkbrauwen niet vergeten: niets zo erg als de deur uitgaan als een cartoonfiguur.

Ach ja, Hollywoodsterren zijn stiekem net zoals wij, gewone stervelingen! Ook wij van het GirlCrush-team hebben al meer dan eens een beautyblunder begaan, maar nu we erop terugkijken, kunnen wij er wel om lachen. Een kleine greep uit onze meest gênante beautymomenten...

 

Founder & creative director Crystal:

Ik moest en zou dus gitzwarte make-up hebben. Alleen wist ik nog niet van het bestaan van oogschaduw af.
Untitled-2.jpg

“Als make-up artist en beautyexpert verwachten mensen een vlekkeloos beautyparcours, maar niets is minder waar. Als tiener heb ik veel verschillende subculturen uitgetest (er was zelfs een heuse gothicfase). Ik hoef je niet te vertellen dat de bijhorende beautylooks niet altijd van de bovenste plank waren. Veel te bruine foundation, afgeschoren wenkbrauwen die ik dan tekende met zwarte vloeibare eyeliner (true story, helaas!), gifgroene oogschaduw (en niet op de edgy, avant-gardistische, goede manier)... Het zijn maar enkele van mijn vele beautybloopers.”

“Eentje zal me echter altijd bijblijven, net uit die befaamde gothicperiode. Als 14-jarige wist ik weinig tot niets af van make-up. Aangezien pubers in die tijd nog geen batterij aan YouTube-filmpjes en influencers tot hun beschikking hadden, haalde ik mijn make-upinspiratie vooral bij Netlog-profielen – jaja, van Facebook was toen nog geen sprake - en meisjes die ik gespot had op gothicconcerten, wiens look ik bewonderde. Cringe much?

“Ik moest en zou dus gitzwarte make-up hebben. Alleen wist ik nog niet van het bestaan van oogschaduw af. Ik kon niets beter bedenken dan mijn waterverfpalet vanonder het stof halen en dat gebruiken als make-uppalet: zwart voor de ogen en bordeaux voor de lippen. Met alle gevolgen van dien... Eén ding moet je me wel nageven: creatieve oplossingen bedenken zat er al van jongs af aan in!”

Co- founder & managing partner Bert:

Zodra de deur in het slot viel, barstten we aan beide kanten van de deur in lachen uit.
dd.jpg

“Mijn beautyblooper is misschien niet zo spectaculair als die van de anderen, maar als man ben ik persoonlijk iets minder bezig met beauty dan de overige Girlcrush-redactieleden en loop ik dus minder risico om een blunder te begaan. Toch is het lang geen slechte!”

“Een goeie twee jaar geleden brachten mijn toenmalige vriendin en ik af en toe een kleimasker aan op ons gezicht. Wij lachten ons daar zelf kapot mee en alles was fun and games. Tot het op een van die kleimaskeravonden anders liep dan gepland...”

“Terwijl het kleimasker aan het drogen was, zaten we even te netflixen. Opeens ging de bel en liep ik zonder nadenken naar de voordeur. Verder kun je wel raden wat er gebeurd is... Ik deed de deur open en een groepje buren keek me stomverbaasd aan. Pas na een paar minuten begon het tot me door te dringen dat het fuchsiaroze kleimasker nog steeds op mijn gezicht zat. Zodra de deur in het slot viel, barstten we aan beide kanten van de deur in lachen uit.”

Eindredactrice Kora-Lee:

Zodra er een minihamburger, -hotdog of ander lekkers voorbijkomt, vergeet ik terstond dat ik lipstick op heb.

“Mijn liefde voor lekker eten is zo mogelijk nog groter dan mijn liefde voor beauty, en dat heeft al voor de nodige problemen gezocht. Op events draag ik graag een opvallende lipstick, uiteraard zorgvuldig volgens de regels van de kunst aangebracht.”

fzzfz.jpg

“Zodra er echter een minihamburger, -hotdog of ander lekkers dat je niet in één keer in je mond kunt stoppen voorbijkomt, vergeet ik terstond dat ik lipstick op heb. Lees: ladylike fingerfood opeten is niet aan mij besteed.

“Bijgevolg heb ik al meerdere keren de rest van de avond rondgelopen met een omgekeerde lipstickafdruk van mijn onderlip op mijn kin! Oeps!”


Redactrice Chloé:

Het bewijs van mijn experimenteerfase staat nog steeds ergens op mijn Facebookprofiel.
ggege.jpg

“Mijn grootste beautyblooper ooit was het bleachen van mijn haar naar witblond. Mijn fijne haar was nadien zo kapot dat ik het voor de tweede keer tot een pixie heb moeten laten knippen – de eerste keer dat ik dat deed, was wel degelijk vrijwillig – zodat mijn haar weer gezond kon groeien. Ik zou mijn haar echt nooit meer zo agressief (ont)kleuren – enkel bijkleuren zodra ik de eerste grijze sprieten zie verschijnen ;) Het bewijs van mijn experimenteerfase staat nog steeds ergens op mijn Facebookprofiel...”

Redactrice Ine:

Ik herinner me niet zoveel beautybloopers.
Untitled-jjj.jpg

“Ik herinner me niet zoveel beautybloopers om eerlijk te zijn. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik – net als bijna iedereen - ook van die dunne wenkbrauwen had in de jaren 2000... Dat en groene en paarse liner en mascara. Ik was mijn tijd ver vooruit!”


Contributor Ashley:

Vaak knijp ik net op het verkeerde moment mijn oog dicht en dan vloeien er nog wat tranen...
 
Untitled-1.jpg
 

Het gevecht van de dag: mascara aanbrengen. Op de een of andere manier verpest ik altijd mijn netjes afgewerkte full face met mascara: mascara op mijn ooglid, op mijn kaak, op mijn neus... Vaak knijp ik net op het verkeerde moment mijn oog dicht en dan vloeien er nog wat tranen...”


Stagiaire Freya:

Hij zette zijn nog halfvolle pintje op de toog en zei: ‘Deze keer liever eentje zonder nagel.’
Untitled-gege.jpg

“Na enkele maanden mijn nagels te laten doen bij een Chinees zaakje in de centrumgalerij in Brussel, werd mijn portefeuille steeds leger en mijn verslaving aan lange, fancy, ‘I’ve got my life under control’-looking nagels steeds groter. Dus besloot ik plaknagels uit te testen. Ik ging naar de Primark en kocht er voor nog geen drie euro de mooiste auberginekleurige valse plaknagels die ik ooit gezien had. Na een halfuurtje YouTube-research ging ik aan de slag.“

“Diezelfde avond moest ik werken in het café waar ik achter de tap sta en dus ongeveer de helft van de dansvloer van pintjes en sterke drank voorzie. Bovendien was ik er ook de glazen af. Blijkbaar waren mijn plakkunsten niet meer zo perfect als in de knutseluurtjes van de kleuterklas: zowat alle nagels losten één voor één in het afwaswater.”

“Iets later op de avond kwam een groepje van drie knappe jongens voor de tweede keer naar mijn toog. Eentje ervan vroeg om een nieuw pintje. Hij zette daarbij zijn nog halfvolle pintje op de toog en zei: “Deze keer liever eentje zonder nagel. Je verslikken in je valse nagel is niet echt aangenaam.” Gênant is zacht uit gedrukt. Tip: kleef je valse nagels dus echt goed vast of vermijd de afwas!”

Stagiaire Melissa:

Hoe moeilijk kon het zijn om van dat rare blond af te raken en een kleurtje te zetten dat ik wel graag zag?
Untitled-1.jpg

“Toen ik in het vijfde of zesde middelbaar zat, was de ombre-haartrend in opmars: een donkere haaraanzet waarbij de haarkleur geleidelijk aan vervaagt naar lichtere tinten. Ik dacht meteen: dat wil ik ook. Ik had dan ook vrijwel direct een afspraak gemaakt bij de kapster. Al snel merkte ik echter dat zij er niet zoveel ervaring mee had. Ombre hair was toen nog lang niet zo populair zoals nu.”

“Ze begon met ontkleuren om er vervolgens een blonde kleur op te zetten. Het concept van ombre is dat de verschillende tinten mooi in elkaar overvloeien alsof je haar natuurlijk aan het uitgroeien is. Wat ik echter kreeg, was een horizontale rechte lijn blond. Bovendien was het zelfs van dat lelijk geelblond… Echt niet mooi!”


“Omdat ik graag een ander kleurtje erop willen om deze mislukking te verdoezelen, kocht ik samen met een klasgenoot een tube bordeaux haarverf. Superspannend, maar hoe moeilijk kon het zijn om van dat rare blond af te raken en een kleurtje te zetten dat ik wel graag zag? Heel moeilijk, zo bleek, want mijn haren waren onderaan niet mooi bordeaux maar knaloranje. Ik was in shock! Dat is de dag waarop ik besloten heb om mijn haren nooit meer te verven…”

Tested & approved: de menstruatiecup

Menstruatie, ongesteldheid, je regels, het maandelijkse bezoekje van moeder natuur. Termen genoeg om de maandelijkse periode waarin je lichaam je laat weten of je al dan niet zwanger bent te omschrijven. Voor sommige vrouwen een week als een ander, voor anderen – waaronder mezelf – een week vol buikkrampen, hoofdpijn en stemmingswisselingen. En alsof deze klachten nog niet erg genoeg zijn, moet je om de zoveel uur het kleine kamertje opzoeken om je maandverband of tampon te verversen. Enter de menstruatiecup, een trechtervormig siliconen cupje dat je in je vagina inbrengt en dat je menstruatiebloed opvangt. Klinkt een beetje eng, I know, maar geen nood: ik testte het persoonlijk voor jullie uit. De ins & outs van de menstruatiecup lees je hier.

 

Maandverband en tampons: niet zo onschuldig?

Freya peach _7.jpg

Eigenlijk zijn tampons en maandverbanden mogelijk niet zo onschuldig als ze lijken. Zo gaan tampons niet alleen bloed maar ook het natuurlijke slijmlaagje van je slijmvliezen absorberen, waardoor je vaginale flora verstoord kan raken en je meer kans loopt op schimmelinfecties – brrrr. Verder bevatten zowel maandverband als inlegkruisjes en tampons een aantal chemische stoffen die je misschien liever kwijt dan rijk bent. Chloordioxide bijvoorbeeld, een bleekmiddel dat in grote hoeveelheden de hersenwerking kan belemmeren. En doordat tampons en maandverband bloed absorberen en vasthouden, vormen deze hulpmiddelen een perfect warme, vochtige broeihaard voor bacteriën. Een tampon te lang inhouden bijvoorbeeld kan leiden tot het zeldzame Toxic Shock Sydroom (TSS), een ernstige bloedvergiftiging veroorzaakt door de woekerende bacteriën in de tampon.


Moeder Natuur en je lichaam zullen je dus dankbaar zijn voor de menstruatiecup, maar ook je portemonnee wordt er blij van. De gemiddelde tampon kost 0,17 cent per stuk en gemiddeld verwissel je per menstruatieperiode 4 keer per dag van tampon, 5 dagen lang. Op een heel mensenleven spendeert de gemiddelde vrouw dus zo’n 1700 tot 2550 euro aan tampons. Een menstruatiecup daarentegen kost doorgaans zo’n 20 euro en kan je, zoals reeds vermeld, ongeveer vier jaar gebruiken. In een heel leven passeren dus een tiental cups de revue, oftewel zo’n 200 euro. Milieuvriendelijk én goedkoop, dus. Wat mij betreft het perfecte excuus voor die mooie wollen wintertrui die ik al even op het oog heb. Ik heb toch bespaard, niet?


Menstri-wat?

Freya peach  copy.jpg

Het zijn mijn eco-minded vriendinnen die me overtuigd hebben om over te stappen naar de menstruatiecup. Zij waren vanaf dag één fan van de vrijheid die een menstruatiecup je geeft, aangezien je die twaalf uur lang in kunt houden zonder extra wc-bezoekjes om je cup te verversen. Who doesn’t want that? Er bestaan tientallen merken die gespecialiseerd zijn in menstruatiecups, maar ikzelf bestelde online een menstruatiecup van Organicup, in België het meest gekende merk van menstruatiecups. Op zich verschilt deze heel weinig van andere merken zoals pakweg Mooncup, die je in de apotheek kunt kopen. Het grote voordeel van Organicup is dat op hun site een heleboel leuke en duidelijke filmpjes met uitleg staan. Overigens ook erg handig voor wie al een cup van een ander merk heeft aangeschaft, maar nog op zoek is naar wat meer duiding en instructies.

Eén simpele muisklik en een paar dagen later lag er al een pakje in mijn brievenbus. Je hoeft trouwens niet per se online aan het shoppen te slaan: ook bij je apotheek kun je terecht, of zelfs doodgewoon bij de Delhaize om je hoek.

Toen ik het kleine, trechtervormige siliconen cupje uitpakte, kreeg ik het toch even warm: moest dit in m’n down-under passen? Gelukkig is elke menstruatiecup voorzien van een handleiding. Ook op het internet vind je honderden filmpjes terug waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je deze gebruikt en inbrengt. Mijn beste vriend? wikiHow, die me erop wijst dat ik mijn cup best eerst volledig schoon en klaar voor gebruik dien te maken.

Kokerellen met de cup

Het is heel simpel: zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook en laat je cup 5 minuutjes doorkoken om hem volledig steriel te maken. Let er wel op dat er voldoende water in de pot zit en je cup de bodem niet raakt, want ook een menstruatiecup kan smelten. Kleine opmerking: ja, het is best gênant om je cup steriel te koken naast je huisgenoten die stoverij bereiden. Maar best dat ze dat na een tijdje wel gewend raken, want vóór elke cyclus heeft je menstruatiecup nood aan een groot onderhoud.

Voor elk wat wils


Voor je hem inbrengt, laat je hem uiteraard eerst afkoelen. Kwestie van brandwonden in je va-jay-jay te vermijden. Daarna kan het echte werk beginnen. Eerst en vooral zijn er verschillende manieren om je cup in te brengen. Al staand of zittend bijvoorbeeld is een eerste keuze die je moet maken. Mij leek het het meest logisch om op de wc te gaan zitten met mijn knieën naar buiten gericht. Rechtstaan leek me wat risky: ik was bang voor vlekken op m’n onderbroek. Maar of je nu liever zit of staat, het is natuurlijk even zoeken naar de geschikte manier om de cup in te brengen, en die is bij iedere vrouw anders.

Dat ik in de lagere school nooit talent heb gehad voor origami werd meteen duidelijk. Een kwartier en een hele wachtrij mensen die voor mijn wc-hokje stonden aan te schuiven later, werd het me duidelijk hoe dit grote kommetje op te plooien valt tot de grootte van een maxitampon. Ook hiervoor zijn er verschillende methodes, waarover er gelukkig een handig YouTube-filmpje bestaat. Gebruik trouwens ook zeker de maat die voor jou geschikt is. De meeste merken bieden twee maten aan: een kleinere cup voor vrouwen die nog nooit bevallen zijn geweest en een groter formaatje voor vrouwen die al een kindje op de wereld hebben gezet.


Kunst- en vliegwerk

Freya peach _4.jpg

Eens je de juiste vouwtechniek onder de knie hebt, schuif je de cup naar binnen. Normaal gezien glijdt die door het bloedverlies vlot naar binnen, maar als het wat stroef verloopt, kan je altijd een beetje glijmiddel gebruiken. Nu begint het prutswerk en slaat de paniek – bij mij toch – toe. Heb ik hem niet diep ingebracht? Moet ik maar al mijn huisarts opbellen? Of gewoon een vriendin vragen om eens even te kijken waar die cup ergens in mij verscholen zit? Na enkele keren diep in- en uitademen – yup, I am such a drama queen - begon ik met de zoektocht. Gelukkig voelde ik hem nog geen seconde later al zitten. Dit is trouwens een erg belangrijke stap: check altijd even hoe je cup zit. Je zou langs de onderkant van de cup een ovaal- of cirkelvormig kommetje moeten voelen. Zo niet heb je hem verkeerd ingebracht en is uittrekken en opnieuw inbrengen de beste optie. Als de cup niet goed geplaatst zou zijn, loop je immers het risico op lekken.


Als het goed is, zuigt de menstruatiecup zich vacuüm vast aan de wand van je vagina. Dat klinkt heel drastisch, maar eigenlijk voel je er niets van, en als je hem goed hebt ingebracht, gebeurt dat vanzelf. Op die manier blijft de cup op z’n plaats zitten. Bovendien kun je hem tot 12 uur lang inhouden zonder te verversen. Het gepieker over hoe je jouw menstruatiecup zo onopvallend mogelijk zou uitwassen in de wc’s op je werk, kun je dus achterwegen laten. Is het toch tijd om te verversen en ben je toevallig net niet thuis? Geen paniek: het volstaat om hem schoon te maken met wc-papier of neutrale vochtige doekjes. LadyWipes bijvoorbeeld zijn doekjes die speciaal voor het schoonmaken van je cup bestemd zijn. Thuis spoel je hem het best uit met water en een beetje neutrale zeep. Je hoeft dus niet voor élk gebruik je pan op het vuur te zetten...

De hele dag op je gemak

Freya peach _2.jpg

Wanneer je hem goed inbrengt, voel je de cup helemaal niet zitten. Iets wat ik met zekerheid kan zeggen, aangezien ik letterlijk alle mogelijke yogaposities heb aangenomen zonder ook maar één iets te voelen. Bovendien ben ik de hele dag doorgekomen zonder extra lange toiletbezoekjes, verkeerd zittende tampons of aan m’n billen plakkende maandverbanden. Hemels. Geen oncomfortabele dag ongesteld zijn, maar schijnbaar een dag als een ander, zij het wat emotioneler en met lades vol chocolade.


Zo’n menstruatiecup eruit krijgen is echter een ander paar mouwen. Dit is dan ook het enige minpunt dat ik kon vinden. In dezelfde positieve mood als bij het inbrengen, probeer ik het instructiefilmpje na te doen, maar zonder succes. Tijd voor paniekaanval nummer twee dus. Elke cup heeft een steeltje dat je helpt bij het uittrekken. Indien het oncomfortabel zou aanvoelen, kun je het ook altijd inkorten naar eigen wens. Na wat wrikken aan dat steeltje is het uiteindelijk – en gelukkig maar – gelukt. Enkele tips die ik je wil meegeven: probeer niet met twee vingers tot aan de helft van de menstruatiecup te geraken, om hem er zo uit te krijgen. Knijp gewoon zachtjes net boven het steeltje, zo lost het vacuüm en hoef je enkel nog te trekken. Ook is het belangrijk om je bodembekkenspieren op te spannen. Beeld je in dat je er nog enkele druppeltjes urine uitplast: zo wordt je menstruatiecup naar beneden geduwd en kun je hem er veel gemakkelijker uithalen.


Of ik nu alleen nog de cup zal gebruiken? Neen, het vergt enige moeite en kunde om hem te gebruiken, dus in de rapte of on the go zal ik weleens teruggrijpen naar een maandverband of tampon. Maar alleen als het echt niet anders kan, want zo’n twaalf uur lang vrijheid als was het een dag zonder regels, wie wil dat nu niet?

Organicup (€ 24,00), verkrijgbaar online.

GETEST: BLAZE a.k.a. 1000 kcal verbranden in amper 45 min

Het begon met een uitnodiging in onze mailbox om ‘de zwaarste nieuwe fitnesshype’ te testen, waarmee je 1000 calorieën zou verbranden in amper 45 minuten tijd. Meteen schieten de ergst mogelijke scenario’s door ons hoofd – iets met machtsgeile coaches, huilen van uitputting en de ergste spierpijn van je leven – maar uiteindelijk moet onze gruwelijke verbeelding de duimen leggen voor onze nieuwsgierigheid. Is BLAZE echt zo erg als onze twisted minds het maken of gaan we de nieuwe sportliefde van ons leven vinden? Crystal en Kora-Lee gaan de uitdaging aan!

 
41598393_471390343348027_3616605154654027776_n.jpg

Eerlijk is eerlijk: wanneer we aankomen in een zaal vol Instagrammable fitgirls en overduidelijk hypersportieve mensen zijn we lichtjes geïntimideerd. Kora-Lee is een zelfverklaarde couch potato die benieuwd was of dit misschien de sport van haar leven zou zijn. Ikzelf ben wel wat gewend op sportvlak – remember the Kayla Challenge? - maar het is toch al even geleden. Gelukkig blijkt een combinatie van luide muziek, zweterige lichamen en motiverende coaches het perfecte recept voor een intensieve 45 minuten-work-out.

WAT

41533899_295356524529124_6909904112070950912_n.jpg

De luxueuze Brusselse fitnessclub David Lloyd startte deze nieuwe HITT work-out - High Intensity Interval Training voor de niet zo sporty chicks - als een nieuwe, zo compleet mogelijke fitnesstraining.
Met een mix van martial arts (kickboksen), intense cardio (lopen) en krachttraining (gewichten heffen) kan het niet completer dan dit.


Met een vijftal minuten per sporttype volgen de verschillende sporten elkaar in sneltempo aan. Een simpele fluittoon geeft aan dat het tijd is om door te schuiven naar de loopband/boksbal/gewichtjes. Dit principe wordt een aantal keer herhaald, totdat je 45 intensieve – lees: zweterige – minuten hebt volgesport. Talking about a heavy workout.


Bovendien worden al die tijd je hartslag en een aantal andere zaken gemonitord, zodat je precies kunt zien wanneer je in het rood gaat en wat rustiger aan moet doen, of wanneer je gerust nog een tandje bij kunt steken. Bovendien houdt het toestelletje om je middel ook in het oog hoeveel calorieën je verbrandt. Op een halfuurtje tijd zat ik aan 450 kcal, zowat het equivalent van een dikke, vette hamburger. Niet slecht, toch?

Waarom deze training zo speciaal is?

Heb jij al ooit gesport terwijl een live DJ en saxofonist je vergezellen in een Hollywood-like setting?
Juist ja, wij ook niet. De luide muziek geeft je extra veel motivatie om ervoor te gaan en – niet onbelangrijk – het moordende tempo vol te houden. Na de trainingsessie krijg je nog een heerlijk vers sapje om weer op krachten te komen. En geloof ons, dat is nodig ook!

Zouden we het opnieuw doen?

 after workout skincare

after workout skincare

Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat Kora-Lee de trainingsessie niet afgemaakt heeft. Omdat haar sportlegging lekker thuis op bed was blijven chillen – lees: in alle haast vergeten – en ze haar gewone broek liever niet scheurde bij een highkick. En omdat het enige wat genanter was dan er gewoon mee kappen uit uitputting en misselijkheid de hele zaal onderkotsen zou zijn. She did us all a favor, really.


Niettemin zouden we het allebei zeker opnieuw doen. Want om Kora-Lee een halfuurtje later te quoten – toen ze al weer meer kon dan enkel uithijgen: “Ik denk niet dat ik me ooit al zo helder gevoeld heb. Shit, kunnen we niet nog een keer?” Na zo’n intensieve work-out is je geest immers heerlijk leeg en extreem alert, en heeft je lichaam zowat alle mogelijke toxines uitgezweet. Want zweten hebben we gedaan: een otter is er niets bij. Na de work-out dus zeker voldoende drinken, maar ook water wordt bij David Loyd gewoon voor je voorzien.

Hebben jullie afgezien?

Je begint er vlotjes aan, maar door het hoge tempo wordt het steeds moeilijker om vol te houden, zowel fysiek als mentaal. De voldoening en sportkick die je echter krijgt wanneer je de sessie zonder kleer- en spierscheuren overleefd hebt, doet je al dat afzien wel snel vergeten. Enige nadeel: nog voor we bij David Lloyd de deur uit waren, voelden we al elke spier in ons lichaam opstijven, en we hebben nog wel een paar dagen rondgelopen als boomstammen. Maar na een aantal sessies heb je daar steeds minder last van, en het grote voordeel is dat je bij David Lloyd achteraf ook kunt bekomen in de sauna (alsof we nog niet genoeg gezweet hebben) of gewoon meteen een heerlijke massage kunt boeken. Of doe zoals wij en ga een paar baantjes zwemmen in het prachtige buitenzwembad. Want meer lichaamsbeweging is de beste remedie tegen stijfheid! En het was een uitstekend excuus om dat zonovergoten zwembad te testen. Win-win.


PRAKTISCHWil je graag een intense workout proberen met een maximaal effect?
Dan is deze zeker iets voor jou!

+ Je kunt de workout aanpassen aan je eigen sterktes/zwaktes. Jij kiest zelf de tijdsduur en intensiteit.

+ Je workout duurt minder dan een uur, maar het voelt alsof je uren gezwoegd heeft en het heeft ook dat effect op je lichaam. Lees: een fitgirllichaam om u tegen te zeggen, ook al sport je maar een uurtje per week. Yes, please!

+ Je kunt altijd hulp vragen aan één van de aanwezige coaches. Naast je uitleggen hoe je oefeningen moet uitvoeren, staan ze ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden en weten ze je de hele sessie lang te motiveren. Alsof je je persoonlijke cheerleader naast je hebt staan.

BLAZE HITT-workouts:

Adres: David Lloyd Club Brussels: Dreve de Lorraine 41, 1180 Uccle

In september shop je alle City Exclusives van Le Labo gewoon in Antwerpen!

Op reis zijn de boetieks van nicheparfummerk Le Labo altijd een aanrader. Naast de gewone collectie van 16 parfums heeft Le Labo immers ook een collectie City Exclusives: 11 verschillende parfums, telkens gewijd aan een bepaalde stad en ook enkel en alleen in de Le Labo-boetiek in die stad op de kop te tikken. Behalve in september dan, want dan shop je deze exclusieve parfums gewoon in om het even welke winkel van Le Labo. Lees: Ze zijn nog heel september gewoon te koop in de boetiek in Antwerpen en in de online store. Laat maar komen!

 
Le Labo Collage 3 Edit.png

Le labo

City exclusives

DSCF2315.jpg

Noem het beroepsmisvorming, maar als ik op reis ben, bezoek ik steevast elke plaatselijke nicheparfumerie die ik maar kan vinden. Van Nez en Jovoy in Parijs over Profumo in Milaan en Le Parfum in Wenen: ik ben immer op zoek naar iets nieuws om te ontdekken. En nog het allerliefst iets wat je alleen maar op die plek kunt vinden. Als Le Labo dus een vestiging heeft in de stad waar ik op reis ben, kun je er van op aan dat ik even binnenspring om de City Exclusive te ruiken.

 

Wanneer je op reis echter je hart verloren bent aan Gaiac 10 (Tokyo), Aldehyde 44 (Dallas) of Cuir 28 (Dubai), dan heb je eens terug in België eigenlijk dikke vette pech. Bellen, mailen, smeken, dreigen, omkopen... Wanneer het op de City Exclusives aankomt, zijn de verkopers bij Le Labo onverbiddelijk: je kunt ze enkel en alleen kopen in de boetiek van de stad waar het parfum op geïnspireerd is. Een slim marketingtrucje of net een uitstekende reden om een vliegtuigticket te boeken en nog eens terug te gaan natuurlijk.

Zo’n exclusieve collectie past perfect in het Le Labo-plaatje – toch wel het luxehipstermerk bij uitstek – dat erg selectief is in waar het zijn boetieks opent en de exclusiviteit van zijn producten verhoogt door de parfums ter plekke te blenden, te bottelen en te voorzien van een gepersonaliseerd label. Maar exclusiviteit heeft zo z'n prijs, zeker in het geval van de City Exclusives: waar een gewoon 50ml-flesje Santal 33 € 152,00 kost, tel je voor een 50ml-flesje van een City Exclusive € 271,00 neer. Een stevig prijskaartje, maar hey, een retourtje Tokyo heb je daar nog lang niet mee!

De namen van de City Exclusives zijn zoals steeds de naam van het hoofdingrediënt dat op een originele manier belicht wordt – zo is de bourbon vanille in Vanille 44 (Parijs) niet dessertachtig zoet, maar eerder poederachtig en beheerst en onderstreept het eau de cologne-achtige Tubéreuse 40 (New York) vooral de sprankelende facetten van tuberoos – aangevuld met het aantal ingrediënten dat in het parfum vervat zit.

 

DSCF2332.jpg

Als je leest aan welke stad ze gekoppeld worden, doen de hoofdingrediënten soms een beetje de wenkbrauwen fronsen. Zo verwacht je bij een stad als Dallas (Aldehyde 44) eerder stoffig leder en hooi dan een klassieke, haarlakachtige aldehyde, lijkt zepige musk een beetje braaf en saai voor hot and happening LA (Musc 25) en tuberoos nogal klassiek voor een bruisende, moderne stad als New York (Tubéreuse 40). Het marketingpraatje? The flower that never sleeps for the city that never sleeps. Wat de marketingmanager ons vertelde? Dat de parfums en dus de gekozen ingrediënten de persoonlijke visie en indrukken uitdrukken die Le Labo-oprichters Fabrice Penot en Eddy Ronchi hebben van een bepaalde stad.

 

Andere City Exclusives liggen dan weer meer in de lijn van de verwachting. Zo doet Cuir 28 bijna barbecueachtig aan, maar zo’n diepgerookte geur past wel bij een stad als Dubai, waar smokey ledergeuren traditioneel wel scoren. Of wat dacht je van Benjoin 19? Dit parfum, dat normaal gezien enkel in Moskou te verkrijgen is, verbeeldt het moment waarop Anna Karenina graaf Vronski ontmoet in het station. Rijk, amberachtig en poederachtig zoet: een perfect match bij een oude Russische Tolstoj-roman.

 

9182237D-F9AC-4285-87B5-60F1E3F66F67[69222].jpeg

De geur waarmee ik de Le Labo-boetiek verliet? Poivre 23, de London City Exclusive. De opening is een pittige explosie aan peper, die al snel gaat liggen en plaatsmaakt voor een kruidige, houtachtige, balsemachtige vanillegeur met een vleugje wierook. Als een mix tussen de heerlijke Le Labo Laurier 62-kaars en Diptyques kruidige vanillegeur Eau Duelle.

Uiteraard had ik kunnen kiezen voor een City Exclusive van een verre plek waar ik misschien wel nooit zou komen, maar the heart wants what it wants, en dat bleek een parfum te zijn dat ik gewoon in Londen kan shoppen. Pluspunt: dan hoef ik ook niet meteen te stressen als het einde van de fles in zicht is.

 

secondary.w710.h473.2x.jpg

Benieuwd om deze collectie te ontdekken? De City Exclusives die je normaal gezien maar op één plek ter wereld kunt scoren, zijn nog tot en met 30 september te koop in alle boetieks van Le Labo en online. Onze aanrader? De Discovery Set, waarbij je zelf 5 verschillende City Exclusives kiest (€ 50,00 voor 5x 1,5 ml). Ideaal voor girls on a budget met een hart voor nicheparfums en voor wie keuzestress krijgt van al die exclusiviteit.

Le Labo City Exclusives (€ 271,00/50 ml). In België te verkrijgen t.e.m. 30/09/2018 in de Le Labo-boetiek (Wapper 18, 2000 Antwerpen) en in de webshop.

Bye-bye YouTube, hello podcasts: onze favorieten

Op de fiets, tijdens het strijken of gewoon al luierend in de zetel: een podcast kun je altijd en overal beluisteren. Hoewel ze al lang bestaan en het aanbod erg uitgebreid is, genieten deze schatkisten aan kennis en entertainment nog niet van de populariteit die ze verdienen. Iets waar wij verandering in willen brengen, want wij zijn wel al hooked. Dit zijn onze favorieten!

 

                                                   FASHION

 

Fashion No Filter

1557bc0bed688472af350f6a50c91409.jpg

Camille Charrière en Monica Ainley, twee Franse modejournalistes, nemen een blik achter de schermen van het fabulous modewereldje. Zij vragen experten om antwoorden op de vele geheimen in de coulissen van de catwalks. Kritisch en entertainend, want ze kijken verder dan designers, fashionweeks en Instagram. Van milieu-experten tot activisten en zelfs Monica’s oma: er komen erg diverse mensen uit de modewereld aan bod, die elk hun ongezouten mening geven over de mode-industrie. Hun Franse accent en Parisienne-vibe zorgen ervoor dat je deze Engelstalige podcast met plezier beluistert.

Oh Boy by Man Repeller

OH-Boy-podcast-300x200.png

'Girlboss': zo’n tien jaar geleden nog een woord dat onze spellchecker met rood onderlijnd zou hebben, maar vandaag gelukkig deel van ons dagelijks taalgebruik. Het aantal succesvolle, gelukkige, aspirationele vrouwen groeit namelijk met de seconde. Ultieme girlboss en fashion savvy Leandra Medine, beter bekend als Man Repeller, interviewt in deze verslavende podcast andere inspirerende carrièrevrouwen. Een onuitputtelijke bron van inspiratie, en Leandra’s quirky humor krijg je er gewoon bovenop. Met deze podcast is de file naar je werk geen bron van frustratie meer, maar een momentje om naar uit te kijken. Bonus: de klassieke muziek als intro geeft je een instant chic gevoel. Borst vooruit en kin omhoog.

                                             

                                                     BEAUTY

Breaking Beauty

Carlene+Higgins+and+Jill+Dunn+Breaking+Beauty+Podcast.jpg

Jill Dunn en Carlene Higgins hebben bakken ervaring als beautyredactrice en geven jou advies over welke producten écht niet in je make-uptas mogen ontbreken. Maar ze deinzen er ook niet voor terug om de weinig gekende problemen waarmee de beauty-industrie vandaag worstelt bloot te leggen. Vaak interviewen ze daarvoor de hoofdrolspelers van de cosmeticawereld. Zo spraken ze o.a. met Frank Toskan, de oprichter van M.A.C Cosmetics en Emily Weiss, die haar beautyblog Into The Gloss wist te doen uitgroeien tot een wereldbekend huidverzorgings- en make-upmerk, Glossier.

 

                                             SEX & LOVE

 

 

Authentic Sex with Juliet Allen

JA_banner_podcast-01-01.png

Juliet Allen neemt geen blad voor de mond. De Australische seksuologe legt je in deze podcast piekfijn uit hoe de vork nu precies aan de steel zit. Want soms is de raad van je beste vriendin, zus of wikiHow gewoon niet genoeg. Met haar eigen ervaring en expertise zoomt Allen in op alle aspecten van seks. De verbanden tussen liefde, emoties en seks vormen de basis voor deze superleerrijke podcast.

Anna Faris Is Unqualified

Podcast_Cover_Artwork.jpg

Helemaal gesetteld, heartbroken en zwelgend in je zetel met een zak chips of single en ready to mingle? Anna Faris is Unqualified is altijd een aanrader. Anna Faris, de actrice die we kennen van de Scary Movie-films, geeft je samen met ‘the typical Hollywood type’ liefdes- en levensadvies. Alle gasten met wie Faris in gesprek gaat, lijken hun leven netjes op een rijtje te hebben. Ze wonen in een kast van een huis in een buurt vol celebs en in hun garage staat steevast een Ferrari te blinken. The glam life, quoi. Maar het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn: ook voor hen zit het leven soms niet mee, ook al heb je een privébutler die veel van je shit voor je kan oplossen. Zij delen hun liefdesverhalen, ervaringen en tegenslagen, gelukkig steeds met een humoristische ondertoon. Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

 

Vuile Lakens

vdi9789023464372.png

Seks is overal. Op tv, op straat, op sociale media: er is geen ontkomen aan. Maar seksuele vrijheid is er tot op heden nog altijd niet. In deze Nederlandstalige podcast wagen twee vrouwen zich aan het onderwerp waar in keurig gezelschap niet over gepraat wordt: seks. Historica Anaïs Van Ertvelde en schrijfster Heleen Debruyne delen hun kennis over dit delicate onderwerp waar onze maatschappij stilaan zijn deuren voor opent. Van de cup tot het zaadzeefje, de vrouwelijke erectie en hechtingen na de bevalling: hier is niets taboe.

 

 

               

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                        WELLNESS

 

Bedrock

bedrock-podcasts.jpg

Nood aan rust? Chocomelk drinken, je in een gigadeken wikkelen en een aflevering van New Girl bingewatchen lijkt misschien de oplossing, maar de échte key tot relaxatie is deze podcast, geloof me vrij. Ik ben vast niet de enige die niet houdt van zweverige toestanden en maar niet begreep hoe tien minuten stilzitten mij in godsnaam tot rust zou kunnen brengen. Eenmaal je de kunst van het mediteren echter onder de knie hebt, ben je helemaal verkocht. En met een aflevering van Bedrock lukt dat vanzelf! So sit down, relax and listen to Bedrock.

 

                                                     

 

                                                     FOOD

Simple Pleasures

simple-pleasures.jpg

Een 7-delige serie waarin Yotam Ottolenghi, de bekende Londense kok die de Midden-Oosterse keuken helemaal hip maakte, enkele gasten uitnodigt om samen de keuken in te duiken voor een goed gesprek over hun liefde voor koken, maar ook hun liefde voor het leven in het algemeen. Niet voor hongerige luisteraars, want de heerlijke receptjes die aan bod komen, doen je watertanden. Perfect voor wie nog nog dinner inspiration nodig heeft voor vanavond!

 

 

 

Food Is... Wasted

food-is-wasted-documenting-the-issue-of-food-waste.jpg

Elke dag belanden er tonnen aan voedsel in de vuilnisbak. De gemiddelde Belg verspilt jaarlijks 345 kg eten, dus ook jij en ik maken ons er schuldig aan. Na het beluisteren van deze podcast zul je echter twee keer nadenken voor je pizza aan huis laat leveren terwijl er nog een overschotje van gisteren in de koelkast staat. Fotograaf Chris King geeft met deze podcast organisaties en mensen die bewust met met hun eten omspringen een stem. En daar kunnen wij zeker nog iets van opsteken.

 

Wat niemand je ooit vertelt over beauty terwijl je zwanger bent

15ea33d7f14fcf286b7ed49f0c1d57b9.jpg

Zwangerschap is een prachtig fenomeen, maar gaat gepaard met enorme lichamelijke veranderingen. Niet enkel staat er een hoger cijfer af te lezen op je weegschaal en verruil je jouw gebruikelijke skinny jeans tijdelijk in voor een losser exemplaar, ook je huid ondervindt de gevolgen van het kleine wonder dat je negen maanden met je meedraagt en heeft bijgevolg andere noden dan anders.

Je verzorgingsproducten ondergaan best een check en zelfs een dubbelcheck, aangezien sommige stoffen in je skincareroutine zelfs schadelijk zijn voor jou en/of je kindje. Retinol, beter gekend als vitamine A zit in veel schoonheidsproducten. Bij een lage concentratie is het niet schadelijk, maar als je zwanger bent kan een te veel aan vitamine A misvormingen bij de foetus in de hand werken. Normaal gezien neemt je huid niet zoveel vitamine A op uit een product dat er problemen kunnen ontstaan, maar toch liever safe than sorry. Ook opletten geblazen met haarkleuringen de eerste 12 weken. Dan is je kindje in volle ontwikkeling en kunnen de chemische stoffen in kleurspoelingen schadelijk zijn, ook al is ook hier de reële kans op schade klein: er moeten echt al veel van de schadelijke stoffen in de bloedsomloop terechtkomen voor er echt een probleem ontstaat. Maar onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ kan jij je volledig laten gaan in biologisch of natuurlijke shops.


Om je het verdere zoekwerk over wat al dan niet goed voor je zwangerschapshuidje te besparen, gaven twee ladybosses ons een kijkje in hun leven als zwangere vrouw. Zij geven hun ongezouten mening, verhalen en tips over hoe zij deze unieke negen maanden in hun leven op beautygebied beleefden. Ines Borgonjon (34) is senior artist bij MAC Cosmetics (België) en is dag in dag uit bezig met schoonheid in al zijn vormen. Zij is mama van twee, dochtertje Michelle (5 jaar) en zoontje Jerome (4,5 maand), van wie ze net was bevallen toen we haar spraken. Die andere ladyboss, Nena Driehuijzen (32), fotografe en nu mama van Obi (3 maand), vertelt op haar beurt wat er allemaal kwam kijken bij haar zwangerschap.

 
20180413-1G3A9367.jpg

Nena Driehuijzen (32) 

Fotografe, mama van Obi

“Eyeliner is key, maar zonnecrème en bodylotion zijn een must!”

"De laatste jaren schmink ik me meer in vergelijking met vroeger. Vandaag zou ik bijvoorbeeld niet meer zonder mijn eyeliner buiten kunnen. Zelfs de dag na mijn bevalling greep ik meteen naar mijn eyeliner (van Lavera) en blush (van Avril). Zo voelde ik mij instant beter, ook al heeft mijn bevalling 20 uur heeft geduurd. Maar prioriteit nummer 1 was toch het hydrateren van mijn buikje, om striemen te voorkomen. Met pure amandelolie, die je ongetwijfeld in elke bioshop kan terugvinden, smeerde ik mij elke dag in. Zéker na de geboorte van Obi. Ik had het geluk geen striemen te hebben, wat deels genetisch bepaald is, maar bleef toch Bio-Oil gebruiken. Baat het niet, dan schaadt het niet!"
"Om pigmentvlekken te voorkomen, vaak veroorzaakt door de hormonenschommeling die bij een zwangerschap gepaard gaat, zweerde ik bij Biosolis die ik bij de Bio-Planet shopte. een biologische zonnecrème met een hoge zonnefactor. Hier geldt net hetzelfde: ook na de bevalling is je huid nog gevoeliger aan de zon en kan je nog steeds zo’n zwangerschapsmasker krijgen. Blijven smeren is de boodschap!"

“Wanneer ik brede kledij droeg, voelde ik me pas echt een walvis.”

20180413-1G3A9224.jpg

"Een onzekerheid waarin vele zwanger vrouwen zich vast en zeker zullen herkennen is hun gewicht. De schrik om ‘dik’ te worden voelde ik vooral in het begin van mijn zwangerschap. Eenmaal ik een zichtbaar buikje had, werd ik er instant verliefd op en kon ik het niet laten op hem extra te accentueren door de kledij die ik droeg. Ik kreeg de tip van een goeie vriendin om niet al te lang mijn eigen kledij te dragen: eens die kledingstukken uitgerekt zijn, valt dit niet meer om te keren. Dus trok ik naar tweedehandszaken, zoals de Think Twice, waar ik op de 1€-dagen leuke jurkjes op de kop kon tikken."
 

"Verbazend wat dat kleine kindje toch allemaal met je doet. Aangezien ik nooit echt verzot was op baby’s of op het idee om zwanger te zijn, zou ik vóór mijn zwangerschap nooit bikini-foto’s online hebben gesmeten. Toch, heb ik de volle negen maanden trots mijn buikje aan de buitenwereld laten zien. Er waren uiteraard dagen waarop ik me gewoon ‘vet’ voelde. Gelukkig kon ik altijd op mijn vriendinnen rekenen. Gedeeld leed is half leed. Side note: dit helaas buiten de laatste maand van mijn zwangerschap gerekend."

 

“De laatste maand ging mijn lichaam in overdrivé.”

"Een nine-to-fivejob heb ik als fotografe natuurlijk niet, ik eet op onregelmatige uren en mijn werkdag stopt pas als ik dat bepaal. Wat het nog moeilijker maakt om op mijn voeding te letten is dat ik probeerde om tijdens mijn zwangerschap niet méér te eten dan ik voordien deed. Gelukkige had ik geen guilty pleasures die mijn gewicht in gevaar brachten, maar wel brachten die hormonen mijn smaakpapillen volledig in de war. Normaal heb ik liever zoute snacks, terwijl ik plotseling enorme fan was van alles wat zoet is. De laatste maand was er geen sprake van doseren of proberen om mijn porties bij het opscheppen te beperken. Ik kon blijven eten, alsof mijn lichaam volledig in overdrive ging. Fuck it, denk je dan, want ik was al zodanig bijgekomen dat het op die ene maand niet ging aankomen."

Ik gebruik enkel biologische beautyproducten, zo hoefde ik mij geen zorgen te maken of het negatieve gevolgen zou hebben voor mijn baby.”

"Van thuis uit kreeg ik de liefde voor biologische, natuurlijke en ecologische producten mee. Over chemische ingrediënten in mijn skincareproducten die schadelijk konden zijn voor mij of mijn kindje, hoefde ik mij dus geen zorgen te maken. Voor mijn huid gebruik ik enkel producten van het merk Cîme. Voor mijn shampoos en douchegels kan ik bij de biokapper en/of Bio-Planet terecht. Water drinken hoort natuurlijk ook bij huidverzorging: naast mijn bed staat een grote fles water. Wanneer ik borstvoeding geef, zal er naast mij op de bank altijd een 2 liter-fles water liggen."

Hoogstwaarschijnlijk zal ik minder vaak mijn benen scheren eens ik bevallen ben.”

"Ik vermoed dat eens mijn kindje geboren is, er niet veel zal veranderen aan mijn beauty-routine. Wat wel een enorme aanpassing zal zijn, is mijn tijdsbesteding. Ik zal genoegen moeten nemen met de outfit die ik als eerste vastneem in plaats van vijf verschillende looks uit te proberen, zoals ik nu doe. En hopen dat hij nog verder slaapt, anders wordt het van haasten geblazen. Wel kijk ik al lang uit naar mijn eerste kappersbezoekje na mijn zwangerschap, pastelkleuren is waar ik naar verlang."

1G3A7768.jpg

Ines Borgonjon (34), MAC cosmetics senior artist

mama van Michelle en Jerome

Mijn huid toont tekenen van vermoeidheid en is veel droger sinds ik voor de eerste keer zwanger was, van mijn dochtertje Michelle.”

"In mijn dagelijkse verzorging leg ik de nadruk op hydratatie nu mijn huid er vermoeid en droog uitziet, zeker nu ik voor de tweede keer mama ben geworden. Als make-up artist zit ik bij de bron van kwalitatieve verzorgingsproducten en ik gebruik dit voordeel ten volle. Mijn favoriete merken zijn La Mer, Mac en Estée Lauder. Vooral de voedende en rijke crèmes van La Mer houden mijn huid gehydrateerd."
"Mijn dochtertje Michelle is even zot als ik op kleine verwenmomentjes. Dus duiken we tegenwoordig samen de badkamer in met gezichtsmaskers, scrubs en geurkaarsen. Natuurlijk kan een beetje me-time ook geen kwaad."

“Het pijnlijkste zwangerschapskwaaltje, was het carpaletunnelsyndroom, waarvoor ik in mijn achtste maand zelfs cortisone-inspuitingen kreeg.”

1G3A7839.jpg

"Mijn eerste zwangerschap was letterlijk een droom en ik keek ernaar uit om dit voor een tweede keer te beleven. Helaas was mijn tweede zwangerschap eerder een nachtmerrie en heb ik heel veel last gehad van kwaaltjes. Noem er eentje op en ik heb het gehad. Maar het ergste was het carpaletunnelsyndroom, dat wordt veroorzaakt door stress en vasthoudend vocht in je pols. Als gevolg wordt de zenuw in je pols vernauwd en kreeg ik tintelende handen, allesbehalve handig als make-up artist. "

"Om andere zwangerschapskwaaltjes, zoals een zwangerschapmasker, te voorkomen smeer ik een primer met een zonnefactor in, een tip die ik graag wil delen met andere zwanger" vrouwen. En om onder het motto ‘blijven smeren’ te blijven, raad ik ook iedere vrouw om je bolle buikje net zoals je gezicht te blijven hydrateren. Wat je smeert, maakt voor je buik, naar mijn mening, niet zoveel uit. Zolang het je fragiele uitgerokken huidje maar voedt. En doe dat maar zo vaak mogelijk. Mijn all-time favorite is de Deep Comfort Body Butter van Clinique. Ook met etherische oliën (van Oshadi) valt je zwangere buikje goed te hydrateren, bovendien helemaal biologisch en natuurlijk. Zoals pure lavendelolie, die ik zelf gebruik om Jeromes huid te verzorgen als er zich kloofjes vormen. Soms geeft hij een beetje melk terug nadat ik hem de borst geef en dat kruipt venijnig tussen zijn huidplooitjes. Dan stip ik deze plekjes aan met een druppeltje lavendelolie om droge, geïrriteerde plekjes te voorkomen. Bovendien all natural en totaal onschadelijk!"

“Nu besef ik meer dan ooit dat schoonheid letterlijk van binnenin komt.”

"Door mama te worden is mijn kijk op schoonheid enorm veranderd. Als iemand goed in zijn vel zit, vind ik die persoon meteen mooi, ongeacht figuur of uiterlijke kenmerken. Vermoeidheid valt dus niet te maskeren met make-up, het is wat binnenin zit wat telt. Zelf geloof ik in de combinatie van alles om er stralend uit te zien. Het zou nogal belachelijk zijn om elke dag vettig te eten en nadien crèmes te smeren met het idee dat dit je ongezonde snack wel zal compenseren. Om je goed te voelen moet er een balans zijn, ik drink genoeg water, probeer zoveel mogelijk uurtjes slaap mee te pikken en genoeg buiten te komen. Eens het vanbinnen goed zit, merk je het resultaat meteen van buiten."

 

“Ik doe het nog steeds niet allemaal alleen.”

1G3A7882.jpg

"Mocht ik raad geven aan zwangere vrouwen: wees niet te streng voor jezelf! Ik heb het zelf ook moeten leren, maar je maatjes krijg je na enkele maanden sporten weer terug. En neen, je huishouden zal niet altijd tot in de puntjes in orde zijn. Voldoende rust nemen was voor mij ook moeilijk en hulp vragen is dé boodschap. Ik vroeg hulp aan mijn vrienden en familie, zo kon ik terug mijn baterijen opladen en van mijn gezin genieten."

Negen maanden zwangerschap en negen maanden ontzwangeren.”.

"Het klinkt logisch, maar je staat er niet direct bij stil. Na mij eerste bevalling was ik geschrokken van het aantal maanden dat je lichaam neemt om terug in shape te komen. Na vier maanden ben ik terug op gewicht, maar mijn lichaam voelt nog steeds niet hetzelfde aan. Slapper, geen body en textuur, zo kan ik het het best omschrijven. Je kan natuurlijk direct na je bevalling beginnen sporten om helemaal in shape te geraken, maar dat vind ik overdreven. Na Michelles geboorte fietste ik naar het werk, nu ik veel reis is die mogenlijkheid er niet meer. Bovendien, wat zijn die maanden op een mensenleven als je net van een mini-versie van jezelf bent bevallen? Geef het tijd."

 

Fotografie: Marieke Penne
Makeup & hair: Crystal Die

Citytripper, backpacker of strandplakker: dit neem je mee op je laatste zomerreis!

Een poll op onze Instagram-story’s (vergeet ons niet te volgen via @girlcrushmagazine) wees uit dat velen van jullie de komende tijd nog op vakantie vertrekken. Hoezo de zomervakantie is bijna gedaan?
Op reis mogen je favo beautyproducten uiteraard niet ontbreken. Maar welke items je precies meeneemt, hangt natuurlijk erg af van de soort vakantie die je maakt. Welke crème neem je mee bij koude temperaturen en welke foundation overleeft extreme hitte en tropische luchtvochtigheid?
Onze eigenste Crystal Die vertelt je graag wat je het best inpakt om je vakantie picture perfect in te zetten. Of je nu gaat citytrippen in Berlijn, aan het strand gaat liggen in Ibiza of gaat backpacken door Nieuw-Zeeland.

Doorheen een grote reeks aan trials & errors heb ik de beauty essentials gevonden die de moeilijke taak hebben op hun plaats te blijven – of hun job simpelweg goed te doen – doorheen zweet, vermoeiheid, regen, en soms ook slaap.
Onderstaand vind je mijn favoriete producten terug die je doorheen deze beproevingen zullen loodsen.

 

                                              Citytripper

                                                                    (Barcelona, Parijs, Stockholm, Rome, Amsterdam...)

photo-1517736996303-4eec4a66bb17 copy.jpg

Als rasechte citytripper schuw je een beetje beweging zeker niet. Je bezoekt op relatief korte tijd zoveel mogelijk hippe koffiebars en Instagram-worthy lunchplekjes, maar je snuift ook graag een beetje cultuur op in het lokale museum en – eerlijk is eerlijk – in de lokale boetieks en winkelstraten. Leuke straatjes en hoekjes ontsnappen niet aan je alziende oog. Dat je story highlights een lijstje met de naam ‘HOTSPOTS’ bevatten, hoeft dan ook niet te verbazen.

Crystals tips:Waarom je niet helemaal laten onderdompelen in de sfeer van de stad en gaan voor de lokale beautylook?
Experimenteer met looks die je normaal niet zou proberen, maar je misschien wel heel mooi staan!
Ga je richting Barcelona? Kies dan voor een mooie sun-kissed look met veel bronzer, highlighter en bruintinten om te flaneren op de Ramblas.

 

 
 

                                             

 

                                            Strandplakker

                                                                             (Ibiza, Korfu, Côte d'Azur, Blankenberge...)

Sea_Beach_Background copy.jpg

Voor jou is het geen echte vakantie tenzij je met een cocktail in de hand op het strand kan liggen. Van luidruchtige families die al ’s morgens vroeg een strandstoel willen claimen trek jij je niets aan. Je e-reader staat vol zonovergoten romans voor aan het zwembad of op het strand, en je kijkt elke ochtend al uit naar het uitgebreide hotelbuffet ’s avonds. Het liefst loop jij heel de dag in je zorgvuldig uitgekozen bikinisetjes rond (met bijhorende ‘beach hair’-look) en draag je zo weinig mogelijk make-up. De mensen moeten je mooie zomersproetjes toch goed kunnen spotten?

 

Crystals tips:

 
 

 

 

                                              Backpacker

                (China, Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland...)

nieuw-zeeland-bergen-water copy.jpg

Geen land is jou te ver en het liefst wil je op je XL scratch map zoveel mogelijk landen afkrabben.
Luxe is voor jou geen vereiste: je dompelt je het liefst onder in de lokale cultuur en levenswijze om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en er misschien een of andere levenswijsheid op na te houden.
Daarom sla je met plezier een babbeltje met iedereen die het maar wil, het liefst nog met locals die hun favoriete plekjes met je delen. Bij elk natuurwonder dat je op je pad tegenkomt, haal je je camera spontaan boven, zodat je jouw reiservaringen kunt delen met je familie en vrienden. Jezelf leren kennen is één van de belangrijkste doelen op je reizen, en je hoopt na deze reis een duidelijker beeld te hebben van je doel in het leven.

 

Crystals tips:

Voor een ton aan make-up en haarproducten is er in je rugzak geen plaats, dus ga enkel voor de absolute basics. Prepareer een make-uptasje met zoveel mogelijk multifunctionele producten.

 
 

Deze 4 foute Britney-beautylooks hebben een plaatsje in ons hart !

De Princess of Pop – Britney Spears – heeft een kleine stop gemaakt in ons Belgenlandje. Na zeven jaar is ze er weer voor haar ‘die hard’-fans, want met haar ‘Piece of me’-tour houdt ze even halt in het Sportpaleis om haar echte klassiekers nog eens te brengen voor het Belgische publiek. Wie kan de nostalgische liedjes zoals ‘...Baby One More Time’ en ‘Oops! ... I Did It Again’ ooit vergeten: bij mij staan de clips alvast op mijn netvlies gebrand. Ik was er jammer genoeg niet bij, maar ik kan me het tafereel perfect inbeelden: strakke choreografieën, backing vocals op de achtergrond en Britney in sexy outfits met bijhorende beautylook. Al waren haar beautylooks naast het podium en op de rode loper niet altijd on point.

 

Ook al heeft ze de kans om met de beste stylisten en make-upartiesten van de hele wereld te werken, BitBit werd nooit echt geprezen om haar make-up- & hairlooks. Zin in een rondje beautynostalgie? Laten we even kijken hoe fout het er de laatste jaren wel niet aan toeging ten badkamere Spears. Zie hier een aantal van haar meest spraakmakende looks.

 

It’s Britney bitch

 

1) In 1998 had de toen 16-jarige Britney golvende bruine lokken en seriously overlined lippen. Met bruin lippenpotlood uiteraard. De look die je af en toe nog steeds kunt spotten bij bejaarde dames. Very nineties, maar hiervoor passen wij toch. Thanks but no thanks.

1998-britney-spears-567_0.jpg

Overlined

lippen

 

2) Vandaag herkennen we Britney aan haar lange, sluike blonde haren, vaak met side bangs als extra touch, maar in 2002 koos ze voor een heel ander kapsel. Nog steeds blond, maar een iets meer bombastische versie: een overvloed aan pijpenkrullen die vanboven lichtjes werden opgestoken. Uit haar lipverleden heeft ze echter wel lessen getrokken: de felle, met bruin lippenpotlood omlijnde lippen ruilde ze in voor een lichte gloss. Gelukkig maar, als je het ons vraagt. Haar ogen zijn omrand met een dun lijntje zwart kohlpotlood en afgewerkt met een likje mascara. Mooi, jong en fris: op make-upgebied hebben wij hier alvast geen klachten.

Britney.jpg

Bit Bit bombastic

 

 

3) Throwback naar haar absolute dieptepunt in 2007: kaalgeschoren Britney staat nog voor jaren op onze collectieve netvliezen gebrand. Omsingeld door een zwerm paparazzi, schoor ze in een kapsalon eigenhandig haar lange haren helemaal af. Haar uitstraling van girl-next-door verandert naar een ruwe, jongensachtige look geïnspireerd op haar ex-man Kevin Federline. Hoewel die waarschijnlijk eerder te wijten is aan een breakdown dan aan een fashion statement kunnen we deze look wel appreciëren. Geschoren hoofdje + uitgelopen mascara = kinda grungy.

britneyspears-635x423.jpg

Kinda grungy 

 

4) Oké, vergeet even alle voorgaande kapsels: wie herinnert zich nog de roze pruik? Er was een periode dat BitBit de deur niet uitging zonder roze pruik – en daarmee bedoelen we geen classy pruik, maar zo’n geval dat rechtstreeks uit de rekken van een carnavalswinkel zou kunnen komen. Toen was het shockerend en een kleine fail dat een celeb met zo’n opzichtige pruik de deur uitliep, maar ondertussen is een ster met opvallende pruik allang geen uitzondering meer. – Gaga, we see you.

25db74e79a57795d20367305b1742fcb.jpg

Pink madness

 

5) Fast forward naar nu! Britney, performer en moeder van twee kinderen, heeft haar wilde jaren achter de rug. Wanneer ze een dag vrij heeft, loopt ze het liefst van al casual rond zonder al te veel moeite in haar look te steken. Losse lokken of haren in een simpele messy dot en zo weinig mogelijk make-up: hier en daar wat oogpotlood en nude lips, that’s it. Ook haar outfit is erg laid-back en comfortabel. Free the nipple ftw. Voor de rest geen zweempje popdiva in BitBits real life.

britney-spears-stuff.jpg

Naturel queen