24h in het leven van...styliste Farah El Bastani

16681543_10212511587331714_6763085646466919043_n.jpg
20621916_10214377471897662_1926590554118323071_n.jpg

Wie aan topstyling denkt, denkt automatisch ook aan de jonge Antwerpse styliste Farah El Bastani.
Je hebt haar gezicht misschien hier en daar al zien voorbijkomen – bijvoorbeeld op de Meir, waar ze model was voor de laatste MONKI-campagne. Maar ook haar kledingmagie heb je ongetwijfeld al gezien. Op korte tijd heeft ze zichzelf naar de top gewerkt en verzorgt ze nu de styling voor o.a. Josje Huisman, Natalia en tal van modemerken. Glamour much?
Denk je dat een styliste enkel maar hoeft te shoppen? Lees dan zeker verder, want wij hadden de eer om deze bosslady een dagje te volgen.

 

Ik ben op het bed gaan liggen waar Adele heeft geslapen.

 

7:30

Goodmorning!
Na een handvol nootjes, een havermoutpapje en een thee ga ik naar de gym (die gelukkig net om de hoek is, dus ik kan er praktisch heen rollen) om vijf kilometer te lopen voor ik aan de dag begin – voorbereidingen voor het overeten dat er aankomt met kerst...

 

10:00

25276531_10215607102197651_1402659397_n.jpg

Always a bag lady. Mijn dag start met het terugbrengen van uitgeleende kleding voor shoots en premières. Of dacht je dat ik gewoon even ging shoppen? ;)


Ik ga nog snel richting Meir om een paar dingen te retourneren. Gelukkig woon ik niet al te ver van de winkelstraten, maar dit is ongetwijfeld het meest saaie aspect van mijn werk.

11:00

Getting some new suga. Meeting met een paar cat-loving people bij Antwerps modeagentschap Unicorn Agency. Ik was eigenlijk op zoek naar winteritems, maar die hebben ze niet meer. Gelukkig ging ik er niet voor niets heen: ik heb kennisgemaakt met deze topmensen en ik maak toch een kleine selectie uit de merken die ze hier in huis hebben voor Josje Huisman en Nora Gharib.
 

25188293_10215607102317654_550532531_n.jpg

11:30

Bye, kitty cat. You are cool.

 
25323047_10215607102157650_1794296483_n.jpg
 

13:00

Vandaag staat er ook een shoot op de planning: de set bevindt zich in hotel De Witte Lelie in Antwerpen. We shooten vandaag de actrices van FC De Kampioenen voor een coverstory voor Sjiek Magazine. De styling is all-black: heel elegant en toch ook wat feestelijk. It's almost Christmas, right?


Drie van de vijf dames waren zo enthousiast over hun outfit dat ze hem aanhielden voor de première achteraf: super als mensen enthousiast zijn over mijn stylingwerk. Ook weleens leuk om de actrices los te trekken van de schreeuwerige styling die ze normaal in de serie dragen. Geen kant of saaie rokken voor Doortje vandaag.


Adele heeft trouwens in dit hotel geslapen. Ik ben op het bed gaan liggen waar ook zij haar slaapjes heeft gedaan! 

18:00

Back home van een leuke opdracht! Tijd om me op te frissen.
Ik ga zo mijn babe Charlotte (die je misschien kent als blogger en van haar Instagramprofiel @enfacedl) supporten bij de opening van een nieuwe hotspot, MEATPACK.

Een fabrieksloods die mode, kunst, muziek en food samenbundelt voor creatievelingen: zalig! Ik heb niet veel tijd om naar events te gaan omdat ik vaak laat thuiskom van stylingjobs, maar ik doe mijn best om de leuke toch mee te pikken.

 

2056730.jpg

18.30

Eerst even snel iets binnenwerken: ik heb besteld bij doi doi, mijn nieuwe favo Asian place. Lekker en licht, want ik heb nog enkele uurtjes te gaan.

25181914_10215607102077648_692327464_n.jpg
doidoilogo.jpg

20:00

Ik moest en zou deze rok aandoen. Ik had eigenlijk een oversized hoodie in gedachten hierbij, maar om een of andere reden vind ik die niet. Ik verdenk mijn zus van langetermijnuitleen na ons weekend Parijs vorige week... Anyway, this will do! Time to shine!

25323242_10215607101797641_302915548_n.jpg
25287127_10215607102277653_235978563_n.jpg

21:00

Well hello, beautiful Charlotte.
Posing like pros.

25276556_10215607101717639_872369567_n.jpg

22:00

Klein dansje en dan naar huis? Ik heb opnieuw enkele drukke dagen voor de boeg: Ciaoooooo!

TEAM CHALLENGE: KAYLA’S BIKINI BODY GUIDE VS. DAILY LIFE

 

Kayla Itsines’ Bikini Body Guide, een zware naam met als doel een lichter en vooral strakker, fitter lijf. De Kayla Challenge is een stevig sportschema met een combinatie van low intensity cardio (zoals wandelen), high intensity cardio (zoals intervallopen), resistance training (oefeningen met gewichten en je eigen lichaamsgewicht) en stretching, met maar één rustdag per week, en dat drie maanden lang. En of we daar niet klaar voor zijn!

 

Toch gingen twee van onze Girlcrush-teamleden de uitdaging aan. Crystal en Ine zullen drie maanden lang zweten en zwoegen, afzien en daarna – hopelijk – trots kunnen terugkijken op een geslaagd parcours. Een maand ver zijn ze nu (klik hier voor het eerste artikel), tijd voor een update!

IMG_1433.jpg

Crystal: “Hoewel ik niet helemaal op schema zit, heb ik in de voorbije twee maanden meer gesport dan ooit.”

‘Een kleine update van de zwaarste beproeving van mijn leven.’ Vergeef me de overdrijving, maar middenin de koude winter wil ik het woord ‘sport’ (en de bijhorende activiteit) zo ver mogelijk van me afduwen.

 

Naamloos.jpg

Ik hoef je vast niet te vertellen dat dit Kayla-avontuur al verdomd moeilijk is geweest. November is een van mijn drukste maanden ooit geweest, dus zoals voorspeld bleek het extreem moeilijk om het Kayla-schema in mijn agenda te proppen. Excuses, excuses, I know. But what can I say? Op dagen waarop ik van heel vroeg in de ochtend tot ver na middernacht aan het werk was, heb ik dus regelmatig de (niet-bezwete) handdoek tijdelijk in de ring gegooid.

 

Gek genoeg voelde ik me daar ook telkens opnieuw heel schuldig over, want ‘wat zou Kaya daar wel niet van denken?’ Voor mij geen plaats op haar Instawall met een voor- en nafoto. Natuurlijk weet Kayla van niets, maar ik wel. Het schuldgevoel komt niet doordat ik dringend enkele kilo's wil verliezen, want zoals ik al zei in onze eerste update ben ik best tevreden met mijn lichaam, mits enkele tweaks hier en daar. Nee, ik voel me schuldig omdat er een duidelijk verschil is tussen de sportende Crystal en de niet-sportende versie van mezelf. Tijdens een loopsessie voel ik als het ware de stress samen met de zweetdruppels van mijn rug glijden (die mooie dewy huid is dan ook mooi meegenomen).

 

Ben ik niet te streng voor mezelf? Misschien wel, want hoewel ik niet helemaal op schema zit, heb ik de voorbije twee maanden al meer gesport

dan het hele voorgaande jaar samen. En als dat geen definitie is van ‘goed bezig’, dan weet ik het ook niet meer. Maar met nieuwjaar voor deur kan ik het toch niet laten om stiekem toch al aan goede voornemens te denken. Dus neem ik me voor om het beter aan te pakken, en daarvoor wacht ik niet tot januari! Vanaf vandaag plan ik mijn sportsessies secuur in, in plaats van ze er snel-snel tussen te gooien waar dat nog kan. Ready, set... keep you posted!

 

 

Ine: “Het woord ‘challenge’ had het al kunnen verraden, maar dit is moeilijk!”

Vorige maand las je dat Crystal en ik ons aan de challenge der challenges zouden wagen: die van Kayla Itsines. Zij is de perfecte Instagram-fitgirl die met haar eigen fitnessprogramma anderen motiveert om er net zo strak uit te gaan zien als zij. Het resultaat is een moordend regime van high & low intensity cardio, bodyweight training en stretching met slechts één rustdag per week. Klinkt nog leuker dan het is, of zo.

 

IMG_8645.jpg

Na enkele weken vat ik haar programma kort samen met ‘ik haat, HAAT, burpees!’, ‘touwtje springen is best leuk’ en ‘was het vandaag high of low intensity cardio?’ Maar ook met ‘Ik dacht dat het beter gesteld was met mijn discipline en planning skills.’ (who am I kidding?!)

 

De Kayla Challenge is dus moeilijk – het woord ‘challenge’ had in dat opzicht misschien al het een en ander kunnen verraden – en in sommige fasen van het leven is moeilijk gewoon té moeilijk. Dat betekent niet dat ik opgeef, wel dat ik regelmatig even terugtrek, hergroepeer en vol enthousiasme opnieuw aanval. Intussen probeer ik goed te eten – iets wat voor een gluten- en lactose-intolerante vegetariër zoals ik sowieso best belangrijk is – en mijn cheat days te beperken. Zo blijft dat deel van mijn leven tenminste on track.

 

Gelukkig schrijf ik dit op een maandag, en die staan bekend om hun frisse start – een beetje de januari’s van de week, die maandagen. Dus vandaag waag ik me weer aan Kayla’s moordende routine, zelfs haar burpees – al doe ik er misschien zeven in plaats van tien.

Beloofd.

Fotografie: Marieke Penne

Love Letter aan... Kiehl’s’ Adventskalender

In onze Girlcrush Love Letter bespreken we maandelijks een beautyproduct dat voor ons absoluut onmisbaar is. Deze maand is dat een magische box waar we niet omheen kunnen: de Adventskalender van Kiehl’s.

 
kiehls-advent-calendar-2017.jpg

KIEHL'S

adventskalender - verzorgingsset

Adventskalenders. Een begrip dat mij als kind weinig deed. Advent was de aanloopperiode naar de geboorte van kinneke Jezus, zover was ik wel. Maar wat zat er juist in die 24 doosjes? En hoezo, ik mag die niet allemaal tegelijk opendoen?

Daarbij komt dat ik een van de zeldzame vrouwelijke wezens ben die niet in katzwijm valt bij het woord chocolade. Sterker nog, ik lust het eigenlijk niet zo graag. Aangezien de meeste adventskalenders gevuld waren met dit verslavende bruine goud, lieten ze me dus noch warm, noch koud.

U hoort het, de liefde was groot. Ahum.

Tot dat magische moment enkele jaren geleden dat het hele adventgebeuren plots een pak aantrekkelijker maakte. Toen viel mijn oog in een winkelcentrum op die typische grote box 24 minicompartimenten. “24 beautycadeautjes – het perfecte cadeau”. En ’t was gebeurd: daar ter plekke, in het grote shoppingcenter, ben ik prompt mijn hart verloren aan beautyadventskalenders.
Waarom ben ik daar zelf nooit eerder opgekomen?

View 3.jpg

Tegenwoordig zijn ze beautyadventskalenders niet meer weg te denken uit de kerstschappen en zijn talrijke beautymerken mee op de kar gesprongen. Het ideale cadeau voor iedereen die into beauty is, of graag met beauty wil kennismaken. Of dacht je weer een mandje vol met badproducten of kousen cadeau te doen? Busted.

Elk jaar is er ééntje die ik toch iets liever wil dan alle andere, en deze steekt er met vlag en wimpel bovenuit: de Kiehl’s Adventskalender, dit jaar ontworpen door Britse artieste Kate Morros. Kiehl’s is een van mijn favo huidverzorgingsmerken, en hun adventskalender bevat 24 schattige testers van hun bestverkopende producten. Om helemaal hebberig van te worden!

Want wat is er beter dan je in december compleet onder te dompelen in een geurig warm bad? Maskertje op, haren shampooën, en daarna je lichaam én gelaat insmeren met die heerlijke Kiehl’s-producten... Juist ja, helemaal niets, al mag dat zeker gevolgd worden door een avondje Netflix-bingewatchen en mijn favoriete pizza. Winter is coming en hoewel ik graag 3 maanden winterslaap zou houden, verzacht deze box alle pijn en kijk ik stiekem uit naar een gezellig miniwellnesmoment in mijn badkamer.

Ik licht alvast een klein tipje van de sluier op met 3 van mijn persoonlijke Kiehls-favorieten:

1. Het Midnight Recovery Concentrate – een plantaardige gezichtsolie met magische krachten: doet zijn werk ‘s nachts en zorgt voor een prachtige, stralende huid.
 

2. Het Rare Earth Pore Cleansing Mask – een masker met witte klei dat je huid zuivert en je poriën zichtbaar doet verkleinen.


3.  Lip Balm #1 – a.k.a. mijn redder in nood: een lippenbalsem met kalmerende, hydraterende ingrediënten zoals squalaan, lanoline, zoete amandelolie en vitamines A en E.

 
 Om de rest te ontdekken (en deze verwenbox in huis te halen) ga je eens lief moeten lachen naar je vriend, moeder, de kerstman... Of je kan hem ook gewoon aan jezelf cadeau doen natuurlijk! Who needs Santa anyway?

Je doet er trouwens ook een koopje mee, want je koopt hem voor € 69,00, terwijl de werkelijke waarde € 135,00 bedraagt! Te koop in de Kiehl’s-Boetieks en via de webshop www.kiehls.be.

CHALLENGE: LIFE / LASH IN TECHNICOLOR - Elke dag een ander kleurtje

Gekleurde mascara was in de eighties niet weg te denken, maar nu is het eerder een grappige voetnoot in de foto- en trouwalbums van je ouders (“Kijk, tante Gerda met haar poedelkapsel en blauwe mascara!”). De wimpertrend kende al een comeback in de jaren negentig en vroege nillies, maar werd sindsdien samen met lichtblauwe metallic oogschaduw en donkeromrande lippen met frosty pink afwerking in het verdomhoekje van de stijllozen en achterblijvers geduwd. Tot ontwerpers hun modellen weer met felgekleurde poppenwimpers de catwalk opstuurden. Dat was al in 2015 het geval, maar nu lijken we eindelijk klaar om de trend ook in het dagelijkse leven weer te omarmen. Niet enkel blauw, paars en grijs passeren de revue, maar tinten als roos, rood, koraal, goud, wit, geel en knalgroen hebben het voor het zeggen. Niets voor jou? Let us prove you wrong!

Ik droeg een hele week gekleurde mascara in plaats van zwarte, en dat bleek best draagbaar te zijn.

 

Maandag

23846395_10214068067554285_1484910360_n.jpg

Mijn outfit is een vrij neutrale denim-en-camelcombo die naast mijn gouden laarsjes (en mijn felrode puffer jacket) nog wel wat extra spark kan gebruiken. Voor mijn gezicht ga ik voor naturel en glanzend met een zachtroze oog, matte, nude lippen en roze mascara. Ik mis even zwarte wimpers om mijn ogen meer uitdrukking te geven, maar eens ik daaraan gewend ben, vind ik dit wel een heel toffe look!

Wat me opvalt is dat ik vééééél mascara nodig heb om de kleur te laten spreken (spinnenpootjes, iemand?). Een witte basislaag leggen voor je met lichte of felle kleuren aan de slag gaat, is dus wel een goed idee.

L'Oréal miss baby roll mascara

L'Oréal miss baby roll mascara

Dinsdag

Hallo, ik ben Ine en ik ben een outfit-repeater: weer denim met camel vandaag – maar met stoerdere schoenen en een andere jas, dus het mag! Vandaag is tattoo- en piercingdag, dus ik ga voor comfort. In make-uptermen betekent dat een natuurlijke basis zonder contour of blush, heavy brows en een dieppaarse lip voor extra fun. Mijn ogen werk ik af met glanzende beigetinten en dennengroene wimpers. Festive much?

23846325_10214068068394306_1789133488_n.jpg
23846110_10214068068154300_952061034_n.jpg

Woensdag

Vandaag werk ik in het Happy Skin Kafé - zie ons hotspotartikel - (waar ik aan het werk ben als make-up artist) en draag ik mijn wit-met-denimuniform. Dat match ik met paarse mascara, koperen oogschaduw en nude, glanzende lippen. Halverwege de dag krijg ik een make-over van een collega en eindig ik met zwarte wimpers... Een halve cheat day dus van mijn gekleurde-wimpers-onlydieet. Sorry!

 
CHANEL le volume ardent purple

CHANEL le volume ardent purple

 

Donderdag

Nog een Happy Skin dag, dus full-on crazy lukt niet vandaag. Bovendien zijn mijn nieuwe piercings ontstoken (boe!) en gaat mijn hele ochtendritueel op aan piercingverzorging. Morgen beter!

Vrijdag

a47e44d8697fd909fd3017410824f6d1.jpg

De enige ongebruikte kleuren die nu nog in mijn mascara-lade liggen, zijn fel, feller, felst en ik heb nog een dag in Happy Skin Kafé voor de boeg, waar mensen me toch moeten kunnen vertrouwen wat make-up betreft, dus té zot is geen goed idee. Daarom zet ik een knalblauwe mascara over een eerste laagje zwart. Dat zwakt de kleur iets af, maar zorgt toch nog voor een mooi detail én het past mooi bij mijn denim uniform. Braaf maar leuk!

 

’s Avonds ga ik iets drinken met vrienden en ben ik dapperder in mijn kleurkeuze. Mijn bovenste wimpers voorzie ik van een laagje (onverdunde) knalblauwe mascara en de onderste krijgen een appelblauwzeegroene afwerking. Colorblocking op je wimpers, het kan, en ik voel me de hele avond fierce!

 
Yves Saint Laurent - Mascara Vinyl Couture - I'm The Trouble

Yves Saint Laurent - Mascara Vinyl Couture - I'm The Trouble

 

 

 

Weekendbonus

Dat colorblocken beviel me zo goed dat ik ook een testje deed met roze bovenwimpers en mintgroene wimpers onderaan het oog. Resultaat? Heel leuk! Ook zwart bovenaan en blauw (of groen, roze of wit...) op de onderste wimpers is een winnaar voor een subtiele look met een knipoog. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Nyx Cosmetics - color mascara

Nyx Cosmetics - color mascara

Bonus bis
Heb je veel gekleurde mascara’s liggen? Experimenteer dan eens met regenboogwimpers: verander elke paar wimpers van kleur en ga door tot je al je wimpers gekleurd hebt. Voor een draagbaarder effect kan je je onderste en bovenste wimpers dezelfde kleurblokjes geven, zo blijft het er toch leuk uitzien. Wil je echt gek doen? Zet dan een laagje glittermascara bovenop je regenboogcreatie. Zei er iemand ‘cocktails’?

fdbeb627a2c967dc5526418e0b23668a.jpg
72212b881a7d354409143272e930a5b0.jpg

De 7 beste beautylooks in tv-series

Met deze koude en donkere dagen klinkt er ’s avonds weinig leuker dan lui op de sofa hangen en Netflixen. Toch kan je ook hier gerust de nodige beautyinspiratie opdoen voor de feestdagen, een feestje of een doodgewone dag op het werk. Wij geven jullie alvast onze 7 all-time favoriete tv-beautylooks die verdergaan dan het kapsel van Rachel in Friends of de smokey eye van Carrie in Sex and the City.

7. Anna Stern uit The O.C.

THE OC ANNA STERN.jpg

Hoewel Netflix de hitserie The O.C. uit de beginjaren 2000 nog steeds online moet zetten – misschien een idee om hier samen een petitie voor te starten? – kunnen we ons de verschillende kledingblunders en haarfiasco’s nog levendig herinneren. De satijnen top met spaghettibandjes was dé musthave voor een avondje uit (liefst gecombineerd met een te zwaar afgebleekte jeans) en Mischa Bartons froufrou is alvast één coupe die ze ongetwijfeld zelf wil vergeten. Een graag gezien personage dat te vroeg verdwenen is, is Anna Stern, vertolkt door Samaire Armstrong. Hoewel Summer en Seth meant to be was, mocht Anna van ons gerust wat langer in the picture blijven. Haar frisse make-up voor school, compleet met roze, blozende wangen, wisselde ze voor avondjes uit als een pro in voor een dieprode lippenstift of glanzende gloss. Haar uitgegroeide pixie is de ultieme houvast voor iedereen die ooit de schaar in z’n lokken zet en nadien met lastige tussenfases moet omgaan.

6. Cece uit New Girl

New Girl Cece.jpg

Laten we de term ‘cultural appropriation’ in dit geval alsjeblieft achterwege laten. Hannah Simones personage Cece is nu eenmaal afkomstig uit India. Het is dan ook mooi en romantisch dat Schmidt (haar man in de serie) besluit om deze afkomst te eren op hun huwelijk. Aangezien niemand van team Girlcrush een Indiase afkomst heeft, kunnen we onmogelijk beoordelen hoe accuraat of fout deze bruidslook is. Het enige wat we weten is dat Simone straalde als bruid, compleet met sari en een overvloed aan juwelen. De neutrale make-uplook met een subtiele zwarte cat eye en glanzende terracotta lippen is er één die we gerust zelf tijdens ons kerstfeestje willen proberen, in combinatie met een knalrode kersttrui en goudkleurige oorbellen.

5. Betty Draper uit Mad Men

betty-draper-mad-men-42370-1920x1080.jpg

Deze succesvolle serie die zich afspeelt vanaf de beginjaren zestig zou niet compleet zijn zonder de frequente sigaret binnenshuis, liters drank en fantastische styling. Terwijl Joans rode lippenstift en Megans eyeliner ongetwijfeld hun eigen tutorials hebben op Youtube, is het Betty Drapers naturelle schoonheid die ons keer op keer met verstomming slaat. Actrice January Jones’ coiffure lag er tijdens iedere aflevering zo piekfijn bij dat we ons nog steeds afvragen hoeveel bussen haarlak er per scène doorgingen, maar het resultaat is het meer dan waard. Deze jarenzestigslag in ons haar oogt misschien net iets te vintage voor onze dagelijkse taken, maar als Betty Draper er als huisvrouw bijliep met zo’n feilloze matte foundation, eyeliner flick en lippenstift, dan kunnen wij gerust af en toe die moeite doen vooraleer we ’s morgens de deur uitstappen om te gaan werken. Toch?

4. Samantha uit Dear White People

Dear white people Samantha.jpg

Nog zo’n andere naturelle schoonheid is Samantha, vertolkt door actrice Tessa Thompson, in Netflix’ Dear White People. Indien je deze serie nog niet bekeken zou hebben, voeg haar dan toe aan je watch list om een beetje meer inzicht te hebben in waar het nu eigenlijk over gaat als we het over het al eerder vermelde cultural appropriation en wokeness hebben. Samantha eert haar eigen cultuur en achtergrond en dit maakt ze ook duidelijk aan de hand van haar kledingstijl, haar en make-up. Van vlechten tot getoupeerde krullen: menig vrouw met fijn, futloos haar is jaloers op de kapsels die deze serie uit haar hoed tovert. Maar dat wil niet zeggen dat we deze nu massaal gaan kopiëren enkel en alleen voor Instagram-likes.

3. Shoshanna uit Girls

Girls season 2.jpg

Als we terugkijken naar deze jongere, echtere versie van Sex and the City beseffen we keer op keer dat Shoshanna ons favoriete personage was. Niet alleen om haar eerlijke en eigenzinnige karakter, maar ook omdat ze haar persoonlijkheid geslaagd doortrekt in haar uiterlijk. Van haar blonde haar met pastelroze accenten tot de, toegegeven, iets-minder-geslaagde donutkapsels: keer op keer sprong Shosh’ stijl van het scherm en werden we geïnspireerd om zelf aan het experimenteren te slaan. Een van onze absolute favorieten blijft het gevlochten kapsel uit seizoen twee, afgewerkt met een knalgroene eyeliner (zowel op het ooglid als op de waterlijn onder het oog) en babyroze lipgloss. NYE? Wij weten hoe ons gezicht eruit zal zien. Nu nog een party dress.

2. Serena uit Gossip Girl

Gossip Girl.jpg

Je kan simpelweg geen ‘beste beautylooks uit televisieseries’-round-up maken zonder Gossip Girl. Terwijl we Blairs haarbanden en Jenny’s overdreven panda-ogen liever negeren en vergeten, had miss Blake Lively wél enkele beautylooks die ons vandaag nog steeds bijblijven. De absolute topper was die uit de allereerste aflevering van seizoen 2, wanneer er een heuse white party georganiseerd werd in The Hamptons. Serena’s gedrapeerde witte jurk werd gecomplimenteerd door een zachte, neutrale make-up en een al even naturelle maar zacht glanzende manicure. De showstopper van deze beautylook was echter het gecompliceerde opsteekkapse;, waarin een mix van krullen en vlechten verstrengeld was met een lange zilveren ketting die tot over de schouders bengelde. Toegegeven, we zien onszelf dit kapsel niet meteen klaarspelen, maar misschien op onze trouwdag met de hulp van een behendige kapper?

1. Eleven uit Stranger Things

Stranger Things.jpg

Bitchin’. Deze make-uplook van Millie Bobby Brown uit het tweede seizoen van Stranger Things deed ons even op de pauzeknop drukken – om nadien natuurlijk snel verder te bingen. Het niet-zo-strakke wetlookkapsel, de overdreven smokey eye en het ontbreken van alle andere soorten make-up (mascara, foundation, blush…) is het ultieme less is more-gegeven. Believe me, deze look test ik voor het einde van het jaar nog zelf uit. Al was het maar om te bewijzen dat ik helemaal niet zo hard op Eleven lijk ;-)!

TEAM CHALLENGE De ‘Bikini Body Guide’ van Kayla Itsines: getest en – hopelijk – goedgekeurd

Kayla Itsines’ Bikini Body Guide, een zware naam met als doel een lichter en vooral strakker, fitter lijf. De Kayla Challenge is een stevig sportschema met een combinatie van low intensity cardio (zoals wandelen), high intensity cardio (zoals intervallopen), resistance training (oefeningen met gewichten en je eigen lichaamsgewicht) en stretching met maar één rustdag per week, en dat drie maanden lang. En of we daar niet klaar voor zijn!

Toch gaan twee van onze Girlcrush team members de uitdaging aan. Crystal en Ine zullen drie maanden lang zweten en zwoegen, afzien en daarna – hopelijk – trots kunnen terugkijken op een geslaagd parcours. Aan enthousiasme ontbreekt het hun in elk geval niet.

IMG_8741.jpg

Let's do this!

 

Crystal – “Het wordt vooral een uitdaging om het sportschema in te passen in mijn drukke agenda.”

IMG_8638.jpg

Tijdens een brainstorm over een mogelijke team challenge, kwam Kayla Itsines’ Bikini Body Guide al gauw naar boven – achteraf bekeken met lichte spijt. Kayla Itsines’ guide is al enkele jaren een klinkende naam in de #fitgirl-wereld en wordt overal vergezeld van woorden als ‘amazing’, ‘magic’ en ‘dreambody’. Wij vroegen ons af of het wel realistisch is om in drie maanden tijd een fitness-strak lichaam te verwachten, want doe je daar normaal geen zes maanden tot een jaar over? En kan zo’n snelle work-out wel gezond zijn? Toegegeven, een schema dat je doorsnee lichaam in drie maanden in dat van een Victoria’s Secret-model transformeert, klinkt best verleidelijk. En hoewel ik best tevreden ben met mijn lichaam, vind ik het – zoals de meeste vrouwen – zo af en toe toch eens tijd om te klagen over bepaalde lichaamsdelen die beter zouden kunnen (hello, sandbags!). Maar bovenal vind ik dat je jezelf tijdens je twintiger jaren op je best mag voelen, zowel mentaal als fysiek.

Ik heb mijn fair share of sports gehad: een fitnessabonnement, watersport, zumba, fietstochtjes... Allemaal met veel plezier, maar elke keer opnieuw blijkt het moeilijk om een sportschema in te passen in mijn drukke agenda. Voor mij wordt de grootste uitdaging dus niet om het sporten zelf vol te houden, maar om een manier te vinden om telkens de sportdeadline te halen. Thuiskomen om 22 u. ‘s avonds is voor mij geen uitzondering, dus het wordt op de tanden bijten wanneer er dan nog een squatsessie of tien volgt. Maar eerlijk is eerlijk, ik kijk er stiekem wel naar uit om terug in dat strakke rokje van twee jaar terug te passen. So, let's do this!

 

Ine – “Dat cijfer 100 op de weegschaal wil ik nooit meer terugzien!”

IMG_8645.jpg

Sinds jaar en dag heb ik een haat-liefdeverhouding met mijn lichaam. Die begon toen ik in de lagere school mijn mollige zelf over de bok moest zien te krijgen en de turnlerares me vertelde dat ze er niet echt in geloofde dat me dat ooit zou lukken.

Tijdens mijn tienerjaren ontgroeide ik mijn chubby cheeks (en mijn haat voor turnleerkrachten) en ontwikkelde ik een passie voor dansen. Dat een danserslijf aan andere eisen moet voldoen dan een gemiddeld lichaam spreekt voor zich, en het mijne moest en zou in die mal passen. En dat lukte: jarenlang waren mijn ledematen rank, slank en zichtbaar sterk. Tot aanhoudende blessures een einde maakten aan mijn eindeloze trainingsschema.

Niet alleen moest ik mentaal en emotioneel wennen aan een leven zonder dans – mijn uitlaatklep, mijn bron van zelfvertrouwen en absoluut geluk – ook mijn lichaam vertoonde afkickverschijnselen. Ik gooide me op mijn studies en hield er een actief studentenleven op na, maar een lijf dat gewend is aan een minimum van vijftien uur sport per week laat zich niet sussen met een lesje zumba en wat fietsen hier en daar. En zo werd ik steeds zwaarder, tot de weegschaal enkele jaren geleden de honderd kilo aantikte.

Ik herkende mezelf niet meer en besloot van de ene dag op de andere om het roer radicaal om te gooien. Ik begon heel strikt mijn calorie-inname te monitoren en ging drie keer per week lopen, nam een fitnessabonnement en ging boksen, allemaal tegelijk. Al snel werd mijn spiegelbeeld weer slank en sterk en mijn lijf herinnerde zich hoe het fit moest worden en blijven. Op amper tien maanden tijd verloor ik zo’n vijfentwintig kilo en ik voelde me on top of the world.

Maar de manier waarop ik mijn lichaam en geest had afgejakkerd, begon zijn tol te eisen: met mijn doel bereikt had ik nog maar weinig weerstand om te weerstaan aan lekker eten en Netflix. Acht van mijn zuurverdiende vijfentwintig kilo’s kropen stilaan weer op mijn billen en heupen en ook mijn spierkracht liet van haar pluimen. Hoog tijd om opnieuw in actie te schieten dus, en dan komt Kayla als geroepen. Motivatie met hopen, want dat cijfer 100 op de weegschaal, dat wil ik nooit meer terugzien!

Fotografie: Marieke Penne

24u in het leven van... make-upartieste Sabine Peeters

Sabine Peeters, een klinkende naam in de beautywereld.
Naast make-upartieste voor verschillende grote merken en magazines heeft deze powerlady ook al twee boeken uitgebracht: Make-up en Lief voor mijn lijf. Maar bovenal is ze onze absolute GIRLCRUSH, want naast het verspreiden van haar beautytips is ze ook al jarenlang bezig het taboe rond body-shaming te doorbreken.

Tijd om deze powermadam een dagje te volgen in haar drukke leven.

7.00

Zoals gewoonlijk ben ik al voor mijn wekker wakker. De kinderen van de buren spelen al van ’s morgens vroeg verstoppertje... Ook ik ben ontzettend opgewonden, want ik draai een dagje mee bij pr-bureau UPR op een van de persdagen. Wat ik er zal doen? Mijn collab met Xandres xline voorstellen, want ik mocht voor hen een kleine capsulecollectie ontwerpen van 6 stuks! Spannend!

23476405_10154877472371496_232346617_n.jpg

8.00

Als professionele make-upartieste kan ik mijn huis niet verlaten zonder het perfecte likje schmink. Niet dat ik volgeplamuurd wil ogen, maar dat beetje extra geeft m’n zelfvertrouwen een boost, en die kan ik gebruiken vandaag! Twee mislukte pogingen tot de perfecte eyeliner later – damn you, ochtendogen – kies ik dan maar voor een dewy, shiny look. Krullen in het haar, ontbijt achter de kiezen. GOOOOO!

 

9.00

23435310_10154877472361496_799321970_n.jpg


Met een gezonde portie zenuwen hinkel ik het UPR-hoofdkwartier binnen. Ik zie mijn Xandres xline-outfits pronken op de poppen en kan mijn enthousiasme niet verbergen. Koffietje binnen, en ik ben klaar om alle journalisten, stylisten en bloggers te ontvangen!

 

12.00

Team xline in full motion! Fashion peeps passeren voor mode en lunch, en ik neem deel aan de feestvreugde. Tussen de happen geroosterde pompoen met feta door – lees: feta met wat pompoen, I love me some cheese – komen de tongen los en wordt er met nieuwtjes en roddels gegooid. Heerlijk! Ik wentel me in de praatjes en de aanmoedigingen. Tussendoor probeer ik online ook nog mensen te casten voor mijn beautyrubriek in Het Nieuwsblad Magazine. Multitasking like a trooper!
16.00

Oké, ik heb het gehad met die hoge hakken. Elegant en zo, maar comfort is ver te zoek. Ik schuif in een paar spierwitte Superga’s en draai nog een uurtje mee in de pr-molen.

 

18.00

23476334_10154877472346496_1340478356_n.jpg

Op 100 meter van UPR vindt de sample sale van Dries Van Noten plaats. Normaal gezien laat ik zulke dingen aan me voorbijgaan, ik geraak met mijn maatje 44-46 toch niet in de designercollecties. Maar deze keer zegt mijn instinct ‘Go, go, go!’ en ik volg het nieuwsgierig. Aargh, die jassen, die rokken, die kleuren... Ik wil alles passen, maar – zoals verwacht – zijn er maar enkele stuks in mijn maat. No worries! Het bespaart me alleen maar geld, een vol figuur hebben :-) Ik reken een shirt en een boyfriend-hemd af en maak me wijs dat het een kerstcadeau voor mezelf is.

 

18.30

De dag zit er nog niet op! Ik snel nog naar het persbureau De Hovre waar het vegan beautymerk Thank You Farmer wordt voorgesteld! Mijn interesse in independent beauty begint te groeien, dus wil ik echt wel even de tijd nemen om me in nieuwe merken op de Belgische markt te verdiepen!

c0e9fddc01eff056abe7c25a7a1446f7_b55400b8-f5f8-4e01-ad34-016382f5ab6e.jpeg
 

20.00

Honey, I’m ho-ome! Ik smeer een boterhammetje en kruip meteen achter mijn computer. De komende dagen heb ik nog enkele beautyshoots en die moeten nog voorbereid worden. The life of a makeup artist :-). Maar je hoort me niet klagen: ik bevind me in een luxepositie! Wie kan nog zeggen dat ie zo’n rijkgevuld professioneel leven heeft? Trouwens, moodboards maken is life! Ik droom dan helemaal weg...

 

23.00

23476210_10154877472356496_589754775_n.jpg

Huh? Wat? Waar ben ik? Mijn nek! Fuckkkk! Ik ben weer in slaap gevallen op de sofa! Kwijldraadje wegvegen, gezicht reinigen, tanden poetsen... Mijn bed roept, Netflix draait, maar meer dan vijf minuten heb ik niet nodig om weg te zakken en te dromen van een succesvolle collectieverkoop...

Drie donkere liplooks voor autumn vibes

Roze is en blijft mijn favoriete kleur, maar af en toe moet je uit je comfortzone stappen en het allemaal een niveautje hoger tillen. Met het vallen van de bladeren – en mijn gemoed – gebeurt er elk jaar opnieuw weer iets waarbij het lijkt alsof het afgesproken is door de beautygoden: een donkerrode lip verschijnt ten tonele als was het de vernieuwendste beautytrend van het moment.
Nu, toegegeven, een mooie bordeaux lipkleur, daar is niets mis mee, integendeel: het geeft eender welke outfit meteen een chique upgrade. Maar ook al keert de berry lip elke herfst terug, hij hoeft er niet elk jaar hetzelfde uit te zien. Tijd dus om het eens van een andere kant te bekijken en er werkelijk iets nieuws van te maken. Schreeuw het van de daken en draag het op de straten, want hier zijn drie verschillende manieren om een bordeaux lip te dragen zonder dat je in herhaling valt.

Twijfel je welke tint bordeaux het best bij je past? Terecht, want er bestaat niet echt één tint die echt iedereen staat. Gelukkig zijn wij er voor je, want doorheen het artikel hebben wij verschillende van onze favorieten opgesomd, maar ook vermeld bij welk type hij het best past. Van pruimachtige tinten en frambozenrood/violet voor beginners tot donkerbordeaux en -paars voor dramaqueens.
Een goede regel is af te gaan op je huidskleur: hoe bleker je velletje, hoe meer je moet oppassen voor donkere kleuren als je de gothiclook vemijden. Tenzij dat de look is waar je voor gaat natuurlijk. A touch of goth geeft je iets lekkers stoers waar wij alleen maar onze beauty blessing voor geven!

 

 

Upgrade your summer lip

DSC_0736-1.jpg

 

 

Moeilijk om afscheid te nemen van die fuchsia zomerlip die je selfie game tot een nieuw level bracht?
Dan hoef je toch gewoon geen afscheid te nemen? Die warme stranden en je prachtige gouden velletje mogen dan wel tot het verleden behoren, je zomerse liplook hoeft dat niet!
Gebruik die zomertinten gewoon door, maar maak er een herfstproof versie van door er een tweede laagje over aan te brengen: een simpele bordeaux lipliner of lipstick will do the trick.
De fuchsia kleur zorgt voor een mooie extra dimensie in je donkere lip. Enige minpuntje: mensen zullen je constant op straat aanspreken om te vragen waar je die lipstickkleur hebt gekocht. Be prepared!

Lipstick - Petticoat pink

Lipstick - Petticoat pink

Lipstick - Raisin égal

Lipstick - Raisin égal

Go extra classy

DSC_0808-1.jpg

Bijna feestdagen, dus al die familie- en werkfeestjes komen er bijna aan: de perfecte gelegenheid om een nieuwe, extra classy look uit je beautykast te toveren! En waarom niet nu al beginnen met experimenteren, zodat we onze nieuwe look tegen december al perfect onder de knie hebben?
Classy staat wat ons betreft zowat synoniem voor Parijse chic en flink wat eyeliner, dus haal die scherpe pen maar boven. Een gitzwarte winged eyeliner in combinatie met een bordeaux lip geeft je meteen die ‘Blair-proof look – Blair Waldorf is on spirit animal voor all things chic – waarmee je zo een elitair feestje kan binnenstappen.

Houd je lipkleur mat voor een extra classy vibe. Liever glossy? Do you girl, en top je kleur dan met een klein beetje met gloss.
Je kan eventueel afwerken met een zacht highlighting poeder op je jukbeenderen.
 

Luminising powder 

Luminising powder 

DSC_0107.jpg
Lipgloss - Baie Exquis

Lipgloss - Baie Exquis

 

 

Smudge it away

DSC_0080.jpg

Al vele malen verschenen op de catwalk maar toch praktisch onvindbaar in het straatbeeld: de 'smudged lip'-look, waarbij je lippenstift allesbehalve netjes wordt aangebracht. Tijd om daar verandering in te brengen!
Bij deze look draait het allemaal om rock-‘n-roll, dus breng de kleur aan met je vingers en dep op je lippen tot je de gewenste intensiteit bekomt. Daarna ga je over je liprand met een wattenstaafje om de lipstick extra uit te wrijven, aka ‘smudgen’.

Vermijd oogschaduw of andere felle eyecatchers bij deze look, maar werk wel af met een zachtroze blush om het geheel wat contrast te geven – rock-‘n-roll + schattig = het beste van twee werelden!
 

DSC_0941-1.jpg
Blush - Ange Pétale

Blush - Ange Pétale

 

Met dank aan &otherstories.

Fotografie: Axelle Degrave
Crystal draagt kleding van Weekday, &otherstories, H&M en Woolrich

Beautyblunders die we allemaal maken!

Door het oneindige aantal YouTube-tutorials en Instagram-make-upgoeroes waant elke tiener met een contourstick of -palet zich een Kardashian. Met alle gevolgen van dien. Maar we kunnen helaas niet alle beautyblunders afdoen als jeugdzonden. Wie heeft bijvoorbeeld de zelfdiscipline om van dat puistje af te blijven en mooi te wachten tot het vanzelf weggaat? Met een complete lijst van alle mogelijke beautyblunders gaan we jullie niet vervelen – dat zou onbegonnen werk zijn – maar deze vier komen alvast onrustwekkend veel voor. Tijd om er komaf mee te maken!


 

 

Popping pimples

IMG_9230kopie.jpg

Puistjes, we weten allemaal hoe moeilijk het is om ervan af te blijven. En toch – en dat weten we eigenlijk ook! – is dat net geen goed idee. Door de druk van het knijpen, beschadig je de huid rondom het puistje, vaak met kleine littekentjes tot gevolg. Bovendien maak je door je pukkel te poppen een wondje in je huid geef je zo bacteriën vrij spel. Ergere ontstekingen liggen dan meteen op de loer. Needless to say dat je zo het genezingsproces van je puistje vertraagt en je dus des te langer met die lastige imperfecties zit opgescheept. Nooit meer doen, dus!

Kan je het knijpen toch niet laten? Kick dan af met Dr. Pimple Popper op YouTube. Deze dermatologe specialiseert zich in spectaculaire pops. Een beetje vies maar tegelijkertijd ook bijzonder fascinerend en volgens sommigen zelfs rustgevend. Je voelt immers dezelfde voldoening als wanneer je zelf een puistje zou uitknijpen, maar brengt je huidje geen schade toe. Wij voelen een guilty pleasure opkomen.

 

Verkeerde foundationkleur

IMG_9666kopie.jpg

Tenzij je de look van de Geordie Shore-girls absoluut geweldig vindt – hallo, oranje foundation! – is de juiste kleur foundation misschien wel het allerbelangrijkste van heel je beautylook.De mythe dat een donkerdere tint foundation je er mooi zongebruind doet uitzien is er echt eentje die dringend verbannen moet worden naar de grote beautyblundergrot. Laat die sun-kissed glow maar over aan het zonnetje – of een goede bronzer tijdens de iets minder zonnige maanden van het jaar – want te donkere foundation doet je er al snel veel ouder uitzien!

Het kiezen van de juiste kleur is heel simpel, mits je het op de correcte manier doet. Lees verder voor onze pro-tips!

Waar moet je op letten?

* Bepaal de juiste ondertoon. Elk gezicht heeft naast een huidskleur ook een bepaalde overheersende ondertoon: geel of roze. Foundationtinten worden daar ook op afgestemd, dus om de perfecte tint te vinden is dit een belangrijke stap.

Om jouw ondertoon te bepalen, ga je in natuurlijk daglicht staan en bekijk je je huid grondig. De plekken die je ondertoon het meest laten doorschemeren zijn je hals, voorhoofd en je bovenlip.

Wil je in de winkel een foundation testen? Breng dan een klein beetje aan en ga ook buiten staan om het resultaat te beoordelen. In winkels is er snel een lelijk geel licht of vreselijk grauw tl-licht waardoor het misschien kan lijken alsof je de perfecte tint met de juiste ondertoon hebt gevonden, maar in werkelijkheid zie je eruit als je excentrieke tante in de jaren 80. Orange much?

* Ga op zoek naar de perfecte tint.

Wanneer je de juiste ondertoon hebt bepaald, ga je op zoek naar de perfecte tint. Voor je tot aankopen overgaat, kan je de tint best even uitproberen op je gezicht, en dan nog het liefst op je kaak. Testen op je handen mag dan wel sneller en subtieler zijn, maar is geen goed idee. Je handen hebben doorgaans immers een iets andere kleur dan je gelaat.

* Vergelijk! Test minstens drie verschillende kleuren op je wang en vergelijk deze met elkaar. De tint die je het minste kan zien is de juiste.

* Vraag raad aan de verkoopster en laat haar jou even opmaken. Wanneer het je allemaal wat te moeilijk lijkt, speel je beter op safe en vertrouw je best op de hulp van een professional. Plus, hoe leuk is het om gratis opgemaakt te worden en er dan nog eens picture-perfect uit te zien? Bel die vriendinnen maar op, it's gonna be a wild night!

Make-upborstels niet (vaak genoeg) reinigen

IMG_9562kopie.jpg

Je brengt je foundation niet aan met je handen? Goed bezig! Maar alleen als je je make-upkwasten vaak genoeg reinigt. Doe je dat niet, dan smeer je vandaag de restjes van je foundation van gisteren (en van vorige week) samen met een flinke portie huidschilfertjes, talg en bacteriën op je huid. Die tien minuten vroeger opstaan voor je skincareroutine hebben zo op slag veel minder nut, niet?

Daarom was je je make-upborstels best één keer per week even helemaal uit met een aangepaste kwastenshampoo of een milde (baby)shampoo en lauw water. Doe wat shampoo-en-water-combo in je handpalm en wrijf er de haren van je borstel stevig doorheen tot er geen kleur meer uitkomt. Daarna spoel je je borstel grondig uit onder de kraan tot het water weer helder is. Drogen kunnen je kwasten het best zonder hulp van een haardroger of verwarming. Gewoon aan de lucht laten drogen op een (hand)doekje volstaat. Zorg er wel voor dat de steel een beetje hoger ligt dan de haren: zo voorkom je dat vocht de lijm van je borstelharen oplost. Succes!

Wimpers NIET krullen

IMG_9478kopie.jpg

Wimpers niet krullen? Toegegeven, dat is geen beautyblunder van formaat, maar geloof ons wanneer we zeggen dat je wimpers krullen voor je mascara aanbrengt echt een wereld van verschil maakt. En aangezien deze stap nog steeds te vaak wordt overgeslagen, geven wij jullie via deze weg een friendly reminder.

Toegegeven, een wimperkruller ziet er niet echt oogvriendelijk uit. En dat is nog zacht uitgedrukt. But don't be fooled by the looks van dit ogenschijnlijke marteltuig, want dit is een van mijn meest gebruikte en favoriete tools ever!

Een wimperkruller zorgt voor een mooie krulvorm die je met alleen mascara nooit kan verkrijgen, wat de verpakking ook beweert.

Met behulp van een wimperkruller krijgen je wimpers een natuurlijke lift zonder dat je nog maar in de buurt hoeft te komen van valse wimpers! Het vergt in het begin een beetje oefening, maar eens je dat stadium voorbij bent - komaan, je kunt het! – is het echt een koud kunstje.

Breng na het krullen nog een tweetal stevige laagjes mascara aan, en je bent klaar om de wereld te veroveren.

 

Fotografie: Marieke Penne
Model: Audrey Borely

INE’S MONTHLY BEAUTY FAVORITES

‘You’ve got mail’, het heeft bij Girlcrush een heel andere betekenis dan het had in de romantische komedie met Meg Ryan en Tom Hanks. Bij ons zit de mailbox dagelijks vol met een lading nieuwe beautyproducten en komende lanceringen. Niet dat je ons hoort klagen. Omdat we zelf door de bomen het bos – of beter gezegd: de gloss – niet meer zien, besloten we om jullie vanaf nu maandelijks te trakteren op onze nieuwe favorieten. Deze maand is het de beurt aan writer en make-up artist Ine.

 

 

Shu Uemura Styling Create Blow Dry Beautifier Serum Thermo BB Serum

Fijn, frizzy haar wordt in de herfst en winter vaak alleen maar eigenwijzer. Heb je ook last van rebelse en statische lokken? Deze leave-inconditioner van Shu Uemura (ook wel: Shu Uemura Styling Create Blow Dry Beautifier Serum Thermo BB Serum, zeg dat eens vijf keer snel na elkaar) is een echte lifesaver. Ik zeg het nog eens: LIFE-SAVER.

Pomp één nootje heerlijke wintergeur – denk: glühwein en peperkoek – en romige textuur in de palm van je hand en verdeel de conditioner over de lengtes van je haar. Je lokken zijn nu ook extra beschermd tegen de hitte van föhn, steil- of krultang: frizz control gegarandeerd!

Shu Uemura haarserum vanaf € 34 voor 150 ml

Shu Uemura haarserum vanaf € 34 voor 150 ml

 

KOH Calcium Nail Whitener

Als je nagels er na een zomer van sinaasappelen persen en felgekleurde lakjes niet meer fris wit-en-roze uitzien, dan is deze nail whitener van Japans-Nederlands manicuremerk KOH jouw prins op het witte – pun intended – paard. De subtiele lilatint van deze hoogglanslak doen je nagels er frisser uitzien dan ooit, terwijl het calcium je nagels versterkt en hun flexibiliteit verbetert. De oliën in dit product voeden dan weer je nageloppervlak. Win-win-win (en win) dus!

 
Koh Calsium Nail Whitener vanaf 22,50 voor 10 ml

Koh Calsium Nail Whitener vanaf 22,50 voor 10 ml

 

 

jane iredale Lip Drink

Nog zo’n topproduct dat je moeiteloos door de seizoenen gidst, is de Lip Drink van jane iredale, die bestaat in vier naturelle tinten. Met ingrediënten als avocado, groene thee, koffie en aloë-extracten klinkt deze lippenbalsem als een smoothie. Voeg daar nog castorolie en kokos aan toe en je weet dat dit een echte treat voor je lippen is. Deze Lip Drink is als een glas water voor je lips: hij voedt ze met natuurlijke ingrediënten voor echte luscious exemplaren. Je boy-/girlfriend zal je dankbaar zijn.

jane iredale lip drink vanaf € 16,50 voor 4 g

jane iredale lip drink vanaf € 16,50 voor 4 g

 

Klorane Kalmerende Shampoo met Pioenroosextract (anti-irritatie en kalmerend)

Het (veel te korte!) pioenroosseizoen mag dan alweer een tijdje achter ons liggen, met deze kalmerende shampoo halen we nog even de zomer in huis. Kalmerend, jawel, want als er één stukje huid is dat we stiefmoederlijk behandelen, dan is het wel onze hoofdhuid! Door het gebruik van stylingtools, het dragen van mutsen en de wind die door onze haren waait – denk: knopen, hardhandig kammen, arme haarwortels – krijgt niet alleen je haar maar ook je hoofdhuid het zwaar te verduren. Speciaal voor zo’n lichtjes mishandeld hoofd, bedacht Frans farmaciemerk Klorane deze shampoo. Met een frisse, niet-dominante geur vecht dit product niet om aandacht met je andere haarproducten of -parfum, maar doet hij gewoon wat hij moet doen: je haar reinigen op een zachte manier. Hebben!

 
Klorane shampoo vanaf € 13,50 voor 400 ml

Klorane shampoo vanaf € 13,50 voor 400 ml

 

 

 

LET’S TALK ABOUT THE SKIN YOU’RE IN

Onze huid, we hebben er maar één en ze staat dagelijks in contact met de buitenwereld. Logisch dus dat ze regelmatig te kampen heeft met kleine of grotere problemen. Met de weersverandering en koudere temperaturen krijgen meer en meer mensen last van terugkerende huidproblemen. Elke huid heeft bovendien zijn eigenheden en kan vet, droog of gemengd zijn, elk met zijn eigen voor -en nadelen. Wij zetten enkele skin probs in de kijker met telkens het hoe en waarom én oplossingen natuurlijk!

 
IMG_5581.jpg

Huidproblemen los je zo op!

ACNE

IMG_5474.jpg

Nummer één is meteen ook nummer één op ieders haatlijstje. Een puistje hier en daar hebben we bijna allemaal weleens, maar wat als je hele gezicht (en rug, decolleté...) in oorlog met de acnebacterie ligt? Wie dacht dat je acne samen met je puberjaren achter je laat, is eraan voor de moeite: meer en meer volwassenen krijgen ook met deze aandoening af te rekenen.

De basis van de meeste vormen van acne ligt in een teveel aan hormonen die zorgen voor een verhoogde talgproductie. De kanaaltjes in je gezicht, die normaal de talg naar je huid transporteren, raken verstopt en uiteindelijk ontstaan zwarte puntjes. Deze hoeven geen ramp te zijn: een stoombadje en een reinigend maskertje en je bent er ook weer vanaf.

Maar bij veel mensen raakt de huid onder die verstopte talgklieren ontstoken, met puistjes als gevolg. Acne is een huidaandoening die jammer genoeg niet één enkele, duidelijke oorzaak heeft: aan de basis van de ontsteking kunnen veel redenen liggen, van een verstoorde hormoonhuishouding tot de verkeerde verzorgingsproducten, die je ook grondig dient te onderzoeken vooraleer je het probleem kan oplossen.

Onze tip? Ga niet enkel aan de slag met producten voor de buitenkant van je huid maar focus je ook op de binnenkant van je lichaam. Je huid is een ademend orgaan en heeft essentiële voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Bij een tekort hieraan kan de werking van je hormonen en bijgevolg de talgproductie ontregeld raken, en kunnen je talgklieren evengoed verstopt raken!

 

Hoe pak je die binnenkant nu juist aan?

 •  Drink voldoende water. Hoe meer je drinkt, hoe sneller je lichaam afvalstoffen zal afscheiden. Een gehydrateerde en elastische huid is meteen ook veel minder vatbaar voor ontstekingen en irritaties. Bye-bye, puistjes.
   

 •  Verhoog je inname van groenten en fruit. Vitaminen, vitaminen, vitaminen: we kregen tijdens onze kleuterjaren wel tien keer per dag te horen hoe belangrijk deze wel niet zijn. Maar ergens onderweg schijnen we het toch weer vergeten te zijn, dus helpen wij jullie met plezier om het er weer in te drillen, zoals in the good old days.
  Een goed functionerend lichaam heeft dagelijks genoeg vitaminen nodig om zijn taken naar behoren te kunnen uitvoeren, dus laat laat die marsepijnappelsientjes even voor wat ze zijn en laat die vitamine A, C en E maar komen.
   

 •  Beperk verwerkt voedsel, vette voeding en suiker tot een absoluut minimum. Deze regel is natuurlijk niet bij iedereen van toepassing. Er zijn altijd lucky ones die zelfs van tien pizza’s en vijf pakken koekjes nog steeds dat stralende huidje behouden. In dat geval: lucky you. Maar als je niet tot die categorie behoort, houd je deze treats best enkel voor speciale gelegenheden (a.k.a. zeldzame momenten).

Maar wat doet deze voedingscategorie nu met je huid? Een snelle stijging van het glucosegehalte (suiker) in je bloed heeft een negatieve invloed op acne. Door deze suikerpiek wordt namelijk de aanmaak van insuline gestimuleerd. Die insuline stimuleert dan weer de productie van androgenen, waardoor de talgproductie verhoogt. Een verhoogde talgklierproductie zorgt op zijn beurt voor meer verstopte talgklieren, wat acne in de hand werkt. Of hoe de cirkel heel snel terug rond is.

 

Hoe pak je die buitenkant aan?

Zorg voor een goede buitenverzorging met een aangepaste wasgel en verzorgingscrèmes.

LET OP: Koop niet zomaar eender welke ‘antiacne’-producten. Deze zijn immers vaak te agressief en doen eigenlijk niets anders dan je huid uitdrogen. Op korte termijn lijkt dat misschien te helpen, maar op lange termijn maakt het je acne juist erger! Ga dus eerst ten rade bij een specialist die je echt kan helpen met de juiste gespecialiseerde producten. Je hebt maar één huid, en die wil je de meest gepaste verzorging geven, toch?

 

VETTE HUID

IMG_5629.jpg

Glanzen als een spiegel is een mooie eigenschap voor geboend parket of een vleugelpiano, maar heel wat minder voor jouw gezicht. Natuurlijk houden we van wat strategisch geplaatste highlighter en strobing, maar wat als het hele kantoor je computerscherm in je gezicht kan weerspiegeld zien?

Een vette huid is makkelijk te herkennen aan de T-zone (kin, neus en voorhoofd). Bij een vette huid glimmen deze gebieden vaak. Maar het is gelukkig niet allemaal negatief: een vette huid blijft langer soepel, waardoor ze veel minder snel veroudert, en ze is bovendien vaak ook veel sterker. Wel is het belangrijk om de gulden middenweg te vinden: niet droog, niet vettig, maar een normale, gezonde huid.

Het belangrijkste is dat je de huid goed schoonhoudt. Laat je dus nooit verleiden tot gaan slapen met je make-up nog op. Qua verzorging ga je best voor zachte reinigers: gebruik een niet-schuimende zeep en vermijd producten met alcohol in. Deze zijn vaak iets te agressief voor je huid en gaan ze op termijn uitdrogen. Om dat te compenseren gaat je huid dan nog meer talg aanmaken, met alle gevolgen van dien.

Kies in plaats daarvan voor milde reinigers die talg verminderen, maar verwacht geen ‘quick fix’. De vette huid is net als de acnehuid eigenlijk gevoelig voor verandering en ook hier ga je best voor een gezonde levensstijl om alles mooi in balans te houden. Een gezonde binnenkant zorgt immers altijd voor een stralende buitenkant.

 

DROGE HUID

IMG_5874.jpg

Voelt jouw gezicht aan als de Sahara en krijgt iedereen die naar je kijkt spontaan last van fata morgana’s? Dan heb je een droge huid. Wanneer een trekkerig gevoel of zelfs schilfering en jeuk je dagelijkse struggles zijn, zou je bijna tekenen voor een glanzend hoofd. Maar wat zou je ervan zeggen als wij je de gulden middenweg lieten zien?

Deze tijd van het jaar staat erom bekend de droge huidjes onder ons te triggeren. De meesten krijgen last van droge plekken op het gezicht, maar het kan ook verder gaan dan dat en je hele lichaam beslaan. Een droge huid is gevoelig, en dus niet gebaat bij extreme temperaturen, dus was je gezicht of lichaam met lauw in plaats van heet water.

Werk qua verzorging in laagjes in plaats van voor één enkele vette crème te gaan. Zelfs de droogste huid kan je namelijk overhydrateren. Door te veel te smeren wordt je huid weker, waardoor deze zich ook minder kan wapenen. Je huid is op die manier zodanig 'overbewerkt’ met cosmetica dat ze haar beschermende functie verliest en niets meer kan verdragen. Je start daarom best met een hydraterend serum dat je onder je dagcrème aanbrengt. Dat is veel lichter van textuur dan een dikke crème en gaat de ‘eerste dorst‘ van de huid opvangen en maakt je huid klaar om wat erna komt beter te absorberen. Zo haal je meer resultaat uit de specifieke vochtregulerende ingrediënten in de crèmes die je over je serum heen gebruikt: dubbel resultaat dus!

Qua voeding ga je best voor extra vette vis, zoals zalm en makreel. Deze vullen het talg in de huid extra aan. Of neem een voedingssupplement met visoliën.

 

(EXTREME) ROODHEID

IMG_5581.jpg

Stoplichtrood ben jij niet alleen wanneer je in de belangstelling staat, maar ook wanneer het koud is, je net vanonder de douche komt of gewoon al-tijd. Niet leuk, zoveel is zeker, maar wat doe je eraan?

Wie misschien nog het meeste last heeft van de temperatuurwisseling zijn de extreem rode huidjes. Deze reageren overgevoelig op de winterkou met rode plekken over delen van het gezicht of zelfs over het hele gezicht. In extreme gevallen zorgt dit voor ontstekingen, wat rosacea wordt genoemd, een chronische ontstekingsziekte die afhankelijk is van de blootstelling aan schadelijke factoren.

Schiet niet in paniek wanneer je in de herfst of winter met rode wangen komt binnengelopen: een rode blos is zelfs een teken van goede gezondheid. Het is pas wanneer iemand knalrood kleurt en er dagelijks last van heeft dat er een belletje zou moeten beginnen rinkelen. Gebruik milde en kalmerende producten met ingrediënten als groene thee of kamille om het brandende gevoel te blussen en scrub je gezicht niet te vaak. Bij scrubben of exfoliëren ga je namelijk niet alleen dode huidcellen maar ook het natuurlijke vet- of hydrolipidenlaagje van je huid verwijderen, terwijl overgevoelige huidjes net zoveel mogelijk bescherming nodig hebben!

 

Met dank aan:
Fotografie: Marieke Penne
Make-up: Crystal Die
Make-upassistent: Roxane Pots
 

Halloweenlooks draagbaar maken doe je zo!

Halloween komt dichterbij, dus onze creatieve breinen zijn al volop bezig met het bedenken van de leukste halloweenlooks. Wij mochten exclusief op ‘halloweenweekend’ in Disneyland Paris, naar aanleiding van hun Halloweenseizoen, waar we door Vanessa Davis herself – een ware beautyceleb op Instagram – werden opgemaakt tot echte scary queensOver-the-top grimelooks die heel leuk zijn voor één dag, maar waar je niet bepaald je dagdagelijkse look van kunt maken. Jammer, want wij houden wel van een pittige, donkere look. Daarom bedachten wij deze vier draagbare dark looks: ideaal voor op Halloween, maar ook lang daarna nog perfect draagbaar!

2117_b_313.jpg
red-pigment-250x250.jpg
9200000045804152 (1).jpg
 

RED EYES

Deze statementkleur is niet enkel voorbestemd voor lippen en nagels: rood kan verrassend makkelijk op de ogen gebruikt worden. Bij een lichtere oogkleur doet het contrast je ogen pas echt poppen, terwijl je bij donkere ogen echt een statement kunt maken met één eye-catching accent.

Maar hoe draag je rood pigment op je ogen zonder eruit te zien alsof je high bent, een zware kater hebt, of erger nog, een oogontsteking? Tenzij je Lady Gaga bent, raden wij je aan om deze toegankelijke look uit te proberen door te spelen met een fijn rood lijntje op je arcadeboog.

 

1.jpg

1. Start met een primer voor een cleane basis en om de make-up beter te doen hechten.

2. Voor de lijn kan je werken met een rode paintpot of lipliner (liefst waterproof, tenzij je er graag uitziet alsof je bloed huilt) die je zachtjes aanbrengt met het fijnste penseeltje in je make-updoos.

3. Hou de rest van je make-uplook simpel, zo gaat alle aandacht naar je ogen. Een simpele lipgloss op de lippen volstaat.

Mag het wat meer zijn? Ga dan eens voor een rode gloss over je hele ooglid. Kies matte make-up voor de rest van je gelaat voor een mooi contrast.
Hiervoor werk je het beste met een matte oogschaduw over het gehele ooglid (Urban Decay eyeshadow in Relsih) die je topt met een gloss voor een mooie finishing touch (M.A.C Clear Brilliance Gloss). 

Let op: dit is geen look die een hele dag perfect op z’n plaats blijft zitten. Draag deze dus eerder voor een speciale gelegenheid, en neem je tools mee in je handtas voor een occasionele touch-up.

 

OUT-OF-THIS-WORLD SMOKEY EYES

De klassieker der klassiekers, smokey eyes, mocht uiteraard niet ontbreken in onze halloweenproductie. Uiteraard kom je deze keer niet weg met een simpele subtiele smokey eye, maar gaan we net een stapje verder door het spelen met ‘smudgen’ en glitters.

We beginnen natuurlijk met een goeie smokey basis, maar deze keer mag het iets minder ‘netjes’.

1. Breng een primer aan en breng zowel op de onderkant als de bovenkant van je ooglid zwarte kohl ( Lancôme Khôl Hypnôse Waterproof) aan die je mooi uitblendt met een speciaal blendborsteltje.

2. Wanneer je er lichtjes ‘witchy’ begint uit te zien, ga je er nog eens over met een zwarte matte oogschaduw (Lancôme Ombre Hypnôse Mono oogschaduw in Strass Black) voor extra intensiteit.Ook deze blend je mooi uit, tot je een mooi smokey effect bekomt.

3. Out with those glitters: Breng een glitterprimer (NYX Glitter Primer) rondom de ogen aan. Breng met een plat penseeltje zilveren pigment aan rondom de onderkant van je oog. Let op: begin met weinig, je kan altijd opbouwen!

Je kan de glitters subtiel maken of heel extreem: that’s up to you!

4.jpg
 

Bloody dark lip

Perfect voor de herfstmaanden: een donkere statementlip. Je kan voor een bordeaux variant gaan, maar probeer zeker ook eens een donkerrode of zelfs zwarte lip: een beetje ‘out there’, maar gecombineerd met een nude look kan deze blikvanger je echt verrassen!

2.jpg

1. Zorg voor een perfecte make-upbasis (Lancôme Teint Miracle): egale huid, goed verzorgde wenkbrauwen en lichtjes aangezette wimpers. Geen statementlip zonder een perfecte basis.

2. Hydrateer je lippen met een voedende balsem (Likami lipbalm): een donkere lip is het moeilijkste om doorheen de dag te behouden. De lippen drogen immers snel uit, waardoor lippenstift minder goed blijft. Met een goede hydratatie ben je al halfweg.

3. Omlijn je lippen met een donkere lipliner om de perfecte vorm te bekomen en kleur je lippen ook in. Hierdoor blijft de kleur langer intact.

4. Kleur alles in met een donkere lipkleur (bordeaux of zwart, bvb. Heroine van M.A.C Cosmetics) en een fijn lippenseeltje om zo precies mogelijk te werken.

 

SCARY NAILS

Deze is wellicht de meest toegankelijke look en kan je best doorheen het dagelijks leven dragen: scary nail art.

Uiteraard kan je de voor de hand liggende toer opgaan met grafstenen en spinnen op je nagels. Hey, het is maar één keer Halloween per jaar. Hou je het echter toch liever wat meer basic en iets minder angstaanjagend – hallo, arachnofobie – dan is dit waarschijnlijk meer je ding!

Zorg voor mooi verzorgde, goed gehydrateerde handen en nagels. Heb je last van droge plekjes? Smeer ze dan eerst in met een verzorgende handcrème .

1. Lak je nagels met een zachte, crèmekleurige of witte basecoat (O.P.I My vampire is buff). Laat goed drogen.

2. Gebruik een dotting tool (of iets gelijkaardigs, zoals een tandenstoker of een schuifspeldje) om een mooie ‘dot’ te maken net boven je nagelbed. Laat opnieuw goed drogen voor je verder gaat.

3. Werk af met een transparante topcoat.

4. Je kan eventueel verder gaan en spelen met gouden grafische lijnen op de tippen van je nagels.


 

3.jpg
 

Work it!

Wil je zelf graag van de Halloweenvibes genieten in Disneyland Paris?
Je kan nog tot 5 November in het park terecht voor de meest angtaanjagende attracties en Disneystoeten.
Getest en goedgekeurd! 
Reserveer hier.

Met dank aan Disneyland Paris.

Fotografie: Ludo Hanton
Model: Elsebie Janssens

 

KAREN ADRIAENSSEN OVER KANKER, POSITIVITEIT EN SCHOONHEID “IK HAD ECHT EEN DUTSKE KUNNEN ZIJN.”

Danseres, lerares, lifecoach, zus, lief, dochter: allemaal rollen die Karen Adriaenssen (28) van de ene dag op de andere zag overgaan in ‘Karen, kankerpatiënte’. Maar dat was buiten Karen zelf gerekend, want na de eerste schok was ze vastbesloten om uit deze tegenslag te leren en anderen te inspireren. Want ambitieus, dat is ze wel: “Mijn grootste doel is om ooit als lifecoach echt een motivational speaker te worden voor een groot publiek. In duizenden huiskamers een lichtje laten schijnen, dat zou ik prachtig vinden. Maar eerst moet ik zelf nog groeien!”

 

Dat groeiproces besloot ze te filmen. Puur, realistisch en confronterend zijn haar video’s: kotsmisselijk van de chemo, in paniek door haar uitvallende wenkbrauwen, dapper met haar kale hoofd voor de camera en huilend om haar veranderende uiterlijk. Karen filmt het allemaal. Bovendien slaagde ze erin om een positieve boodschap te koppelen aan ervaringen waar ieder ander enkel miserie zou zien. “Ik had echt een dutske kunnen zijn”, bedenkt Karen. Maar in de slachtofferrol kruipen, dat zit niet in haar genen. Door een vechtscheiding groeide ze op zonder mama, maar haar papa hield haar voor om geen slachtoffer te zijn. “Dat was hard als kind, maar het heeft me wel geleerd om sterk en positief te zijn. Medelijden hoef ik niet.”

“KANKER HOUDT JE EEN SPIEGEL VOOR”

IMG_9025.jpg

Karen is inderdaad een van de meest positieve personen die je ooit zal ontmoeten, met of zonder kanker. Maar dat wil niet zeggen dat er geen moeilijke momenten zijn. “Natuurlijk ben ik door diepe dalen gegaan”, bekent ze. “Mijn lichaam stopte met functioneren en mijn uiterlijk veranderde zo drastisch dat ik mezelf niet meer herkende. Op een bepaald moment kon ik mezelf enkel nog maar omschrijven met de term ‘monster’.”

 

“Tijdens die meest brutale fase van de kanker pasten mijn uiterlijk en innerlijk niet meer bij elkaar.” Stilaan ontmoeten in en out elkaar weer, maar er is iets veranderd, merkt Karen. “Ik word weer mezelf, maar nog meer dan ervoor. Kanker houdt je een spiegel voor en dan moet je je emoties toelaten op een manier waaraan je anders nog kan ontsnappen.”

“HET WAS DIT OF EEN BURN-OUT”

IMG_9505.jpg

Karen voor en tijdens/na kanker zijn dus pretty much twee verschillende personen. Niet dat ze aanvankelijk zelf het idee had dat er veel moest veranderen. “Ik was al iemand die bewust leefde en na heel wat tegenslagen had ik het gevoel dat eindelijk alles goed ging.” Haar professionele leven, zelfvertrouwen en relatie scheerden hoge toppen, maar anderzijds denderde haar leven wel aan een duizelingwekkende snelheid voort. “Het was of kanker of een burn-out”, beseft Karen nu. “Als je het zo bekijkt, moet ik bijna dankbaar zijn dat ik ziek ben geworden. Het heeft mijn bewustwordingsproces versneld. Vroeger droeg ik een masker, maar nu komt de echte Karen elke dag meer naar de oppervlakte.”

 

Maar ook uiterlijk is Karen niet meer dezelfde. Zo kwam ze veel bij – “moeilijk voor een danseres” – ondanks dat ze nu net veel gezonder leeft dan vroeger. “Ik eet nu bijna uitsluitend biologisch, want hoe natuurlijker je voedsel, hoe minder last je hebt van de bijwerkingen van chemo.” Ook vlees schrapte Karen voor een groot deel van haar menu. “Geen dokter vertelt je dat, maar dierlijke vetten en suiker zijn voedsel voor kankercellen. Tumoren gebruiken die stoffen om zich te voeden en dus te groeien. Als ik dat zelf niet allemaal was gaan opzoeken, had ik dat niet eens geweten.”

 

En het stopte niet bij wat extra kilo’s. “Toen ik merkte dat mijn haar begon uit te vallen, heb ik het meteen kort geknipt. Overal lange haren terugvinden is nog veel confronterender dan korte.” Bovendien doet haar verliezen pijn, vertelt Karen. “Je kan het vergelijken met de pijn die je voelt wanneer je haar een hele dag in een paardenstaart zat en je het daarna losmaakt, maar dan op je hele hoofd.” Maar dat ook haar wimpers en wenkbrauwen uitvielen, vond Karen nog veel moeilijker. “Zonder wenkbrauwen ben je helemaal uitdrukkingsloos, ik had het gevoel dat ik een deel van mijn identiteit kwijt was geraakt.” De dag dat ze haar wenkbrauwen zelf leerde tekenen was dan ook een van de mooiste uit haar hele ziekteproces, vertelt ze. “Toen mijn vriend later thuiskwam kon hij zijn ogen niet van mij afhouden, ik voelde me eindelijk weer even mooi.” Karen lacht bij de herinnering.

IMG_9347.jpg

“NU IS KOKOSOLIE MIJN GEHEIME WAPEN”

IMG_9417.jpg

Met zo’n veranderend uiterlijk is het logisch dat ook Karens beautyroutine een flinke evolutie doormaakte. “Vroeger waren felrode lippen mijn uniform, wanneer ik uitging of voor grote groepen ging spreken, zorgde rode lippenstift voor wat extra zelfvertrouwen.” Verder was haar ritueel heel basic: “Geen foundation, wat minerale poeder en skincare van Nivea.” Nu is ze veel meer bezig met de ingrediënten in haar producten. “Make-up is heel belastend voor de lever, door de chemo heeft de mijne al genoeg te verduren, daarom gebruik ik behalve kokosolie en bio-gelaatsverzorging zo weinig mogelijk cosmetica.”

 

Toch noemt Karen zichzelf “best ijdel” en er goed uitzien blijft iets waar ze belang aan hecht. “Ik ben blij dat ik stilaan weer de oude wordt, wat mijn uiterlijk betreft, maar ik maak me wel zorgen over bepaalde dingen, zoals de gekke haarlengtes waar ik doorheen moet wanneer mijn haar weer aangroeit.” Karen had altijd lange lokken maar “mocht ik mijn kapsel op één van de tussenlengtes mooi vinden, sluit ik niet uit dat ik daar wel even bij blijf. Het is een nieuwe start, best letterlijk wat mijn haar betreft”, lacht ze.

 

Wil je nog meer postiviteit ervaren via Karen? Check dan zeker haar website waar je haar kan boeken als lifecoach of neem een kijkje op haar facebookpagina voor haar filmpjes.

 

Interview door Ine D'hoe
Fotografie: Marieke Penne
Dank je wel, Karen, voor het topinterview!

HAPPY SKIN FOR THE WIN: nieuwe beauty hotspot!

IMG_1693.jpg

Sinds 23 augustus is België een nieuw ervaringsconcept rijker, eentje waar de gezondheid en schoonheid van je huid (en dus van jou!) helemaal voorop staan. Happy Skin Kafé by Hélène V is een plek met aandacht voor jou en wat je echt nodig hebt: food, fun, nicheparfums, brow dates, gezonde manicures en uitgebreide, professionele raad over the skin you’re in. En er is meer, want deze magische plek is toevallig ook enkele dagen per week mijn work spot. Objectief kan je me dus bezwaarlijk noemen, maar enthousiast en goed geïnformeerd ben ik des te meer – there ain’t no information like inside information! Net als de andere Happy Skinista’s (ook wel ‘collega’s’). En terwijl we toch met goeie raad aan het strooien zijn: dit zijn onze ‘go to’-producten …

IMG_1549.jpg

Delphy

Meet Skin Complete van ANP, een duo aan huidsupplementen met wondervitamine A en een doeltreffende mix van antioxidanten voor een vliegende start in the skin department. Niet toevallig favoriet van Delphy, koningin van de Happy Skin Suite (want ja, huidverzorgingen doen we ook!), met handjes net zo van goud als haar kroon, Italian at heart en een wandelende skincare-encyclopedie.

0000237_skin-complete_400.jpeg

Ciska

Het geheime wapen van Ciska (het brein én het handschrift van Happy Skin Kafé en allesfixer pur sang) is dan weer de luxueuze olie van de Environ Hydrating Oil Capsules, of de HOC’jes in insider’s lingo. Individuele capsules met een olie waar zelfs oliesjeiks om vechten (of dat zou toch moeten!), een wondermiddel voor huidjes met nood aan een oppepper. Topingrediënt en anti-stressstofje bèta-sitosterol zorgt voor extra energie en scoort extra punten op het vliegtuig, als winterkuur en tegen een grauwe teint. Extra tip van Ciska: “Smeren, niet slikken!”

environ-intensive-hydrating-oil-capsules-500x500.jpg

Els

Just Kissed Forever Pink van mineraal make-upmerk jane iredale krijgt van Els (Happy Skin-geurgoeroe, zonnetje in huis en melkschuimliefhebber zonder gelijke) een gouden medaille. Deze lip stain helpt je lippen hun eigen unieke tint roze te ontdekken. Uniek, want, verrassing, het forever-gamma kleurt anders op elke lip! Een natuurlijke maar ‘put together’ look verzekerd. Of om het met de woorden van Els te zeggen: “Wat een leuke naam ook! En gemakkelijk, het kan op lippen én wangen en het staat iedereen.” 

 
32182.jpg
 

Ine

Nog een topper van jane iredale is de Liquid Minerals Foundation, bolletjes minerale make-up in een serum van hyaluronzuur: skincare en make-up in één, quoi! Egaliseren, liften en plumpen in één pompje, met zo’n skillset weet je meteen wie de job krijgt (namelijk mijn ochtendhuidje visueel en structureel oplappen). Een duidelijke winnaar voor Ine (ik dus); miss make-up booth en expert kwastenkuiser. Havermelkopschuimer extraordinaire (en schrijven doet ze ook).

 
6446.jpg
 

 

Kom snel smeren, slikken, snuffelen, schminken of gewoon koffie – mét (haver)melkschuim! – slurpen en taart smikkelen. You know you wanna!

 

 

Happy Skin Kafé is open op woensdag en donderdag (van 12 tot 20u), vrijdag en zaterdag (van 10 tot 18 u.). Zoniënwoudlaan 1, 1652 Alsemberg (bij Brussel), hello@happyskinkafe.com, 02 310 77 75.

www.happyskinkafe.com
www.helene-v.com.

 

Dé make-uptrends voor de komende lente & zomer

Nu de hectische modemaand september erop zit, kan het aftellen naar de spring/summer 2018-collecties beginnen. Terwijl wij reikhalzend uitkijken naar – en beginnen sparen voor – alle paillettenjurkjes, see-through plastic laarzen, franjes en kleuren die eraan komen wanneer de zon weer feller gaat schijnen, kan je jouw hartje nu al ophalen aan de beautytrends voor volgend seizoen. Want die kledingstukken liggen dan wel pas volgend jaar in de winkel, een nieuwe lippenstift of eyeliner kan je zonder spijt of spaarvarken kapot te slaan nu al scoren!

 

Black is back

John Galliano

John Galliano

Je favoriete zwarte eyeliner? Die gaat tijdens SS18 helemaal nergens heen. Terwijl de make-upartiesten bij John Galliano verrasten met verschillende eyelinerlooks die door de modellen zelf aangebracht werden voor een stoer en speels effect, kozen ze bij Rochas voor een al even grafische look, maar dan netjes en precies aangebracht. Bij Marc Jacobs hadden de make-up artists in kwestie dan weer door dat geen twee ogen hetzelfde zijn, en creëerden ze maar liefst 8 verschillende opties, waar de lengte van de flick of de dikte van het potloodlijntje telkens net dat beetje anders was. Het enige wat alle ogen gemeenschappelijk hadden, was zwart, eyeliner en een ontzettend dramatisch effect. Denk jij bij het zien van al die zwarte eyeliner eerder aan een mislukte panda? Wen dan alvast aan het idee door voor de superminimalistische look van Jil Sander te opteren. Geloof ons, voor je het weet ben jij verslingerd aan dat potlood in je hand en sla je zelf aan het experimenteren!

 

Kleurboekoogjes

Valentino

Valentino

Wie eens weg wil stappen van al dat traditionele zwart is vast te vinden voor deze kleurrijke kijkers. Voor spring/summer 2018 dipten verschillende make-upartiesten hun kwast in de kleurdoos om zo met een regenboog aan opties de ogen van de modellen in de spotlight te zetten. Bij Missoni keek Lynsey naar de ‘cool girls’ uit de jaren negentig en vertaalde ze deze inspiratie in kleurrijke oogpotloodlijntjes, met de hulp van M.A.C. Cosmetics Acrylic Paints. Ook bij Delpozo in New York was een kleurrijke eyeliner de boodschap voor SS18, al was dit lijntje wel flinterdun en werd enkel de oranje tint bovengehaald. Bij Chanel bepaalde Tom Pecheux de beautylook van het moment en werd er gekozen voor een eye-catching – ha – koningsblauwe oogschaduw die tot aan de wenkbrauwen reikte voor een Cleopatra-effect. Voor de collectie van Pierpaolo Piccioli bij Valentino bleef make-upartieste Pat McGrath trouw aan Piccioli’s romantische visie en werden niet alleen ogen maar ook de jukbeenderen voorzien van een aquarelroze behandeling die het vrouwelijke totaalplaatje een edgy kantje gaven.

 

Center-of-attention lips

Niet het type om je ogen te laten spreken? Dan laat je dit toch doodgewoon aan je lippen over? Zowel bij Martin Margiela als bij Dries Van Noten stalen schitterende lippen de show. Terwijl dit bij Van Noten letterlijk op te nemen valt – de lippen (of in sommige gevallen de ogen) werden door Peter Philips voorzien van zelfklevende diamantjes die het licht en de blikken van de toeschouwers vingen – kozen ze bij Martin Margiela voor geschilderde, ultramatte, roze lippen met een scheidingslijntje in het midden. Deze ongestifte zone zorgde niet alleen voor een intrigerend effect, het doet je lippen er ook nog eens perfect symmetrisch uitzien. Aangezien wetenschappers beweren dat we mensen met een symmetrisch gezicht automatisch aantrekkelijker vinden, is het dus niet verwonderlijk dat wij al met een lippenstift in de aanslag zitten als ultieme test. Het is tenslotte voor de wetenschap, toch?

 

Buiten de lijntjes

GUCCI

GUCCI

Mag het allemaal wat gekker? Dan hebben Gucci, Sies Marjan, Antonio Marras en Marco De Vincenzo dé make-uplook die jou op het lijf geschreven is. Zij besloten om ons volgende lente en zomer buiten de lijntjes te laten kleuren met onze lippenstift voor een onvolmaakt plaatje. Deze look is degene waaraan we misschien het hardst moeten wennen, maar het is er ook één die ons toelaat om lippenstift te dragen voor een hevige kuspartij en om op café niet steeds te moeten bijkleuren voor dat trieste spiegeltje aan de toiletten. Wij zien de voordelen er alvast van in, maar wie van ons durft deze trend het eerst op straat te dragen?

 

Glitter & Glamour

Ryan Lo

Ryan Lo

De paillettentrend die we in kledij tegenkomen volgende zomer zet zich meteen ook voort in onze make-uplade. Zo toverde M.A.C. Cosmetics’ make-upartieste Isamaya Ffrench de wimpers van de modellen bij Ryan Lo om tot glinsterende vleugeltjes die volgens haar een ‘engelachtig, jeugdig en dramatisch effect’ creëerden. Bij de koning van pailletten uit Londen, Ashish, was het opnieuw Ffrench die zich met glitter mocht uitleven. Daar koos ze voor een donkere, lichtjes duistere vibe door inspiratie te halen uit oude Hindoeculturen waar zwarte kohl rond de ogen diende om kwade geesten af te weren. Bij Shrimps was het dan weer M.A.C. Cosmetics’ Lucy Burt die met de eer voor deze haast feeërieke look mocht gaan lopen. Zij bleef weg van de ogen en focuste zich op een met glitter bestrooide lip die een glanzende huid mooi complimenteerde. Anna Sui gaf dan weer de ideale inspiratie voor het festivalseizoen volgende zomer, met kinderlijk geschilderde bloemen en glinsterende lijnen die verticaal over de ogen liepen als een soort van partyproof tranen. So hey, it’s okay to cry, it won’t ruin your make-up!

24 uur in het leven van...Raia Maria-Laura

Raia Maria Laura, twintig en al meer beroemheden voor de lens gehad dan de gemiddelde paparazzo. We kunnen het haar alleen maar nageven. Deze jonge opkomende fotografe mocht al enkele (inter)nationale sterren op de gevoelige plaat vastleggen. Karen Damen, Will Smith en Usher om er maar een paar te noemen. Verder heeft ze naast handenvol talent ook oog voor everything fashion & beauty. Wij volgden haar een dagje op fashion week, waar ze klaarstond om menig schoonheid vast te leggen.

 

8:00

Dit is mijn derde dag van de fashion week en ik ben al stikkapot! Het is zo een vermoeiende, lange week. Ik vind het zelfs vermoeiender dan sporten.

IMG_3222.jpg

Mijn wekker gaat af om 8.00 u. en tegen mijn zin in moet ik me wel klaarmaken. Ik wil heel graag de show van Chloé doen om 9.00 u. Een goeie warme douche en een lekker ontbijt van yoghurt, granola en fruit met een lekkere cappuccino erbij maken al veel goed.
Of ik er op tijd ben geraakt? Dat is een andere zaak. Chloé had een show om 9.00u en één om 10.00 u. Een blik op de klok maakt duidelijk dat ik me echt moet gaan haasten, want er is een metro om 9.20 u.

10:00

Aangekomen bij Chloé zie ik al zoveel mensen staan en ik denk: fuck, I missed a lot! Ik vraag een beetje rond of ik iets gemist heb, en NEEN! Nog niets gemist. Een heerlijk gevoel, want normaal gezien ben ik altijd op tijd maar vanmorgen was ik gewoon zo moe. Ik had nog tot laat in de nacht beelden zitten bewerken omdat ik deze echt wou sharen.

Mijn favoriete beeld bij Chloé is definitely dat van Valentina Ferragni en dat heeft zij achteraf ook geliket en op gecomment. SUPERLEUK! Het is echt een kick voor mij als ik erkenning krijg van grootheden.

11.30

Time to work on some other things! Ik ben op zoek naar de dichtstbijzijnde Starbucks. De volgende show is aan Opéra en daar is een Starbucks, dus perfect. Tijd om een paar telefoontjes te plegen en zaken in orde te brengen vanuit Parijs. Aah, freelance life! Met een lekkere caramel macchiato en een slechte internetverbinding slaag ik erin om alles af te krijgen.

FullSizeRender.jpg

13.30

Balmain begint om 15.00 u, maar ik wil er goed op voorhand zijn, aangezien ik weet hoe druk het daar kan zijn. Na een rondje rond het gebouw vind ik twee ingangen: altijd handig om deze te spotten, want aan de hoofdingang is het altijd een gekkenhuis.
Ik stel me op aan de backstage: hier gaan de meeste modellen en people naar binnen en buiten. Zodra ik op mijn plek ga staan, beginnen de modellen effectief aan te komen. Josephine Skriver, Alessandra Ambrosio en Elsa Hosk. Ik heb er geen goeie beelden van kunnen maken, omdat er zoveel fans waren die hen zowat besprongen... Superirritant.

15.00

Na twee uur te hebben gewacht, kan het eindelijk gaan beginnen. Aan de hoofdingang spot ik meteen Claudia Schiffer en Neymar. De mensen blokkeren de straten en de auto’s blijven maar claxonneren! Wat een chaos! De show begint bijna een uur te laat omdat er een manifestatie is, en veel mensen waren dus niet op tijd.

Ik sta op mijn plaats en wie zie ik aankomen? Anna Wintour. Altijd leuk om zo’n icoon te zien. Anna poseert niet graag, dus ik heb dan ook geen beeld van haar gemaakt.
Het is aan het regenen, maar ik blijf op mijn plaats staan, omdat ik weet dat ze hier naar buiten komen. Bovendien wil ik ook graag mijn afgedrukte beelden geven aan Sara Sampaio. Het is goed om van je te laten horen, denk ik dan.

16.30

@sarasampaio BY RAIA @balmain

Een bericht gedeeld door Raia Maria-Laura (@raiamarialaura) op

De show is gedaan en de modellen komen eindelijk naar buiten. Natuurlijk, de eerste die naar buiten komt is Sara Sampaio gevolgd door Romee Strijd, Elsa Hosk en Josephine Skriver. Ik wil Sara mijn beelden geven, dus mis ik de andere modellen. Niet erg, want het is me toch gelukt. Eerst had Sara het niet door en zei ze: “Do you want me to sign this?”  Ik panikeerde echt en zei: “No this is for you, I made them.” Ze was superblij en zei: “Oh my God, thank you! This is so sweet!” Mijn hart ging er echt gewoon uit bonken! Dat was de adrenaline. Tussen meer dan honderd mensen was het me gelukt. Ik was zo blij! 

Dan komen Neymar en Alessandra Ambrosio naar buiten. Iedereen dacht dat Alessandra gewoon op straat ging lopen, maar neen! zij ging samen met haar assistent mee in de auto van Neymar. Je hoorde iedereen ‘Alessandra’ roepen, iedereen was teleurgesteld... 

Een halfuur later staan we er nog steeds. De modellen zijn al allemaal gepasseerd maar wij willen Olivier Roustaing op beeld. We weten wie zijn chauffeur is, dus we blijven aandachtig kijken. Plots vertrekt de chauffeur, en wij volgen de auto te voet. Hij stopt voor de hoofdingang, en wie hebben we daar? Olivier! Ik heb mijn foto kunnen maken en het resultaat vind ik zelfs echt geslaagd, terwijl de foto maar in een paar seconden is gemaakt.

olivier rousteing.jpg

17.30

Ik was het bijna vergeten, maar dan komt er opeens een telefoontje binnen voor een interview en een paar beelden met mij. Ik ben zo moe en heb zoveel last van migraine, maar ik kan natuurlijk geen nee zeggen. Het is altijd leuk om te laten weten waar je mee bezig bent. Hoe meer je je platform kunt verbreden, hoe beter, dus ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik krijg.

 

19.00

Na het interview is het tijd om terug te keren naar het hotel. Ik ben zo moe, maar moet nog 25 minuten in de metro zitten. Heel de rit lang heb ik een smile op mijn gezicht, omdat het me gelukt is om de beelden af te geven aan Sara Sampaio. Hiervoor doe ik het.
Wat doe je dan op zo’n metrorit? Ik heb maak een selectie van mijn beelden, zodat ik direct aan de slag kan wanneer ik aankom. Mijn werk is nog niet gedaan.

21.30

2.jpg

Na een lange warme douche en een goede spaghetti bolognese is het tijd om aan het retoucheren te beginnen! Ik ben zo excited om het beeld van Olivier te bewerken, omdat ik het al helemaal in mijn hoofd heb hoe het eindresultaat eruit moet zien. Mijn foto van Olivier was zo goed gelukt dat ik ze meteen op social media heb geshared. Daarop volgde dan een beeld van Negin Mirsalehi en Jourdan Dunn met Riley Montana.

23.00

Time to go to bed, want dit was echt een superlange drukke dag. Fashion week is echt exhausting, want je moet constant geconcentreerd blijven om de goeie beelden te krijgen. Het is ook heel veel stappen en heel lang wachten. Het is dus zeker niets voor mensen die geen geduld hebben. Mensen vergeten vaak dat achter al de glamour veel werk en vooral veel ‘onglamoureuze’ dingen schuilgaan. Maar ik zou dit toch voor geen geld van de wereld willen missen.

 

GOODNIGHT! <3
 

De beautygeheimen van topmodellen ontrafeld !

De fashionweeks zijn voorbij en wij zaten voor jullie op de eerste rij om alle nieuwe trends te verzamelen. Maar naast de designers zijn er ook nog andere talenten die zwaar moeten werken op fashionweek: de modellen.
Per dag doen ze verschillende shows, wat wil zeggen dat ze ook tig keer per dag in de ‘makeup & hair’-stoel moeten plaatsnemen om verschillende persoonlijkheden aan te nemen. En daar betalen hun mooie huidjes en lokken vaak de tol voor. Drie Belgische topmodellen, Klaudia Mae,
Anna Beirinckx en Jenna Peij delen vandaag met ons hun absolute beautygeheimen om gezond en glowy te blijven tijdens fashionweek. Futloze haren en een vermoeide huid worden met deze pro-tips verleden tijd.

 

BeFunky Collage.jpg

Hoe was fashionweek, meisjes?

Anna voor Christian Wijnants

Anna voor Christian Wijnants

Anna: Dit jaar was alweer een erg leuk seizoen! Dit was mijn eerste keer op New York fashionweek waar ik een show mocht lopen en de show van Christian Wijnants was ook weer top. Wat mensen echter wel vergeten dat het hard werken is: de modellen gaan door bloed, zweet en tranen en zeker voor jonge meisjes kan het mentaal uitputtend zijn. Ik ben na een seizoen misschien fysiek uitgeput, maar mentaal ben ik helemaal opgeladen voor de volgende uitdaging!

Jenna: “Ik neem niet deel aan fashionweek – ik heb mijn lengte jammer genoeg niet mee –maar doe vooral shoots. Ik hou ervan: werken met een leuk team en de resultaten achteraf ook in handen kunnen nemen. Heerlijk.”

Wat is jullie geheim voor een stralende huid ondanks al dat make-upgeweld?

Anna: “Naar het midden van elke fashionweek toe wordt het steeds drukker en krijgt je huid steeds meer te verduren. Dit probeer ik op te vangen door veel water te blijven drinken – cliché, maar het helpt echt mensen, drinken, drinken! – en mijn gezicht te laten herstellen met hydraterende pads van PATCHOLOGY. Deze stappen zijn echt wel nodig: ik wil mijn goeie huid blijven behouden voor mijn klanten.
Ook zorg ik er altijd voor dat ik mijn make-up goed verwijder.
Om hardnekkige make-uprestjes te verwijderen gebruik ik micellair reinigingswater van GARNIER: dat reinigt en verzacht mijn huid. 

Daarna gebruik ik een oil-free exfoliating scrub die me weer helemaal fris doet voelen!” 

Jenna: “Ik heb een heel gevoelige huid, dus ik probeer echt voorzichtig te zijn met mijn huid. In plaats van extra veel producten te smeren zorg ik er gewoon voor dat ik mijn huid goed reinig en that's it. Ik verwijder mijn make-up met het het micellair water van Bioderma, een echte aanrader om alle vuiltjes weg te krijgen.” ( check zeker onze loveletter voor dit product)

Herstellende en hydraterende maskers - Patchology  

Herstellende en hydraterende maskers - Patchology

 

Reinigingswater Bioderma

Reinigingswater Bioderma

Zonder welke mirakelproducten kunnen jullie echt niet leven tijdens fashionweek?

Klaudia: “Ik heb eigenlijk drie toppers die mij helpen bij welk huidprobleem dan ook. Mijn huid is zeer gevoelig, dus de kans is groot dat ik na drie make-uplooks op dezelfde dag rondloop met een rood hoofd.”

To the rescue:

 • Estée Lauder - Hydrationist Maximum Moisture-crème

 • Clinique - Anti-Blemish Solutions (bye-bye, rood hoofd en ditto vlekken)

 • Estée Lauder - Advanced Night Repair (het mirakelproduct van menig model)

Jenna: “Een echte klassieker maar ook een échte must: de Eight Hour Cream van Elisabeth Arden. Ik gebruik hem op mijn lippen en oogleden en zelfs op mijn jukbeenderen voor een extra glowy touch. Over een multitool gesproken.”

 
8 hour creme

8 hour creme

 

Komen jullie echt altijd ‘bare-faced’ aan op castings of durven jullie weleens een beetje foundation te gebruiken?

Jenna op set voor NIKE sportswear

Jenna op set voor NIKE sportswear

Anna: “Goh, op castings draag ik meestal geen make-up, soms wel concealer om onzuiverheden te bedekken. We’ve all got our insecurities! (lacht) Ik smeer voor de castings ook mijn benen in met de bodylotion met zeemineralen van NIVEA. 
Daar is niets fakes aan: tijdens de koude herfstperiode is het gewoon wel zo netjes om met zachte in plaats van droge benen aan te komen op casting.”


Jenna: “Voor een casting durf ik toch ook wel enkele kleine zaken toe te voegen. Wel echt een minimale touch-up met wat mascara en concealer. Maar als ik een shoot heb, draag ik nooit make-up. Dat komt echt onprofessioneel over en zorgt alleen maar voor meer werk voor de makeup artist. Als je je huid en jezelf ook goed verzorgt, hoef je je normaal gezien toch ook niet te verbergen achter dikke lagen make-up?”

Hebben jullie een beautyritueel om te bekomen van de modegekte?

Anna: “Ik ga echt wel voor een beauty spa at home: Na alle gekte heb ik het nodig om te ontspannen en me te verwennen met een gezichtsmaskertje. Soms maak ik zelf een masker met zonnebloemolie en honing: heerlijk. Andere keren ga ik steevast voor een masker met actieve houtskool, waardoor mijn huid weer zacht aanvoelt!

Ook probeer ik om een tijdje mijn haren gewoon aan de lucht te laten drogen in plaats van te föhnen. Na fashionweek hebben mijn haren meestal genoeg afgezien.”

Klaudia: “Ik ga voor een make-updetox. Ik ben in het algemeen niet echt een make-upmeisje en draag buiten het werk zelden make-up. Ideaal om mijn huid te laten herstellen van alle poedertjes, denk ik dan. Mijn haar verwen ik wel wekelijks met een maskertje.”

Wat is jullie dagdagelijkse look?

13627019_10207179002368640_2664400908133769657_n.jpg
11666236_1462052207444504_9211502790161681735_n.jpg
15027931_1322465064432764_6330567382001298664_n.jpg

Klaudia: “Een hydraterende crème van Estée Lauder. That’s it.

Anna: “Mijn dagelijkse look is vaak erg naturel. Ik gebruik ’s ochtends een reinigende en hydraterende crème voor de gevoelige huid van VICHY. 

Daarna werk ik alles af met een vleugje megavolumemascara en blush van L’OREAL.

Om mijn lippen gehydrateerd en zacht te houden gebruik ik een waar wondermiddel: Rosebud Salve van Smith’s. Tot slot een beetje parfum, Decadence van Marc Jacobs, en I’m ready to go!”

 Jenna: “Hangt ervan af wat ik die dag gepland hebt. Voor een basic dag op school hou ik het bij mascara, een lippenstift en een goeie concealer. Ik was mijn gezicht meestal met een crème van Clarins.” 

Voel je vergelijkingsdrang tussen al die mooie modellen? Heeft dat effect op je zelfvertrouwen?

15036581_10157721241690693_7489143823546609924_n.jpg

Klaudia: Toen ik net begon met modellenwerk, ik was toen 17, had ik mijn onzekerheden. Bewust of onbewust kijk je dan wel eens op naar iemand die meer ervaring heeft.
Ondertussen heb ik wel geleerd dat het niet gezond is om jezelf te vergelijken met de rest. Al sta je in een kamer met 50 prachtige modellen, er is er geen 1 die er exact hetzelfde uitziet als jij. We zijn allemaal uniek en mogen best zelfzekerder in onze schoenen staan.

Anna: Vroeger had ik misschien heel anders gereageerd op deze vraag, maar tegenwoordig is mijn zelfvertrouwen en mijn vermogen om zo’n vergelijkingsdrang te relativeren enorm gestegen. Ik was heel verlegen maar nu ben ik meer bezig met mijn eigen ervaringen te verrijken. Ik vergelijk mezelf niet echt meer met andere modellen, dat zou de job alleen maar vermoeiender maken. Ik vind het spannender om sterke vriendschapsrelaties op te bouwen tussen medemodellen en de stad waarin ik me bevind ten volle te gaan ontdekken in een leuke sfeer. Ik kan evenveel genieten van één van mijn roommates die een grote show boekt, waarna we dat met z’n allen gaan vieren, als van een show die ik zelf boek.

'Zo maak je je huid herfst- en winterproof!'

Tussen het plannen van last minute citytrips naar een beachy bestemming en je online winkelmandje volstouwen met de laatste nieuwe trendy stukken voor de herfst, ben je waarschijnlijk één ding vergeten: je skincare-routine een herfstige/winterse update geven! 

Naast halsreikend uitkijken naar de nieuwe beautylanceringen en ze uitvoerig uittesten is het updaten van je verzorgingsroutine het allerbelangrijkste op je to-dolijst. Iedereen die last heeft van een droge of geïrriteerde huid zodra de koude temperaturen de kop opsteken: spits die oren maar goed. Maar de rest mag evengoed luisteren, want het is jullie routine kan bij seizoenswissels wel een update wel gebruiken. 

 

Je winterse skincare-routine zou totaal anders moeten zijn dan je zomerroutine, zeker als je in een koud klimaat woont – of in ons geval in een ‘het regent de godganse dag door’-klimaat.
In de zomer zijn de meesten onder ons vooral bezig met de huid beschermen tegen schadelijke zonnestralen, die perfecte selftan vinden en een mascara uitzoeken die niet uitloopt bij onze bezwete gezichtjes. Maar wanneer de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het niet meer dan vanzelfsprekend dat je bepaalde rituelen overboord gooit en je beautykast aanpast.

Wij hebben voor jullie een kleine guide opgesteld waarin we de meest gestelde vragen oplijsten, zoals: moeten we nog steeds onze zonnecrème blijven doorsmeren in de herfst/winter? Hoe voorkom ik dat mijn gezicht zo droog wordt, heb ik een aparte dag- en nachtcrème nodig? Met deze vijf tips kom je probleemloos de winter door.

 

1. Investeer in een rijke nachtcrème


Een goede verzorgingscrème gaat de vochtbalans van je huid herstellen en zo uitdroging en roodheid tegengaan. Zodra het kwik gaat dalen dus zeker de investering waard. Niet iedereen vindt het echter aangenaam om overdag een rijke crème te smeren, dus hou die gewoon voor ’s nachts. Breng deze aan na je wasritueel en sta de volgende morgen op met een goed gehydrateerd, fluweelzacht perzikhuidje.

Nu is trouwens het ideale moment om die perfecte nachtcrème uit te testen. Zo ben je zeker dat hij geen break-outs uitlokt of je huid irriteert voor het écht winterweer wordt.

Susanne Kaufmann - Night Cream Line T met kalmerende en herstellende ingrediënten als kamille, salie en sint-janskruid.

Susanne Kaufmann - Night Cream Line T
met kalmerende en herstellende ingrediënten als kamille, salie en sint-janskruid.

 

2. Moisturize, moisturize, moisturize (mét SPF)

Nu je huid streelzacht is door je nieuwe nachtcrème, vergeet je best ook je dagcrème niet. Smeer je al een dagcrème met hoge zonnefactor? Dan kan je die gewoon verder gebruiken. If not, schaf jezelf er dan eentje aan met een SPF 30.

Zodra er minder zon is, denken mensen dat de zonnebescherming samen met onze bikini terug de kast in kan tot de lente, maar niets is minder waar. Ook in de koudere, minder zonnige maanden blijft het belangrijk om je huid te beschermen tegen de uv-stralen.
Een dagcrème met zonnefactor gaat je huid voeden, beschermen én zorgt voor een gladde basis voor je foundation, die je zonder storende droge plekjes veel egaler kan aanbrengen. Een echte win-win dus!

Kruidvat Sensitive SPF 30 Dagcrème: Deze milde dagcrème ondersteunt de natuurlijke weerstand van je huid en beschermt haar tegen irritaties

Kruidvat Sensitive SPF 30 Dagcrème: Deze milde dagcrème ondersteunt de natuurlijke weerstand van je huid en beschermt haar tegen irritaties

 

3. Verwaarloos je handen en lippen niet

In de zomer volstaat het vaak om de restjes van je zonnecrème op je handen te smeren, maar investeer deze herfst eens in een rijke handcrème die kloven tegengaat.
De KOH Essential Hand Nourisher uit onze September loveletter is alvast Ines favoriet.
Vergeet ook niet om fashionable handschoenen te dragen wanneer het écht koud wordt: de kou kan je handen droog en ruw maken en kloven veroorzaken.

Ook je lippen verdienen wat extra aandacht. Geef ze van tijd tot tijd wat extra liefde met een superhydraterende lippenbalsem, maar overdrijf niet. Want hoewel het verslavende gevoel van heerlijk gladde lippen ons er vaak toe verleidt om constant te smeren, worden je lippen ook verslaafd aan al die externe hydratatie, waardoor ze vreemd genoeg sneller kunnen uitdrogen. Smeer dus met mate.

Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper: Aan de ene zijde een lipscrub met suikerkristallen, aan de andere een hydraterende balm met karitéboter die de lippen hydrateert en voller maakt.

Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper: Aan de ene zijde een lipscrub met suikerkristallen, aan de andere een hydraterende balm met karitéboter die de lippen hydrateert en voller maakt.

 

4. Pas je reinigingsritueel aan en switch naar zachtere cleansers en maskers

De zomer is een heerlijke tijd om die heavy-duty cleanser, maskers en toners uit te testen, maar het zou weleens kunnen dat ze te uitdrogend en irriterend zijn voor jou huidje in de herfst. Opteer dus voor iets zachtere producten die tijdens het reinigen de huid ook gaan hydrateren.

Clinique 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover : Een milde water-naar-gelformule én make-upverwijderaar die bovendien je huid hydrateert.

Clinique 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover : Een milde water-naar-gelformule én make-upverwijderaar die bovendien je huid hydrateert.

Pep start Double Bubble Purifying Mask: Een verfrissend, transformerend gelmasker dat de huid diep reinigt, tot in de poriën zuivert en prept voor make-up.

Pep start Double Bubble Purifying Mask: Een verfrissend, transformerend gelmasker dat de huid diep reinigt, tot in de poriën zuivert en prept voor make-up.

5. Vermijd te lange en warme douches of baden

We know, het eerste wat je wil doen na een koude en lange dag is de douche inkruipen en daar zowat twee uur onderstaan. Dat plezier willen we je niet ontzeggen, maar maak het gewoon wat minder lang.

Te heet water ontdoet je huid van zijn natuurlijke talg, de olie die je huid soepel houdt en beschermt tegen uitdroging, wat resulteert in een nog drogere huid. En daar passen we liever voor. Draai de doucheknop niet boven de 40 °C en ga af en toe eens voor een lauwe douche: je zal al veel schade voorkomen.

Heerlijk geurende handcrème en lippenbalsem met karitéboter en kokos zijn absolute must haves om de winter mee door te komen

Heerlijk geurende handcrème en lippenbalsem met karitéboter en kokos zijn absolute must haves om de winter mee door te komen

 

Ben je mentaal nog niet klaar voor een seizoenswissel? Begrijpelijk! No worries, je hebt nog tijd zat om de switch te maken. Maar houd ze in het achterhoofd wanneer je gaat shoppen. Want wie nu al op zoek gaat, heeft de perfecte producten al gevonden tegen de tijd dat de winterkou daadwerkelijk arriveert.

Bovendien kan je nu je aankopen nog rustig over de komende weken spreiden en in november niet in één keer heel je rekeningen plunderen. Ga de ene week op zoek naar die perfecte handcrème, en leg de week daarna rustig die rijke nachtcrème in je mandje.

Wanneer de échte herfst dan eindelijk aanbreekt, kan jij rustig de laatste nieuwe beautytrends uittesten en snuggelen in je favoriete onesie in plaats van te stressen om je rode, geïrriteerde en schilferige huid.
 

Crystals Monthly Beauty Favourites: September toppers

‘You’ve got mail’, het heeft bij Girlcrush een heel andere betekenis dan het had in de romantische komedie met Meg Ryan en Tom Hanks. Bij ons zit de mailbox dagelijks vol met een lading nieuwe beautyproducten en komende lanceringen. Niet dat je ons hoort klagen. Omdat we zelf door de bomen het bos – of beter gezegd: de gloss – niet meer zien, besloten we om jullie vanaf nu maandelijks te trakteren op onze nieuwe favorieten. Deze maand is het de beurt aan Girlcrush face en make-upartieste Crystal Die.

1. Batiste - Sweetie droogshampoo

sweetie-400x400.jpg

Door de omschakeling van zomer naar herfst kunnen je haren het zwaar te verduren krijgen. Extreem droog of net vettiger dan normaal, feit is dat er soms niets mee aan te vangen valt. En door de fabulous lives die we leiden hebben we natuurlijk niet altijd de tijd om elke dag onze haren te wassen.

 

Dat is waar deze topper tussenbeide komt: een heerlijk naar frambozen en vanille ruikende helpende hand die zorgt voor mooie haren tussen twee wasbeurten in. Daarnaast zorgt deze droogshampoo ook voor extra volume en textuur waardoor je kapsels als braids en buns meer grip krijgen en je ze beter kunt uitvoeren. Wij zijn fan en de UK blijkbaar ook: Sweetie is daar al meer dan drie jaar op rij de absolute nummer 1 op het gebied van droogshampoos!

 

2. Advanced Nutrition Programme - Vitamine A+

skin_vit_a_.jpg

Je huid is je belangrijkste visitekaartje. Je dient ze dan ook goed te verzorgen, zowel vanbuiten als vanbinnen. Voeding en hydratatie spelen hierbij uiteraard een grote rol, maar het kan zeker geen kwaad om huidsupplementen met vitamine A te nemen.

Vitamine A stimuleert de celaanmaak is nodig voor de weefselstructuur van de huid. Dit huidsupplement zal je helpen om je huid extra te hydrateren, te verstevigen en vooral gezond en gaaf te houden. Eentje per dag slikken en je krijgt een stralende huid. Easy, toch?

En vooral: geen overbodige luxe. Want vitamine A komt natuurlijk voor in o.a. groene bladgroenten, wortelen, (gedroogde) abrikozen en zoete aardappel, maar maar liefst 95% van de vrouwen heeft een vitamine A-tekort! Ik ben daar gelukkig niet langer eentje van.

Het gamma van Advanced Nutrition Programme omvat verschillende soorten vitaminesupplementen die je kunt nemen, afhankelijk van wat jouw huid op dit moment nodig heeft.
 

 


3. NYX Cosmetics - Contour Intuitive Eye and Face Sculpting Palette

Een hele mondvol, maar het is dan ook een heel paletje vol leuks. Deze handige multitool voorziet de moderne vrouw van alles – of toch erg veel – van wat ze nodig heeft op make-upgebied. Zes verschillende oogschaduwtinten vormen de basis van het palet. Deze worden aangevuld met twee highlighters en één blush.

Vergeet ook niet dat make-up bedoeld is om mee te spelen: je kan de highlighters aanbrengen in het midden van je ooglid voor een frisse blik en je kan de blushkleur ook perfect als oogschaduw gebruiken. Mix and match is hier de boodschap, je bent er wel even zoet mee. O, en hebben we al verteld dat dit palet bestaat in vijf verschillende uitvoeringen?
 

 

4. Origins GinZing SPF 40 Energy Boosting Tinted Moisturizer

s1957091-main-Lhero.jpg

Nu we het toch hebben over multitools: een dagcrème die tegelijkertijd je energielevel boost en je ook nog eens voorziet van een egale finish, klinkt dat te mooi om waar te zijn, denk je?
Dat dachten wij ook, tot deze op ons bureau aankwam.

Getinte dagcrèmes staan al maanden op onze bovenste plank: ze verzorgen je huid én zorgen voor een egale finish zonder dat je elke dag naar foundation hoeft te grijpen. Ideaal toch?

Deze energy booster van Origins bevat koffiebonen en panax ginseng (beiden zorgen voor een echte wake-upboost in de ochtend) en een SPF 40 om je huidje te beschermen tegen de zonnestralen die vroegtijdige huidveroudering in de hand werken (ja, ook in de herfst/winter).

Paraplu overbodig: regenbestendige kapsels

Met pijn in het hart waren we ons er al mentaal op aan het voorbereiden: de zomer is over & out. Vaarwel sun-kissed huidje en perfect nonchalante beachwaves, want de tijd van grauwe, regenachtige dagen is aangebroken...

Maar een zware depressie op de weerkaart is nog geen reden tot herfstblues, want wij hebben goed nieuws! Deze herfst hoef je er na een hevige stortbui niet langer uit te zien als een halfverzopen waterrat, integendeel. Ga mee met de wil van de weergoden en omarm de wetlook!

 

1.

Denk je bij een wetlook onvermijdelijk aan kilo’s haargel? Laat de gel maar gewoon waar hij thuishoort: in de nineties, toen boysband-piekjes nog in waren. Nee, wat je nodig hebt om een perfect strakke wetlook te creëren is een pommade.
Deze vettige, wasachtige substantie is bedoeld om je haren op een heel nette manier te stylen, met een mooie glans als finish. Je kapsel blijft lekker lang op z’n plaats, maar in tegenstelling tot gel droogt een pommade niet op na het aanbrengen. Ideaal om een strakke paardenstaart of knot te creëren.

Nodig

 

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-5.jpg

Kam je haren goed, zodat je later, bij het aanbrengen van de pommade, geen last hebt van knopen.

 

Maak een strakke staart of knot en breng wat pommade aan op de bovenkant van de haren (het deel dat je echt strak wil). Kam deze mooi uit met een fijne kam. Zorg ervoor dat elk stukje mooi bedekt is met pommade, voor een mooi egaal en strak effect.
 

Extra haarlak is overbodig, de pommade houdt alles mooi op zijn plaats.
Mag het wat spannender? Trek vooraan enkele stukken uit de staart voor een speels effect.

 


2.

Uiteraard is de strakke paardenstaart of knot de meest draagbare look in het dagelijkse leven, maar als je een stapje verder wil en zin hebt in een ‘ik-kom-net-uit-de-zee-en-zie-er-fabulous-uit’-look, lees dan snel verder.
 

Nodig

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-3.jpg

Om deze look te bekomen werk je best nog steeds met een pommade, maar deze keer enkel op de haaraanzet, niet op de uiteinden. In plaats van het product over je haren te verdelen en helemaal uit te kammen, neem je een flinke noot pommade die je met masserende bewegingen over je kruin verdeelt. Denk aan een man die je een ontspannende hoofdmassage geeft: dat is de techniek die je moet hebben.

Vervolgens neem je het fijne kammetje en kam je de haren zacht naar achteren – een tiental keer om het product goed te verdelen rondom de wortels – maar ga niet verder dan het midden van je haren.

Nu je haar strak naar achter is gekamd, hebben de uiteinden wat beweging nodig. Breng een licht serum ( Bumble & Bumble invisible oil) aan op de lengtes en punten van je haar om glans toe te voegen zonder de onderkant stijf te maken.


Hou je van een iets meer nonchalante look aan de bovenkant? Trek dan enkele plukjes los voor een ‘cool girl’-look.

 


3.

Nu we toch bezig zijn, kunnen we evengoed all the way gaan, met babyhaartjes vastgezet met gel. Vorige jaren een echte hit dankzij miss FKA Twigs, en eerlijk: we zijn deze trend absoluut nog niet beu.
Het gladmaken en vastzetten van babyhaartjes op het voorhoofd en naast de oren is een veelgebruikte techniek in de black beauty culture, maar miss Twigs ging een stapje verder door ware kunstwerken te creëren met haar babyharen. Je moet er maar opkomen.


Wij gingen voor een iets meer toegankelijke look door de babyharen te combineren met losvallende lokken aan de voorkant en een paardenstaart aan de achterkant. Party in the front, business in the back.

 

Nodig

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-11.jpg

Maak een nonchalante paardenstaart, niet te strak maar ook niet te los, en trek er vooraan enkele lokken uit. Zet die lange lokken even vast met een speldje en focus je op de babyhaartjes.
 

Hiervoor neem je opnieuw je fijne kammetje – je beste vriend bij wetlook – en kam je alle babyhaartjes duidelijk naar voor. Deze keer werken we wel met een gelbasis, het harde, opgedroogde effect van een gel is ideaal om de haartjes goed vast te zetten op het voorhoofd.
 

Kies de haren die je wil vastzetten en ga er vervolgens zacht over met je vinger en een beetje gel (Redken hardwear gel) –begin met een klein beetje, je kan altijd extra toevoegen als dat nodig is. Met je kam kan je de lijnen nog extra benadrukken en strakker maken.


Vergeet ook zeker je losse lokken niet. Die kunnen deze keer wel wat extra textuur gebruiken, dus verstuif flink wat salty beachspray ( Bumble & Bumble beach spray) over de losse lange delen – kwestie van deftig afscheid te nemen van de zomer. Goed inmasseren en you’re ready to hit the club, ook al regent het dat het giet!
 

 

Het hele wetlook-proces neemt wat extra tijd in beslag, aangezien het soms lastig kan zijn om met pommade te werken in lange haren als je dat niet gewend. Maar oefening baart kunst, en zodra je deze technieken onder de knie hebt kan je de (miezerige) wereld aan.

Een wetlook is perfect als je zin hebt in iets anders, maar het niet zo drastisch hoeft te zijn als een compleet nieuwe coupe of een andere haarkleur.

Heb je echt twee linkerhanden en geen greintje kapperstalent? En als dat alles nog niet lukt? Ga dan op een druilerige herfstdag gewoon even buiten staan. Wetlook verzekerd.

Producten te verkrijgen bij www.cosmeticary.com, www.invisibobble.com,  Kruidvat en in geselecteerde Redkensalons.

Met dank aan ons topteam

Fotografie: Jana Germanus
Styling: Sien Sergooris
Makeup: Crystal Die & Roxane Pots
Model:Melisa