REAL SKIN FOR THE WIN!

Toen make-upgigant Urban Decay ervoor koos om in zijn recentste campagne echte, niet gefotoshopte huid de show te laten stelen, trok het merk een gouden pr-kaart. Of je nu voor of tegen bent, maakt niet uit: erover praten deed/doet iedereen in beautyland. Maar zou zo’n echte huid – je weet wel, met poriën en af en toe een mee-eter – eigenlijk niet heel gewoon moeten zijn? Want zien we niet allemaal dagelijks zo’n huid in de spiegel?

 

INSTA-PERFECT

image.jpg

Na een korte scrollsessie op Instagram of YouTube, blijkt al snel waarom we zo gewoon zijn aan perfecte velletjes. Huidjes worden tot het maximum geairbrusht en gefotoshopt en een porie – laat staan een puistje – wordt onverbiddelijk weggegomd. Tot voor kort gold deze treatment enkel voor celebs en modellen in campagnes, maar apps als Facetune brengen zo’n flawless fotohuidje nu ook tot bij ons, ‘gewone mensen’. En zo vinden wij het stilaan heel normaal om die neppe, perfecte huid als standaard te zien. Eén blik in de spiegel – of op de campagne van Urban Decay – brengt ons echter weer met beide voetjes op de grond. Zelfs de zuiverste huid heeft vlekjes, putjes en bultjes, en die mogen wat ons betreft ook gewoon op de foto.


Dat het confronterend en bevreemdend is om huidjes zo naakt en kwetsbaar te zien – zeker op billboards en in magazines – is dus een symptoom van onze tijd. Maar gelukkig zien we stilaan in dat die echtheid ook verfrissend is. Gelukkig is Urban Decay niet het eerste grote merk dat de clichés overboord durft te gooien.
Ook fashion brands zoals Asos en Missguided pakten al uit met ongefotoshopte beelden die de striemen en cellulitis van hun anders zo perfecte modellen de wereld instuurden. Hoog tijd dat de beautymerken de sprong wagen!

ECHT IS HET NIEUWE FAKE

Kendrick Lamar zei het al: “I'm so fuckin' sick and tired of the Photoshop” en misschien zijn we na decennia van fake, faker, fakest wel allemaal sick and tired, en zitten we hoe langer hoe meer te wachten op echtheid. Wie daar nog aan zou twijfelen, hoeft er de Instagram-pagina van Urban Decay maar eens op na te slaan. Reacties als
“Urban Decay, jullie luisteren naar de commentaren van jullie kopers en tonen eindelijk de echte artiesten, in plaats van overbewerkte beelden.
Heel inspirerend om te zien, dank je wel!” of “Ik hou van de diversiteit en menselijkheid van deze beelden!” spreken boekdelen.


Applaus dus voor Urban Decay om onze ogen – nog wat extra – te openen voor alweer een onhaalbaar schoonheidsideaal, want die poriën, die hebben we dus echt wel nodig!


Girlcrush bekent: de beautyblunders van de Girlcrush-redactie

hy.jpg

BEAUTY


BLUNDERS

van onze redactie

Make-up, het niet-zo-geheime wapen van vrouwen waarmee zelfs de grootste Plain Jane zich weet om te toveren tot godin. Natuurlijk is er niks mis met naturel door het leven gaan, maar af en toe mag het wat meer zijn en verlangen we naar dat tikkeltje glam. Eén simpele beweging en make-up creëert de illusie van een smallere neus, grotere ogen of een perfect egale huid. Hallo, gezonde glow!

Maar af en toe gaan we met make-up ook flink de mist in. Zelfs Hollywoodsterren met een heel team aan professionele make-upartiesten en stylisten wiens job het is om ervoor te zorgen dat ze er 24/7 goed uitzien, worden niet gespaard van make-upblunders.

Denk maar aan Kim Kardashian in haar beginjaren, waarin ze haar lippen in dezelfde kleur stiftte als haar tan en er bijgevolg bij liep als een levend lijk. Of diezelfde Kim K met trashy barbieroze lippen. Of wat dacht je van een finishing powder op je neus en onder je ogen dat op foto een witte gloed achterlaat en je er bijgevolg doet uitzien als een luxe-cokehead? (Hey Nicole Kidman, is that you?) En laten we dan ook de opgetekende wenkbrauwen niet vergeten: niets zo erg als de deur uitgaan als een cartoonfiguur.

Ach ja, Hollywoodsterren zijn stiekem net zoals wij, gewone stervelingen! Ook wij van het GirlCrush-team hebben al meer dan eens een beautyblunder begaan, maar nu we erop terugkijken, kunnen wij er wel om lachen. Een kleine greep uit onze meest gênante beautymomenten...

 

Founder & creative director Crystal:

Ik moest en zou dus gitzwarte make-up hebben. Alleen wist ik nog niet van het bestaan van oogschaduw af.
Untitled-2.jpg

“Als make-up artist en beautyexpert verwachten mensen een vlekkeloos beautyparcours, maar niets is minder waar. Als tiener heb ik veel verschillende subculturen uitgetest (er was zelfs een heuse gothicfase). Ik hoef je niet te vertellen dat de bijhorende beautylooks niet altijd van de bovenste plank waren. Veel te bruine foundation, afgeschoren wenkbrauwen die ik dan tekende met zwarte vloeibare eyeliner (true story, helaas!), gifgroene oogschaduw (en niet op de edgy, avant-gardistische, goede manier)... Het zijn maar enkele van mijn vele beautybloopers.”

“Eentje zal me echter altijd bijblijven, net uit die befaamde gothicperiode. Als 14-jarige wist ik weinig tot niets af van make-up. Aangezien pubers in die tijd nog geen batterij aan YouTube-filmpjes en influencers tot hun beschikking hadden, haalde ik mijn make-upinspiratie vooral bij Netlog-profielen – jaja, van Facebook was toen nog geen sprake - en meisjes die ik gespot had op gothicconcerten, wiens look ik bewonderde. Cringe much?

“Ik moest en zou dus gitzwarte make-up hebben. Alleen wist ik nog niet van het bestaan van oogschaduw af. Ik kon niets beter bedenken dan mijn waterverfpalet vanonder het stof halen en dat gebruiken als make-uppalet: zwart voor de ogen en bordeaux voor de lippen. Met alle gevolgen van dien... Eén ding moet je me wel nageven: creatieve oplossingen bedenken zat er al van jongs af aan in!”

Co- founder & managing partner Bert:

Zodra de deur in het slot viel, barstten we aan beide kanten van de deur in lachen uit.
dd.jpg

“Mijn beautyblooper is misschien niet zo spectaculair als die van de anderen, maar als man ben ik persoonlijk iets minder bezig met beauty dan de overige Girlcrush-redactieleden en loop ik dus minder risico om een blunder te begaan. Toch is het lang geen slechte!”

“Een goeie twee jaar geleden brachten mijn toenmalige vriendin en ik af en toe een kleimasker aan op ons gezicht. Wij lachten ons daar zelf kapot mee en alles was fun and games. Tot het op een van die kleimaskeravonden anders liep dan gepland...”

“Terwijl het kleimasker aan het drogen was, zaten we even te netflixen. Opeens ging de bel en liep ik zonder nadenken naar de voordeur. Verder kun je wel raden wat er gebeurd is... Ik deed de deur open en een groepje buren keek me stomverbaasd aan. Pas na een paar minuten begon het tot me door te dringen dat het fuchsiaroze kleimasker nog steeds op mijn gezicht zat. Zodra de deur in het slot viel, barstten we aan beide kanten van de deur in lachen uit.”

Eindredactrice Kora-Lee:

Zodra er een minihamburger, -hotdog of ander lekkers voorbijkomt, vergeet ik terstond dat ik lipstick op heb.

“Mijn liefde voor lekker eten is zo mogelijk nog groter dan mijn liefde voor beauty, en dat heeft al voor de nodige problemen gezocht. Op events draag ik graag een opvallende lipstick, uiteraard zorgvuldig volgens de regels van de kunst aangebracht.”

fzzfz.jpg

“Zodra er echter een minihamburger, -hotdog of ander lekkers dat je niet in één keer in je mond kunt stoppen voorbijkomt, vergeet ik terstond dat ik lipstick op heb. Lees: ladylike fingerfood opeten is niet aan mij besteed.

“Bijgevolg heb ik al meerdere keren de rest van de avond rondgelopen met een omgekeerde lipstickafdruk van mijn onderlip op mijn kin! Oeps!”


Redactrice Chloé:

Het bewijs van mijn experimenteerfase staat nog steeds ergens op mijn Facebookprofiel.
ggege.jpg

“Mijn grootste beautyblooper ooit was het bleachen van mijn haar naar witblond. Mijn fijne haar was nadien zo kapot dat ik het voor de tweede keer tot een pixie heb moeten laten knippen – de eerste keer dat ik dat deed, was wel degelijk vrijwillig – zodat mijn haar weer gezond kon groeien. Ik zou mijn haar echt nooit meer zo agressief (ont)kleuren – enkel bijkleuren zodra ik de eerste grijze sprieten zie verschijnen ;) Het bewijs van mijn experimenteerfase staat nog steeds ergens op mijn Facebookprofiel...”

Redactrice Ine:

Ik herinner me niet zoveel beautybloopers.
Untitled-jjj.jpg

“Ik herinner me niet zoveel beautybloopers om eerlijk te zijn. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik – net als bijna iedereen - ook van die dunne wenkbrauwen had in de jaren 2000... Dat en groene en paarse liner en mascara. Ik was mijn tijd ver vooruit!”


Contributor Ashley:

Vaak knijp ik net op het verkeerde moment mijn oog dicht en dan vloeien er nog wat tranen...
 
Untitled-1.jpg
 

Het gevecht van de dag: mascara aanbrengen. Op de een of andere manier verpest ik altijd mijn netjes afgewerkte full face met mascara: mascara op mijn ooglid, op mijn kaak, op mijn neus... Vaak knijp ik net op het verkeerde moment mijn oog dicht en dan vloeien er nog wat tranen...”


Stagiaire Freya:

Hij zette zijn nog halfvolle pintje op de toog en zei: ‘Deze keer liever eentje zonder nagel.’
Untitled-gege.jpg

“Na enkele maanden mijn nagels te laten doen bij een Chinees zaakje in de centrumgalerij in Brussel, werd mijn portefeuille steeds leger en mijn verslaving aan lange, fancy, ‘I’ve got my life under control’-looking nagels steeds groter. Dus besloot ik plaknagels uit te testen. Ik ging naar de Primark en kocht er voor nog geen drie euro de mooiste auberginekleurige valse plaknagels die ik ooit gezien had. Na een halfuurtje YouTube-research ging ik aan de slag.“

“Diezelfde avond moest ik werken in het café waar ik achter de tap sta en dus ongeveer de helft van de dansvloer van pintjes en sterke drank voorzie. Bovendien was ik er ook de glazen af. Blijkbaar waren mijn plakkunsten niet meer zo perfect als in de knutseluurtjes van de kleuterklas: zowat alle nagels losten één voor één in het afwaswater.”

“Iets later op de avond kwam een groepje van drie knappe jongens voor de tweede keer naar mijn toog. Eentje ervan vroeg om een nieuw pintje. Hij zette daarbij zijn nog halfvolle pintje op de toog en zei: “Deze keer liever eentje zonder nagel. Je verslikken in je valse nagel is niet echt aangenaam.” Gênant is zacht uit gedrukt. Tip: kleef je valse nagels dus echt goed vast of vermijd de afwas!”

Stagiaire Melissa:

Hoe moeilijk kon het zijn om van dat rare blond af te raken en een kleurtje te zetten dat ik wel graag zag?
Untitled-1.jpg

“Toen ik in het vijfde of zesde middelbaar zat, was de ombre-haartrend in opmars: een donkere haaraanzet waarbij de haarkleur geleidelijk aan vervaagt naar lichtere tinten. Ik dacht meteen: dat wil ik ook. Ik had dan ook vrijwel direct een afspraak gemaakt bij de kapster. Al snel merkte ik echter dat zij er niet zoveel ervaring mee had. Ombre hair was toen nog lang niet zo populair zoals nu.”

“Ze begon met ontkleuren om er vervolgens een blonde kleur op te zetten. Het concept van ombre is dat de verschillende tinten mooi in elkaar overvloeien alsof je haar natuurlijk aan het uitgroeien is. Wat ik echter kreeg, was een horizontale rechte lijn blond. Bovendien was het zelfs van dat lelijk geelblond… Echt niet mooi!”


“Omdat ik graag een ander kleurtje erop willen om deze mislukking te verdoezelen, kocht ik samen met een klasgenoot een tube bordeaux haarverf. Superspannend, maar hoe moeilijk kon het zijn om van dat rare blond af te raken en een kleurtje te zetten dat ik wel graag zag? Heel moeilijk, zo bleek, want mijn haren waren onderaan niet mooi bordeaux maar knaloranje. Ik was in shock! Dat is de dag waarop ik besloten heb om mijn haren nooit meer te verven…”

Tested & approved: de menstruatiecup

Menstruatie, ongesteldheid, je regels, het maandelijkse bezoekje van moeder natuur. Termen genoeg om de maandelijkse periode waarin je lichaam je laat weten of je al dan niet zwanger bent te omschrijven. Voor sommige vrouwen een week als een ander, voor anderen – waaronder mezelf – een week vol buikkrampen, hoofdpijn en stemmingswisselingen. En alsof deze klachten nog niet erg genoeg zijn, moet je om de zoveel uur het kleine kamertje opzoeken om je maandverband of tampon te verversen. Enter de menstruatiecup, een trechtervormig siliconen cupje dat je in je vagina inbrengt en dat je menstruatiebloed opvangt. Klinkt een beetje eng, I know, maar geen nood: ik testte het persoonlijk voor jullie uit. De ins & outs van de menstruatiecup lees je hier.

 

Maandverband en tampons: niet zo onschuldig?

Freya peach _7.jpg

Eigenlijk zijn tampons en maandverbanden mogelijk niet zo onschuldig als ze lijken. Zo gaan tampons niet alleen bloed maar ook het natuurlijke slijmlaagje van je slijmvliezen absorberen, waardoor je vaginale flora verstoord kan raken en je meer kans loopt op schimmelinfecties – brrrr. Verder bevatten zowel maandverband als inlegkruisjes en tampons een aantal chemische stoffen die je misschien liever kwijt dan rijk bent. Chloordioxide bijvoorbeeld, een bleekmiddel dat in grote hoeveelheden de hersenwerking kan belemmeren. En doordat tampons en maandverband bloed absorberen en vasthouden, vormen deze hulpmiddelen een perfect warme, vochtige broeihaard voor bacteriën. Een tampon te lang inhouden bijvoorbeeld kan leiden tot het zeldzame Toxic Shock Sydroom (TSS), een ernstige bloedvergiftiging veroorzaakt door de woekerende bacteriën in de tampon.


Moeder Natuur en je lichaam zullen je dus dankbaar zijn voor de menstruatiecup, maar ook je portemonnee wordt er blij van. De gemiddelde tampon kost 0,17 cent per stuk en gemiddeld verwissel je per menstruatieperiode 4 keer per dag van tampon, 5 dagen lang. Op een heel mensenleven spendeert de gemiddelde vrouw dus zo’n 1700 tot 2550 euro aan tampons. Een menstruatiecup daarentegen kost doorgaans zo’n 20 euro en kan je, zoals reeds vermeld, ongeveer vier jaar gebruiken. In een heel leven passeren dus een tiental cups de revue, oftewel zo’n 200 euro. Milieuvriendelijk én goedkoop, dus. Wat mij betreft het perfecte excuus voor die mooie wollen wintertrui die ik al even op het oog heb. Ik heb toch bespaard, niet?


Menstri-wat?

Freya peach copy.jpg

Het zijn mijn eco-minded vriendinnen die me overtuigd hebben om over te stappen naar de menstruatiecup. Zij waren vanaf dag één fan van de vrijheid die een menstruatiecup je geeft, aangezien je die twaalf uur lang in kunt houden zonder extra wc-bezoekjes om je cup te verversen. Who doesn’t want that? Er bestaan tientallen merken die gespecialiseerd zijn in menstruatiecups, maar ikzelf bestelde online een menstruatiecup van Organicup, in België het meest gekende merk van menstruatiecups. Op zich verschilt deze heel weinig van andere merken zoals pakweg Mooncup, die je in de apotheek kunt kopen. Het grote voordeel van Organicup is dat op hun site een heleboel leuke en duidelijke filmpjes met uitleg staan. Overigens ook erg handig voor wie al een cup van een ander merk heeft aangeschaft, maar nog op zoek is naar wat meer duiding en instructies.

Eén simpele muisklik en een paar dagen later lag er al een pakje in mijn brievenbus. Je hoeft trouwens niet per se online aan het shoppen te slaan: ook bij je apotheek kun je terecht, of zelfs doodgewoon bij de Delhaize om je hoek.

Toen ik het kleine, trechtervormige siliconen cupje uitpakte, kreeg ik het toch even warm: moest dit in m’n down-under passen? Gelukkig is elke menstruatiecup voorzien van een handleiding. Ook op het internet vind je honderden filmpjes terug waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je deze gebruikt en inbrengt. Mijn beste vriend? wikiHow, die me erop wijst dat ik mijn cup best eerst volledig schoon en klaar voor gebruik dien te maken.

Kokerellen met de cup

Het is heel simpel: zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook en laat je cup 5 minuutjes doorkoken om hem volledig steriel te maken. Let er wel op dat er voldoende water in de pot zit en je cup de bodem niet raakt, want ook een menstruatiecup kan smelten. Kleine opmerking: ja, het is best gênant om je cup steriel te koken naast je huisgenoten die stoverij bereiden. Maar best dat ze dat na een tijdje wel gewend raken, want vóór elke cyclus heeft je menstruatiecup nood aan een groot onderhoud.

Voor elk wat wils


Voor je hem inbrengt, laat je hem uiteraard eerst afkoelen. Kwestie van brandwonden in je va-jay-jay te vermijden. Daarna kan het echte werk beginnen. Eerst en vooral zijn er verschillende manieren om je cup in te brengen. Al staand of zittend bijvoorbeeld is een eerste keuze die je moet maken. Mij leek het het meest logisch om op de wc te gaan zitten met mijn knieën naar buiten gericht. Rechtstaan leek me wat risky: ik was bang voor vlekken op m’n onderbroek. Maar of je nu liever zit of staat, het is natuurlijk even zoeken naar de geschikte manier om de cup in te brengen, en die is bij iedere vrouw anders.

Dat ik in de lagere school nooit talent heb gehad voor origami werd meteen duidelijk. Een kwartier en een hele wachtrij mensen die voor mijn wc-hokje stonden aan te schuiven later, werd het me duidelijk hoe dit grote kommetje op te plooien valt tot de grootte van een maxitampon. Ook hiervoor zijn er verschillende methodes, waarover er gelukkig een handig YouTube-filmpje bestaat. Gebruik trouwens ook zeker de maat die voor jou geschikt is. De meeste merken bieden twee maten aan: een kleinere cup voor vrouwen die nog nooit bevallen zijn geweest en een groter formaatje voor vrouwen die al een kindje op de wereld hebben gezet.


Kunst- en vliegwerk

Freya peach _4.jpg

Eens je de juiste vouwtechniek onder de knie hebt, schuif je de cup naar binnen. Normaal gezien glijdt die door het bloedverlies vlot naar binnen, maar als het wat stroef verloopt, kan je altijd een beetje glijmiddel gebruiken. Nu begint het prutswerk en slaat de paniek – bij mij toch – toe. Heb ik hem niet diep ingebracht? Moet ik maar al mijn huisarts opbellen? Of gewoon een vriendin vragen om eens even te kijken waar die cup ergens in mij verscholen zit? Na enkele keren diep in- en uitademen – yup, I am such a drama queen - begon ik met de zoektocht. Gelukkig voelde ik hem nog geen seconde later al zitten. Dit is trouwens een erg belangrijke stap: check altijd even hoe je cup zit. Je zou langs de onderkant van de cup een ovaal- of cirkelvormig kommetje moeten voelen. Zo niet heb je hem verkeerd ingebracht en is uittrekken en opnieuw inbrengen de beste optie. Als de cup niet goed geplaatst zou zijn, loop je immers het risico op lekken.


Als het goed is, zuigt de menstruatiecup zich vacuüm vast aan de wand van je vagina. Dat klinkt heel drastisch, maar eigenlijk voel je er niets van, en als je hem goed hebt ingebracht, gebeurt dat vanzelf. Op die manier blijft de cup op z’n plaats zitten. Bovendien kun je hem tot 12 uur lang inhouden zonder te verversen. Het gepieker over hoe je jouw menstruatiecup zo onopvallend mogelijk zou uitwassen in de wc’s op je werk, kun je dus achterwegen laten. Is het toch tijd om te verversen en ben je toevallig net niet thuis? Geen paniek: het volstaat om hem schoon te maken met wc-papier of neutrale vochtige doekjes. LadyWipes bijvoorbeeld zijn doekjes die speciaal voor het schoonmaken van je cup bestemd zijn. Thuis spoel je hem het best uit met water en een beetje neutrale zeep. Je hoeft dus niet voor élk gebruik je pan op het vuur te zetten...

De hele dag op je gemak

Freya peach _2.jpg

Wanneer je hem goed inbrengt, voel je de cup helemaal niet zitten. Iets wat ik met zekerheid kan zeggen, aangezien ik letterlijk alle mogelijke yogaposities heb aangenomen zonder ook maar één iets te voelen. Bovendien ben ik de hele dag doorgekomen zonder extra lange toiletbezoekjes, verkeerd zittende tampons of aan m’n billen plakkende maandverbanden. Hemels. Geen oncomfortabele dag ongesteld zijn, maar schijnbaar een dag als een ander, zij het wat emotioneler en met lades vol chocolade.


Zo’n menstruatiecup eruit krijgen is echter een ander paar mouwen. Dit is dan ook het enige minpunt dat ik kon vinden. In dezelfde positieve mood als bij het inbrengen, probeer ik het instructiefilmpje na te doen, maar zonder succes. Tijd voor paniekaanval nummer twee dus. Elke cup heeft een steeltje dat je helpt bij het uittrekken. Indien het oncomfortabel zou aanvoelen, kun je het ook altijd inkorten naar eigen wens. Na wat wrikken aan dat steeltje is het uiteindelijk – en gelukkig maar – gelukt. Enkele tips die ik je wil meegeven: probeer niet met twee vingers tot aan de helft van de menstruatiecup te geraken, om hem er zo uit te krijgen. Knijp gewoon zachtjes net boven het steeltje, zo lost het vacuüm en hoef je enkel nog te trekken. Ook is het belangrijk om je bodembekkenspieren op te spannen. Beeld je in dat je er nog enkele druppeltjes urine uitplast: zo wordt je menstruatiecup naar beneden geduwd en kun je hem er veel gemakkelijker uithalen.


Of ik nu alleen nog de cup zal gebruiken? Neen, het vergt enige moeite en kunde om hem te gebruiken, dus in de rapte of on the go zal ik weleens teruggrijpen naar een maandverband of tampon. Maar alleen als het echt niet anders kan, want zo’n twaalf uur lang vrijheid als was het een dag zonder regels, wie wil dat nu niet?

Organicup (€ 24,00), verkrijgbaar online.

GETEST: BLAZE a.k.a. 1000 kcal verbranden in amper 45 min

Het begon met een uitnodiging in onze mailbox om ‘de zwaarste nieuwe fitnesshype’ te testen, waarmee je 1000 calorieën zou verbranden in amper 45 minuten tijd. Meteen schieten de ergst mogelijke scenario’s door ons hoofd – iets met machtsgeile coaches, huilen van uitputting en de ergste spierpijn van je leven – maar uiteindelijk moet onze gruwelijke verbeelding de duimen leggen voor onze nieuwsgierigheid. Is BLAZE echt zo erg als onze twisted minds het maken of gaan we de nieuwe sportliefde van ons leven vinden? Crystal en Kora-Lee gaan de uitdaging aan!

 
41598393_471390343348027_3616605154654027776_n.jpg

Eerlijk is eerlijk: wanneer we aankomen in een zaal vol Instagrammable fitgirls en overduidelijk hypersportieve mensen zijn we lichtjes geïntimideerd. Kora-Lee is een zelfverklaarde couch potato die benieuwd was of dit misschien de sport van haar leven zou zijn. Ikzelf ben wel wat gewend op sportvlak – remember the Kayla Challenge? - maar het is toch al even geleden. Gelukkig blijkt een combinatie van luide muziek, zweterige lichamen en motiverende coaches het perfecte recept voor een intensieve 45 minuten-work-out.

WAT

41533899_295356524529124_6909904112070950912_n.jpg

De luxueuze Brusselse fitnessclub David Lloyd startte deze nieuwe HITT work-out - High Intensity Interval Training voor de niet zo sporty chicks - als een nieuwe, zo compleet mogelijke fitnesstraining.
Met een mix van martial arts (kickboksen), intense cardio (lopen) en krachttraining (gewichten heffen) kan het niet completer dan dit.


Met een vijftal minuten per sporttype volgen de verschillende sporten elkaar in sneltempo aan. Een simpele fluittoon geeft aan dat het tijd is om door te schuiven naar de loopband/boksbal/gewichtjes. Dit principe wordt een aantal keer herhaald, totdat je 45 intensieve – lees: zweterige – minuten hebt volgesport. Talking about a heavy workout.


Bovendien worden al die tijd je hartslag en een aantal andere zaken gemonitord, zodat je precies kunt zien wanneer je in het rood gaat en wat rustiger aan moet doen, of wanneer je gerust nog een tandje bij kunt steken. Bovendien houdt het toestelletje om je middel ook in het oog hoeveel calorieën je verbrandt. Op een halfuurtje tijd zat ik aan 450 kcal, zowat het equivalent van een dikke, vette hamburger. Niet slecht, toch?

Waarom deze training zo speciaal is?

Heb jij al ooit gesport terwijl een live DJ en saxofonist je vergezellen in een Hollywood-like setting?
Juist ja, wij ook niet. De luide muziek geeft je extra veel motivatie om ervoor te gaan en – niet onbelangrijk – het moordende tempo vol te houden. Na de trainingsessie krijg je nog een heerlijk vers sapje om weer op krachten te komen. En geloof ons, dat is nodig ook!

Zouden we het opnieuw doen?

 after workout skincare

after workout skincare

Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat Kora-Lee de trainingsessie niet afgemaakt heeft. Omdat haar sportlegging lekker thuis op bed was blijven chillen – lees: in alle haast vergeten – en ze haar gewone broek liever niet scheurde bij een highkick. En omdat het enige wat genanter was dan er gewoon mee kappen uit uitputting en misselijkheid de hele zaal onderkotsen zou zijn. She did us all a favor, really.


Niettemin zouden we het allebei zeker opnieuw doen. Want om Kora-Lee een halfuurtje later te quoten – toen ze al weer meer kon dan enkel uithijgen: “Ik denk niet dat ik me ooit al zo helder gevoeld heb. Shit, kunnen we niet nog een keer?” Na zo’n intensieve work-out is je geest immers heerlijk leeg en extreem alert, en heeft je lichaam zowat alle mogelijke toxines uitgezweet. Want zweten hebben we gedaan: een otter is er niets bij. Na de work-out dus zeker voldoende drinken, maar ook water wordt bij David Loyd gewoon voor je voorzien.

Hebben jullie afgezien?

Je begint er vlotjes aan, maar door het hoge tempo wordt het steeds moeilijker om vol te houden, zowel fysiek als mentaal. De voldoening en sportkick die je echter krijgt wanneer je de sessie zonder kleer- en spierscheuren overleefd hebt, doet je al dat afzien wel snel vergeten. Enige nadeel: nog voor we bij David Lloyd de deur uit waren, voelden we al elke spier in ons lichaam opstijven, en we hebben nog wel een paar dagen rondgelopen als boomstammen. Maar na een aantal sessies heb je daar steeds minder last van, en het grote voordeel is dat je bij David Lloyd achteraf ook kunt bekomen in de sauna (alsof we nog niet genoeg gezweet hebben) of gewoon meteen een heerlijke massage kunt boeken. Of doe zoals wij en ga een paar baantjes zwemmen in het prachtige buitenzwembad. Want meer lichaamsbeweging is de beste remedie tegen stijfheid! En het was een uitstekend excuus om dat zonovergoten zwembad te testen. Win-win.


PRAKTISCHWil je graag een intense workout proberen met een maximaal effect?
Dan is deze zeker iets voor jou!

+ Je kunt de workout aanpassen aan je eigen sterktes/zwaktes. Jij kiest zelf de tijdsduur en intensiteit.

+ Je workout duurt minder dan een uur, maar het voelt alsof je uren gezwoegd heeft en het heeft ook dat effect op je lichaam. Lees: een fitgirllichaam om u tegen te zeggen, ook al sport je maar een uurtje per week. Yes, please!

+ Je kunt altijd hulp vragen aan één van de aanwezige coaches. Naast je uitleggen hoe je oefeningen moet uitvoeren, staan ze ook altijd klaar om je vragen te beantwoorden en weten ze je de hele sessie lang te motiveren. Alsof je je persoonlijke cheerleader naast je hebt staan.

BLAZE HITT-workouts:

Adres: David Lloyd Club Brussels: Dreve de Lorraine 41, 1180 Uccle

In september shop je alle City Exclusives van Le Labo gewoon in Antwerpen!

Op reis zijn de boetieks van nicheparfummerk Le Labo altijd een aanrader. Naast de gewone collectie van 16 parfums heeft Le Labo immers ook een collectie City Exclusives: 11 verschillende parfums, telkens gewijd aan een bepaalde stad en ook enkel en alleen in de Le Labo-boetiek in die stad op de kop te tikken. Behalve in september dan, want dan shop je deze exclusieve parfums gewoon in om het even welke winkel van Le Labo. Lees: Ze zijn nog heel september gewoon te koop in de boetiek in Antwerpen en in de online store. Laat maar komen!

 
Le Labo Collage 3 Edit.png

Le labo

City exclusives

DSCF2315.jpg

Noem het beroepsmisvorming, maar als ik op reis ben, bezoek ik steevast elke plaatselijke nicheparfumerie die ik maar kan vinden. Van Nez en Jovoy in Parijs over Profumo in Milaan en Le Parfum in Wenen: ik ben immer op zoek naar iets nieuws om te ontdekken. En nog het allerliefst iets wat je alleen maar op die plek kunt vinden. Als Le Labo dus een vestiging heeft in de stad waar ik op reis ben, kun je er van op aan dat ik even binnenspring om de City Exclusive te ruiken.

 

Wanneer je op reis echter je hart verloren bent aan Gaiac 10 (Tokyo), Aldehyde 44 (Dallas) of Cuir 28 (Dubai), dan heb je eens terug in België eigenlijk dikke vette pech. Bellen, mailen, smeken, dreigen, omkopen... Wanneer het op de City Exclusives aankomt, zijn de verkopers bij Le Labo onverbiddelijk: je kunt ze enkel en alleen kopen in de boetiek van de stad waar het parfum op geïnspireerd is. Een slim marketingtrucje of net een uitstekende reden om een vliegtuigticket te boeken en nog eens terug te gaan natuurlijk.

Zo’n exclusieve collectie past perfect in het Le Labo-plaatje – toch wel het luxehipstermerk bij uitstek – dat erg selectief is in waar het zijn boetieks opent en de exclusiviteit van zijn producten verhoogt door de parfums ter plekke te blenden, te bottelen en te voorzien van een gepersonaliseerd label. Maar exclusiviteit heeft zo z'n prijs, zeker in het geval van de City Exclusives: waar een gewoon 50ml-flesje Santal 33 € 152,00 kost, tel je voor een 50ml-flesje van een City Exclusive € 271,00 neer. Een stevig prijskaartje, maar hey, een retourtje Tokyo heb je daar nog lang niet mee!

De namen van de City Exclusives zijn zoals steeds de naam van het hoofdingrediënt dat op een originele manier belicht wordt – zo is de bourbon vanille in Vanille 44 (Parijs) niet dessertachtig zoet, maar eerder poederachtig en beheerst en onderstreept het eau de cologne-achtige Tubéreuse 40 (New York) vooral de sprankelende facetten van tuberoos – aangevuld met het aantal ingrediënten dat in het parfum vervat zit.

 

DSCF2332.jpg

Als je leest aan welke stad ze gekoppeld worden, doen de hoofdingrediënten soms een beetje de wenkbrauwen fronsen. Zo verwacht je bij een stad als Dallas (Aldehyde 44) eerder stoffig leder en hooi dan een klassieke, haarlakachtige aldehyde, lijkt zepige musk een beetje braaf en saai voor hot and happening LA (Musc 25) en tuberoos nogal klassiek voor een bruisende, moderne stad als New York (Tubéreuse 40). Het marketingpraatje? The flower that never sleeps for the city that never sleeps. Wat de marketingmanager ons vertelde? Dat de parfums en dus de gekozen ingrediënten de persoonlijke visie en indrukken uitdrukken die Le Labo-oprichters Fabrice Penot en Eddy Ronchi hebben van een bepaalde stad.

 

Andere City Exclusives liggen dan weer meer in de lijn van de verwachting. Zo doet Cuir 28 bijna barbecueachtig aan, maar zo’n diepgerookte geur past wel bij een stad als Dubai, waar smokey ledergeuren traditioneel wel scoren. Of wat dacht je van Benjoin 19? Dit parfum, dat normaal gezien enkel in Moskou te verkrijgen is, verbeeldt het moment waarop Anna Karenina graaf Vronski ontmoet in het station. Rijk, amberachtig en poederachtig zoet: een perfect match bij een oude Russische Tolstoj-roman.

 

9182237D-F9AC-4285-87B5-60F1E3F66F67[69222].jpeg

De geur waarmee ik de Le Labo-boetiek verliet? Poivre 23, de London City Exclusive. De opening is een pittige explosie aan peper, die al snel gaat liggen en plaatsmaakt voor een kruidige, houtachtige, balsemachtige vanillegeur met een vleugje wierook. Als een mix tussen de heerlijke Le Labo Laurier 62-kaars en Diptyques kruidige vanillegeur Eau Duelle.

Uiteraard had ik kunnen kiezen voor een City Exclusive van een verre plek waar ik misschien wel nooit zou komen, maar the heart wants what it wants, en dat bleek een parfum te zijn dat ik gewoon in Londen kan shoppen. Pluspunt: dan hoef ik ook niet meteen te stressen als het einde van de fles in zicht is.

 

secondary.w710.h473.2x.jpg

Benieuwd om deze collectie te ontdekken? De City Exclusives die je normaal gezien maar op één plek ter wereld kunt scoren, zijn nog tot en met 30 september te koop in alle boetieks van Le Labo en online. Onze aanrader? De Discovery Set, waarbij je zelf 5 verschillende City Exclusives kiest (€ 50,00 voor 5x 1,5 ml). Ideaal voor girls on a budget met een hart voor nicheparfums en voor wie keuzestress krijgt van al die exclusiviteit.

Le Labo City Exclusives (€ 271,00/50 ml). In België te verkrijgen t.e.m. 30/09/2018 in de Le Labo-boetiek (Wapper 18, 2000 Antwerpen) en in de webshop.

Bye-bye YouTube, hello podcasts: onze favorieten

Op de fiets, tijdens het strijken of gewoon al luierend in de zetel: een podcast kun je altijd en overal beluisteren. Hoewel ze al lang bestaan en het aanbod erg uitgebreid is, genieten deze schatkisten aan kennis en entertainment nog niet van de populariteit die ze verdienen. Iets waar wij verandering in willen brengen, want wij zijn wel al hooked. Dit zijn onze favorieten!

 

                                                   FASHION

 

Fashion No Filter

1557bc0bed688472af350f6a50c91409.jpg

Camille Charrière en Monica Ainley, twee Franse modejournalistes, nemen een blik achter de schermen van het fabulous modewereldje. Zij vragen experten om antwoorden op de vele geheimen in de coulissen van de catwalks. Kritisch en entertainend, want ze kijken verder dan designers, fashionweeks en Instagram. Van milieu-experten tot activisten en zelfs Monica’s oma: er komen erg diverse mensen uit de modewereld aan bod, die elk hun ongezouten mening geven over de mode-industrie. Hun Franse accent en Parisienne-vibe zorgen ervoor dat je deze Engelstalige podcast met plezier beluistert.

Oh Boy by Man Repeller

OH-Boy-podcast-300x200.png

'Girlboss': zo’n tien jaar geleden nog een woord dat onze spellchecker met rood onderlijnd zou hebben, maar vandaag gelukkig deel van ons dagelijks taalgebruik. Het aantal succesvolle, gelukkige, aspirationele vrouwen groeit namelijk met de seconde. Ultieme girlboss en fashion savvy Leandra Medine, beter bekend als Man Repeller, interviewt in deze verslavende podcast andere inspirerende carrièrevrouwen. Een onuitputtelijke bron van inspiratie, en Leandra’s quirky humor krijg je er gewoon bovenop. Met deze podcast is de file naar je werk geen bron van frustratie meer, maar een momentje om naar uit te kijken. Bonus: de klassieke muziek als intro geeft je een instant chic gevoel. Borst vooruit en kin omhoog.

                                             

                                                     BEAUTY

Breaking Beauty

Carlene+Higgins+and+Jill+Dunn+Breaking+Beauty+Podcast.jpg

Jill Dunn en Carlene Higgins hebben bakken ervaring als beautyredactrice en geven jou advies over welke producten écht niet in je make-uptas mogen ontbreken. Maar ze deinzen er ook niet voor terug om de weinig gekende problemen waarmee de beauty-industrie vandaag worstelt bloot te leggen. Vaak interviewen ze daarvoor de hoofdrolspelers van de cosmeticawereld. Zo spraken ze o.a. met Frank Toskan, de oprichter van M.A.C Cosmetics en Emily Weiss, die haar beautyblog Into The Gloss wist te doen uitgroeien tot een wereldbekend huidverzorgings- en make-upmerk, Glossier.

 

                                             SEX & LOVE

 

 

Authentic Sex with Juliet Allen

JA_banner_podcast-01-01.png

Juliet Allen neemt geen blad voor de mond. De Australische seksuologe legt je in deze podcast piekfijn uit hoe de vork nu precies aan de steel zit. Want soms is de raad van je beste vriendin, zus of wikiHow gewoon niet genoeg. Met haar eigen ervaring en expertise zoomt Allen in op alle aspecten van seks. De verbanden tussen liefde, emoties en seks vormen de basis voor deze superleerrijke podcast.

Anna Faris Is Unqualified

Podcast_Cover_Artwork.jpg

Helemaal gesetteld, heartbroken en zwelgend in je zetel met een zak chips of single en ready to mingle? Anna Faris is Unqualified is altijd een aanrader. Anna Faris, de actrice die we kennen van de Scary Movie-films, geeft je samen met ‘the typical Hollywood type’ liefdes- en levensadvies. Alle gasten met wie Faris in gesprek gaat, lijken hun leven netjes op een rijtje te hebben. Ze wonen in een kast van een huis in een buurt vol celebs en in hun garage staat steevast een Ferrari te blinken. The glam life, quoi. Maar het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn: ook voor hen zit het leven soms niet mee, ook al heb je een privébutler die veel van je shit voor je kan oplossen. Zij delen hun liefdesverhalen, ervaringen en tegenslagen, gelukkig steeds met een humoristische ondertoon. Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje.

 

Vuile Lakens

vdi9789023464372.png

Seks is overal. Op tv, op straat, op sociale media: er is geen ontkomen aan. Maar seksuele vrijheid is er tot op heden nog altijd niet. In deze Nederlandstalige podcast wagen twee vrouwen zich aan het onderwerp waar in keurig gezelschap niet over gepraat wordt: seks. Historica Anaïs Van Ertvelde en schrijfster Heleen Debruyne delen hun kennis over dit delicate onderwerp waar onze maatschappij stilaan zijn deuren voor opent. Van de cup tot het zaadzeefje, de vrouwelijke erectie en hechtingen na de bevalling: hier is niets taboe.

 

 

               

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                        WELLNESS

 

Bedrock

bedrock-podcasts.jpg

Nood aan rust? Chocomelk drinken, je in een gigadeken wikkelen en een aflevering van New Girl bingewatchen lijkt misschien de oplossing, maar de échte key tot relaxatie is deze podcast, geloof me vrij. Ik ben vast niet de enige die niet houdt van zweverige toestanden en maar niet begreep hoe tien minuten stilzitten mij in godsnaam tot rust zou kunnen brengen. Eenmaal je de kunst van het mediteren echter onder de knie hebt, ben je helemaal verkocht. En met een aflevering van Bedrock lukt dat vanzelf! So sit down, relax and listen to Bedrock.

 

                                                     

 

                                                     FOOD

Simple Pleasures

simple-pleasures.jpg

Een 7-delige serie waarin Yotam Ottolenghi, de bekende Londense kok die de Midden-Oosterse keuken helemaal hip maakte, enkele gasten uitnodigt om samen de keuken in te duiken voor een goed gesprek over hun liefde voor koken, maar ook hun liefde voor het leven in het algemeen. Niet voor hongerige luisteraars, want de heerlijke receptjes die aan bod komen, doen je watertanden. Perfect voor wie nog nog dinner inspiration nodig heeft voor vanavond!

 

 

 

Food Is... Wasted

food-is-wasted-documenting-the-issue-of-food-waste.jpg

Elke dag belanden er tonnen aan voedsel in de vuilnisbak. De gemiddelde Belg verspilt jaarlijks 345 kg eten, dus ook jij en ik maken ons er schuldig aan. Na het beluisteren van deze podcast zul je echter twee keer nadenken voor je pizza aan huis laat leveren terwijl er nog een overschotje van gisteren in de koelkast staat. Fotograaf Chris King geeft met deze podcast organisaties en mensen die bewust met met hun eten omspringen een stem. En daar kunnen wij zeker nog iets van opsteken.

 

Wat niemand je ooit vertelt over beauty terwijl je zwanger bent

15ea33d7f14fcf286b7ed49f0c1d57b9.jpg

Zwangerschap is een prachtig fenomeen, maar gaat gepaard met enorme lichamelijke veranderingen. Niet enkel staat er een hoger cijfer af te lezen op je weegschaal en verruil je jouw gebruikelijke skinny jeans tijdelijk in voor een losser exemplaar, ook je huid ondervindt de gevolgen van het kleine wonder dat je negen maanden met je meedraagt en heeft bijgevolg andere noden dan anders.

Je verzorgingsproducten ondergaan best een check en zelfs een dubbelcheck, aangezien sommige stoffen in je skincareroutine zelfs schadelijk zijn voor jou en/of je kindje. Retinol, beter gekend als vitamine A zit in veel schoonheidsproducten. Bij een lage concentratie is het niet schadelijk, maar als je zwanger bent kan een te veel aan vitamine A misvormingen bij de foetus in de hand werken. Normaal gezien neemt je huid niet zoveel vitamine A op uit een product dat er problemen kunnen ontstaan, maar toch liever safe than sorry. Ook opletten geblazen met haarkleuringen de eerste 12 weken. Dan is je kindje in volle ontwikkeling en kunnen de chemische stoffen in kleurspoelingen schadelijk zijn, ook al is ook hier de reële kans op schade klein: er moeten echt al veel van de schadelijke stoffen in de bloedsomloop terechtkomen voor er echt een probleem ontstaat. Maar onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ kan jij je volledig laten gaan in biologisch of natuurlijke shops.


Om je het verdere zoekwerk over wat al dan niet goed voor je zwangerschapshuidje te besparen, gaven twee ladybosses ons een kijkje in hun leven als zwangere vrouw. Zij geven hun ongezouten mening, verhalen en tips over hoe zij deze unieke negen maanden in hun leven op beautygebied beleefden. Ines Borgonjon (34) is senior artist bij MAC Cosmetics (België) en is dag in dag uit bezig met schoonheid in al zijn vormen. Zij is mama van twee, dochtertje Michelle (5 jaar) en zoontje Jerome (4,5 maand), van wie ze net was bevallen toen we haar spraken. Die andere ladyboss, Nena Driehuijzen (32), fotografe en nu mama van Obi (3 maand), vertelt op haar beurt wat er allemaal kwam kijken bij haar zwangerschap.

 
20180413-1G3A9367.jpg

Nena Driehuijzen (32) 

Fotografe, mama van Obi

“Eyeliner is key, maar zonnecrème en bodylotion zijn een must!”

"De laatste jaren schmink ik me meer in vergelijking met vroeger. Vandaag zou ik bijvoorbeeld niet meer zonder mijn eyeliner buiten kunnen. Zelfs de dag na mijn bevalling greep ik meteen naar mijn eyeliner (van Lavera) en blush (van Avril). Zo voelde ik mij instant beter, ook al heeft mijn bevalling 20 uur heeft geduurd. Maar prioriteit nummer 1 was toch het hydrateren van mijn buikje, om striemen te voorkomen. Met pure amandelolie, die je ongetwijfeld in elke bioshop kan terugvinden, smeerde ik mij elke dag in. Zéker na de geboorte van Obi. Ik had het geluk geen striemen te hebben, wat deels genetisch bepaald is, maar bleef toch Bio-Oil gebruiken. Baat het niet, dan schaadt het niet!"
"Om pigmentvlekken te voorkomen, vaak veroorzaakt door de hormonenschommeling die bij een zwangerschap gepaard gaat, zweerde ik bij Biosolis die ik bij de Bio-Planet shopte. een biologische zonnecrème met een hoge zonnefactor. Hier geldt net hetzelfde: ook na de bevalling is je huid nog gevoeliger aan de zon en kan je nog steeds zo’n zwangerschapsmasker krijgen. Blijven smeren is de boodschap!"

“Wanneer ik brede kledij droeg, voelde ik me pas echt een walvis.”

20180413-1G3A9224.jpg

"Een onzekerheid waarin vele zwanger vrouwen zich vast en zeker zullen herkennen is hun gewicht. De schrik om ‘dik’ te worden voelde ik vooral in het begin van mijn zwangerschap. Eenmaal ik een zichtbaar buikje had, werd ik er instant verliefd op en kon ik het niet laten op hem extra te accentueren door de kledij die ik droeg. Ik kreeg de tip van een goeie vriendin om niet al te lang mijn eigen kledij te dragen: eens die kledingstukken uitgerekt zijn, valt dit niet meer om te keren. Dus trok ik naar tweedehandszaken, zoals de Think Twice, waar ik op de 1€-dagen leuke jurkjes op de kop kon tikken."
 

"Verbazend wat dat kleine kindje toch allemaal met je doet. Aangezien ik nooit echt verzot was op baby’s of op het idee om zwanger te zijn, zou ik vóór mijn zwangerschap nooit bikini-foto’s online hebben gesmeten. Toch, heb ik de volle negen maanden trots mijn buikje aan de buitenwereld laten zien. Er waren uiteraard dagen waarop ik me gewoon ‘vet’ voelde. Gelukkig kon ik altijd op mijn vriendinnen rekenen. Gedeeld leed is half leed. Side note: dit helaas buiten de laatste maand van mijn zwangerschap gerekend."

 

“De laatste maand ging mijn lichaam in overdrivé.”

"Een nine-to-fivejob heb ik als fotografe natuurlijk niet, ik eet op onregelmatige uren en mijn werkdag stopt pas als ik dat bepaal. Wat het nog moeilijker maakt om op mijn voeding te letten is dat ik probeerde om tijdens mijn zwangerschap niet méér te eten dan ik voordien deed. Gelukkige had ik geen guilty pleasures die mijn gewicht in gevaar brachten, maar wel brachten die hormonen mijn smaakpapillen volledig in de war. Normaal heb ik liever zoute snacks, terwijl ik plotseling enorme fan was van alles wat zoet is. De laatste maand was er geen sprake van doseren of proberen om mijn porties bij het opscheppen te beperken. Ik kon blijven eten, alsof mijn lichaam volledig in overdrive ging. Fuck it, denk je dan, want ik was al zodanig bijgekomen dat het op die ene maand niet ging aankomen."

Ik gebruik enkel biologische beautyproducten, zo hoefde ik mij geen zorgen te maken of het negatieve gevolgen zou hebben voor mijn baby.”

"Van thuis uit kreeg ik de liefde voor biologische, natuurlijke en ecologische producten mee. Over chemische ingrediënten in mijn skincareproducten die schadelijk konden zijn voor mij of mijn kindje, hoefde ik mij dus geen zorgen te maken. Voor mijn huid gebruik ik enkel producten van het merk Cîme. Voor mijn shampoos en douchegels kan ik bij de biokapper en/of Bio-Planet terecht. Water drinken hoort natuurlijk ook bij huidverzorging: naast mijn bed staat een grote fles water. Wanneer ik borstvoeding geef, zal er naast mij op de bank altijd een 2 liter-fles water liggen."

Hoogstwaarschijnlijk zal ik minder vaak mijn benen scheren eens ik bevallen ben.”

"Ik vermoed dat eens mijn kindje geboren is, er niet veel zal veranderen aan mijn beauty-routine. Wat wel een enorme aanpassing zal zijn, is mijn tijdsbesteding. Ik zal genoegen moeten nemen met de outfit die ik als eerste vastneem in plaats van vijf verschillende looks uit te proberen, zoals ik nu doe. En hopen dat hij nog verder slaapt, anders wordt het van haasten geblazen. Wel kijk ik al lang uit naar mijn eerste kappersbezoekje na mijn zwangerschap, pastelkleuren is waar ik naar verlang."

1G3A7768.jpg

Ines Borgonjon (34), MAC cosmetics senior artist

mama van Michelle en Jerome

Mijn huid toont tekenen van vermoeidheid en is veel droger sinds ik voor de eerste keer zwanger was, van mijn dochtertje Michelle.”

"In mijn dagelijkse verzorging leg ik de nadruk op hydratatie nu mijn huid er vermoeid en droog uitziet, zeker nu ik voor de tweede keer mama ben geworden. Als make-up artist zit ik bij de bron van kwalitatieve verzorgingsproducten en ik gebruik dit voordeel ten volle. Mijn favoriete merken zijn La Mer, Mac en Estée Lauder. Vooral de voedende en rijke crèmes van La Mer houden mijn huid gehydrateerd."
"Mijn dochtertje Michelle is even zot als ik op kleine verwenmomentjes. Dus duiken we tegenwoordig samen de badkamer in met gezichtsmaskers, scrubs en geurkaarsen. Natuurlijk kan een beetje me-time ook geen kwaad."

“Het pijnlijkste zwangerschapskwaaltje, was het carpaletunnelsyndroom, waarvoor ik in mijn achtste maand zelfs cortisone-inspuitingen kreeg.”

1G3A7839.jpg

"Mijn eerste zwangerschap was letterlijk een droom en ik keek ernaar uit om dit voor een tweede keer te beleven. Helaas was mijn tweede zwangerschap eerder een nachtmerrie en heb ik heel veel last gehad van kwaaltjes. Noem er eentje op en ik heb het gehad. Maar het ergste was het carpaletunnelsyndroom, dat wordt veroorzaakt door stress en vasthoudend vocht in je pols. Als gevolg wordt de zenuw in je pols vernauwd en kreeg ik tintelende handen, allesbehalve handig als make-up artist. "

"Om andere zwangerschapskwaaltjes, zoals een zwangerschapmasker, te voorkomen smeer ik een primer met een zonnefactor in, een tip die ik graag wil delen met andere zwanger" vrouwen. En om onder het motto ‘blijven smeren’ te blijven, raad ik ook iedere vrouw om je bolle buikje net zoals je gezicht te blijven hydrateren. Wat je smeert, maakt voor je buik, naar mijn mening, niet zoveel uit. Zolang het je fragiele uitgerokken huidje maar voedt. En doe dat maar zo vaak mogelijk. Mijn all-time favorite is de Deep Comfort Body Butter van Clinique. Ook met etherische oliën (van Oshadi) valt je zwangere buikje goed te hydrateren, bovendien helemaal biologisch en natuurlijk. Zoals pure lavendelolie, die ik zelf gebruik om Jeromes huid te verzorgen als er zich kloofjes vormen. Soms geeft hij een beetje melk terug nadat ik hem de borst geef en dat kruipt venijnig tussen zijn huidplooitjes. Dan stip ik deze plekjes aan met een druppeltje lavendelolie om droge, geïrriteerde plekjes te voorkomen. Bovendien all natural en totaal onschadelijk!"

“Nu besef ik meer dan ooit dat schoonheid letterlijk van binnenin komt.”

"Door mama te worden is mijn kijk op schoonheid enorm veranderd. Als iemand goed in zijn vel zit, vind ik die persoon meteen mooi, ongeacht figuur of uiterlijke kenmerken. Vermoeidheid valt dus niet te maskeren met make-up, het is wat binnenin zit wat telt. Zelf geloof ik in de combinatie van alles om er stralend uit te zien. Het zou nogal belachelijk zijn om elke dag vettig te eten en nadien crèmes te smeren met het idee dat dit je ongezonde snack wel zal compenseren. Om je goed te voelen moet er een balans zijn, ik drink genoeg water, probeer zoveel mogelijk uurtjes slaap mee te pikken en genoeg buiten te komen. Eens het vanbinnen goed zit, merk je het resultaat meteen van buiten."

 

“Ik doe het nog steeds niet allemaal alleen.”

1G3A7882.jpg

"Mocht ik raad geven aan zwangere vrouwen: wees niet te streng voor jezelf! Ik heb het zelf ook moeten leren, maar je maatjes krijg je na enkele maanden sporten weer terug. En neen, je huishouden zal niet altijd tot in de puntjes in orde zijn. Voldoende rust nemen was voor mij ook moeilijk en hulp vragen is dé boodschap. Ik vroeg hulp aan mijn vrienden en familie, zo kon ik terug mijn baterijen opladen en van mijn gezin genieten."

Negen maanden zwangerschap en negen maanden ontzwangeren.”.

"Het klinkt logisch, maar je staat er niet direct bij stil. Na mij eerste bevalling was ik geschrokken van het aantal maanden dat je lichaam neemt om terug in shape te komen. Na vier maanden ben ik terug op gewicht, maar mijn lichaam voelt nog steeds niet hetzelfde aan. Slapper, geen body en textuur, zo kan ik het het best omschrijven. Je kan natuurlijk direct na je bevalling beginnen sporten om helemaal in shape te geraken, maar dat vind ik overdreven. Na Michelles geboorte fietste ik naar het werk, nu ik veel reis is die mogenlijkheid er niet meer. Bovendien, wat zijn die maanden op een mensenleven als je net van een mini-versie van jezelf bent bevallen? Geef het tijd."

 

Fotografie: Marieke Penne
Makeup & hair: Crystal Die

Citytripper, backpacker of strandplakker: dit neem je mee op je laatste zomerreis!

Een poll op onze Instagram-story’s (vergeet ons niet te volgen via @girlcrushmagazine) wees uit dat velen van jullie de komende tijd nog op vakantie vertrekken. Hoezo de zomervakantie is bijna gedaan?
Op reis mogen je favo beautyproducten uiteraard niet ontbreken. Maar welke items je precies meeneemt, hangt natuurlijk erg af van de soort vakantie die je maakt. Welke crème neem je mee bij koude temperaturen en welke foundation overleeft extreme hitte en tropische luchtvochtigheid?
Onze eigenste Crystal Die vertelt je graag wat je het best inpakt om je vakantie picture perfect in te zetten. Of je nu gaat citytrippen in Berlijn, aan het strand gaat liggen in Ibiza of gaat backpacken door Nieuw-Zeeland.

Doorheen een grote reeks aan trials & errors heb ik de beauty essentials gevonden die de moeilijke taak hebben op hun plaats te blijven – of hun job simpelweg goed te doen – doorheen zweet, vermoeiheid, regen, en soms ook slaap.
Onderstaand vind je mijn favoriete producten terug die je doorheen deze beproevingen zullen loodsen.

 

                                              Citytripper

                                                                    (Barcelona, Parijs, Stockholm, Rome, Amsterdam...)

photo-1517736996303-4eec4a66bb17 copy.jpg

Als rasechte citytripper schuw je een beetje beweging zeker niet. Je bezoekt op relatief korte tijd zoveel mogelijk hippe koffiebars en Instagram-worthy lunchplekjes, maar je snuift ook graag een beetje cultuur op in het lokale museum en – eerlijk is eerlijk – in de lokale boetieks en winkelstraten. Leuke straatjes en hoekjes ontsnappen niet aan je alziende oog. Dat je story highlights een lijstje met de naam ‘HOTSPOTS’ bevatten, hoeft dan ook niet te verbazen.

Crystals tips:Waarom je niet helemaal laten onderdompelen in de sfeer van de stad en gaan voor de lokale beautylook?
Experimenteer met looks die je normaal niet zou proberen, maar je misschien wel heel mooi staan!
Ga je richting Barcelona? Kies dan voor een mooie sun-kissed look met veel bronzer, highlighter en bruintinten om te flaneren op de Ramblas.

 

 
 

                                             

 

                                            Strandplakker

                                                                             (Ibiza, Korfu, Côte d'Azur, Blankenberge...)

Sea_Beach_Background copy.jpg

Voor jou is het geen echte vakantie tenzij je met een cocktail in de hand op het strand kan liggen. Van luidruchtige families die al ’s morgens vroeg een strandstoel willen claimen trek jij je niets aan. Je e-reader staat vol zonovergoten romans voor aan het zwembad of op het strand, en je kijkt elke ochtend al uit naar het uitgebreide hotelbuffet ’s avonds. Het liefst loop jij heel de dag in je zorgvuldig uitgekozen bikinisetjes rond (met bijhorende ‘beach hair’-look) en draag je zo weinig mogelijk make-up. De mensen moeten je mooie zomersproetjes toch goed kunnen spotten?

 

Crystals tips:

 
 

 

 

                                              Backpacker

                (China, Costa Rica, Mexico, Nieuw-Zeeland...)

nieuw-zeeland-bergen-water copy.jpg

Geen land is jou te ver en het liefst wil je op je XL scratch map zoveel mogelijk landen afkrabben.
Luxe is voor jou geen vereiste: je dompelt je het liefst onder in de lokale cultuur en levenswijze om zoveel mogelijk ervaringen op te doen en er misschien een of andere levenswijsheid op na te houden.
Daarom sla je met plezier een babbeltje met iedereen die het maar wil, het liefst nog met locals die hun favoriete plekjes met je delen. Bij elk natuurwonder dat je op je pad tegenkomt, haal je je camera spontaan boven, zodat je jouw reiservaringen kunt delen met je familie en vrienden. Jezelf leren kennen is één van de belangrijkste doelen op je reizen, en je hoopt na deze reis een duidelijker beeld te hebben van je doel in het leven.

 

Crystals tips:

Voor een ton aan make-up en haarproducten is er in je rugzak geen plaats, dus ga enkel voor de absolute basics. Prepareer een make-uptasje met zoveel mogelijk multifunctionele producten.

 
 

Deze 4 foute Britney-beautylooks hebben een plaatsje in ons hart !

De Princess of Pop – Britney Spears – heeft een kleine stop gemaakt in ons Belgenlandje. Na zeven jaar is ze er weer voor haar ‘die hard’-fans, want met haar ‘Piece of me’-tour houdt ze even halt in het Sportpaleis om haar echte klassiekers nog eens te brengen voor het Belgische publiek. Wie kan de nostalgische liedjes zoals ‘...Baby One More Time’ en ‘Oops! ... I Did It Again’ ooit vergeten: bij mij staan de clips alvast op mijn netvlies gebrand. Ik was er jammer genoeg niet bij, maar ik kan me het tafereel perfect inbeelden: strakke choreografieën, backing vocals op de achtergrond en Britney in sexy outfits met bijhorende beautylook. Al waren haar beautylooks naast het podium en op de rode loper niet altijd on point.

 

Ook al heeft ze de kans om met de beste stylisten en make-upartiesten van de hele wereld te werken, BitBit werd nooit echt geprezen om haar make-up- & hairlooks. Zin in een rondje beautynostalgie? Laten we even kijken hoe fout het er de laatste jaren wel niet aan toeging ten badkamere Spears. Zie hier een aantal van haar meest spraakmakende looks.

 

It’s Britney bitch

 

1) In 1998 had de toen 16-jarige Britney golvende bruine lokken en seriously overlined lippen. Met bruin lippenpotlood uiteraard. De look die je af en toe nog steeds kunt spotten bij bejaarde dames. Very nineties, maar hiervoor passen wij toch. Thanks but no thanks.

1998-britney-spears-567_0.jpg

Overlined

lippen

 

2) Vandaag herkennen we Britney aan haar lange, sluike blonde haren, vaak met side bangs als extra touch, maar in 2002 koos ze voor een heel ander kapsel. Nog steeds blond, maar een iets meer bombastische versie: een overvloed aan pijpenkrullen die vanboven lichtjes werden opgestoken. Uit haar lipverleden heeft ze echter wel lessen getrokken: de felle, met bruin lippenpotlood omlijnde lippen ruilde ze in voor een lichte gloss. Gelukkig maar, als je het ons vraagt. Haar ogen zijn omrand met een dun lijntje zwart kohlpotlood en afgewerkt met een likje mascara. Mooi, jong en fris: op make-upgebied hebben wij hier alvast geen klachten.

Britney.jpg

Bit Bit bombastic

 

 

3) Throwback naar haar absolute dieptepunt in 2007: kaalgeschoren Britney staat nog voor jaren op onze collectieve netvliezen gebrand. Omsingeld door een zwerm paparazzi, schoor ze in een kapsalon eigenhandig haar lange haren helemaal af. Haar uitstraling van girl-next-door verandert naar een ruwe, jongensachtige look geïnspireerd op haar ex-man Kevin Federline. Hoewel die waarschijnlijk eerder te wijten is aan een breakdown dan aan een fashion statement kunnen we deze look wel appreciëren. Geschoren hoofdje + uitgelopen mascara = kinda grungy.

britneyspears-635x423.jpg

Kinda grungy 

 

4) Oké, vergeet even alle voorgaande kapsels: wie herinnert zich nog de roze pruik? Er was een periode dat BitBit de deur niet uitging zonder roze pruik – en daarmee bedoelen we geen classy pruik, maar zo’n geval dat rechtstreeks uit de rekken van een carnavalswinkel zou kunnen komen. Toen was het shockerend en een kleine fail dat een celeb met zo’n opzichtige pruik de deur uitliep, maar ondertussen is een ster met opvallende pruik allang geen uitzondering meer. – Gaga, we see you.

25db74e79a57795d20367305b1742fcb.jpg

Pink madness

 

5) Fast forward naar nu! Britney, performer en moeder van twee kinderen, heeft haar wilde jaren achter de rug. Wanneer ze een dag vrij heeft, loopt ze het liefst van al casual rond zonder al te veel moeite in haar look te steken. Losse lokken of haren in een simpele messy dot en zo weinig mogelijk make-up: hier en daar wat oogpotlood en nude lips, that’s it. Ook haar outfit is erg laid-back en comfortabel. Free the nipple ftw. Voor de rest geen zweempje popdiva in BitBits real life.

britney-spears-stuff.jpg

Naturel queen

"Ik wil een tegenwind bieden tegen al die perfectie" - In gesprek met Chrostin.

Chrostin, het getekende meisje dat met haar avonturen elke week Flairs laatste pagina vult, heeft nu ook een eigen boek. Sommige meisjes houden niet van roze is het eerste boek van Christina De Witte, de tekenende hand van Chrostin. Eerder kwam dit zelfhulpboek al uit in het Engels, als The ultimate survival guide to being a girl. Wij spraken met Christina, en terwijl zij in tweestrijd verkeert tussen blauw en roze, krijgen wij een beter beeld van wie er achter dit cartoonfiguurtje schuilt.

 
chrostin thumbnail 2[65585].jpg

Met haar comics brengt Chrostin hilarisch herkenbare situaties in het daglicht. Nu bundelt ze haar persoonlijke ervaringen, behapbare tips en tricks en serieuzere onderwerpen als mentale gezondheid in een hulpboek gericht naar jonge tienermeisjes. Ze is nog maar 22 lentes jong, toch heeft ze de Flair Online Talent Award al gewonnen en zo maar eventjes een boek gepubliceerd in New York. Hoe Sommige meisjes houden niet van roze het in België zal doen, is nog af te wachten, maar wij zijn alvast benieuwd hoe zij het cliché rond opgroeiboeken, gender en schoonheidsidealen doorbreekt. Deze dilemma’s hebben we op Chrostin afgevuurd, dit zijn haar antwoorden.

 

Wie is het sterke geslacht, jongens of meisjes?

 ©Dena Huys

©Dena Huys

Meisjes natuurlijk, is dit zelfs een vraag? Zelf ben ik opgegroeid tussen drie jongens, de ‘meisjeswereld’ was voor mij nog onbekend. Mijn eerste bh gaan kopen of voor de eerste keer ongesteld zijn waren grote struggles. Moeilijkheden die veel tienermeisjes mee worstelen en zullen herkennen. Mijn hulpboek heb ik dan ook gemaakt met de focus op jongvolwassenen. Natuurlijk zullen er thema’s zijn die ook iets oudere jonge vrouwen aanspreken, want ook zij zitten met onopgeloste levensvragen die in mijn boek aan bod komen.

 

Of ik de antwoorden heb voor al hun onopgeloste vraagtekens? Zeker niet. Sommige meisjes houden niet van roze is eerder een combinatie van mijn eigen anekdotes en expertise, waarvoor ik te rade ging bij echte kenners, namelijk tienermeisjes, maar even goed bij mensen uit mijn omgeving.

Ben je een extravert of een introvert?

Een ambivert, iets tussen beide. Natuurlijk geef ik veel van mezelf bloot in mijn boek, maar niet meer of minder dan op bijvoorbeeld Instagram. Ik kan niet verwachten dat ik iemand diep raak, als ik me zelf niet kwetsbaar durf op te stellen. Ik wil dat de lezers zich herkennen in Sommige meisjes houden niet van roze en hoop dat ze mij als een gelijke zien. Die laagdrempeligheid probeerde ik van de eerste tot en met de laatste pagina over te brengen. Bovendien geloof ik niet dat iemand óf een extravert, óf een introvert is, want niemand kan echt gelabeld worden met deze twee termen.

Leven met of zonder het internet?

Zo’n gemene vraag! Mét het internet dan toch. Chrostin is geboren op het internet, zonder mensen die mij online opgemerkt hebben, ben ik niets waard. Ik vind Instagram trouwens zo geweldig, ik zou het voor geen geld van de wereld willen veranderen. Maar het internet, specifieker de sociale media, hebben spijtig genoeg de schoonheidsidealen van de nieuwe generatie veranderd. Met Chrostin wil ik een tegenwind bieden tegen al die perfectie. Het is meer dan oké om gewoon ‘middelmatig’ te zijn, waarom zou je zelfs extraordinair willen zijn?

 

Offline is wat ik wil promoten. Het echte leven is niet online, daarom was het voor mij belangrijk om dit concept in boekvorm uit te brengen. Een boek is tastbaar, je kan er in bladeren, aan ruiken én kan er 24 op 7 naar grijpen. De batterij van je smartphone zal ooit leeg zijn, maar een boek is altijd voor het grijpen.

Roos of blauw?

Hmmm, twijfelgeval, ik hou wel van roze, maar heb een blauwe jas aan. Allebei? Vandaar ook mijn titel en de kaft. Ik hou persoonlijk enorm van roze, maar mocht een ander meisje nu liever blauw, of groen, of paars, of zwart hebben, whateverHeel die controverse rond gender en kleuren weerlegt de focus van wat er echt toe doet: de vrije keuze hebben om te houden van eender welke kleur en hier niet op beoordeeld te worden.  

The ultimate survival guide to being a girl is al sinds vorige week beschikbaar, op de Nederlandstalige versie Sommige meisjes houden niet van roze is het nog even wachten tot 2 september. Vooruitbestellen is wel al mogelijk op Bol.com. - €13.99

51uyU0gB94L._SX331_BO1,204,203,200_.jpg
9200000095280079.jpg

Summer beauty: "Dit zou weleens mijn permanente beauty bag kunnen worden”

Nu de zomer al meer dan halfweg is, ben ik al helemaal gewend aan mijn simpele summer beauty bag, en eigenlijk is de kans groot dat daar geen verandering meer in komt.

Blame it on the age (of gewoon laziness), maar ik vind het hoe langer hoe belangrijker dat een product niet te veel gedoe met zich meebrengt. Hoe makkelijker in gebruik, hoe groter de kans dat ik het echt een kans geef. Want met enkele jaren als make-up artist en beautyexpert op de teller heb ik al heel wat de revue zien passeren en ben ik niet snel meer verrast. Spoiled, quoi.

 

 

Maar als het dan toch gebeurt, ga ik ervoor: al mijn aandacht en tijd worden besteed aan dat ene, magische product waar ik minstens wel enkele maanden zoet mee ben. Al de rest verdwijnt dan even in de donkerste krochten van mijn beautykast. Lekker simpel. Zonnecrème, bronzer en highlighter? Geef mij maar één handige zonnespray die meteen ook wat extra glow geeft. Drie tinten oogschaduw voor één ooglook? More like één tint op m’n hele ooglid!

Tijdens de zomermaanden bereikt mijn zogenaamde beautyluiheid steevast een echte piek. Want wie heeft dan in godsnaam zin in een dikke laag foundation en ingewikkelde oogmake-uplook waar menig YouTuber jaloers op zou zijn? That’s right, niemand. Dus krijgt mijn beauty bag een soort zomermake-over. Laat mij je loodsen door mijn summer beauty routine.

’s Morgens heb ik even nodig voor ik druk aan het smeren ga. Wanneer ik pas wakker ben, hou ik niet zo van het gevoel van een soort laag die op m’n huid ligt. Gelukkig trekt dat wel weg na drie theetjes en een kom havermout.

Tijdens de zomermaanden houd ik mijn skincare niettemin redelijk basic, aangezien mijn huid minder nodig lijkt te hebben. Momenteel is het ook redelijk makkelijk om er een gezonde levensstandaard op na te houden – denk: gezonde voeding, veel sport, weinig Netflix – wat resulteert in een mooie, redelijk egale huid. Ik gebruik dus niet meer dan mijn dagelijkse facewash (Caudalie of Zo Skin) en een lichte dagcrème of gezichtsolie voor hydratatie (serum Kruidvat, dagcrème La Mer).
Eén à twee keer per week ga ik voor een extra maskertje (Kiehl’s calendulamasker), als het wat meer mag zijn – lees: als ik een nachtje al werkend aan mijn laptop heb doorgewerkt. Do not try this at home.

IMG_0704.jpg
IMG_0825.jpg

Handige texturen = makkelijke producten

Qua skin make-up ga ik voor een handige primer en BB-crème van jane iredale – dekt goed waar nodig, maar voelt door z’n lichte textuur absoluut niet aan als een stijf masker. Erg leuk als je graag een minimum aan dekking wil om eventuele oneffenheden te camoufleren zonder dat het zichtbaar is. “Mijn huid? Ja, die ziet er altijd zo egaal uit, hoor” is een zin die de laatste tijd veel vaker uit mijn mond komt.

Verder gebruik ik ook standaard een crèmeblush en een highlighter. Ik kan eerlijk gezegd niet meer leven zonder de liquid highlighters van Yves Saint Laurent. Als er ooit een award komt voor het product dat je er instant fris uit doet zien, dan heeft deze die dubbel en dik verdiend.
De perfecte combo tussen een subtiele glow en een langhoudende formule.

 

Ga ik naar een event of afspraak, dan mag het wat meer zijn, maar ik houd het wel nog steeds bij lichte texturen. De foam eyeshadows van Chanel breng ik aan over het hele ooglid, dus geen gedoe met het meticuleus aanbrengen en blenden van oogschaduwtinten. Meer tijd om met een cocktail in de hand op een terrasje te zitten. Je kan voor een felle of subtiele kleur gaan, maar de mono-oogkleur is very now.
Ik zie me niet meteen terugkeren naar poedertexturen. Tot er natuurlijk een nieuwe beautylaunch voorbijkomt waar ik het warm van krijg. We praten dus nog eens binnen enkele maanden.

BODY

IMG_0717.jpg

De main focus qua lichaamsverzorging gaat voor mij naar zonnecrème en alles wat me nog maar een beetje doet glowen en glinsteren. Op een gesofisticeerde manier welteverstaan.

Ik hou wel van zonnecrème met een extraatjede Dior-zonnecrème geeft naast bescherming ook een mooie bronze glow en de zonnecrème van Kruidvat bevat glitters. Geen overdreven ik-ben-net-een-avondje-gaan-stappen-in-de-clubglitters, maar een mooie, subtiele variant. Very Beyoncé.
De toon is wel duidelijk: niet te veel gedoe, vooral veel vloeibare texturen en alles wat mijn huid doet glowen tijdens die zonsondergang.

Is deze beautybag ook vol te houden naar de komende herfst en wintermaanden toe?
Ik ga mijn best doen deze vol te houden want ik ben helemaal verknocht aan deze summer routine. Dat het nog maar even zomer blijft…
 

Fotografie: Marieke Penne & Emma Peijnenburg

Beach hair, do care: makkelijke kapsels na die frisse duik aan zee.

De perfecte beach waves, we kennen en we willen ze allemaal. Maar wat moet doorgaan als het ultieme makkelijke strandkapsel, vergt in werkelijkheid handenvol moeite en tijd. Voor je naar het strand vertrekt, breng je eerst een bezoekje aan de badkamer, waar je uren in de weer bent met een krultang om die perfecte beach waves te creëren. Eenmaal aangekomen op het strand, valt er in je haar vaak helaas geen wave meer te bespeuren. Gelukkig zijn er nog genoeg realistische looks die je on the spot kunt creëren met jouw natte strandharen. Kwestie van er ook zonder tonnen haarproducten en uren krul-, style en föhnwerk nog beachproof uit te zien, of je nu een surfchick bent die niet van de golven is weg te slaan, of een zonneklopper die af en toe weleens een frisse duik kan gebruiken.

 

1) Beachy wetlook

Untitled-2.jpg

Paniek! Je hebt net een duik in de zee genomen: heerlijk verfrissend, maar je haar voelt erna wel vuil, stug en beschadigd aan. Dan maar hopen dat je lokken na een halfuurtje zonnen terug in hun plooi vallen. Dan volgt ontnuchterende reality check: je haren mogen dan wel weer droog zijn, een verdord duivennest is er niets tegen. But we’ve got your back!

 

Trek in je natte haren een zijstreep en kam de rest naar achteren. Het opgedroogde zeewater zal ervoor zorgen dat je lokken de hele dag blijven zitten. Je kan de natuur uiteraard ook een handje helpen met een salt spray: gewoon even verstuiven op je handdoekdroge haren , zachtjes kneden et voilà! Als dit geen échte beach waves zijn?

2) Twisted bun

Wil je een iets chiquere look? Dan is de twisted bun dé oplossing. Kam je haren met een fijne kam strak naar achteren en maak een lage staart - zo vermijd je ineens ook lokken die hun weg vinden naar je mond, we’ve all been there. Twist je staart naar rechts toe en maak meteen een bun. Zet vast met veel speldjes. Deze laatste stap vergt wat oefening, maar na enkele malen proberen doe je dit met je ogen toe! Wil je na je dagje aan het strand nog gezellig iets gaan eten? Vertrek dan vanuit een lage, schuine staart en maak van hieruit een knot. Zo til je jouw kapsel een niveautje hoger. Nu nog een leuk jurkje aantrekken en je bent klaar voor de avond!

GirlCrush.KimNijs.14.jpg
GirlCrush.KimNijs.14a.jpg

 

3) Hoge half bun

Met deze speelse look kan je overal naartoe. Hoe strakker je je haren naar achteren kamt en hoe netter je jouw knot maakt, hoe eleganter deze look. Bovendien komen hier geen ingewikkelde technieken aan te pas. Verdeel je haar in twee partijen, een onderste en een bovenste, en maak met de bovenste een hoge knot. Speld vast en werk af met een beetje haarlak. Geen zorgen als je knot er niet perfect uitziet: bij een half bun kan het totaal geen kwaad als er enkele plukjes uit je knot springen. Gebruik op de rest van je lokken gerust een sea salt spray voor een nog nonchalanter effect. Je kan je knot zelfs iets losser trekken voor een moeiteloos chic effect. Want echt beach hair valt net niet perfect. Op een haast perfecte wijze, natuurlijk.

GirlCrush.KimNijs.15.jpg
 
 
GirlCrush.KimNijs.6.jpg
 

Fotografie: Kim Nijs voor Girlcrush Magazine
Makeup: Ine D'hoe
Model: Jill - Justjess models

De bobhype: waarom het haar van Amelie Poulain opnieuw trending is

large.jpg

In hart en nieren ben ik een sucker voor romantische clichés en over-the-top liefdesverhalen. Ze geven mij altijd het warme, dromerige gevoel dat zoiets ook in het echt kan bestaan. Toen ik een paar jaar geleden Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain in de videotheek ontleende – lekker old-fashioned, van Netflix was toen nog geen sprake – was ik verkocht vanaf de eerste seconde.

Wat een leuke film. Het hele plaatje klopte: het verhaal, de muziek en de geweldige acteerprestaties én look van Audrey Tautou. Een schattige, meisjesachtige look die toch een tikkeltje stoer was. Zo combineerde Amélie feilloos een simpele, soepel vallende rok en een retrotop met stippen en schattige knopen met stoere, zwarte boots. Maar wat nog het meest in het oog sprong, was haar iconische kapsel natuurlijk!

38761775_515847442171373_7753848448247398400_n.jpg

Je kent ‘m ongetwijfeld wel, die korte, jeugdige, sculpturele bob tot net over de jukbeenderen, achteraan net iets korter dan vooraan... De voorste plukken krullen lichtjes naar het gezicht toe en achteraan is zelfs een klein driehoekje opgeschoren. Het soort kapsel dat je als klein kind kreeg wanneer je haren weer eens te lang waren, maar dan zoveel beter. Wat haar bob zo iconisch maakte? De combinatie van een korte bob met micro bangs of baby bangs, een extreem korte, recht afgeknipte pony. Amélie Poulain stootte wat mij betreft zo Mia Wallace’/Uma Thurmans iconische filmbob uit Pulp Fiction van de kapseltroon.
En dat hebben enkele bekende koppen goed begrepen: dit kapsel is helemaal terug!

 
6cc7271d8b12b80fbe7082f9a88ba7ba--no-makeup-looks-french-look-makeup.jpg

Daarnaast heeft Audrey Tautou die typisch Franse, nonchalante maar toch ook chique uitstraling. Pure, moeiteloze je-ne-sais-quoi zoals alleen Françaises dat kunnen. Haar porseleinen huidje, donkere ogen, een natuurlijke, frisse look zorgen voor een naturel, rustig canvas voor haar grafische coupe. Enkel een beetje rode lippenbalsem zorgt af en toe voor een kleuraccent. Twee elementen stelen de show: haar iconische kapsel én haar donkere, volle wenkbrauwen (die dankzij de baby bangs extra opvallen natuurlijk), die het gezicht meer definitie geven. A match made in heaven.

Ik geef toe: Audrey Tautou/Amélie Poulain was de rechtstreekse inspiratie om mezelf ook een korte coupe aan te meten. Ik was eerst een beetje bang om korte, rechte bangs te laten knippen. Met een rond gezicht en vrij bolle wangen leek dat immers niet evident, maar gelukkig heb ik het toch aangedurfd. Wie niet waagt niet wint, dus experimenteer naar hartenlust en geniet er vooral van! Zoals je kunt zien, was mijn Amélie-look een schot in de roos. Wiens kapsel/look zou jij graag eens uitproberen?

 

Inspiratie

Happy sunday ❤️

Een bericht gedeeld door JENNA⚡️PEIJ (@jennatp) op

〰️

Een bericht gedeeld door Nicole Huisman (@nicole_huisman) op

Looking for my tan 👀🙋🏼‍♀ #palegirlsofinstagram

Een bericht gedeeld door Sofie Valkiers (@sofievalkiers) op

ZOVEEL KEUZE! WAT IS DE JUISTE ZONNECRÈME VOOR MIJ?

 ©Cindy Nelson

©Cindy Nelson

Er zijn maar weinig geuren die mij zo terugbrengen naar de zomers aan zee uit mijn kindertijd als de geur van zonnecrème. Voor pint-sized me was zonnecrème vooral een weliswaar lekker ruikend, maar ook wit, kleverig goedje dat ervoor zorgde dat schijnbaar elke zandkorrel van het strand aan mijn billen bleef hangen – dat ik er niet door verbrandde kon mij toen nog niet zoveel schelen.

 

Fast forward to now. Vandaag besef ik gelukkig maar al te goed het belang van zonnecrème in de strijd tegen huidveroudering en -kanker én weet ik ook dat een goede zonnecrème niet per se dik en sticky hoeft te zijn. De beste zonnecrème voor jou is immers degene die je dag in dag uit, meermaals per dag wil smeren. Ook benieuwd welk zonneproduct bij jou past? Hier is een handige leidraad! Doe mee aan onze snelle quiz en ontdek welk zonnetype jij bent.

beachquiz.png
 

                                               RESULTAAT

 

 

                                            BEACH BABE

Jij bent de ultieme zonneklopper. Een goudbruine teint is je standaard zomeraccessoire en het liefst lag je dagelijks urenlang in de zon. Gelukkig ben je slim genoeg om je zonne-uren toch wat te beperken (je 50-jarige zelf zal je dankbaar zijn). De momenten dat je wél in de zon ligt, moeten dus voor twee tellen. Een zijige zonne-olie of -melk met hoge factor (geen zorgen, daar bruint je huid gewoon doorheen) én een vleugje zelfbruiner of tan activator is jouw go-to product. ’s Avonds na het douchen afwerken met een after-sun met goudpartikeltjes en je bent de golden godess van je dromen.

                                                SURFCHICK

Jij spendeert het liefst de hele dag in en op de golven om je surftechniek te perfectioneren. Zoals elke zichzelf respecterende surfer girl weet je dat je je huid (en dan vooral die van je gezicht) heel goed moet beschermen. Een supersonisch hoge SPF-factor en een extra laagje bescherming op je neus (deze Australian Gold SPF 50 Face Guard Stick is goud waard) zijn jouw heilige graal. Vergeet trouwens ook je lokken niet te beschermen, deze Swimcap Cream van Philip Kingsley werd ooit ontwikkeld voor het olympische synchroonzwemteam van de VS en beschermt niet alleen tegen de zon maar ook tegen chloor en zeewater.

                                              ZEEMEERMIN

Jij komt zo weinig boven water (heb je kieuwen?) dat je geen zonnecrème nodig hebt. Just kidding, jouw zonneproduct moet gewoon superwaterproof zijn, gelukkig voldoet deze roll-on SPF 50+ minerale zonnecrème van Alphanova helemaal aan jouw eisen.

                                                CITY GIRL

Op het strand liggen is niets voor jou, maar ook op een zonovergoten terras kan je huid zonneschade oplopen. Een zonneproduct moet voor jou dus vooral krachtig beschermen, snel aan te brengen zijn en je huid vrijwaren van de vervuiling van de stad. Dankzij een leger aan antioxidanten verdedigt de City Skin Age Defense Broad Spectrum van Murad je huid van agressors zoals smog en rook, de SPF 50 pakt dan weer de UVA- en UVB-stralen aan. Match made in urban heaven!

                                         MAKE-UPFREAK

Met jouw make-upverslaving is het heel moeilijk om zonnecrème gedurende de dag te blijven smeren, of toch op je gezicht. Jouw redder in nood is het Powder Me-zonnepoeder van jane iredale. Dit poeder met factor 30 bestaat in drie tinten en kan je gewoon bovenop je make-up aanbrengen. Een droomproduct voor elke make-up lover! (Vergeet ook niet om onder je make-up een beschermend laagje te smeren, het Resist Anti-Aging Primer Serum SPF 30 van Paula’s Choice is bijvoorbeeld een goed idee.)

                                       

                                             SPORTY SPICE

Stilzitten (laat staan -liggen!) is niets voor jou, een dag niet gezweet is een dag niet geleefd! Wat jij nodig hebt is dus een sportproof zonneproduct dat snel intrekt, niet kleeft en niet in je ogen loopt als je zweet? Lucky you, jouw ideale match is de SPF 60 La Roche-Posay Anthelios Activewear-zonnecrème. En ze sportten nog lang en gelukkig.

                           

                                           ECO-LOVER

Jij vindt het belangrijk dat je zonnecrème de oceanen niet vervuilt en dus zoek je naar formules die biologisch afbreekbaar zijn. Wanneer zonnecrème afspoelt in zee, kunnen de chemische overblijfselen ervan immers negatieve effecten hebben op het zeeleven zoals zeedieren en koraalriffen. Deze SPF 30 van True Natural is mineraal en volledig biologisch afbreekbaar, en dus volledig veilig voor jou en de planeet.

 

Illustraties: Cindy Nelson

MAC x Aaliyah: ‘One In A Million’-make-upcollectie eert Princess of R&B

eab2598c8862caaf1155bafcbf93cd6d016b55d82a9f5c774dfb07c670558b83.jpg

In 2001 was ik nog maar vijf jaar oud. Als jongste van drie meisjes had ik maar weinig in de pap te brokken als het aankwam op de heerschappij van de afstandsbediening. Mijn 15-jarige zus koos keer op keer voor MTV. Zo erg vond ik dat niet, want met mijn heupen shaken op nineties-r&b deed ik als de beste. Samen gingen we los op Aaliyahs muziek en koppelden zelfs een playbackshow aan onze danspartij. Aan dat feestje kwam abruupt een einde toen mijn zus stilletjes een titel op Teletekst mompelde. Ons 22-jarige r&b-idool was om het leven gekomen toen haar te zwaar geladen vliegtuig crashte. Volledig overdonderd en bevangen door het nieuws staakten we ons dansfeest.

Aaliyahs bitterzoete muziek en unieke ‘tomboy x strawberry sweet’-look betoverden mij en vele anderen. Het was dan ook niet minder dan logisch dat ‘the Princess of R&B’ haar eigen make-upcollectie kreeg. Dat MAC – mijn favo make-upbrand - die taak op zich nam, maakte het plaatje alleen maar completer. Na jaren werden haar iconische looks – zo ken je waarschijnlijk wel nog de ‘blue eyes’-look in de clip van ‘Try Again’ - nieuw leven ingeblazen door de ‘MAC x Aaliyah'-collectie.

 

Aaliyahs zachte zangkleur en sensuele look waren de twee ingrediënten die van haar een eeuwige godin maakten in de muziekwereld. Zusterlief kopieerde maar al te graag haar signature tomboy-look: baggy jeans, Tommy Hilfiger-ondergoed (zoals #mycalvins vandaag nog steeds worden gedragen) en een sporty bra of bikinito. Die ‘Aaliyah-look’ was zo moeiteloos en oogde zo naturel dat het van haar ‘the real deal’ maakte. Mijn zus zag er ondanks al de moeite die ze deed toch net iets minder flawless uit.

5d0c157873f23dee3d861387c9f33c1f829d25e8b42787aa3a462d6fa7c8d21e.jpg

Bijna 17 jaar na haar dood klinkt Aaliyahs muziek nog steeds even herkenbaar en sensueel als toen. Als de dj haar muziek draait, kan ik je verzekeren dat het vijfjarige dansgrage meisje in me naar boven komt – ik ben nog altijd gek op haar. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat de boodschappen die ze bracht en nog zou gebracht hebben zo sterk waren dat ze van haar een pre-Beyoncé zouden gemaakt hebben. Die onsterfelijkheid is exact wat haar fans - inclusief ikzelf - ook wilden terugzien in een make-upcollectie.

MAC kwam wat dat betreft met een geschenk uit de hemel: een collectie volledig gewijd aan Aaliyah en haar beautylooks. Op de IGTV van MAC wordt de collectie voorgesteld door een groep van haar fans, met een glansrol voor Missy Elliot en Timbaland. Sidenote: Aaliyah was zelf ook fan van MAC Cosmetics. Haar favoriete MAC-producten waren de Chelsea Lipstick, Cherish Lipstick, Chestnut Lipliner, Espresso Eyeshadow en Biscuit Eyeshadow.

Hoewel Aaliyah bekendstond om haar smokey eyes, vlekkeloze huid en nude, glossy lippen weet MAC ons te verrassen. Zo is er een bronzer die perfect is voor alle huidtypes en een classy rode lipstick met een gloss. Verder zijn er nog een aantal lipsticks in verschillende bruintintensooooo nineties! - en een oogmake-uppalet als echte must have. MAC’s traditionele matzwarte verpakking maakt plaats voor een glanzend bordeaux voorzien van Aaliyahs handtekening, voor die extra ‘Princess of R&B’-vibe.

Het staat buiten kijf dat Aaliyah nog lang niet uitgezongen was. Toch leeft ze verder in haar eigen muziek, onvergetelijke looks en de herinnering van haar fans. De collectie die MAC brengt, is een mooie voortzetting van haar onsterfelijkheid. Rest in peace, Baby Girl!

De limited edition-collectie kan je hier online kopen en in een selectie MAC-boetieks.

 

SOS zomeracne: zo maak je er komaf mee!

De zomer is eindelijk in het land! Zonnige stranden, een cocktail in de hand, je mooiste zomerjurkje... en een puistje – of nee vier!

Net wanneer je denkt dat je van die vervelende (winter)pukkels af bent, steekt zomeracne de kop op. Maar vanwaar komen die kleine monstertjes eigenlijk – en nog belangrijker – hoe raak je er weer vanaf?

GirlCrush.KimNijs.9.jpg
GirlCrush.KimNijs.7.jpg

Tijd voor een stoomcursus acne

GirlCrush.KimNijs.9b.jpg

Een vette huid (het huidtype bij uitstek dat vaak last heeft van acne) heb je wanneer de talgklieren in je huid te veel talg produceren. Daardoor ga je glimmen en kunnen je poriën verstopt raken met talgpropjes, waardoor je huid kleine ontstekinkjes gaat vertonen: acne.

Je eerste instinct is natuurlijk ‘uitdrogen die handel’, en dat lijkt best slim, maar niet als je bedenkt dat je zo het verkeerde teken geeft aan je huid en dus aan je talgklieren. Door agressieve anti-acneproducten droogt namelijk niet enkel je puistje uit, maar je volledige gezichtshuid en dan vooral haar beschermlaag (de hydrolipidenfilm, voor de skin nerds), daardoor raken je talgklieren in de war en willen ze net meer vet produceren. Meer vet betekent in dit geval dus ook meer puistjes en zo beland je al snel in een vicieuze cirkel.

Zomeracne werkt eigenlijk net zo. Door de zon word je huid automatisch droger, waardoor je talgklieren om bovenstaande reden helemaal tilt slaan. Wanneer je al een gevoelig huidje – en eventueel een beschadigde beschermlaag – hebt, ben je dus extra vatbaar voor zomeracne.

Tijd voor een mini-SOS-helpguide!

1. Gebruik olie

Regel nummer één lijkt meteen de meest tegenstrijdige aller tijden. Hoezo olie? Op mijn toch al vette huid?! Jazeker, om je talgklieren het teken te geven dat je huid al vet genoeg is en ze dus een dagje (of decennium!) vrij mogen nemen, is het belangrijk om ‘vet’ – in dit geval dus olie – toe te voegen. Natuurlijk moet je niet zomaar de eerste de beste slaolie in de strijd gooien, een droge, zachte huidolie is essentieel. Wil je je huid nog een extra wapenen tegen acne? Kies dan voor een olie met vitamines en antioxidanten die ook je huid op celniveau zal verbeteren.

 Environ Body A, C & E Oil, € 52,00

Environ Body A, C & E Oil, € 52,00

 Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Oil, € 5,50

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Oil, € 5,50

2. Reinig je huid dubbel

 Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil, € 26,00

Paula’s Choice Perfect Cleansing Oil, € 26,00

Klinkt een dubbele reiniging jou vooral als veel extra werk in de oren? Laat ons dan even de voordelen voor je opsommen. Overtollig talg, (waterproof) make-up, zonnecrème en luchtvervuiling zijn allemaal zaken die zich op het einde van de dag op je huid opstapelen en die water of producten zoals gels, melkjes, tonics en micellaire waters niet kunnen verwijderen. Om verontreiniging op oliebasis op te lossen, heb je immers een olie nodig, omdat olie zich enkel aan olie bindt en niet aan water (denk maar aan het eenvoudige experiment in de chemieles waarbij je water en olie samen in een glas giet en beiden niet met elkaar mengen). Bovendien zorgt de olietextuur van je reinigingsolie ervoor dat je huid tijdens het reinigen niet uitdroogt, met rustige talgklieren en een zijdezacht babyvelletje als gevolg.

 Clean Energy Gentle Cleansing Oil, € 28,00

Clean Energy Gentle Cleansing Oil, € 28,00

 Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil, € 22,00

Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil, € 22,00

Na de olie (die je inmasseert, emulgeert en goed afspoelt), reinig je je huid met een gel of mousse die de acne aanpakt. Een product met tea tree of rozenbottel is ideaal. Je reiniging afsluiten doe je met een toner die je PH-waarde van je huid weer neutraliseert en de opname van je volgende product (je olie van punt 1 of leave-on exfoliator uit punt 3) verbetert.

 Paula’s Choice Skin Balancing Gezichtsreiniger, € 23,00

Paula’s Choice Skin Balancing Gezichtsreiniger, € 23,00

 Environ Beta-Active Sebuwash, € 30,00

Environ Beta-Active Sebuwash, € 30,00

3. Exfolieer

En dan bedoelen we niet met scrubs met een korreltextuur, maar met een (zacht) zuur. Het juiste zuur verweekt immers je hoornlaag, waar de dode huidcellen zich opstapelen die je in het beste geval een vale teint bezorgen en in het slechtste geval puistjes. Doordat je hoornlaag weker wordt, komen de dode huidcellen veel makkelijker los van je huid, zonder dat ze je poriën gaan verstoppen dus. Kies een product met alfa- of beta-hydroxyzuren, zoals lactaat- en salicylzuur en vermijd te allen tijde fruitzuren, die vaak zo agressief zijn dat ze je bovenste huidlagen kunnen verbranden. Laat je bij je keuze zeker adviseren door een huidspecialist.

 Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid – Leave on exfoliant, € 33,00

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid – Leave on exfoliant, € 33,00

 Paula’s Choice Clear 2% BHA Body Spray – Sneldrogende en exfoliërende lichaamsspray, € 26,00

Paula’s Choice Clear 2% BHA Body Spray – Sneldrogende en exfoliërende lichaamsspray, € 26,00

 Environ Body Dermalac Lotion – exfoliërende lichaamslotion, € 50,00

Environ Body Dermalac Lotion – exfoliërende lichaamslotion, € 50,00

 Environ Alpha Hydroxy Night Cream, € 50,00

Environ Alpha Hydroxy Night Cream, € 50,00

4. Gebruik gezonde make-up

We snappen dat je die rotpuistjes het liefst onmiddellijk zou verdrinken in een enorme plas make-up, maar zorg er dan wel voor dat die make-up gezond is voor je huid en je poriën niet verstopt. Veel make-up werkt je skincare-routine vooral tegen, en dat is zonde van alle tijd en energie (om over het geld nog maar te zwijgen!) die we in onze huid steken. Kies voor een minerale basis en kijk daarbij goed naar het percentage mineralen in je product, want vanaf 3% mogen merken al de slogan ‘minerale make-up’ hanteren.

5. Heb geduld en geniet van de zomer

Acne aanpakken is een lastig klusje, net omdat het niet op één, twee, drie geklaard is. Heb dus geduld en houd vol, ook als je de eerste paar weken nog niet veel resultaat ziet – of je acne zelfs even erger lijkt te worden. Maar laat vooral je zomer niet vergallen door een paar – of veel – puistjes, want als je geniet en je amuseert, zien mensen je glimlach in plaats van je acne.

 fotografie: Kim Nijs voor Girlcrush Magazine
Models: Sarah D (the agent), Lena ( Just Jess Models), Thida
Makeup: Ine D'hoe

Lipsticklovers opgelet: vandaag krijg je een gratis lipstick bij MAC!

Je hebt een rotdag en het is nog niet eens 8 uur ‘s morgens. Het is nu al te warm voor foundation, dus je beslist om bare-faced je dag door te komen. Je haar is warrig en plakt aan je hoofd door die oneindige zweetbuien – je leest het al, ik haat deze hitte – maar een likje knalrode lippenstift, en je dag is weer goed. Want vlammende lippen = fierce, en soms is je fierce & fabulous voelen al wat je nodig hebt om er weer tegenaan te kunnen.

Of je het nu gebruikt omdat het jou net dat extra tikkeltje zelfvertrouwen geeft of omdat je een zeer diepgaande spiegelboodschap wil achterlaten op een tipsy girls’ night out… Een goede lipstick is onontbeerlijk. Nooit gedacht dat een kleine tube met kleur  het vrouwelijke equivalent zou zijn van een dodelijke dynamietstaaf. Die girlpower moet gevierd worden en dat doen we vandaag met INTERNATIONAL LIPSTICK DAY!

 

Lippenstift is al eeuwen in ons make-uptasje te vinden, maar toch werd het lippenrood niet altijd geprezen. Zo werd het in 1770 verbannen door het Britse parlement omdat vrouwen hiermee mannen in de val zouden lokken. Ook Queen Victoria vond het gewoonweg schandaleus om lipstick te dragen, make-up was iets voor prostituees en actrices (die toen nog erg laag op de sociale ladder stonden). Preutse Vicky was helaas een soort trendsetter, want de hogere klassen hielden haar nauwlettend in de gaten en kopieerden haar doen en laten, waardoor lipstick een bad rep kreeg. Thank God dat ik in geboren ben in ons huidige tijdperk.

Gelukkig was er nog Winston Churchill, met zijn ‘a man of quality creates equality’. Churchill wist blijkbaar net als de vrouwen voor wie het verboden was (en sommige mannen met een zwak voor vrouwelijk schoon) maar al te goed welke geheime kracht in een lipstick schuilt. Omdat lipstick een ware opsteker kon zijn voor zowel de vrouwen die ze droegen als de mannen die van die prachtig gestifte lippen konden genieten, besloot hij om de productie ervan tijdens WO II niet stil te leggen. Churchill bleef zijn volk voorzien van lippenstift. Een man naar mijn hart!

1200x67240657-mac-category-1_1200x672_acf_cropped.jpg

Het lijkt het wel alsof kerst in de zomer valt, want om deze speciale dag te vieren heeft MAC iets speciaals in petto. Guess what? GRATIS MAC-LIPSTICKS! Ja, je hoort het goed! MAC spreads the love en laat jou kiezen uit vier kleuren – no price tag attached. Wees er snel bij in jouw dichtstbijzijnde MAC-store om jouw favoriet te bemachtigen!

P.S:. Er is keuze uit: CB 96, Coral Bliss, Costa Chic en de klassieker Ruby Woo. ‘Cause a little red never hurt nobody! Enneuh... tot in de MAC-store!

RENDEZ-FAUX

charlotte spens.jpg

Elke maand houdt Charlotte Spens, columniste en seksexpert bij holyfck.org, ons op de hoogte van haar leven. Deze maand staat haar hart even stil.

 

Twee minuten lang staat alles stil. Alsof ik met de afstandsbediening een pauze inlas bij elk kanaal. Mijn oren suizen. De decibels van voetbalsupporters verzwinden. Beton is mijn blik. Hard. Nadenken. Broeden. Theoretiseren. Mijn hart valt uit mijn kont.

“W. heeft weer een relatie met zijn ex.”

mmm.gif

Plots staat ie daar met zijn meisje. Hij begroet iedereen, mezelf niet meegerekend en pivoteert.

Niet alleen beschikt W. over een minimum aan zelfrespect, aangezien hij terug is met een ex die hij bij mij betitelde als ‘dominant’, ‘crazy’ en ‘controlling’. Hij heeft ook geen respect tegenover mij. En dan hoor ik weer. Ik lach terwijl hij ertussenuit knijpt.

“Da’s vriendelijk”, fluister ik luidop.

 

Onkruid

De bezuinigde pintjes van bij de match bedwingen een resem aan emoties. Tuurlijk doet het pijn. Boven is fucking onder. Dit verwachtte ik in geen honderd jaar. In vrijgezeltheorie is het enige pijnlijker dan single zijn, single zijn wetende dat je ‘ex’ gelukkig is. Het voelt alsof krekels van ijzer zich een weg banen door mijn solar system en onderweg af en toe wat knabbelen. Vermoedelijk vertelde hij me continu dikke, vette leugens. Vermoedelijk bloeide er niets eerlijks tussen ons. Vermoedelijk gaf hij mij al reeds bij haar gebruikte koosnaampjes. Net tweederangs onkruid.

jj.gif

Ik zag hem ooit écht graag. Dat vertelde ik hem nooit. Maar nu lach ik. Het verdriet is passé. Ik moet wel lachen: deze man ken ik niet. En is zeker niemand waar ik van kan houden. En liefdesverdriet existeert toch niet als diegene die je mist niet bestaat?

Joepie! Ik kan die kutcactus dus terug bewonderen. Het is geen aandenken aan zijn liefde voor mij. Die bestond waarschijnlijk niet eens. Al het verdriet van een column geleden, verdwenen! De cactus was een cadeau van iemand die ik ooit kende. Ik kan er alleen niet meer opkomen van wie.

DÉ BEAUTYCHECKLIST VOOR FESTIVALS

Het festivalseizoen is een heerlijke periode om alle remmen los te gooien, maar wat je make-uptas betreft, kan een beetje planning nooit geen kwaad. De brandende zon, gigantisch lange rijen, kamperen in een gammel tentje en tonnen zand en stof: niet meteen de ideale omstandigheden voor een goeie make-uplook.

Toegegeven: ik heb geen zin om met een full-face make-uplook verschillende optredens af te schuimen.
Want eerlijk is eerlijk, tijdens crowdsurf-ronde nummer 3 zal mijn mascara meer op mijn kin hangen dan op mijn wimpers. Maar ook wanneer ik drie dagen op een camping verblijf, wil ik wel een minimum aan beautycomfort. Kwestie van die gigantische wallen snel even weg te kunnen werken wanneer een meter verder je toekomstige echtgenoot voorbijstruit? Want een goeie eerste indruk is alles, weet je wel. Hieronder deel ik met jullie mijn absolute festivalbeautytips: handige tips en makkelijke en multifunctionele producten die je op elk festival zult willen meesleuren!

 

Investeer in een all-in-one stick.

Ik vertik het om een gigantische beautycase mee te sleuren met tien soorte, oogschaduw, lipstick, highlighter, noem maar op. In plaats daarvan zweer ik bij beautysticks: multifunctionele sticks waarmee je verschillende zones kunt aanpakken. Deze zachtroze stick kan zowel dienen als blush, lipstick en een mooie zachte wash op je oogleden.
Eén stick, één volledige makeuplook: de droom van elke festivalganger.
En eerlijk? In het dagelijkse, niet-festivalleven ben ik ook helemaal verknocht aan deze handige beautysticks. Perfect voor busy girls die vooral zo efficiënt mogelijk te werk willen gaan!

Hair troubles

Het gebrek aan tijd en de nodige faciliteiten om je haar deftig te wassen maken van festivals ‘s werelds moeilijkste plaats om een goodhairday te hebben.
Er zijn twee oplossingen: zorg eerst en vooral dat je altijd droogshampoo bij de hand hebt. Gewoon standaard een flacon in je handtas steken is nooit een slecht idee. Eventjes sprayen en uitkammen en je haren zien er meteen frisser uit, want het zweet en de overtollige talg van je hoofdhuid werden geëlimineerd.

 

Heb je toch een douche op de camping? Hallelujah!
De ‘No Blow Dry’-crème van Redken breng je na het wassen aan voor perfect vallende lokken die eruitzien alsof je recht uit de kappersstoel komt, ook al komt er geen föhn aan te pas.

Facemist is je beste vriend

Herinner je je nog die zalige water-facemist van Evian die je in de supermarkt kon kopen?
Die bestaat ook in beautyvariant. Niet alleen zorgt hij voor de ideale verfrissing tijdens warme festivaldagen, hij zorgt er ook voor dat je make-up veel langer blijft zitten door alles mooi te fixeren!
Verkoeling én goed voor je make-up? Ik kan niet meer zonder.

Smeren voor je leven

Tijdens die broeierige festivaldagen lijkt het me niet meer dan logisch dat je altijd zonnecrème op zak hebt. Nog niet overtuigd van het belang van zonnebescherming? Ons zonneartikel brengt je mogelijke op andere gedachten, want ja, ook jij hebt bescherming nodig.

Maar wat als ik je nu eens zou vertellen dat er een product bestaat dat de broodnodige bescherming van een zonnecrème combineert met een bronzige J.Lo-glow op je huid en lokken?
Onze teint is al top-notch bij het schijnen van de zon, maar een beetje extra hulp kan nooit kwaad!
Ik stel u voor aan mijn nieuwste loverboy deze zomer.

All-in-one

Mag het toch iets meer zijn en mis je full-face make-uplook al na één dag?
Ga dan voor dit handige Tomorrowland-festivalpaletje van M.A.C dat alle essentials bevat die je wil bijhebben voor een beautylook met alles erop en eraan.
 

Vergeet je huid niet!

Naast de obligate make-updoekjes breng je ook best een mini-skincarekit mee.
Verso bracht een travelkit uit met alles wat je huid nodig heeft: een cleanser plus een dag- en nachtcrème in een leuk tasje .

 

Waarom deze kit? Verso is een skincaremerk op basis van een retinol 8-complex op basis van vitamine A: 8 keer doeltreffender dan gewone retinol. Je huid maakt hierdoor meer collageen en hyaluronzuur aan, zodat je heel makkelijk droge plekjes, ochtendlijke kraaienpootjes en dat doffe katerhuidje tout court kunt aanpakken.

Deze beauty-apps wil je nu downloaden

We hadden ons er al bij neergelegd dat we 10 kilometer moeten rijden voor die perfecte blow-out, die make-uplook die ons als twee druppels water op Beyoncé doet lijken, die heerlijk ontspannende massage of die antiacnebehandeling bij onze favoriete dermatologe.

Gelukkig hebben de slimme techneuten van de wereld de skills van die beauty wizards eindelijk omgezet in iets wat we écht nodig hebben. Ladies & gents: it's time to open those beauty apps!

Check de 9 beautyapps die je maar beter meteen kunt downloaden.

thumbnail.jpg
 

                                                    Indulge

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Ooit al de perfecte manicurekleur gevonden bij je nagelsalon of bij jou thuis, om je dan de volgende dag voor je kop te slaan omdat je helemaal vergeten bent hoe die heette?
No more, want met deze app kun je met een simpele scan van de barcode alle details te weten komen en op je smartphone opslaan. Je kunt ook je manicure posten om zo bij te houden welke kleuren op je favorietenlijstje staan.

                             Think Dirty

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Tenzij je een professor in de chemie bent, kan de ingrediëntenlijst van onze beautyproducten soms wel Chinees lijken. Met deze app hoef je maar de barcode van een product te scannen om te weten te komen of het giftige ingrediënten bevat.
Goed om gedetailleerde beoordelingen te checken voor je iets koopt, zowel op het vlak van gezondheid als op milieuvlak. Slimmer shoppen en betere, bewustere keuzes maken in no time dus.

                                              Plum Perfect

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Met deze app is het mogelijk de perfecte kleurtinten voor jouw gezicht te vinden. Er wordt een scan gemaakt van je ogen, je haar, je huidskleur en de vorm van je gezicht, waarna de app automatisch de juiste kleuren voor je uitzoekt, mét bijhorende producttips.
Hiermee weet je precies waar je naar op zoek moet in de winkel. In één woord: superhandig!

                                                Perfect 365

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Een virtuele make-over wanneer je je selfie invoert. En dat zonder ook maar één stap uit de deur te zetten! Je vindt er geavanceerde make-uplooks en kunt verschillende kapsels uittesten voor je naar de kapper rent. Ook handig om die rode ogen te verdoezelen wanneer je al geweest bent en je kappersbezoek een disaster was.

                                              Glamsquad

 
 

Glamsquad is een app die je beautydiensten aan huis levert! Voor je dolenthousiast wordt: deze is momenteel jammer genoeg enkel verkrijgbaar in de V.S. (de behandelingen althans), maar we zetten deze er toch even bij voor het geval je deze zomer gaat citytrippen in the Good Old U.S. of A. Bagels en een massage voor twee: yes, please!

                                               Sleep better

 
 gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

gratis - verkrijgbaar in de app store en adroid

 

Wat zouden we zijn zonder schoonheidsslaap? Sleep Better helpt je niet alleen je slaappatroon te ontleden, maar toont je ook hoe je dagelijkse activiteiten je slaappatroon beïnvloeden.
Kun je de slaap maar moeilijk vatten? Dan is Harmony echt iets voor jou. Deze app helpt je rustig te worden door middel van ‘hypnosemeditaties’. Een stem praat jou in slaap, en er zijn drie verschillende sessies. Zeker het proberen waard!

                                               Plant Nanny

 
 Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Eén van de ultieme geheimen van een prachtige, egale huid is veel water drinken. En laten we dat nu net heel erg vaak vergeten!

Deze waterapp is extra cute: je kiest een plantje uit dat je bij elk glas dat je drinkt ook water geeft. Vergeet je te drinken, dan gaat ook je schattige plantje langzaam dood. Voor wie heimwee heeft naar het tamagotchi-tijdperk.

                                                    Facetune

 
 Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Dé app onder de ‘perfecte selfie’-apps is Facetune. Puistjes verwijderen, wallen bedekken, je vale tint oplichten en zelfs je gezicht smaller maken: er is niets wat deze wonderapp niet kan.
Warning: gebruiken op eigen risico, deze app is razend verslavend!

                                                Treatwell

 
 Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

Gratis - Verkrijgbaar bij de App store & Android

 

Deze allround beautyservice biedt behandelingen aan uit heel het land. Zie het als een soort catalogus waar je zoekt naar een specifieke behandeling: Treatwell geeft je steevast perfecte suggesties. Je boekt in geen tijd een afspraak bij de kapper, het nagelsalon, de spa, het waxsalon etc. De ideale tool voor busy ladies!