5 fouten die je maakt bij het aanbrengen van je gezichtsmasker

Niets gezelliger dan je tijdens de wintermaanden terugtrekken in je eigen girlcabin ( a.k.a de badkamer) en deze volledig om te toveren in een welnessruimte.
Nagels lakken, je huid volledig scrubben, een ingebeelde massage door een gespierde bink,... CHECK! Maar onze home-welness favoriet zijn de gezichtsmaksertjes!

Het aanbrengen van een gezichtsmasker lijkt een piece of cake: aanbrengen, laten drogen en hello perfect skin. Toch zijn er een aantal slechte gewoontes waar je op moet letten.

 

1. Enkel 1 masker gebruiken

 

Er bestaat geen masker die heel je gezicht happy kan maken. Gebruik bvb. op de droge plekken van je huid een hydraterend masker en op de onzuivere plekken een detoxmasker. Mix & match voor een masker op jou maat bvb met de loreal Pure Clay maskers!


2. Je masker aanbrengen met je vingers

Ga niet me je vingers in de maskerpot zitten - een hygiënedingetje weet je wel - maar gebruik een goedkope makeupkwast.
Niet alleen bespaar je die arme pot een massa aan bacteriën, je bespaart er ook geld mee! Met een kwast kan je veel nauwkeuriger te werk gaan waardoor je veel minder nodig hebt. Meer besparen = meer shoppen moest je de rekening nog niet gemaakt hebben ;)

3. Je masker te lang laten zitten
 

Gezellig zo een maskertje. Netflix erbij en voor je het weet ben je 3 New Girl - afleveringen verder -oeps!
Let goed op de tijdsinstructies van je masker: wanneer je een kleimasker bvb te lang laat zitten werkt dit uitdrogend, wat je een omgekeerd effect zal bezorgen. 

4. Enkel 1  X per maand ( of zelf langer) een masker gebruiken

We willen allemaal die perfecte Gigi Hadid huid, maar die komt er jammer genoeg niet zomaar ( tenzij je hoort bij de lucky few ones, in dat geval: damn you! ). Naast genoeg slaap en VEEL water drinken is het belangerijk dat je minstens 1 X per week aan de maskers gaat wil je het gewenste effect bekomen.
Trust us on this one ;)

5. Rare maskers gebruiken

Eens om de zoveel weken duikt er een rare beautytrend op en toegegeven, een Nutellamasker klinkt aanlokkelijk. Onze tip: blijf bij de maskers waarvan je 100 % zeker weet dat ze voor jou werken: het gaat tenslotte om je huid en die krijg je maar 1 keer mee.

Photography: Marieke Penne