Is de baardtrend eindelijk over??

De lange baardentrend was DE trend voor de boyfriends van deze generatie, maar na een enorme piek bereikt te hebben in 2013 lijkt het erop dat mannen hun lange manen inruilen voor een meer getrimde versie.

"Sinds Ricky Hall het bekende mannelijke model, op instagram landde nam de baardtrend ongekende hoogtes", aldus Lloyd Hughes creative director bij mannelijk groomingmerk Men-Ü. Niet alleen sprongen de celebs op de kar, ook de sportwereld, popwereld en later ook het publiek volgden de trend gretig mee. " Als haarstylisten zagen we een enorme verandering van verzorgde korte baarden tot lange hipsterbaarden."

#TBT 📸 by @charlesmoriarty 👔 by @christopherkane for @flauntmagazine #Barbican

Een foto die is geplaatst door Ricki Hall (@rickisamhall) op

Stay warm this holiday season! -Eric

Een foto die is geplaatst door Beardbrand (@beardbrand) op

4 jaar later zien we enorme verandering op vlak van baardtrends, mannen willen terug naar een getrimde versie of zelfs geen gezichtshaar meer! " Ik ben ervan overtuigd dat deze trend zal blijven doorgaan en we in 2017 amper nog lange baarden zullen zien"- aldus Hughes.


Het lijkt erop dat de trend stilletjesaan uitdooft, dus haal die scheermessen maar boven en gooi meteen die wollen houthakkertruien ook maar weg ;)

Wat vinden jullie van de lange baardtrend? YAY OR NAY?