4 manieren om je rode lippen angst te overwinnen!

Rode lippenstift is een constante in veel makeupbags: de ene houdt van zacht kissable rood terwijl de andere een fel rood rockt zonder probleem. Toch is er een algemene angst bij veel vrouwen om te gaan voor felle lippenkleuren, want ga ik er niet te glamoureus uitzien? Of zelfs hoerig? 
Wel laat ons deze mythes voor eens en voor altijd ontkrachten: met deze look gaat het niet enkel om kleur, maar maak je ook een echt statement. Niets is zo vrouwelijk, krachtig en tijdloos als een rode lippenstift.


WAARSCHUWING: Als rode lippen-maagd voel je je de eerste keren waarschijnlijk wat onwennig, maar eens je daar over bent straal je van zelfvertrouwen!

1. KIES JOUW MAKEUP-PATROONHEILIGE

Als makeupartist heb ik uiteraard veel voorbeelden, maar 1tje die er voor mij bovenuit springt is de legendarische Jeffree Star.
Als fervente beauty-youtuber en eigenaar van een eigen cosmeticalijn is Jeffrees makeupstijl vaak over the top. Een casual day beginnen met glittermakeup en groene lippenstift is iets teveel van het goeie voor mij, maar zijn ontembare zelfvertrouwen is iets waar we allen uit kunnen leren.
Met zijn " I don't give a ****-attitude" draagt hij de gekste makeuplooks en is hij erin geslaagd er zijn handelmerk van te maken.
Dus open je pinterestboard en zoek naar jouw makeupvoorbeeld die je in tijden van paniek uit de nood kan helpen. Op momenten dat de twijfel toeslaat (is die rode lip nu echt niet overdreven?) denk je aan je makeup heilige en vraag je je af "what would jeffree do?"

Be yourself, you”ll be a lot happier - Jefree Star
 

2. OEFEN ALSOF JE LEVEN ER VANAF HANGT!

Voor al je persoonlijke hobby's - waarin jij waarschijnlijk steengoed bent -  geldt hetzelfde: good things need practice.
Zo ook bij de perfecte rode lip: maak het jezelf gemakkelijk met een kleine spiegel en stal al je materialen voor je uit zodat je niet heen en weer moet lopen. Vervolgens begin je met de oefenmarathon: neem er desnoods enkele youtubevideo's bij om je op weg te helpen.
NOTE: geen zorgen als je vanaf de eerste oefensessie het perfecte kusmondje nog niet onder de knie hebt. Geduld is een schone deugd. En meer oefenen ook.
 

 

3. BEGIN MET BABYSTAPJES

Oke vampy rode lippen, allemaal goed en wel, maar zo kan ik toch niet naar die eerste date? 
Is het allemaal teveel ineens voor jou? Begin dan met babystapjes en schaf je een getinte lippenbalsem of lipgloss aan die niet zo hevig kleurt bij het aanbrengen.

De Cheek & Lipglow van DIOR kan je zowel op je kaken als op je lippen gebruiken en geeft een prachtig subtiel effect.

De Cheek & Lipglow van DIOR kan je zowel op je kaken als op je lippen gebruiken en geeft een prachtig subtiel effect.

Deze Glossy lippennen van YVES ROCHER zijn heel makkelijk in gebruik en geven een stained effect. 

Deze Glossy lippennen van YVES ROCHER zijn heel makkelijk in gebruik en geven een stained effect. 

Een budgettopper van formaat is deze lipgloss van E.L.F

Een budgettopper van formaat is deze lipgloss van E.L.F

4. GO FOR IT!

Oké je hebt nu inspiratie opgezocht en geoefent, nu is het tijd voor het echte werk!
Laat je inner vamp los en verschijn op je werk met een felrode lipkleur: wedden dat de complimentjes je om de oren zullen vliegen?
Paniekmomentje? Denk aan je makeupheilige en STRAAL! 
Paniekmomentje 2 mét hyperventilatie? Ren naar het dichtsbijzijnde toilet en veeg alles eraf. Maar waarom zou je: a new fashionqueen is born!

15.jpg
 
 

Photo Crystal: Valeriya Maltsava
Styling: Charlotte Everaert - Aliceroxy Styling