De beautygeheimen van topmodellen ontrafeld !

De fashionweeks zijn voorbij en wij zaten voor jullie op de eerste rij om alle nieuwe trends te verzamelen. Maar naast de designers zijn er ook nog andere talenten die zwaar moeten werken op fashionweek: de modellen.
Per dag doen ze verschillende shows, wat wil zeggen dat ze ook tig keer per dag in de ‘makeup & hair’-stoel moeten plaatsnemen om verschillende persoonlijkheden aan te nemen. En daar betalen hun mooie huidjes en lokken vaak de tol voor. Drie Belgische topmodellen, Klaudia Mae,
Anna Beirinckx en Jenna Peij delen vandaag met ons hun absolute beautygeheimen om gezond en glowy te blijven tijdens fashionweek. Futloze haren en een vermoeide huid worden met deze pro-tips verleden tijd.

 

BeFunky Collage.jpg

Hoe was fashionweek, meisjes?

Anna voor Christian Wijnants

Anna voor Christian Wijnants

Anna: Dit jaar was alweer een erg leuk seizoen! Dit was mijn eerste keer op New York fashionweek waar ik een show mocht lopen en de show van Christian Wijnants was ook weer top. Wat mensen echter wel vergeten dat het hard werken is: de modellen gaan door bloed, zweet en tranen en zeker voor jonge meisjes kan het mentaal uitputtend zijn. Ik ben na een seizoen misschien fysiek uitgeput, maar mentaal ben ik helemaal opgeladen voor de volgende uitdaging!

Jenna: “Ik neem niet deel aan fashionweek – ik heb mijn lengte jammer genoeg niet mee –maar doe vooral shoots. Ik hou ervan: werken met een leuk team en de resultaten achteraf ook in handen kunnen nemen. Heerlijk.”

Wat is jullie geheim voor een stralende huid ondanks al dat make-upgeweld?

Anna: “Naar het midden van elke fashionweek toe wordt het steeds drukker en krijgt je huid steeds meer te verduren. Dit probeer ik op te vangen door veel water te blijven drinken – cliché, maar het helpt echt mensen, drinken, drinken! – en mijn gezicht te laten herstellen met hydraterende pads van PATCHOLOGY. Deze stappen zijn echt wel nodig: ik wil mijn goeie huid blijven behouden voor mijn klanten.
Ook zorg ik er altijd voor dat ik mijn make-up goed verwijder.
Om hardnekkige make-uprestjes te verwijderen gebruik ik micellair reinigingswater van GARNIER: dat reinigt en verzacht mijn huid. 

Daarna gebruik ik een oil-free exfoliating scrub die me weer helemaal fris doet voelen!” 

Jenna: “Ik heb een heel gevoelige huid, dus ik probeer echt voorzichtig te zijn met mijn huid. In plaats van extra veel producten te smeren zorg ik er gewoon voor dat ik mijn huid goed reinig en that's it. Ik verwijder mijn make-up met het het micellair water van Bioderma, een echte aanrader om alle vuiltjes weg te krijgen.” ( check zeker onze loveletter voor dit product)

Herstellende en hydraterende maskers - Patchology   

Herstellende en hydraterende maskers - Patchology

 

Reinigingswater Bioderma

Reinigingswater Bioderma

Zonder welke mirakelproducten kunnen jullie echt niet leven tijdens fashionweek?

Klaudia: “Ik heb eigenlijk drie toppers die mij helpen bij welk huidprobleem dan ook. Mijn huid is zeer gevoelig, dus de kans is groot dat ik na drie make-uplooks op dezelfde dag rondloop met een rood hoofd.”

To the rescue:

  • Estée Lauder - Hydrationist Maximum Moisture-crème

  • Clinique - Anti-Blemish Solutions (bye-bye, rood hoofd en ditto vlekken)

  • Estée Lauder - Advanced Night Repair (het mirakelproduct van menig model)

Jenna: “Een echte klassieker maar ook een échte must: de Eight Hour Cream van Elisabeth Arden. Ik gebruik hem op mijn lippen en oogleden en zelfs op mijn jukbeenderen voor een extra glowy touch. Over een multitool gesproken.”

 
8 hour creme

8 hour creme

 

Komen jullie echt altijd ‘bare-faced’ aan op castings of durven jullie weleens een beetje foundation te gebruiken?

Jenna op set voor NIKE sportswear

Jenna op set voor NIKE sportswear

Anna: “Goh, op castings draag ik meestal geen make-up, soms wel concealer om onzuiverheden te bedekken. We’ve all got our insecurities! (lacht) Ik smeer voor de castings ook mijn benen in met de bodylotion met zeemineralen van NIVEA. 
Daar is niets fakes aan: tijdens de koude herfstperiode is het gewoon wel zo netjes om met zachte in plaats van droge benen aan te komen op casting.”


Jenna: “Voor een casting durf ik toch ook wel enkele kleine zaken toe te voegen. Wel echt een minimale touch-up met wat mascara en concealer. Maar als ik een shoot heb, draag ik nooit make-up. Dat komt echt onprofessioneel over en zorgt alleen maar voor meer werk voor de makeup artist. Als je je huid en jezelf ook goed verzorgt, hoef je je normaal gezien toch ook niet te verbergen achter dikke lagen make-up?”

Hebben jullie een beautyritueel om te bekomen van de modegekte?

Anna: “Ik ga echt wel voor een beauty spa at home: Na alle gekte heb ik het nodig om te ontspannen en me te verwennen met een gezichtsmaskertje. Soms maak ik zelf een masker met zonnebloemolie en honing: heerlijk. Andere keren ga ik steevast voor een masker met actieve houtskool, waardoor mijn huid weer zacht aanvoelt!

Ook probeer ik om een tijdje mijn haren gewoon aan de lucht te laten drogen in plaats van te föhnen. Na fashionweek hebben mijn haren meestal genoeg afgezien.”

Klaudia: “Ik ga voor een make-updetox. Ik ben in het algemeen niet echt een make-upmeisje en draag buiten het werk zelden make-up. Ideaal om mijn huid te laten herstellen van alle poedertjes, denk ik dan. Mijn haar verwen ik wel wekelijks met een maskertje.”

Wat is jullie dagdagelijkse look?

13627019_10207179002368640_2664400908133769657_n.jpg
11666236_1462052207444504_9211502790161681735_n.jpg
15027931_1322465064432764_6330567382001298664_n.jpg

Klaudia: “Een hydraterende crème van Estée Lauder. That’s it.

Anna: “Mijn dagelijkse look is vaak erg naturel. Ik gebruik ’s ochtends een reinigende en hydraterende crème voor de gevoelige huid van VICHY. 

Daarna werk ik alles af met een vleugje megavolumemascara en blush van L’OREAL.

Om mijn lippen gehydrateerd en zacht te houden gebruik ik een waar wondermiddel: Rosebud Salve van Smith’s. Tot slot een beetje parfum, Decadence van Marc Jacobs, en I’m ready to go!”

 Jenna: “Hangt ervan af wat ik die dag gepland hebt. Voor een basic dag op school hou ik het bij mascara, een lippenstift en een goeie concealer. Ik was mijn gezicht meestal met een crème van Clarins.” 

Voel je vergelijkingsdrang tussen al die mooie modellen? Heeft dat effect op je zelfvertrouwen?

15036581_10157721241690693_7489143823546609924_n.jpg

Klaudia: Toen ik net begon met modellenwerk, ik was toen 17, had ik mijn onzekerheden. Bewust of onbewust kijk je dan wel eens op naar iemand die meer ervaring heeft.
Ondertussen heb ik wel geleerd dat het niet gezond is om jezelf te vergelijken met de rest. Al sta je in een kamer met 50 prachtige modellen, er is er geen 1 die er exact hetzelfde uitziet als jij. We zijn allemaal uniek en mogen best zelfzekerder in onze schoenen staan.

Anna: Vroeger had ik misschien heel anders gereageerd op deze vraag, maar tegenwoordig is mijn zelfvertrouwen en mijn vermogen om zo’n vergelijkingsdrang te relativeren enorm gestegen. Ik was heel verlegen maar nu ben ik meer bezig met mijn eigen ervaringen te verrijken. Ik vergelijk mezelf niet echt meer met andere modellen, dat zou de job alleen maar vermoeiender maken. Ik vind het spannender om sterke vriendschapsrelaties op te bouwen tussen medemodellen en de stad waarin ik me bevind ten volle te gaan ontdekken in een leuke sfeer. Ik kan evenveel genieten van één van mijn roommates die een grote show boekt, waarna we dat met z’n allen gaan vieren, als van een show die ik zelf boek.