24 uur in het leven van... Raia Maria-Laura

Raia Maria Laura, twintig en al meer beroemheden voor de lens gehad dan de gemiddelde paparazzo. We kunnen het haar alleen maar nageven. Deze jonge opkomende fotografe mocht al enkele (inter)nationale sterren op de gevoelige plaat vastleggen. Karen Damen, Will Smith en Usher om er maar een paar te noemen. Verder heeft ze naast handenvol talent ook oog voor everything fashion & beauty. Wij volgden haar een dagje op fashion week, waar ze klaarstond om menig schoonheid vast te leggen.

 

8:00

Dit is mijn derde dag van de fashion week en ik ben al stikkapot! Het is zo een vermoeiende, lange week. Ik vind het zelfs vermoeiender dan sporten.

IMG_3222.jpg

Mijn wekker gaat af om 8.00 u. en tegen mijn zin in moet ik me wel klaarmaken. Ik wil heel graag de show van Chloé doen om 9.00 u. Een goeie warme douche en een lekker ontbijt van yoghurt, granola en fruit met een lekkere cappuccino erbij maken al veel goed.
Of ik er op tijd ben geraakt? Dat is een andere zaak. Chloé had een show om 9.00u en één om 10.00 u. Een blik op de klok maakt duidelijk dat ik me echt moet gaan haasten, want er is een metro om 9.20 u.

10:00

Aangekomen bij Chloé zie ik al zoveel mensen staan en ik denk: fuck, I missed a lot! Ik vraag een beetje rond of ik iets gemist heb, en NEEN! Nog niets gemist. Een heerlijk gevoel, want normaal gezien ben ik altijd op tijd maar vanmorgen was ik gewoon zo moe. Ik had nog tot laat in de nacht beelden zitten bewerken omdat ik deze echt wou sharen.

Mijn favoriete beeld bij Chloé is definitely dat van Valentina Ferragni en dat heeft zij achteraf ook geliket en op gecomment. SUPERLEUK! Het is echt een kick voor mij als ik erkenning krijg van grootheden.

11.30

Time to work on some other things! Ik ben op zoek naar de dichtstbijzijnde Starbucks. De volgende show is aan Opéra en daar is een Starbucks, dus perfect. Tijd om een paar telefoontjes te plegen en zaken in orde te brengen vanuit Parijs. Aah, freelance life! Met een lekkere caramel macchiato en een slechte internetverbinding slaag ik erin om alles af te krijgen.

FullSizeRender.jpg

13.30

Balmain begint om 15.00 u, maar ik wil er goed op voorhand zijn, aangezien ik weet hoe druk het daar kan zijn. Na een rondje rond het gebouw vind ik twee ingangen: altijd handig om deze te spotten, want aan de hoofdingang is het altijd een gekkenhuis.
Ik stel me op aan de backstage: hier gaan de meeste modellen en people naar binnen en buiten. Zodra ik op mijn plek ga staan, beginnen de modellen effectief aan te komen. Josephine Skriver, Alessandra Ambrosio en Elsa Hosk. Ik heb er geen goeie beelden van kunnen maken, omdat er zoveel fans waren die hen zowat besprongen... Superirritant.

15.00

Na twee uur te hebben gewacht, kan het eindelijk gaan beginnen. Aan de hoofdingang spot ik meteen Claudia Schiffer en Neymar. De mensen blokkeren de straten en de auto’s blijven maar claxonneren! Wat een chaos! De show begint bijna een uur te laat omdat er een manifestatie is, en veel mensen waren dus niet op tijd.

Ik sta op mijn plaats en wie zie ik aankomen? Anna Wintour. Altijd leuk om zo’n icoon te zien. Anna poseert niet graag, dus ik heb dan ook geen beeld van haar gemaakt.
Het is aan het regenen, maar ik blijf op mijn plaats staan, omdat ik weet dat ze hier naar buiten komen. Bovendien wil ik ook graag mijn afgedrukte beelden geven aan Sara Sampaio. Het is goed om van je te laten horen, denk ik dan.

16.30

@sarasampaio BY RAIA @balmain

Een bericht gedeeld door Raia Maria-Laura (@raiamarialaura) op

De show is gedaan en de modellen komen eindelijk naar buiten. Natuurlijk, de eerste die naar buiten komt is Sara Sampaio gevolgd door Romee Strijd, Elsa Hosk en Josephine Skriver. Ik wil Sara mijn beelden geven, dus mis ik de andere modellen. Niet erg, want het is me toch gelukt. Eerst had Sara het niet door en zei ze: “Do you want me to sign this?”  Ik panikeerde echt en zei: “No this is for you, I made them.” Ze was superblij en zei: “Oh my God, thank you! This is so sweet!” Mijn hart ging er echt gewoon uit bonken! Dat was de adrenaline. Tussen meer dan honderd mensen was het me gelukt. Ik was zo blij! 

Dan komen Neymar en Alessandra Ambrosio naar buiten. Iedereen dacht dat Alessandra gewoon op straat ging lopen, maar neen! zij ging samen met haar assistent mee in de auto van Neymar. Je hoorde iedereen ‘Alessandra’ roepen, iedereen was teleurgesteld... 

Een halfuur later staan we er nog steeds. De modellen zijn al allemaal gepasseerd maar wij willen Olivier Roustaing op beeld. We weten wie zijn chauffeur is, dus we blijven aandachtig kijken. Plots vertrekt de chauffeur, en wij volgen de auto te voet. Hij stopt voor de hoofdingang, en wie hebben we daar? Olivier! Ik heb mijn foto kunnen maken en het resultaat vind ik zelfs echt geslaagd, terwijl de foto maar in een paar seconden is gemaakt.

olivier rousteing.jpg

17.30

Ik was het bijna vergeten, maar dan komt er opeens een telefoontje binnen voor een interview en een paar beelden met mij. Ik ben zo moe en heb zoveel last van migraine, maar ik kan natuurlijk geen nee zeggen. Het is altijd leuk om te laten weten waar je mee bezig bent. Hoe meer je je platform kunt verbreden, hoe beter, dus ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik krijg.

 

19.00

Na het interview is het tijd om terug te keren naar het hotel. Ik ben zo moe, maar moet nog 25 minuten in de metro zitten. Heel de rit lang heb ik een smile op mijn gezicht, omdat het me gelukt is om de beelden af te geven aan Sara Sampaio. Hiervoor doe ik het.
Wat doe je dan op zo’n metrorit? Ik heb maak een selectie van mijn beelden, zodat ik direct aan de slag kan wanneer ik aankom. Mijn werk is nog niet gedaan.

21.30

2.jpg

Na een lange warme douche en een goede spaghetti bolognese is het tijd om aan het retoucheren te beginnen! Ik ben zo excited om het beeld van Olivier te bewerken, omdat ik het al helemaal in mijn hoofd heb hoe het eindresultaat eruit moet zien. Mijn foto van Olivier was zo goed gelukt dat ik ze meteen op social media heb geshared. Daarop volgde dan een beeld van Negin Mirsalehi en Jourdan Dunn met Riley Montana.

23.00

Time to go to bed, want dit was echt een superlange drukke dag. Fashion week is echt exhausting, want je moet constant geconcentreerd blijven om de goeie beelden te krijgen. Het is ook heel veel stappen en heel lang wachten. Het is dus zeker niets voor mensen die geen geduld hebben. Mensen vergeten vaak dat achter al de glamour veel werk en vooral veel ‘onglamoureuze’ dingen schuilgaan. Maar ik zou dit toch voor geen geld van de wereld willen missen.

 

GOODNIGHT! <3