Dé make-uptrends voor de komende lente & zomer

Nu de hectische modemaand september erop zit, kan het aftellen naar de spring/summer 2018-collecties beginnen. Terwijl wij reikhalzend uitkijken naar – en beginnen sparen voor – alle paillettenjurkjes, see-through plastic laarzen, franjes en kleuren die eraan komen wanneer de zon weer feller gaat schijnen, kan je jouw hartje nu al ophalen aan de beautytrends voor volgend seizoen. Want die kledingstukken liggen dan wel pas volgend jaar in de winkel, een nieuwe lippenstift of eyeliner kan je zonder spijt of spaarvarken kapot te slaan nu al scoren!

 

Black is back

John Galliano

John Galliano

Je favoriete zwarte eyeliner? Die gaat tijdens SS18 helemaal nergens heen. Terwijl de make-upartiesten bij John Galliano verrasten met verschillende eyelinerlooks die door de modellen zelf aangebracht werden voor een stoer en speels effect, kozen ze bij Rochas voor een al even grafische look, maar dan netjes en precies aangebracht. Bij Marc Jacobs hadden de make-up artists in kwestie dan weer door dat geen twee ogen hetzelfde zijn, en creëerden ze maar liefst 8 verschillende opties, waar de lengte van de flick of de dikte van het potloodlijntje telkens net dat beetje anders was. Het enige wat alle ogen gemeenschappelijk hadden, was zwart, eyeliner en een ontzettend dramatisch effect. Denk jij bij het zien van al die zwarte eyeliner eerder aan een mislukte panda? Wen dan alvast aan het idee door voor de superminimalistische look van Jil Sander te opteren. Geloof ons, voor je het weet ben jij verslingerd aan dat potlood in je hand en sla je zelf aan het experimenteren!

 

Kleurboekoogjes

Valentino

Valentino

Wie eens weg wil stappen van al dat traditionele zwart is vast te vinden voor deze kleurrijke kijkers. Voor spring/summer 2018 dipten verschillende make-upartiesten hun kwast in de kleurdoos om zo met een regenboog aan opties de ogen van de modellen in de spotlight te zetten. Bij Missoni keek Lynsey naar de ‘cool girls’ uit de jaren negentig en vertaalde ze deze inspiratie in kleurrijke oogpotloodlijntjes, met de hulp van M.A.C. Cosmetics Acrylic Paints. Ook bij Delpozo in New York was een kleurrijke eyeliner de boodschap voor SS18, al was dit lijntje wel flinterdun en werd enkel de oranje tint bovengehaald. Bij Chanel bepaalde Tom Pecheux de beautylook van het moment en werd er gekozen voor een eye-catching – ha – koningsblauwe oogschaduw die tot aan de wenkbrauwen reikte voor een Cleopatra-effect. Voor de collectie van Pierpaolo Piccioli bij Valentino bleef make-upartieste Pat McGrath trouw aan Piccioli’s romantische visie en werden niet alleen ogen maar ook de jukbeenderen voorzien van een aquarelroze behandeling die het vrouwelijke totaalplaatje een edgy kantje gaven.

 

Center-of-attention lips

Niet het type om je ogen te laten spreken? Dan laat je dit toch doodgewoon aan je lippen over? Zowel bij Martin Margiela als bij Dries Van Noten stalen schitterende lippen de show. Terwijl dit bij Van Noten letterlijk op te nemen valt – de lippen (of in sommige gevallen de ogen) werden door Peter Philips voorzien van zelfklevende diamantjes die het licht en de blikken van de toeschouwers vingen – kozen ze bij Martin Margiela voor geschilderde, ultramatte, roze lippen met een scheidingslijntje in het midden. Deze ongestifte zone zorgde niet alleen voor een intrigerend effect, het doet je lippen er ook nog eens perfect symmetrisch uitzien. Aangezien wetenschappers beweren dat we mensen met een symmetrisch gezicht automatisch aantrekkelijker vinden, is het dus niet verwonderlijk dat wij al met een lippenstift in de aanslag zitten als ultieme test. Het is tenslotte voor de wetenschap, toch?

 

Buiten de lijntjes

GUCCI

GUCCI

Mag het allemaal wat gekker? Dan hebben Gucci, Sies Marjan, Antonio Marras en Marco De Vincenzo dé make-uplook die jou op het lijf geschreven is. Zij besloten om ons volgende lente en zomer buiten de lijntjes te laten kleuren met onze lippenstift voor een onvolmaakt plaatje. Deze look is degene waaraan we misschien het hardst moeten wennen, maar het is er ook één die ons toelaat om lippenstift te dragen voor een hevige kuspartij en om op café niet steeds te moeten bijkleuren voor dat trieste spiegeltje aan de toiletten. Wij zien de voordelen er alvast van in, maar wie van ons durft deze trend het eerst op straat te dragen?

 

Glitter & Glamour

Ryan Lo

Ryan Lo

De paillettentrend die we in kledij tegenkomen volgende zomer zet zich meteen ook voort in onze make-uplade. Zo toverde M.A.C. Cosmetics’ make-upartieste Isamaya Ffrench de wimpers van de modellen bij Ryan Lo om tot glinsterende vleugeltjes die volgens haar een ‘engelachtig, jeugdig en dramatisch effect’ creëerden. Bij de koning van pailletten uit Londen, Ashish, was het opnieuw Ffrench die zich met glitter mocht uitleven. Daar koos ze voor een donkere, lichtjes duistere vibe door inspiratie te halen uit oude Hindoeculturen waar zwarte kohl rond de ogen diende om kwade geesten af te weren. Bij Shrimps was het dan weer M.A.C. Cosmetics’ Lucy Burt die met de eer voor deze haast feeërieke look mocht gaan lopen. Zij bleef weg van de ogen en focuste zich op een met glitter bestrooide lip die een glanzende huid mooi complimenteerde. Anna Sui gaf dan weer de ideale inspiratie voor het festivalseizoen volgende zomer, met kinderlijk geschilderde bloemen en glinsterende lijnen die verticaal over de ogen liepen als een soort van partyproof tranen. So hey, it’s okay to cry, it won’t ruin your make-up!