Halloweenlooks draagbaar maken doe je zo!

Halloween komt dichterbij, dus onze creatieve breinen zijn al volop bezig met het bedenken van de leukste halloweenlooks. Wij mochten exclusief op ‘halloweenweekend’ in Disneyland Paris, naar aanleiding van hun Halloweenseizoen, waar we door Vanessa Davis herself – een ware beautyceleb op Instagram – werden opgemaakt tot echte scary queensOver-the-top grimelooks die heel leuk zijn voor één dag, maar waar je niet bepaald je dagdagelijkse look van kunt maken. Jammer, want wij houden wel van een pittige, donkere look. Daarom bedachten wij deze vier draagbare dark looks: ideaal voor op Halloween, maar ook lang daarna nog perfect draagbaar!

2117_b_313.jpg
red-pigment-250x250.jpg
9200000045804152 (1).jpg
 

RED EYES

Deze statementkleur is niet enkel voorbestemd voor lippen en nagels: rood kan verrassend makkelijk op de ogen gebruikt worden. Bij een lichtere oogkleur doet het contrast je ogen pas echt poppen, terwijl je bij donkere ogen echt een statement kunt maken met één eye-catching accent.

Maar hoe draag je rood pigment op je ogen zonder eruit te zien alsof je high bent, een zware kater hebt, of erger nog, een oogontsteking? Tenzij je Lady Gaga bent, raden wij je aan om deze toegankelijke look uit te proberen door te spelen met een fijn rood lijntje op je arcadeboog.

 

1.jpg

1. Start met een primer voor een cleane basis en om de make-up beter te doen hechten.

2. Voor de lijn kan je werken met een rode paintpot of lipliner (liefst waterproof, tenzij je er graag uitziet alsof je bloed huilt) die je zachtjes aanbrengt met het fijnste penseeltje in je make-updoos.

3. Hou de rest van je make-uplook simpel, zo gaat alle aandacht naar je ogen. Een simpele lipgloss op de lippen volstaat.

Mag het wat meer zijn? Ga dan eens voor een rode gloss over je hele ooglid. Kies matte make-up voor de rest van je gelaat voor een mooi contrast.
Hiervoor werk je het beste met een matte oogschaduw over het gehele ooglid (Urban Decay eyeshadow in Relsih) die je topt met een gloss voor een mooie finishing touch (M.A.C Clear Brilliance Gloss). 

Let op: dit is geen look die een hele dag perfect op z’n plaats blijft zitten. Draag deze dus eerder voor een speciale gelegenheid, en neem je tools mee in je handtas voor een occasionele touch-up.

 

OUT-OF-THIS-WORLD SMOKEY EYES

De klassieker der klassiekers, smokey eyes, mocht uiteraard niet ontbreken in onze halloweenproductie. Uiteraard kom je deze keer niet weg met een simpele subtiele smokey eye, maar gaan we net een stapje verder door het spelen met ‘smudgen’ en glitters.

We beginnen natuurlijk met een goeie smokey basis, maar deze keer mag het iets minder ‘netjes’.

1. Breng een primer aan en breng zowel op de onderkant als de bovenkant van je ooglid zwarte kohl ( Lancôme Khôl Hypnôse Waterproof) aan die je mooi uitblendt met een speciaal blendborsteltje.

2. Wanneer je er lichtjes ‘witchy’ begint uit te zien, ga je er nog eens over met een zwarte matte oogschaduw (Lancôme Ombre Hypnôse Mono oogschaduw in Strass Black) voor extra intensiteit.Ook deze blend je mooi uit, tot je een mooi smokey effect bekomt.

3. Out with those glitters: Breng een glitterprimer (NYX Glitter Primer) rondom de ogen aan. Breng met een plat penseeltje zilveren pigment aan rondom de onderkant van je oog. Let op: begin met weinig, je kan altijd opbouwen!

Je kan de glitters subtiel maken of heel extreem: that’s up to you!

4.jpg
 

Bloody dark lip

Perfect voor de herfstmaanden: een donkere statementlip. Je kan voor een bordeaux variant gaan, maar probeer zeker ook eens een donkerrode of zelfs zwarte lip: een beetje ‘out there’, maar gecombineerd met een nude look kan deze blikvanger je echt verrassen!

2.jpg

1. Zorg voor een perfecte make-upbasis (Lancôme Teint Miracle): egale huid, goed verzorgde wenkbrauwen en lichtjes aangezette wimpers. Geen statementlip zonder een perfecte basis.

2. Hydrateer je lippen met een voedende balsem (Likami lipbalm): een donkere lip is het moeilijkste om doorheen de dag te behouden. De lippen drogen immers snel uit, waardoor lippenstift minder goed blijft. Met een goede hydratatie ben je al halfweg.

3. Omlijn je lippen met een donkere lipliner om de perfecte vorm te bekomen en kleur je lippen ook in. Hierdoor blijft de kleur langer intact.

4. Kleur alles in met een donkere lipkleur (bordeaux of zwart, bvb. Heroine van M.A.C Cosmetics) en een fijn lippenseeltje om zo precies mogelijk te werken.

 

SCARY NAILS

Deze is wellicht de meest toegankelijke look en kan je best doorheen het dagelijks leven dragen: scary nail art.

Uiteraard kan je de voor de hand liggende toer opgaan met grafstenen en spinnen op je nagels. Hey, het is maar één keer Halloween per jaar. Hou je het echter toch liever wat meer basic en iets minder angstaanjagend – hallo, arachnofobie – dan is dit waarschijnlijk meer je ding!

Zorg voor mooi verzorgde, goed gehydrateerde handen en nagels. Heb je last van droge plekjes? Smeer ze dan eerst in met een verzorgende handcrème .

1. Lak je nagels met een zachte, crèmekleurige of witte basecoat (O.P.I My vampire is buff). Laat goed drogen.

2. Gebruik een dotting tool (of iets gelijkaardigs, zoals een tandenstoker of een schuifspeldje) om een mooie ‘dot’ te maken net boven je nagelbed. Laat opnieuw goed drogen voor je verder gaat.

3. Werk af met een transparante topcoat.

4. Je kan eventueel verder gaan en spelen met gouden grafische lijnen op de tippen van je nagels.


 

3.jpg
 

Work it!

Wil je zelf graag van de Halloweenvibes genieten in Disneyland Paris?
Je kan nog tot 5 November in het park terecht voor de meest angtaanjagende attracties en Disneystoeten.
Getest en goedgekeurd! 
Reserveer hier.

Met dank aan Disneyland Paris.

Fotografie: Ludo Hanton
Model: Elsebie Janssens