'Zo maak je je huid herfst- en winterproof!'

Tussen het plannen van last minute citytrips naar een beachy bestemming en je online winkelmandje volstouwen met de laatste nieuwe trendy stukken voor de herfst, ben je waarschijnlijk één ding vergeten: je skincare-routine een herfstige/winterse update geven! 

Naast halsreikend uitkijken naar de nieuwe beautylanceringen en ze uitvoerig uittesten is het updaten van je verzorgingsroutine het allerbelangrijkste op je to-dolijst. Iedereen die last heeft van een droge of geïrriteerde huid zodra de koude temperaturen de kop opsteken: spits die oren maar goed. Maar de rest mag evengoed luisteren, want het is jullie routine kan bij seizoenswissels wel een update wel gebruiken. 

 

Je winterse skincare-routine zou totaal anders moeten zijn dan je zomerroutine, zeker als je in een koud klimaat woont – of in ons geval in een ‘het regent de godganse dag door’-klimaat.
In de zomer zijn de meesten onder ons vooral bezig met de huid beschermen tegen schadelijke zonnestralen, die perfecte selftan vinden en een mascara uitzoeken die niet uitloopt bij onze bezwete gezichtjes. Maar wanneer de herfst zijn intrede heeft gedaan, is het niet meer dan vanzelfsprekend dat je bepaalde rituelen overboord gooit en je beautykast aanpast.

Wij hebben voor jullie een kleine guide opgesteld waarin we de meest gestelde vragen oplijsten, zoals: moeten we nog steeds onze zonnecrème blijven doorsmeren in de herfst/winter? Hoe voorkom ik dat mijn gezicht zo droog wordt, heb ik een aparte dag- en nachtcrème nodig? Met deze vijf tips kom je probleemloos de winter door.

 

1. Investeer in een rijke nachtcrème


Een goede verzorgingscrème gaat de vochtbalans van je huid herstellen en zo uitdroging en roodheid tegengaan. Zodra het kwik gaat dalen dus zeker de investering waard. Niet iedereen vindt het echter aangenaam om overdag een rijke crème te smeren, dus hou die gewoon voor ’s nachts. Breng deze aan na je wasritueel en sta de volgende morgen op met een goed gehydrateerd, fluweelzacht perzikhuidje.

Nu is trouwens het ideale moment om die perfecte nachtcrème uit te testen. Zo ben je zeker dat hij geen break-outs uitlokt of je huid irriteert voor het écht winterweer wordt.

Susanne Kaufmann - Night Cream Line T met kalmerende en herstellende ingrediënten als kamille, salie en sint-janskruid.

Susanne Kaufmann - Night Cream Line T
met kalmerende en herstellende ingrediënten als kamille, salie en sint-janskruid.

 

2. Moisturize, moisturize, moisturize (mét SPF)

Nu je huid streelzacht is door je nieuwe nachtcrème, vergeet je best ook je dagcrème niet. Smeer je al een dagcrème met hoge zonnefactor? Dan kan je die gewoon verder gebruiken. If not, schaf jezelf er dan eentje aan met een SPF 30.

Zodra er minder zon is, denken mensen dat de zonnebescherming samen met onze bikini terug de kast in kan tot de lente, maar niets is minder waar. Ook in de koudere, minder zonnige maanden blijft het belangrijk om je huid te beschermen tegen de uv-stralen.
Een dagcrème met zonnefactor gaat je huid voeden, beschermen én zorgt voor een gladde basis voor je foundation, die je zonder storende droge plekjes veel egaler kan aanbrengen. Een echte win-win dus!

Kruidvat Sensitive SPF 30 Dagcrème:   Deze milde dagcrème ondersteunt de natuurlijke weerstand van je huid en beschermt haar tegen irritaties

Kruidvat Sensitive SPF 30 Dagcrème: Deze milde dagcrème ondersteunt de natuurlijke weerstand van je huid en beschermt haar tegen irritaties

 

3. Verwaarloos je handen en lippen niet

In de zomer volstaat het vaak om de restjes van je zonnecrème op je handen te smeren, maar investeer deze herfst eens in een rijke handcrème die kloven tegengaat.
De KOH Essential Hand Nourisher uit onze September loveletter is alvast Ines favoriet.
Vergeet ook niet om fashionable handschoenen te dragen wanneer het écht koud wordt: de kou kan je handen droog en ruw maken en kloven veroorzaken.

Ook je lippen verdienen wat extra aandacht. Geef ze van tijd tot tijd wat extra liefde met een superhydraterende lippenbalsem, maar overdrijf niet. Want hoewel het verslavende gevoel van heerlijk gladde lippen ons er vaak toe verleidt om constant te smeren, worden je lippen ook verslaafd aan al die externe hydratatie, waardoor ze vreemd genoeg sneller kunnen uitdrogen. Smeer dus met mate.

Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper: Aan de ene zijde een lipscrub met suikerkristallen, aan de andere een hydraterende balm met karitéboter die de lippen hydrateert en voller maakt.

Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator/Plumper: Aan de ene zijde een lipscrub met suikerkristallen, aan de andere een hydraterende balm met karitéboter die de lippen hydrateert en voller maakt.

 

4. Pas je reinigingsritueel aan en switch naar zachtere cleansers en maskers

De zomer is een heerlijke tijd om die heavy-duty cleanser, maskers en toners uit te testen, maar het zou weleens kunnen dat ze te uitdrogend en irriterend zijn voor jou huidje in de herfst. Opteer dus voor iets zachtere producten die tijdens het reinigen de huid ook gaan hydrateren.

Clinique   2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover   : Een milde water-naar-gelformule én make-upverwijderaar die bovendien je huid hydrateert.

Clinique 2-in-1 Cleansing Micellar Gel + Light Makeup Remover : Een milde water-naar-gelformule én make-upverwijderaar die bovendien je huid hydrateert.

Pep start    Double Bubble Purifying Mask:    Een verfrissend, transformerend gelmasker dat de huid diep reinigt, tot in de poriën zuivert en prept voor make-up.

Pep start Double Bubble Purifying Mask: Een verfrissend, transformerend gelmasker dat de huid diep reinigt, tot in de poriën zuivert en prept voor make-up.

5. Vermijd te lange en warme douches of baden

We know, het eerste wat je wil doen na een koude en lange dag is de douche inkruipen en daar zowat twee uur onderstaan. Dat plezier willen we je niet ontzeggen, maar maak het gewoon wat minder lang.

Te heet water ontdoet je huid van zijn natuurlijke talg, de olie die je huid soepel houdt en beschermt tegen uitdroging, wat resulteert in een nog drogere huid. En daar passen we liever voor. Draai de doucheknop niet boven de 40 °C en ga af en toe eens voor een lauwe douche: je zal al veel schade voorkomen.

Heerlijk geurende handcrème en lippenbalsem met karitéboter en kokos zijn absolute must haves om de winter mee door te komen

Heerlijk geurende handcrème en lippenbalsem met karitéboter en kokos zijn absolute must haves om de winter mee door te komen

 

Ben je mentaal nog niet klaar voor een seizoenswissel? Begrijpelijk! No worries, je hebt nog tijd zat om de switch te maken. Maar houd ze in het achterhoofd wanneer je gaat shoppen. Want wie nu al op zoek gaat, heeft de perfecte producten al gevonden tegen de tijd dat de winterkou daadwerkelijk arriveert.

Bovendien kan je nu je aankopen nog rustig over de komende weken spreiden en in november niet in één keer heel je rekeningen plunderen. Ga de ene week op zoek naar die perfecte handcrème, en leg de week daarna rustig die rijke nachtcrème in je mandje.

Wanneer de échte herfst dan eindelijk aanbreekt, kan jij rustig de laatste nieuwe beautytrends uittesten en snuggelen in je favoriete onesie in plaats van te stressen om je rode, geïrriteerde en schilferige huid.