Beautyblunders die we allemaal maken!

Door het oneindige aantal YouTube-tutorials en Instagram-make-upgoeroes waant elke tiener met een contourstick of -palet zich een Kardashian. Met alle gevolgen van dien. Maar we kunnen helaas niet alle beautyblunders afdoen als jeugdzonden. Wie heeft bijvoorbeeld de zelfdiscipline om van dat puistje af te blijven en mooi te wachten tot het vanzelf weggaat? Met een complete lijst van alle mogelijke beautyblunders gaan we jullie niet vervelen – dat zou onbegonnen werk zijn – maar deze vier komen alvast onrustwekkend veel voor. Tijd om er komaf mee te maken!


 

 

Popping pimples

IMG_9230kopie.jpg

Puistjes, we weten allemaal hoe moeilijk het is om ervan af te blijven. En toch – en dat weten we eigenlijk ook! – is dat net geen goed idee. Door de druk van het knijpen, beschadig je de huid rondom het puistje, vaak met kleine littekentjes tot gevolg. Bovendien maak je door je pukkel te poppen een wondje in je huid geef je zo bacteriën vrij spel. Ergere ontstekingen liggen dan meteen op de loer. Needless to say dat je zo het genezingsproces van je puistje vertraagt en je dus des te langer met die lastige imperfecties zit opgescheept. Nooit meer doen, dus!

Kan je het knijpen toch niet laten? Kick dan af met Dr. Pimple Popper op YouTube. Deze dermatologe specialiseert zich in spectaculaire pops. Een beetje vies maar tegelijkertijd ook bijzonder fascinerend en volgens sommigen zelfs rustgevend. Je voelt immers dezelfde voldoening als wanneer je zelf een puistje zou uitknijpen, maar brengt je huidje geen schade toe. Wij voelen een guilty pleasure opkomen.

 

Verkeerde foundationkleur

IMG_9666kopie.jpg

Tenzij je de look van de Geordie Shore-girls absoluut geweldig vindt – hallo, oranje foundation! – is de juiste kleur foundation misschien wel het allerbelangrijkste van heel je beautylook.De mythe dat een donkerdere tint foundation je er mooi zongebruind doet uitzien is er echt eentje die dringend verbannen moet worden naar de grote beautyblundergrot. Laat die sun-kissed glow maar over aan het zonnetje – of een goede bronzer tijdens de iets minder zonnige maanden van het jaar – want te donkere foundation doet je er al snel veel ouder uitzien!

Het kiezen van de juiste kleur is heel simpel, mits je het op de correcte manier doet. Lees verder voor onze pro-tips!

Waar moet je op letten?

* Bepaal de juiste ondertoon. Elk gezicht heeft naast een huidskleur ook een bepaalde overheersende ondertoon: geel of roze. Foundationtinten worden daar ook op afgestemd, dus om de perfecte tint te vinden is dit een belangrijke stap.

Om jouw ondertoon te bepalen, ga je in natuurlijk daglicht staan en bekijk je je huid grondig. De plekken die je ondertoon het meest laten doorschemeren zijn je hals, voorhoofd en je bovenlip.

Wil je in de winkel een foundation testen? Breng dan een klein beetje aan en ga ook buiten staan om het resultaat te beoordelen. In winkels is er snel een lelijk geel licht of vreselijk grauw tl-licht waardoor het misschien kan lijken alsof je de perfecte tint met de juiste ondertoon hebt gevonden, maar in werkelijkheid zie je eruit als je excentrieke tante in de jaren 80. Orange much?

* Ga op zoek naar de perfecte tint.

Wanneer je de juiste ondertoon hebt bepaald, ga je op zoek naar de perfecte tint. Voor je tot aankopen overgaat, kan je de tint best even uitproberen op je gezicht, en dan nog het liefst op je kaak. Testen op je handen mag dan wel sneller en subtieler zijn, maar is geen goed idee. Je handen hebben doorgaans immers een iets andere kleur dan je gelaat.

* Vergelijk! Test minstens drie verschillende kleuren op je wang en vergelijk deze met elkaar. De tint die je het minste kan zien is de juiste.

* Vraag raad aan de verkoopster en laat haar jou even opmaken. Wanneer het je allemaal wat te moeilijk lijkt, speel je beter op safe en vertrouw je best op de hulp van een professional. Plus, hoe leuk is het om gratis opgemaakt te worden en er dan nog eens picture-perfect uit te zien? Bel die vriendinnen maar op, it's gonna be a wild night!

Make-upborstels niet (vaak genoeg) reinigen

IMG_9562kopie.jpg

Je brengt je foundation niet aan met je handen? Goed bezig! Maar alleen als je je make-upkwasten vaak genoeg reinigt. Doe je dat niet, dan smeer je vandaag de restjes van je foundation van gisteren (en van vorige week) samen met een flinke portie huidschilfertjes, talg en bacteriën op je huid. Die tien minuten vroeger opstaan voor je skincareroutine hebben zo op slag veel minder nut, niet?

Daarom was je je make-upborstels best één keer per week even helemaal uit met een aangepaste kwastenshampoo of een milde (baby)shampoo en lauw water. Doe wat shampoo-en-water-combo in je handpalm en wrijf er de haren van je borstel stevig doorheen tot er geen kleur meer uitkomt. Daarna spoel je je borstel grondig uit onder de kraan tot het water weer helder is. Drogen kunnen je kwasten het best zonder hulp van een haardroger of verwarming. Gewoon aan de lucht laten drogen op een (hand)doekje volstaat. Zorg er wel voor dat de steel een beetje hoger ligt dan de haren: zo voorkom je dat vocht de lijm van je borstelharen oplost. Succes!

Wimpers NIET krullen

IMG_9478kopie.jpg

Wimpers niet krullen? Toegegeven, dat is geen beautyblunder van formaat, maar geloof ons wanneer we zeggen dat je wimpers krullen voor je mascara aanbrengt echt een wereld van verschil maakt. En aangezien deze stap nog steeds te vaak wordt overgeslagen, geven wij jullie via deze weg een friendly reminder.

Toegegeven, een wimperkruller ziet er niet echt oogvriendelijk uit. En dat is nog zacht uitgedrukt. But don't be fooled by the looks van dit ogenschijnlijke marteltuig, want dit is een van mijn meest gebruikte en favoriete tools ever!

Een wimperkruller zorgt voor een mooie krulvorm die je met alleen mascara nooit kan verkrijgen, wat de verpakking ook beweert.

Met behulp van een wimperkruller krijgen je wimpers een natuurlijke lift zonder dat je nog maar in de buurt hoeft te komen van valse wimpers! Het vergt in het begin een beetje oefening, maar eens je dat stadium voorbij bent - komaan, je kunt het! – is het echt een koud kunstje.

Breng na het krullen nog een tweetal stevige laagjes mascara aan, en je bent klaar om de wereld te veroveren.

 

Fotografie: Marieke Penne
Model: Audrey Borely