Drie donkere liplooks voor autumn vibes

Roze is en blijft mijn favoriete kleur, maar af en toe moet je uit je comfortzone stappen en het allemaal een niveautje hoger tillen. Met het vallen van de bladeren – en mijn gemoed – gebeurt er elk jaar opnieuw weer iets waarbij het lijkt alsof het afgesproken is door de beautygoden: een donkerrode lip verschijnt ten tonele als was het de vernieuwendste beautytrend van het moment.
Nu, toegegeven, een mooie bordeaux lipkleur, daar is niets mis mee, integendeel: het geeft eender welke outfit meteen een chique upgrade. Maar ook al keert de berry lip elke herfst terug, hij hoeft er niet elk jaar hetzelfde uit te zien. Tijd dus om het eens van een andere kant te bekijken en er werkelijk iets nieuws van te maken. Schreeuw het van de daken en draag het op de straten, want hier zijn drie verschillende manieren om een bordeaux lip te dragen zonder dat je in herhaling valt.

Twijfel je welke tint bordeaux het best bij je past? Terecht, want er bestaat niet echt één tint die echt iedereen staat. Gelukkig zijn wij er voor je, want doorheen het artikel hebben wij verschillende van onze favorieten opgesomd, maar ook vermeld bij welk type hij het best past. Van pruimachtige tinten en frambozenrood/violet voor beginners tot donkerbordeaux en -paars voor dramaqueens.
Een goede regel is af te gaan op je huidskleur: hoe bleker je velletje, hoe meer je moet oppassen voor donkere kleuren als je de gothiclook vemijden. Tenzij dat de look is waar je voor gaat natuurlijk. A touch of goth geeft je iets lekker stoers waar wij alleen maar onze beauty blessing voor geven!

 

 

Upgrade your summer lip

DSC_0736-1.jpg

 

 

Moeilijk om afscheid te nemen van die fuchsia zomerlip die je selfie game tot een nieuw level bracht?
Dan hoef je toch gewoon geen afscheid te nemen? Die warme stranden en je prachtige gouden velletje mogen dan wel tot het verleden behoren, je zomerse liplook hoeft dat niet!
Gebruik die zomertinten gewoon door, maar maak er een herfstproof versie van door er een tweede laagje over aan te brengen: een simpele bordeaux lipliner of lipstick will do the trick.
De fuchsia kleur zorgt voor een mooie extra dimensie in je donkere lip. Enige minpuntje: mensen zullen je constant op straat aanspreken om te vragen waar je die lipstickkleur hebt gekocht. Be prepared!

Lipstick - Petticoat pink

Lipstick - Petticoat pink

Lipstick - Raisin égal

Lipstick - Raisin égal

Go extra classy

DSC_0808-1.jpg

Bijna feestdagen, dus al die familie- en werkfeestjes komen er bijna aan: de perfecte gelegenheid om een nieuwe, extra classy look uit je beautykast te toveren! En waarom niet nu al beginnen met experimenteren, zodat we onze nieuwe look tegen december al perfect onder de knie hebben?
Classy staat wat ons betreft zowat synoniem voor Parijse chic en flink wat eyeliner, dus haal die scherpe pen maar boven. Een gitzwarte winged eyeliner in combinatie met een bordeaux lip geeft je meteen die ‘Blair-proof look – Blair Waldorf is on spirit animal voor all things chic – waarmee je zo een elitair feestje kan binnenstappen.

Houd je lipkleur mat voor een extra classy vibe. Liever glossy? Do you girl, en top je kleur dan met een klein beetje met gloss.
Je kan eventueel afwerken met een zacht highlighting poeder op je jukbeenderen.
 

Luminising powder 

Luminising powder 

DSC_0107.jpg
Lipgloss - Baie Exquis

Lipgloss - Baie Exquis

 

 

Smudge it away

DSC_0080.jpg

Al vele malen verschenen op de catwalk maar toch praktisch onvindbaar in het straatbeeld: de 'smudged lip'-look, waarbij je lippenstift allesbehalve netjes wordt aangebracht. Tijd om daar verandering in te brengen!
Bij deze look draait het allemaal om rock-‘n-roll, dus breng de kleur aan met je vingers en dep op je lippen tot je de gewenste intensiteit bekomt. Daarna ga je over je liprand met een wattenstaafje om de lipstick extra uit te wrijven, aka ‘smudgen’.

Vermijd oogschaduw of andere felle eyecatchers bij deze look, maar werk wel af met een zachtroze blush om het geheel wat contrast te geven – rock-‘n-roll + schattig = het beste van twee werelden!
 

DSC_0941-1.jpg
Blush - Ange Pétale

Blush - Ange Pétale

 

Met dank aan &otherstories.

Fotografie: Axelle Degrave
Crystal draagt kleding van Weekday, &otherstories, H&M en Woolrich