De 7 beste beautylooks in tv-series

Met deze koude en donkere dagen klinkt er ’s avonds weinig leuker dan lui op de sofa hangen en Netflixen. Toch kan je ook hier gerust de nodige beautyinspiratie opdoen voor de feestdagen, een feestje of een doodgewone dag op het werk. Wij geven jullie alvast onze 7 all-time favoriete tv-beautylooks die verdergaan dan het kapsel van Rachel in Friends of de smokey eye van Carrie in Sex and the City.

7. Anna Stern uit The O.C.

THE OC ANNA STERN.jpg

Hoewel Netflix de hitserie The O.C. uit de beginjaren 2000 nog steeds online moet zetten – misschien een idee om hier samen een petitie voor te starten? – kunnen we ons de verschillende kledingblunders en haarfiasco’s nog levendig herinneren. De satijnen top met spaghettibandjes was dé musthave voor een avondje uit (liefst gecombineerd met een te zwaar afgebleekte jeans) en Mischa Bartons froufrou is alvast één coupe die ze ongetwijfeld zelf wil vergeten. Een graag gezien personage dat te vroeg verdwenen is, is Anna Stern, vertolkt door Samaire Armstrong. Hoewel Summer en Seth meant to be was, mocht Anna van ons gerust wat langer in the picture blijven. Haar frisse make-up voor school, compleet met roze, blozende wangen, wisselde ze voor avondjes uit als een pro in voor een dieprode lippenstift of glanzende gloss. Haar uitgegroeide pixie is de ultieme houvast voor iedereen die ooit de schaar in z’n lokken zet en nadien met lastige tussenfases moet omgaan.

6. Cece uit New Girl

New Girl Cece.jpg

Laten we de term ‘cultural appropriation’ in dit geval alsjeblieft achterwege laten. Hannah Simones personage Cece is nu eenmaal afkomstig uit India. Het is dan ook mooi en romantisch dat Schmidt (haar man in de serie) besluit om deze afkomst te eren op hun huwelijk. Aangezien niemand van team Girlcrush een Indiase afkomst heeft, kunnen we onmogelijk beoordelen hoe accuraat of fout deze bruidslook is. Het enige wat we weten is dat Simone straalde als bruid, compleet met sari en een overvloed aan juwelen. De neutrale make-uplook met een subtiele zwarte cat eye en glanzende terracotta lippen is er één die we gerust zelf tijdens ons kerstfeestje willen proberen, in combinatie met een knalrode kersttrui en goudkleurige oorbellen.

5. Betty Draper uit Mad Men

betty-draper-mad-men-42370-1920x1080.jpg

Deze succesvolle serie die zich afspeelt vanaf de beginjaren zestig zou niet compleet zijn zonder de frequente sigaret binnenshuis, liters drank en fantastische styling. Terwijl Joans rode lippenstift en Megans eyeliner ongetwijfeld hun eigen tutorials hebben op Youtube, is het Betty Drapers naturelle schoonheid die ons keer op keer met verstomming slaat. Actrice January Jones’ coiffure lag er tijdens iedere aflevering zo piekfijn bij dat we ons nog steeds afvragen hoeveel bussen haarlak er per scène doorgingen, maar het resultaat is het meer dan waard. Deze jarenzestigslag in ons haar oogt misschien net iets te vintage voor onze dagelijkse taken, maar als Betty Draper er als huisvrouw bijliep met zo’n feilloze matte foundation, eyeliner flick en lippenstift, dan kunnen wij gerust af en toe die moeite doen vooraleer we ’s morgens de deur uitstappen om te gaan werken. Toch?

4. Samantha uit Dear White People

Dear white people Samantha.jpg

Nog zo’n andere naturelle schoonheid is Samantha, vertolkt door actrice Tessa Thompson, in Netflix’ Dear White People. Indien je deze serie nog niet bekeken zou hebben, voeg haar dan toe aan je watch list om een beetje meer inzicht te hebben in waar het nu eigenlijk over gaat als we het over het al eerder vermelde cultural appropriation en wokeness hebben. Samantha eert haar eigen cultuur en achtergrond en dit maakt ze ook duidelijk aan de hand van haar kledingstijl, haar en make-up. Van vlechten tot getoupeerde krullen: menig vrouw met fijn, futloos haar is jaloers op de kapsels die deze serie uit haar hoed tovert. Maar dat wil niet zeggen dat we deze nu massaal gaan kopiëren enkel en alleen voor Instagram-likes.

3. Shoshanna uit Girls

Girls season 2.jpg

Als we terugkijken naar deze jongere, echtere versie van Sex and the City beseffen we keer op keer dat Shoshanna ons favoriete personage was. Niet alleen om haar eerlijke en eigenzinnige karakter, maar ook omdat ze haar persoonlijkheid geslaagd doortrekt in haar uiterlijk. Van haar blonde haar met pastelroze accenten tot de, toegegeven, iets-minder-geslaagde donutkapsels: keer op keer sprong Shosh’ stijl van het scherm en werden we geïnspireerd om zelf aan het experimenteren te slaan. Een van onze absolute favorieten blijft het gevlochten kapsel uit seizoen twee, afgewerkt met een knalgroene eyeliner (zowel op het ooglid als op de waterlijn onder het oog) en babyroze lipgloss. NYE? Wij weten hoe ons gezicht eruit zal zien. Nu nog een party dress.

2. Serena uit Gossip Girl

Gossip Girl.jpg

Je kan simpelweg geen ‘beste beautylooks uit televisieseries’-round-up maken zonder Gossip Girl. Terwijl we Blairs haarbanden en Jenny’s overdreven panda-ogen liever negeren en vergeten, had miss Blake Lively wél enkele beautylooks die ons vandaag nog steeds bijblijven. De absolute topper was die uit de allereerste aflevering van seizoen 2, wanneer er een heuse white party georganiseerd werd in The Hamptons. Serena’s gedrapeerde witte jurk werd gecomplimenteerd door een zachte, neutrale make-up en een al even naturelle maar zacht glanzende manicure. De showstopper van deze beautylook was echter het gecompliceerde opsteekkapse;, waarin een mix van krullen en vlechten verstrengeld was met een lange zilveren ketting die tot over de schouders bengelde. Toegegeven, we zien onszelf dit kapsel niet meteen klaarspelen, maar misschien op onze trouwdag met de hulp van een behendige kapper?

1. Eleven uit Stranger Things

Stranger Things.jpg

Bitchin’. Deze make-uplook van Millie Bobby Brown uit het tweede seizoen van Stranger Things deed ons even op de pauzeknop drukken – om nadien natuurlijk snel verder te bingen. Het niet-zo-strakke wetlookkapsel, de overdreven smokey eye en het ontbreken van alle andere soorten make-up (mascara, foundation, blush…) is het ultieme less is more-gegeven. Believe me, deze look test ik voor het einde van het jaar nog zelf uit. Al was het maar om te bewijzen dat ik helemaal niet zo hard op Eleven lijk ;-)!