CHALLENGE: LIFE / LASH IN TECHNICOLOR - Elke dag een ander kleurtje

Gekleurde mascara was in de eighties niet weg te denken, maar nu is het eerder een grappige voetnoot in de foto- en trouwalbums van je ouders (“Kijk, tante Gerda met haar poedelkapsel en blauwe mascara!”). De wimpertrend kende al een comeback in de jaren negentig en vroege nillies, maar werd sindsdien samen met lichtblauwe metallic oogschaduw en donkeromrande lippen met frosty pink afwerking in het verdomhoekje van de stijllozen en achterblijvers geduwd. Tot ontwerpers hun modellen weer met felgekleurde poppenwimpers de catwalk opstuurden. Dat was al in 2015 het geval, maar nu lijken we eindelijk klaar om de trend ook in het dagelijkse leven weer te omarmen. Niet enkel blauw, paars en grijs passeren de revue, maar tinten als roos, rood, koraal, goud, wit, geel en knalgroen hebben het voor het zeggen. Niets voor jou? Let us prove you wrong!

Ik droeg een hele week gekleurde mascara in plaats van zwarte, en dat bleek best draagbaar te zijn.

 

Maandag

23846395_10214068067554285_1484910360_n.jpg

Mijn outfit is een vrij neutrale denim-en-camelcombo die naast mijn gouden laarsjes (en mijn felrode puffer jacket) nog wel wat extra spark kan gebruiken. Voor mijn gezicht ga ik voor naturel en glanzend met een zachtroze oog, matte, nude lippen en roze mascara. Ik mis even zwarte wimpers om mijn ogen meer uitdrukking te geven, maar eens ik daaraan gewend ben, vind ik dit wel een heel toffe look!

Wat me opvalt is dat ik vééééél mascara nodig heb om de kleur te laten spreken (spinnenpootjes, iemand?). Een witte basislaag leggen voor je met lichte of felle kleuren aan de slag gaat, is dus wel een goed idee.

L'Oréal miss baby roll mascara

L'Oréal miss baby roll mascara

Dinsdag

Hallo, ik ben Ine en ik ben een outfit-repeater: weer denim met camel vandaag – maar met stoerdere schoenen en een andere jas, dus het mag! Vandaag is tattoo- en piercingdag, dus ik ga voor comfort. In make-uptermen betekent dat een natuurlijke basis zonder contour of blush, heavy brows en een dieppaarse lip voor extra fun. Mijn ogen werk ik af met glanzende beigetinten en dennengroene wimpers. Festive much?

23846325_10214068068394306_1789133488_n.jpg
23846110_10214068068154300_952061034_n.jpg

Woensdag

Vandaag werk ik in het Happy Skin Kafé - zie ons hotspotartikel - (waar ik aan het werk ben als make-up artist) en draag ik mijn wit-met-denimuniform. Dat match ik met paarse mascara, koperen oogschaduw en nude, glanzende lippen. Halverwege de dag krijg ik een make-over van een collega en eindig ik met zwarte wimpers... Een halve cheat day dus van mijn gekleurde-wimpers-onlydieet. Sorry!

 
CHANEL le volume ardent purple

CHANEL le volume ardent purple

 

Donderdag

Nog een Happy Skin dag, dus full-on crazy lukt niet vandaag. Bovendien zijn mijn nieuwe piercings ontstoken (boe!) en gaat mijn hele ochtendritueel op aan piercingverzorging. Morgen beter!

Vrijdag

a47e44d8697fd909fd3017410824f6d1.jpg

De enige ongebruikte kleuren die nu nog in mijn mascara-lade liggen, zijn fel, feller, felst en ik heb nog een dag in Happy Skin Kafé voor de boeg, waar mensen me toch moeten kunnen vertrouwen wat make-up betreft, dus té zot is geen goed idee. Daarom zet ik een knalblauwe mascara over een eerste laagje zwart. Dat zwakt de kleur iets af, maar zorgt toch nog voor een mooi detail én het past mooi bij mijn denim uniform. Braaf maar leuk!

 

’s Avonds ga ik iets drinken met vrienden en ben ik dapperder in mijn kleurkeuze. Mijn bovenste wimpers voorzie ik van een laagje (onverdunde) knalblauwe mascara en de onderste krijgen een appelblauwzeegroene afwerking. Colorblocking op je wimpers, het kan, en ik voel me de hele avond fierce!

 
Yves Saint Laurent - Mascara Vinyl Couture - I'm The Trouble

Yves Saint Laurent - Mascara Vinyl Couture - I'm The Trouble

 

 

 

Weekendbonus

Dat colorblocken beviel me zo goed dat ik ook een testje deed met roze bovenwimpers en mintgroene wimpers onderaan het oog. Resultaat? Heel leuk! Ook zwart bovenaan en blauw (of groen, roze of wit...) op de onderste wimpers is een winnaar voor een subtiele look met een knipoog. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Nyx Cosmetics - color mascara

Nyx Cosmetics - color mascara

Bonus bis
Heb je veel gekleurde mascara’s liggen? Experimenteer dan eens met regenboogwimpers: verander elke paar wimpers van kleur en ga door tot je al je wimpers gekleurd hebt. Voor een draagbaarder effect kan je je onderste en bovenste wimpers dezelfde kleurblokjes geven, zo blijft het er toch leuk uitzien. Wil je echt gek doen? Zet dan een laagje glittermascara bovenop je regenboogcreatie. Zei er iemand ‘cocktails’?

fdbeb627a2c967dc5526418e0b23668a.jpg
72212b881a7d354409143272e930a5b0.jpg