Van kantoor naar kerstfeesje: on-the go veranderen van make-uplook

Met – hopelijk – alle cadeautjes ingepakt onder de boom en elke uitnodiging verzonden, is het nu tijd voor de volgende stap: je feestlook. Als jouw party season ook maar een beetje op het onze lijkt, betekent dat rennen, vliegen, duiken van drink naar feestjes nummer één, twee én drie met eventuele tussenstops in de supermarkt en de keuken. Amper tijd om nog maar aan meer dan wat mascara en een subtiele blush te denken? Natuurlijk niet, want ook on the go en op het allerlaatste moment transformeer je jezelf met enkele kleine tweaks van arme Assepoester tot de belle van het bal. Mét je eigen basic make-up stash, dan nog wel. Minimum effort, maximum effect? Yes, please!

 

It’s getting hot in here

7d6d11c54a122852bf940153dadba11f--cat-eyes-negative-space copy.jpg

Het hoeft niet altijd de aangebrande kerstkalkoen te zijn die voor rook zorgt: laat dat maar aan je smokey eye-look over. En die hoeft niet per se veel werk te zijn.

 

Stel je voor: je bent al een hele dag aan het koken en vergat een belangrijk ingrediënt te kopen, je brengt een basis make-upje aan – of ben ik de enige die niet zonder concealer en mascara de deur uitgaat? – en haast je naar de supermarkt. Wanneer je terugkomt staat de Volvo van Mr./Ms. Potential Love Interest al voor de deur, en jij bent nog lang niet partyproof! Gelukkig heb je in je tas een zwart of ander donker oogpotlood en enkele wattenstaafjes zitten. En laat dat nu net de perfecte uitrusting zijn voor een emergency smokey eye.

 

Achteruitkijkspiegel in positie en aan het werk! Teken een dikke lijn rondom je oog, tegen de wimperlijn, en wrijf die uit, weg van je oog. Bovenaan vervaag je naar boven toe, onderaan naar onderen toe, tot je een gelijkmatig vervaagde, mysterieuze smokey schijn rond je kijkers hebt. Herhaal tot je de intensiteit hebt bereikt waarmee je je special guest volledig van zijn sokken kunt blazen. Smeer nog een glossje, lipstick, lippenbalsem – wat je ook in je tas hebt zitten – op je lippen en je bent ready to rock!

 

 

Little Red Shining Hood

ffff.jpg

In dit scenario ga je van een kerstlunch op het werk – zo één waar je alledaagse rode lip al behoorlijk risqué wordt gevonden – naar een feestje met vrienden met als thema more is more. Tijd om je elegante maar simpele zwarte jurk in te ruilen heb je niet meer: het is dus aan je make-up om een statement te maken. In de lade van je bureau (je bent op kantoor, remember?) vind je nog een licht, shiny lipglossje van afgelopen zomer, en je rode lippenstift en concealer heb je natuurlijk in je clutch zitten voor eventuele touch-ups. Perfect, want dan ben je gewapend om een high-impact feestlip te maken, voor de spiegel van het damestoilet dan nog!

 

Stift je lippen opnieuw tot in detail en gebruik eventueel concealer om je rode lip haarscherp af te lijnen. Wel mooi uitblenden aan de randjes, een net-niet-huidkleurige kring rond de lippen staat niemand. Hap daarna goed af in een tissue of wat toiletpapier – sla de eerste paar velletjes over, want bah – en werk af met een royale laag lipgloss met hoogglans. Je bent pas klaar als je het spiegelbeeld van je spiegelbeeld (van je spiegelbeeld) in je lippen kunt zien.

 

The walk of shame/shine

ehhe copy.jpg

1 januari 2018, 11.00 u. ‘s morgens. Je neemt de bus van de stad (waar je tot tien minuten geleden nog aan het feesten was) naar het traditionele familiemoment, met de nieuwjaarsbrieven van je schattige neefje en je oma’s madeirasaus als jaarlijkse hoogtepunten. Een blik in je zakspiegeltje bevestigt wat je al vreesde: je hebt er al weleens beter uitgezien.

 

Je make-up van de avond ervoor – mogen wij een metallic smokey eye met een dewy huid en dito lippen suggereren? – ziet er nog redelijk fris uit, maar het zijn je ogen die je vermoeidheid (en beginnende kater?) verraden. In de zakken van je mantel uit imitatiebont – feesten met een handtas is zo 2017 – vind je een doorschijnende lipgloss en een felblauw/-groen/-paars oogpotlood. De gloss breng je met je vingers aan op je bewegende ooglid en blaast weer leven in je dof geworden oogschaduw. Afgewerkt met een felgekleurd streepje oogpotlood op je onderste waterlijn zorgt deze geïmproviseerde wetlook voor een frisse oogopslag. Graag gedaan!