PARTY EYES – for girls that love to shine

Je kunt uiteraard voor je gebruikelijke full look kiezen dit jaar, maar als er één periode is om te experimenteren zijn het wel feestdagen. Laat daarom je klassieke rode lippenstift voor één avond in de kast en leg alle focus op je ogen. Parels, groen, glitters: bring it on! Too much, hoor ik jullie denken tot hier... Geen nood, je zult de kerstboom geen concurrentie aandoen. Want wie zegt dat je geen subtiele make-uplook kunt creëren met speciale elementen? Hoogstwaarschijnlijk zowat je hele familie. Gelukkig zijn we er om het tegendeel te bewijzen! Het jaarlijkse kerstdiner is dan ook hét moment om al die met kalkoen gevulde monden te laten openvallen. Van bewondering, that is!

 

Green X-mas

jc_171208_GIRLCRUSH_186.jpg

Net wanneer je denkt dat je het hebt gehad met al dat dennengroen in de winkelstraten – we get it, het is Kerstmis – laten wij je net snakken naar meer met deze mooie make-uplook. Wat is er verleidelijker dan mysterieuze kijkers met een onverwacht element? Een diep donkergroen op de oogleden zorgt voor een subtiel kerstige touch.


Om de oogleden te primen, gebruikt onze beautyexpert Crystal de M.A.C Cosmetics Pro Longwear Paintpot in de kleur ‘Nubile’ voor een extra goede dekking. “Bij felle kleuren is het aangeraden om altijd eerst met een primer te werken. Je kleuren zullen zo beter blijven zitten en vooral mooier en feller uitkomen.”

 

Ga vervolgens aan de slag met een plat penseel en een diepgroene oogschaduw zoals de Luxe eyeshadow van Bobbi Brown in ‘Chlorophyll’. “Bij deze look is het de bedoeling je oogschaduw enkel aan te brengen op het midden van je ooglid. We gaan even weg van de bledingtrend en brengen de kleur ruw aan, zonder de lijnen uit te vagen.” Minder blenden = minder tijd in de badkamer. Lekker easy dus!

 

 

Pearls for lady danger

jc_171208_GIRLCRUSH_278.jpg

Niets klassiekers en eleganters dan witte parels, maar waarom moeten die altijd om de hals, in je oren of geborduurd op je outfit gedragen worden? Dit jaar draag je ze gewoon rondom de ogen!
“Deze look vraagt echt wel om een perfecte basis”, aldus Crystal. “Zorg dus voor een onberispelijke teint met een foundation die het doet lijken alsof je niets draagt. De Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh Makeup SPF 30 is hiervoor een topper.

Zet ook je wenkbrauwen goed aan en kam ze naar boven voor een extra natuurlijk resultaat. “Je wil die ‘natuurlijke schoonheid’-vibe extra benadrukken. De wenkbrauwen ietwat warrig naar boven kammen is hiervoor de perfecte truc.”
Trek vervolgens richting de hobbywinkel (of de juwelenkist van je grootmoeder) en plaats 3 parels onder je oog: één in het midden en twee aan weerszijden. Gebruik hiervoor een wimperlijm – DUO wimperlijm – die ervoor zal zorgen dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele parels in de soep.

 

 

Shine bright on the eyes

jc_1712_girlcrush_329.jpg

Zet Rihanna’s ‘Shine Bright Like A Diamond’ op repeat, neem je grote glitterpot ter hand en laat die wimpers shinen!
“Glitters kunnen al snel cliché worden tijdens de feestdagen, dus het is zeker leuk om hiermee te experimenteren.” Je hoort het goed: dit jaar mijden we metallic/glitter als oogschaduw maar worden enkel de wimpers aangezet. “Meng hiervoor een beetje Mixing Medium van M.A.C Cosmetics samen met glitters en breng deze voorzichtig op je wimpers aan met een waaierpenseel. Er zijn veel verschillende soorten oogglitter op de markt, maar voor deze look heb je specifiek een extra glanzende variant nodig.” Crystal gebruikte hier de high-sparkle 3D-glitters met een holografisch effect van M.A.C Cosmetics.

Werk gerust met meerdere lagen voor een extra shiny effect. Liever subtiel? Hou het dan bij één laagje, voor een subtiele glinstering. Hou deze look extra modern door de rest van je make-uplook volledig nude te houden: enkel wat concealer waar nodig, voor de rest laat je alles volledig clean.

Met dank aan topteam:

fotografie: Joris Casaer
Styling: Sien Sergooris
Model: Fien Cuypers & Ruth Umba
Productie & looks: Girlcrush