All I want for Christmas… - beautyjournaliste Natalie Helsen

Een bon van bij de parfumerie, een nieuwe mascara, glinsterende bruisballen, geurkaarsen... Beautycadeaus zijn haast standaardpakjes onder de kerstboom geworden, maar vinden beautyjournalisten die dag in, dag uit verwend worden met de laatste nieuwigheden in beautyland zo’n beautypakje nog wel leuk? En zo ja, wat willen zij dan het liefst van al uitpakken? Wij zochten het voor je uit!
Eerst aan de beurt is De Morgen Magazine journaliste, Natalie Helsen.

jc_171208_GIRLCRUSH_031.jpg

Natalie

Instagram: @talanie

jc_171208_GIRLCRUSH_053.jpg

Je werkt als journaliste en komt tegenwoordig vaak met nieuwe beautyproducten in aanraking. Waar komt jouw interesse in beauty vandaan?

Het begon met een poederdoos van Cartier van mijn moeder. Zij had altijd heel veel producten en we woonden ook vlakbij de grootfabriek van Estée Lauder. In onze buurt kende iedereen dus wel iemand die er werkte. Ik kende er zelf een studente die 70 procent korting had op het merk Bobbi Brown – toen dacht ik nog dat die naam enkel sloeg op de man van Tina Turner (lacht) – dus sindsdien ben ik wel verkocht.

Kerstmis staat voor de deur, maar hoe vierde jij dat als kind?

Ik vond altijd dat we niet genoeg cadeautjes kregen, dus ik pakte zelf allemaal willekeurige zaken in (lacht). Het werd bij ons niet zo groots gevierd, dus nu haal ik die schade ruimschoots in met een overdosis aan kerstfeesten. Ook dit jaar staan er heel wat op de agenda, zowel bij familie als vrienden.

Een van de ‘go to’-cadeautjes voor vrouwen zijn beautyproducten, krijg jij dat ook regelmatig?

Eigenlijk niet, dat zou ik wel meer willen krijgen to be honest. Ik heb een vrij moeilijke estethiek en smaak die redelijk ‘out there’ kan zijn, maar die wordt vaak verkeerd geinterpreteerd. Luipaardprint kan bijvoorbeeld heel leuk, maar net zo makkelijk heel fout uitdraaien. Ik krijg dan vaak de verkeerd gekozen items, met alle goede achterliggende bedoelingen natuurlijk. (lacht) Een bon zou dus veel beter zijn voor mij! Maar dan moet het wel een goede bon zijn, vanaf 50 euro alsjeblieft! (lacht)

Door je job ‘moet’ je regelmatig beautyproducten testen. Krijg je toch nog graag beautyproducten cadeau?

Ik kan het zeker appreciëren, maar dan moeten het wel echt speciale items zijn. Er zijn maar een handvol mensen die echt weten wat ik leuk vind. Hyaluronzuurmaskers uit een Koreaanse winkel wil ik bijvoorbeeld al even proberen. Maar daarvoor moet je al een echte beautykenner zijn. Of een Nataliekenner. (lacht) Met een goede geurkaars kan je me wel altijd blij maken, voor rokers zoals ik komen die altijd van pas.

jc_171208_GIRLCRUSH_048.jpg

Geef je zelf vaak beautyproducten cadeau?

Continu. Ik ben het Rituals-abonnement van mijn moeder. (lacht) Aan vriendinnen geef ik beautyproducten niet meteen cadeau, maar ze krijgen er wel regelmatig als er producten zijn die niet werken voor me of niet bij mijn teint passen. Ik selecteer dan wel zorgvuldig en geef niet zomaar eender welke dagcrème. De producten die ik hen dan geef, moeten echt bij hen passen.

Wat is het slechtste beautycadeau dat je ooit hebt gekregen?

Foundations ongetwijfeld. Mensen denken dat iedereen met een bruine huid een hele donkere foundation draagt, maar niets is minder waar. (lacht) En alles met kokosolie. Ik hou er wel van, maar dat is gewoon té cliché. Parfums kies ik ook liever zelf, een geur vind ik iets heel persoonlijks. Dus nogmaals, kom maar op met die bons hoor! (lacht)

 

Fotografie: Joris Casaer
Styling: Sien Sergooris
Productie & beauty: Crystal Die