All I want for Christmas… - beautyjournaliste Yasmine De Wilde

Een bon van bij de parfumerie, een nieuwe mascara, glinsterende bruisballen, geurkaarsen... Beautycadeaus zijn haast standaardpakjes onder de kerstboom geworden, maar vinden beautyjournalisten die dag in, dag uit verwend worden met de laatste nieuwigheden in beautyland zo’n beautypakje nog wel leuk? En zo ja, wat willen zij dan het liefst van al uitpakken? Wij zochten het voor je uit!
Als tweede aan de beurt is Belmodo beautyjournaliste, Yasmine De Wilde.

 
jc_171208_GIRLCRUSH_103.jpg

Yasmine

instagram: @allthatyazzmin

jc_171208_GIRLCRUSH_119 1.jpg

Schrijven over beauty is voor veel meisjes een droomjob, hoe ben jij in je huidige job terechtgekomen?

Ik studeerde Journalistiek en liep stage bij Belmodo. Na mijn stage mocht ik terugkeren tijdens de vakantie en daarna nog eens en dan nog een keer… Zo werd ik uiteindelijk freelancer voor hen. Nu schrijf ik, als alles goed gaat, minstens één keer per week een artikeltje voor de website. Daarnaast werk ik ook nog als copywriter, onder andere voor ING België.
 

Wat vind je het leukste onderdeel aan je job?

Achter elk merk zit een gepassioneerd persoon en dankzij mijn job krijg ik de kans om met elk van hen boeiende gesprekken te hebben. Wanneer ik me voorstel als Yasmine ‘van Belmodo’ gaan er deuren voor me open die anders zouden gesloten blijven en ik vind het heerlijk om nieuwe producten te mogen testen.

Krijg jij vaak beautyproducten cadeau?

Voortdurend. De kwaliteit ervan verschilt wel sterk: mijn vriendinnen geven me vaak mooie, goede beauty- en zelfs skincareproducten waar ik echt iets mee ben, terwijl mijn oma’s me eerder grappige bruisballen en goedkope nagellakjes cadeau doen. Ik heb ook jaren op rij toilettasjes gekregen, maar omdat mijn collectie écht te groot werd, is daar nu een algemeen verbod op.
 

jc_171208_GIRLCRUSH_113.jpg

Vind je dat - door je job en alle beautyproducten die je daar moet testen - nog steeds een leuk cadeau om te krijgen?

Ja! Die cadeautjes zijn vaak van een andere ‘categorie’ dan de pers-’cadeautjes’ die ik krijg en/of dingen die ik zelf graag wil kopen. Wanneer mijn vriendinnen samen op pad zijn gegaan om iets voor me uit te kiezen (bij Fin Du Jour bijvoorbeeld), is dat altijd iets speciaals. Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een abonnement op Birchbox. Ik geef sowieso veel geld uit aan beauty, en vind het ook leuk om cadeau te krijgen. Dat gezegd zijnde: elk perspakket dat ik ontvang, geeft me nog steeds een het-is-mijn-verjaardaggevoel. (lacht)

Wat is het leukste cadeau dat je ooit kreeg?

Op mijn zestiende werd ik verliefd op een paar Converses met luipaardprint die ik had gezien op een billboard in Berlijn. Alleen, de schoenen waren limited edition, bleken alleen in Duitsland te koop, en na twee tripjes Duitsland had ik de schoenen nog steeds niet (in mijn maat) gevonden. Een halfjaar later kreeg ik ze plots van mijn vriendinnen als kerstcadeau. Blijkbaar hadden twee van mijn vriendinnen de beruchte All Stars gespot tijdens het kerstshoppen bij Harrods, en had iedereen bijgelegd om me mijn ‘droomschoenen’ cadeau te kunnen doen. Nu, zeven jaar later, heb – en draag! – ik ze nog altijd.

 

Door elke dag met beauty bezig te zijn is je eigen make-uplook belangrijk voor je?

Ik krijg weleens de opmerking dat ik ‘er niet uitzie als een beauty addict’, maar ik denk dat dat vooral is omdat mijn make-upskills nogal beperkt zijn, en ik me meer op skincare focus. Mijn uiterlijk en dagelijkse make-up zijn nochtans wel heel belangrijk voor me: ik kom nooit buiten zonder make-up, zorg ervoor dat elk puistje/litteken/vlekje is weggewerkt, dat mijn wenkbrauwen gekamd zijn en dat elk droog plekje gehydrateerd blijft.

 

Fotografie: Joris Casaer
Styling: Sien Sergooris
Productie & beauty: Crystal Die