Glam it up, ook zonder oudejaarsplannen.

De kerstperiode zit er weeral op, en als het goed is, ben je drie feestherinneringen en één grote foodbaby rijker. Maar wacht nog even met dat beautymoodboard te sluiten, want er staat alweer een nieuw feest voor de deur: Nieuwjaar.

IMG_7496.jpg

De kerstperiode zit er weeral op, en als het goed is, ben je drie feestherinneringen en één grote foodbaby rijker. Maar wacht nog even met dat beautymoodboard te sluiten, want er staat alweer een nieuw feest voor de deur: Nieuwjaar.

Eerlijk is eerlijk, Nieuwjaar is zo'n feest dat ik elk jaar opnieuw vergeet te plannen. What to do? Feest met de familie, uitgaan met vrienden of decadent gaan dineren in een jurk die Carrie Bradshaw het nakijken geeft? Uiteindelijk maakt het niets uit, want elke keer opnieuw ben ik te laat met plannen en eindigt het in snel-snel nog een feestje zoeken om ons bij aan te sluiten.
Nu, er bestaan ergere dingen. Want hoewel ik de kerstperiode best leuk vind – zeker als ik nieuwe beautylooks mag uitvinden zoals in onze kersteditorial – heb ik maar weinig met Nieuwjaar.
De kans is dus groot dat ik me nestel in mijn cosy zetel, a.k.a le boyfriend, en geniet van een leuke filmavond.

Waar ik wel veel mee heb, zijn natuurlijk beautylooks, en er gaat gelegenheid voorbij of ik heb een look in gedachten. Voor alle girls die het kalm houden op Oudejaarsavond: dat is geen reden om de glamour en make-upborstels niet uit de kast te halen. ‘Cause that's exactly what I'm gonna do.

Mijn favoriete feestcollectie dit jaar is de Precious Rocks-collectie van Dior met prachtige bordeauxtinten en een hoog rockgehalte. Dank u, Peter Philips.

pj_3b_18_0f_db_m_noclaim_cover_page_look_xmaslook_wwhorschine4814865278263162567.jpg
IMG_7522.jpg

Ik zorg allereerst voor een onberispelijke teint met de Diorskin Forever Foundation met matte finish.
In het dagelijkse leven ga ik graag voor een glowy skin, maar als mijn make-uplook iets heviger mag zijn, hou ik het graag safe met een matte tint. Niemand wil doorheen de avond continu de glimmende zones afdeppen, ook ik niet.

Een beetje concealer – Diorskin Forever Undercover Concealer – onder de ogen mag uiteraard niet ontbreken: het zijn zware dagen, n’est-ce pas?

Voor een echte glam afwerking gebruik ik het Lumière d'Or-poeder, een losse poeder met zachte pigmenten die je huid extra doet stralen met een subtiele gouden glans.

pj_1d_ad_2c_strate_2_5c1791033739921100669.jpg

On to the eyes en de absolute ster van de collectie: het Couturepalet voor de ogen met 5 adembenemende tinten. Een klassiek bordeaux in het midden en 5 aansluitende kleuren – zachtroze, goud, bruin en een iets donkerder bordeaux. De ideale combo voor een feestelijke ooglook.
Allereerst breng ik de tint aan over het gehele ooglid. Vervolgens breng ik de gouden tint aan in het midden van mijn oog, met mijn vingers voor een iets nonchalanter resultaat. Ik hou wel van make-uplooks die niet helemaal perfect afgewerkt zijn – een beetje à la Parisienne: moeiteloos chic – voor een interessanter en dieper resultaat. Vervolgens ga ik verder met de middelste bordeauxtint die ik – met een fluffy borsteltje deze keer – aanbreng in de buitenste ooghoek en op de arcadeboog. Goed uitblenden is zoals steeds erg belangrijk.

IMG_7508.jpg

Last but not least: de lippen.
De Rouge Dior in de iconische tint 999 Matte is niet voor niets iconisch: hét perfecte klassieke rood en bovendien uitgebracht in een limited edition-juweeleditie voor de feesten. Must have voor de beautyspaarders en een must have voor mijn lippen dit jaar. Liever extra mat? Insert de Diorific Kôhl, een lipkohl met een intense kleur en een mooie, poederachtige finish.

 

Ook altijd goed: een fijn gouden lijntje op je nagelwit voor een subtiele maar verfijnde look: Diorific Vernis Liner – goud to the rescue.
 

Shine on, ladies!

Beelden Crystal: Marieke Penne