Zo draag je de lentetrends van 2017

Haal die blush maar tevoorschijn en gooi al je remmingen overboord want dit makeupseizoen draait volledig rond elektrische kleuren en ongewone texturen, gedragen met veel zelfzekerheid!

Vers van de runway: wij showen jullie de opvallendste lente/zomertrends op gebied van makeup.

 

1: BLUSH MANIA

Crystal draagt: Be legendary lipstick ( mandarin) van Smashbox en de Strike While haute oogschaduw op de oogleden en slapen van Maccosmetics.

De subtiele net-uit-bed-blushlook wordt achterwege gelaten dit seizoen; tijd om die blush te showen zodat je hem van 10km afstand nog kan zien! 
Oke zo ver gaan we niet, maar wees niet bang om wat extra blush te gebruiken.
Het zorgt niet enkel voor meer shaping in je gezicht maar je gaat er ook gezonder uitzien met wat extra kleur.
Ga voor een heavy 80's blush zoals bij Kenzo, kies voor een killer roze op je wangen in combinatie met valse wimpers zoals bij Fenty X Puma by Rihanna of ga voor een subtiele peachy blush en bijhorende lippenkleur zoals bij Jasper Conran.

 

2. BOLD LIPS

 

Crystal draagt: Ruby Woo op de lippen en Strike While Haute oogschaduw, beiden van Maccosmetics

 

Het zou geen nieuw makeupseizoen zijn zonder dat de felgekleurde lip zeker één maal in beeld verscheen, zo ook dit jaar.
We houden het deze keer niet enkel op bloedrood: de makeup artists lieten zich volledig gaan en experimenteerde met zowel klassiek rode lippen als oranje varianten. Ook de texturen waren zeer wisselend van mat tot glossy en van stained lips tot omgelijnde strakke lippen.
Met een felgekleurde lip kan je nooit verkeerd gaan, ongeacht je huidskleur. Waar je wel op moet letten is de soort waar je voor kiest: donkere huidjes staan heel mooi met felle kleuren zoals oranje bewijst de show van Versus, bruinharige meiden kunnen gerust gaan voor een grijzige/paarse kleur zoals bij Acne en blonde meiden staan prachtig met klassiek rood. Maar lap ook vooral al de regels aan je laars en ga voor de look die je zelf wil !
Wij gingen voor de combinatie van klassiek rode lippen en peachy rode oogschaduw. Want soms mag het ietsje meer zijn ;)

 

3. A TOUCH OF COLOR

Crystal draagt: Illusion D'ombre van Chanel ( 116- Rouge Gorge) op de oogleden en Chanel Rouge Allure Velvet ( 33- La distinguée)

 

Even vreesden we ervoor dat de no-makeup makeuplook weer alomtegenwoordig zou zijn op de catwalk. Niets mis met een perfect huidje en dito subtiele highlight, maar dat hebben we de voorbije seizoenen wel genoeg gezien.
Heel duidelijk was de terugkeer van poppende kleuren op beautygebied: van alien-achtige grafische lijnen bij Maison Martin Margiela tot de pigmentstrepen bij Max Mara: in de lente van 2017 durven we terug uitkomen voor onze liefde voor kleur!
Je kan deze trend op allerlei manieren toepassen zonder je te voelen alsof je recht uit een carnavalstoet bent gelopen.
Probeer eens een subtiel roos/paars kleurtje op je lippen en match deze met je nagels zoals bij PPQ of ga voor een matchy look van peachy tonen zowel op ogen als op je lippen zoals wij.

 

4. Glitters are here to stay

Crystal draagt: De liquid Crystal liner ( aqua) van NyxCosmetics en Rouge Coco (450-Ina) van Chanel op de lippen gedept.

Weer glitterlooks hoor ik u denken? Ja hoor, de glittertrend is na de feestdagen nog steeds aanwezig op de catwalk en blijft wel nog wel eventjes hangen. Het verschil? De makeup artists gingen deze keer de artistieke kant uit met hun glitterpigmenten ipv ze subtiel te gebruiken.
De rare plaatsing van glitters bij Giamba en Maison Martin Margiela zorgde voor een buitenaardse uitstraling terwijl ze bij Fendi gingen voor grote glitterpigmenten op de lippen die voor een cartooneske uitstraling moesten zorgen.
Toegegeven, deze looks worden al gauw too much om te dragen in het dagelijkse leven en daarom showen wij onze meer draagbare versie:
Een subtiel pastelblauwe eyeliner met glitters gecombineerd met een zachtroze lip.


Who's ready to party?!

Photography; Valeriya Maltsava
Styling: Farah El Bastani
Setdressing: Jana Reymen

Special thanks to
Monique Stam (www.moniquestam.be) for the beautiful location <3