Uitgetest & goedgekeurd: de MAC Technique app!

Eens om de zoveel tijd komt er een app uit waarvan mijn hart een sprongetje maakt, zeker als de woorden "beauty" en "maccosmetics" voorbijvliegen.
 

Wat?

Maccosmetics lanceerde een nieuwe app die de Mac technique workshops zou moeten vervolledigen. Een groot aanbod aan workshops (momenteel 13 verschillende!) waar je zowel individueel als in groep jezelf kan bijscholen over de laatste makeuptechnieken. Of je nu een beginner bent of mee wil zijn met de laatste makeuptrends, alles is mogelijk! Op de nieuwe app kan je alle tips opslaan die je hebt geleerd zodat je de look thuis makkelijk kan hercreëren.
En dit alles gegeven door een echte Mac professional. Kan niet misgaan toch?
Ik was uitgenodigd om de nieuwe Mac Technique app uit te gaan testen met een workshop.

 

Bij deze SCULPT & SHAPE workshop word er dieper ingegaan op de contour & highlighthype: het naar voor brengen van je meest flatterende gezichtskenmerken aan de hand van de juiste technieken.
Contouring betekend niets minder en meer dan de vorm van een bepaald gezichtskenmerk veranderen door het spelen met licht en schaduw.


Join me voor een exclusieve behind the scenes van een MAC TECHNIQUE workshop.

 

 

 

1. PREP THE SKIN YOUR IN
 

Allereerst focussen we ons op het "klaarmaken" van ons gezicht voor de makeupmadness, want vergeet niet ladies je huid is het allerbelangerijkste voor een mooie makeuplook. Een goede hydratatie voor lippen en huid mag dus zeker niet ontbreken.
Strobecream kan je gebruiken op de jukbeenderen voor een subtiele highlight, maar ook op je hele gezicht voor een mooie hydraterende glow.
Vergeet ook zeker je lippen niet te hydrateren: je lippen zullen je dankbaar zijn bij het aanbrengen van lippenstift binnen enkele stappen.

 
 
 

2. COVER UP

Tijd om de illusie te wekken dat je bent opgestaan zonder donkere kringen tot onder je knieën. De prep & prime pennen kan je goed gebruiken als lichte concealer onder je ogen, maar ook op je jukbeenderen voor een lichte highlight (the shaping begins!). Je kan ze ook mengen met je dagcreme of olie voor een nog smoother effect op droge plekjes.
Je kan prima je vingers gebruiken voor deze technieken, de warmte van je handen zorgt ervoor dat het product goed smelt in je huid.
Toch liever meer dekking? Vrees niet: Mac heeft verschillende soorten conceilers in hun assortiment.

 
 
 

3. PAINT THAT FACE

Tijd voor de huid te egaliseren! De MAC face & body foundation is een goeie optie als je graag een lichte, natuurlijke look wil creëren. Toch meer dekking nodig? MAC heeft een groot aanbod van verschillende soorten foundation (heel dekkende, olievrije, glowy,.. you name it they got it), dus val zeker de verkoopster even lastig met je 5000 vragen. Don't forget: less is always more. Breng je foundation nooit aan over heel je gezicht, maar enkel op de plekken waar nodig (bvb. rondom je neus en je kaken).

 

4. SHAPE THOSE CHEEKS

On to the cheeks; Mac artist Kathleen geeft ons gezichtsveranderende technieken mee puur door schaduw en licht goed te gebruiken.
From Crystal to Kim Kardashian? Ik hou persoonlijk niet van de heel gecontourde Kim K look, dus ga ik voor een subtiele variant.

 

5. LET'S MAKE THE EYES POP

Met ogen kan je heel makkelijk optische trucjes toepassen om ze zowel groter als kleiner te doen lijken. 

  1.  Gebruik een witte oogschaduw (of highlight) op het midden van je ooglid en op de binnenhoek van je ogen om je blik op te lichten.

  2. Werk met bruine schaduwkleuren in je arcadeboog om meer diepte te creëren.

  3. Vermijd een zwart lijntje op je waterlijn als je kleine ogen hebt: dit zorgt er enkel voor dat ze nog kleiner lijken! Ga in de plaats voor een eyeliner aan de bovenkant voor een open blik.

  4. Breng donkere oogschaduw aan op je wimperrand door een fijn lijntje te trekken met een fijn penseeltje.
    Niet boven de wimperrand maar vlak vlak boven de wimpers. Hello grote bambi ogen!

 

6. LIPS ARE FOR KISSING

En ook je lippen kan je van een stevige contour voorzien: door te spelen met lichte kleuren in het midden van je lip creëer je de illusie van vollere lippen. 
Te kleine lippen om te spelen met de overheerlijke kleurtjes?
Fake it till you make it en teken lichtjes over je natuurlijke liplijnen met een lippenpotlood. Vervolledig door er een kleurtje op te doen voor the perfect lips to kiss.

THE RESULT

Het resultaat?  Een mooie basic look (ja een roze lip is voor mij basic) met lichte contour en veel highlight.

Face: Ik gebruikte de Mac face & body foundation voor een lichte en glowy huid.
Een lichte contour onder de jukbeenderen en een beetje roze blush to top it off.

Lips: De lippen heb ik gecontoured door aan de binnenkant lichtroze te gebruiken en aan de buitenkant felroze.

Ogen: Ik heb gespeeld met licht en donker door op het ooglid een lichtbeige te gebruiken en in de arcadeboog een donkerbruin om een mooie amandelvorm te verkrijgen. De finishing touch gebeurd met een gitzwarte winged eyeliner en veel mascara.


 

 
17888582_10154398756326512_1238028927_n.jpg
 
 

Wil je ook graag een MAC TECHNIQUE workshop uitproberen? 
Download dan zeker de app waar je meer info kan terugvinden of stap binnen ik het dichtsbijzijnde MAC filiaal waar je terecht kan voor meer informatie.

De APP kan je downloaden via Itunes & Android

Met dank aan Ines Borgonjon -Senior Makeupartist for MAC & Kathleen De Mulder voor de topworkshop.