Feather brows: de nieuwste trend die niemand zag aankomen.

Instagram is niet enkel handig om je buurman zijn ontbijt te begluren. Het is ook een enorme grote beautypool: dagelijks delen duizenden beautygoeroes hun makeuplooks en worden we meer en meer verblind door highlighters. Zien jullie nog goed? Wij niet.


Opvallend is dat veel nieuwe beautytrends niet meer enkel rechtstreeks van de catwalk lijken te komen, maar ook van de populaire app Instagram.
Sociale media zorgde ervoor dat iedereen met een "naked palette" potentieel heeft een bekende makeupartist te worden. We zagen beautyqueens uitgroeien tot echte bedrijven en de trends wordt alsmaar leuker. Het is een understatement om te zeggen dat instagram een topjaar had op beautygebied. 

De laatste nieuwe trend? De zogenaamde Feather Eyebrows.

Tot zover we wisten beperkte het hele wenkbrauwgebeuren zich tot epileren, kleuren en een juweeltje voor de durvers. Tot Finse makeupartist en instafamous beautyqueen Stella Sironen een foto plaatste waar ze als grap een nieuwe beautytrend lanceerde: het in 2 scheiden van de wenkbrauwen met als resultaat een "featherlook".
Eerder deze week postte Sironen de eerste foto wat ze later de "featherbrow"noemde, een techniek waarbij ze de wenkbrauwen in 2 splitst en in plaats houd met een lijmstift.

note to self: when u make a joke about starting a funny brow trend people will take it seriously and.... well. start the trend

Sironen mag de trend dan wel als grap gelanceerd hebben, het trok de aandacht van duizenden nieuwe volgers die de trend ook meteen kopieerden.
Geen liefde zonder haat, want met comments als "'the most ridiculous thing I've ever seen" en ''stop, please, hideous'', heeft Sironen ook een pak tegenstanders vergaard.
Gelukkig kan de beautyqueen er zelf mee lachen want de volgende dag plaatste ze nog een foto met als onderschrift "dank je wel voor al de liefde en haat op mijn laatste foto. Ik denk dat we dit #featherbrows moet noemen dus als je het probeert, gebruik dan deze hashtag en tag me in de foto.''

Wil je de look zelf nabootsen? Spread those wings en ga vliegensvlug naar instagram: er is een ton aan inspiratie te vinden onder de hashtag #featherbrows.


Je kan de neutrale kant opgaan met een no-makeup ooglook om de aandacht naar de wenkbrauwen toe te trekken.

Of je kan all the way gaan met felle kleuren op de ogen.
Kwestie van helemaal in de paradijsvogelsfeer te komen.

Yay or Nay?
Laat ons weten wat jij vind van deze trend in de commentbox!