SCHAAMHAAR BAZAAR

geschreven door Charlotte Spens ( www.holyfck.org)

 

 

Schaamhaar. Zucht! Naast de occasionele trim-of scheerbeurt spenderen we niet veel energie aan die haartjes. Laten we eerlijk zijn, we haten ze. De meesten van ons laten ze zelfs allemaal weg waxen. Kan het niet anders?

 

Vaginahaar is altijd een klucht geweest. Eerst was het tot de late 90’s perfect oké om met een bosje rond te lopen. Dan werd het een landing strip en nu lopen we al jaren rond met gladde muizen. Ik zeg; nee.

Want er is niets mis met een beetje schaamhaar te laten staan. Dat is juist praktisch aangezien schaamhaar je vagina beschermt tegen soa’s, bacteriën, zweet en vuil. En wist je trouwens dat het scheermes door Gilette pas in 1915 werd uitgevonden puur als een nieuwe manier voor geld in het laatje te brengen? Het was pure commerce, dat maakt ons scheerritueel vandaag eens zo absurd.

 

WEG MET DE LANDING STRIP

Maar laten we eerlijk zijn: natuurlijk, vrouwelijk schaamhaar is stug en staat naar alle kanten. Dat is bij iedereen zo. En ja, als je het niet aankan om een weekje jeuk te hebben terwijl je je schaamhaar laat groeien, dan lukt het niet. Maar lijkt het niet geweldig om de Brazilian, de landing strip of (jezus help nee) de hartjesvorm achterwege te laten en vanaf nu alles te laten staan? Kourtney Kardashian doet het, Miley Cyrus doet het, Lady Gaga en Solange Knowles hebben het. Dus waarom jij niet?

It's your lucky day want ik heb een geweldig middeltje gevonden om die stugge haren vaarwel te zeggen: de cosmeticalijn genaamd FUR.
FUR zeg je? Ja hoor. Een bedrijf met drie natuurlijke producten voor je schaamhaar. Mijn favoriet is de FUR Oil. Het is de bedoeling dat je die elke keer na de douche inwrijft. Het is wel een vettig goedje, uiteraard want het is een olie, maar het ruikt wel sensueel. Een beetje als in de spa. En nadat ik het een week had gebruikt, zag ik echt wel resultaat én ik heb minder last van kleine huidirritaties.

Je kan de olie ook op je haren, je benen, je oksels, je wenkbrauwen of op de borst en de baard van je lief smeren. De FUR producten zijn trouwens 100 procent natuurlijk, glutenvrij, vegan, gynaecologisch en dermatologisch getest en diertjes zijn ook met rust gelaten. Online bestellen is wel een must.

 

Weet je, beslis vooral zelf wat je met je schaamhaar doet. Maar ik kan je wel zeggen: niet langer sta ik met voet op de badrand, knie naar buiten gekeerd en hoofd gekanteld te zoeken naar mini-haartjes. Nee, ik spendeer letterlijk 1 minuut per dag aan mijn schaamhaar, en voel me op en top vrouwelijk.

 

Laat het gras maar groeien.