NAILS & BLING

Nu je jouw SS17 garderobe hebt aangevuld met ruches, 50 tinten roze en statement mouwen is het tijd om aan de details te beginnen denken. De eerste optie is om net als je kleerkast ook je beautykast een nieuw tintje te geven en wat is er dan makkelijker dan enkele nieuwe nagellakjes? Als tweede optie kan je gaan investeren in trendy doch tijdloze juweeltjes. Want terwijl statement juwelen komen en gaan, zal je deze pareltjes van Belgische ontwerpers nooit meer uit willen doen. Omdat wij bij Girlcrush niet graag kiezen tussen het één of het ander, combineerden we beide keuzes voor je in een inspirerende shoot die je met je pas gelakte nagels meteen op ‘buy now’ zal willen doen klikken!

 

 

1. Laurence Delvallez + negative space

Deze grafische nagels zagen we onder andere bij Opening Ceremony en Creatures of Comfort op de catwalk. De bedoeling hier is dat je stukjes ongekleurde nagel laat piepen tussen een kleurrijk spel van lijnen en vormen. Een beetje hetzelfde effect als bij een cut-out jurk of top. Wij combineerden de poppy nagels met unieke, handgemaakte statement juwelen van Laurence Delvallez voor een ‘more is more’-geheel.

 

TIP: gebruik stencils om makkelijke grafische vormen te creëren op je nagels.

Essence Cut out Manicure stencils   

Essence Cut out Manicure stencils

 

Essie Lentecollectie 2017

Essie Lentecollectie 2017

TIP: gebruik stencils om makkelijke grafische vormen te creëren op je nagels.

2. Woche + graphic games

Het Antwerpse Woche bestaat uit een reeks handgemaakte juweeltjes die je dag in dag uit kan dragen zodat ze haast een tweede huid voor je worden. Door hun eenvoud, unieke imperfecties en delicate uiterlijk zijn deze stukken nooit té in your face en kan je ze combineren met elke mogelijke nageltrend, seizoen na seizoen. Om een intrigerende clash te bekomen, combineerden wij de fijne items met een punchy grafische nail art. Amuseer je met vormen en kleurcombinaties en dare to be bold!

TIP: gebruik een fijn penseeltje of zwart nagelpennetje om zo precies mogelijk te werken.

 

3. Atelier Clash + futuristic metallics

Startend met de klassieke zwarte basis, kregen deze nagels een futuristisch tintje dankzij metallic nail art stickers bestaande uit fijne lijnen en minimalistische symbolen. Gecombineerd met de ‘Elements’-collectie van juwelenmerk Atelier Clash, kregen zowel de nagels als de oorbellen een chique vrouwelijke stoerheid die zowel overdag als ’s avonds uitstekend staat.

TIP: Laat je basislak goed en vooral lang drogen voor je aan de slag gaat met de stickers: het is echt prutswerk dus droge nagels besparen je al heel wat.

 

4. Studio Collect + glitter cuticles

Net als bij de eerste trend, vertrokken we hier vanuit een negatieve, onbenutte ruimte. Terwijl we het nagelbed zelf natuurlijk roze hielden, kregen de nagelriemen een sprankelend laagje glitter dat we eerder ook al bij Rodarte op de catwalk voorbij zagen komen. Deze textuurmix zorgde een juweeleffect op de nagels dat naadloos aansloot bij de veelzijdigheid van Studio Collect, het juwelenmerk waar de vier ontwerpsters Hermien Cassiers, Saskia Govaerts, Magaly Hermans en Hannah van Lith achter zitten.

Essie Golden nuggets

Essie Golden nuggets

TIP: Begin met een doorzichtige/nude basiskleur aan te brengen en laat goed drogen.
Vervolgens breng je met een heel fijn borsteltje een gouden rand rondom je nagelriemen.
Werk met frisse goudtinten om een "vuil" effect te voorkomen.

 

 

Meer info over de juwelenmerken? KLIK op onderstaande websites voor meer juwelen en meer info.

-https://www.laurencedelvallez.be
-https://www.woche.be/
-https://atelier-clash.com
-www.studiocollect.comProduction: Girlcrush
Photography: Ken Claes

Make-up & hair: Crystal Die
Styling: Chloé Bauwens

Models: Laetitia & Emma V via Just Jess Models