Loveletter aan een topproduct: Bioderma Micellair Water

Liefste Bioderma,

Zonder jou zou mijn leven niet hetzelfde zijn. Ik wou dat ik in woorden kon uitdrukken hoe belangrijk je voor me bent… Met je roze dop en transparante uiterlijk…

Haha, sorry! Dit soort liefdesbrief ga je hier niet lezen en terecht ook. In onze Girlcrush love letter gaan we je wel maandelijks uitleggen welk beautyproduct voor ons onmisbaar is en waarom. Deze maand is teammember Chloé aan de beurt om de spits af te bijten. Haar favo-product, zoals je meteen kon lezen, is het micellair water van Bioderma. En ze is heus niet de enige superfan.

 

Dermatologen, make-up artiesten en modellen, allemaal zijn ze fan van dit doorzichtig micellair water. Het is dan ook helemaal niet moeilijk om een lofzang af te steken. De voornaamste reden waarom wij zo wild zijn van dit banale flesje, is echter niet omdat we het goedje backstage op elke modeshow spotten. Wat ons wel doet zwichten is de zachtheid van deze reiniger en hoe makkelijk hij te gebruiken is.

Micellair water is oorspronkelijk ontstaan in de jaren ’90 in Parijs, toen Franse vrouwen op zoek waren naar een alternatief voor het harde kraantjeswater van de stad waar hun huid zo slecht op reageerde. Micellair water kwam tot ontstaan en katapulteerde zich meteen tot absolute musthave in elke beautykast. Ondertussen wordt er van dit specifieke wonderwater met de roze dop, elke drie seconden ergens in de wereld een flesje verkocht. Wat niet alleen de populariteit van micellair water, maar meteen ook van Bioderma zelf onderstreept.

 
 

Die populariteit heeft het water voornamelijk te danken aan zijn gebruiksvriendelijkheid. Je spuit een niet zo zuinige hoeveelheid van het water op een watje en je kan er zonder problemen je hele gezicht mee reinigen. Zonder dat jouw gelaat nadien nog een tweede keer moet afspoelen. Doordat het micellaire water olie-vrij, zeep-vrij en geur-vrij is, kunnen zelfs de meest gevoelige huidjes dit water zonder problemen of irritaties gebruiken. Doordat de micellen, de microscopische deeltjes in het water, als een soort van spons werken, houden ze het vuil en vet van je make-up en dagelijks leven vast en veeg jij deze simpelweg – weg. Volgens die-hard fans kan dit zachte water zelfs hardnekkige waterproof make-up verwijderen, al zijn wij als superfan daar toch net iets sceptischer over. Wat je wel hebt is een frisse, propere en zachte huid die klaar is voor de volgende stap van jouw reinigings-of hydratatieproces.

Zelfs wanneer er geen tijd is voor een reiniging in meerdere stappen – en dat is eigenlijk flauwekul, maak er tijd voor, you’ll thank us – zouden we niet kunnen gaan slapen of aan onze make-up beginnen zonder dit flesje. Ondanks alle nieuwigheden, innovaties en producten die we mogen testen zal dit klassieke flesje telkens opnieuw zijn weg vinden naar onze beautykast.

 
 

 

Love always ;-)!

 

C