10 ANTI-DIEETTIPS - Want je summer body is gewoon jouw lijf in de zomer

Magazines staan al sinds net na de feestdagen bol van de dieet- en workouttips, allemaal gidsen ze ons in de richting van een dunner en dus fijner (?) leven. Daar zijn we bij Girlcrush niet helemaal van overtuigd. Waar wij wél van overtuigd zijn, is dat jouw summer body gewoon jouw eigen lichaam in de zomer is. Omarm dus je natuurlijke vorm of die nu bonestaak, regular of lekker rond is. Met dat in ons achterhoofd sturen we – lekker rebels – deze anti-dieettips de wereld in, met een flinke knipoog. Want de zomer, die moet toch vooral fun zijn!

 

1. ONTBIJT!

Tip numero uno is er meteen al eentje die je ook wel vaker in een lijst met dieettips tegenkomt, maar die zeker ook thuishoort in ons anti-dieetplan. Want breakfast foods = favorite foods. Pancakes, iced lattes, granola, fruit, wafels, eggs & bacon, here we come!

 

2. SLA OOK AL EENS EEN LOOPSESSIE OVER

Want zeg nu zelf, soms is het gewoon te warm / heb je veel te veel gegeten / lonkt Netflix net wat harder dan anders / is je bestie jarig / heeft je zus je favoriete loopbroek ingepikt …

 

3. LIFE IS SHORT, EET DESSERT

Of twee desserts …

 

4. BIOSCOOP IS POPCORN EN CHIPS EN SNOEP EN …

Dat is gewoon zo. Niet snoepen tijdens de film doet afbreuk aan de hele bioscoopervaring en dat zou zonde zijn, ja toch?

 

5. GA NOG EEN TWEEDE KEER LANGS HET BUFFET

All you can eat restaurant? All-inclusive op reis? Allemaal prima redenen om aan anti-dieet te doen. Girlcrush tegen voedselverspilling!

 

6. EET DAT IJSJE OP DE ZEEDIJK

Zilte zeebries, zonsondergang, zeilboten, zorgenloosheid – kortom ‘zee’ – daar hoort nog wat extra geze(e)lligheid bij! Om het zout van de zeelucht te counteren kies je voor zoet en hoe kan dat beter dan met een hoorntje met twee (of drie!) bollen?!

 

7. SANGRIA POR FAVOR!

Want wat is nu een terrasje zonder een aangepast, zomers drankje? Doe ons maar meteen twee glazen, want calorieën tellen doen we niet!

 

8. VUL JE VETRESERVES OP TIJD AAN

Heb je een daguitstapje naar een pretpark of dierentuin gepland of net een namiddag geshopt in de brandende zon? Allemaal uitputtende bezigheden waarbij je heel wat calorieën verliest. Dat vraagt om fastfood American style: hamburgers, friet, sausjes en milkshake alsjeblieft!

 

9. ZWEM NIET

Soms lijkt een minimum aan sport onvermijdelijk, zeker wanneer de combinatie van warm weer en een zwembad zich voordoet. Girlcrush to the rescue! Je hoeft immers niet te zwemmen (bah, zo sportief) om af te koelen, pik de zwemband van je neefje (of koop een opblaasbare flamingo / zwaan / eenhoorn) en dobber wat rond. Problem solved!

 

10. CHILL

Tip nummer 10 vraagt niet al te veel inspanning, helemaal géén om precies te zijn. Benodigdheden? Een ligbed, sunscreen (we tellen dan wel geen calorieën maar met onze huid spotten we niet!), water (ja, hydrateren doen we ook nog wel) en een flinke portie magazines (zonder dieettips alsjeblieft!). De enige toegestane bewegingen zijn drinken, snacken en je af en toe eens omdraaien. Bakken maar!