Make it POP: dit was de makeuplook van de Antwerp academy show 2017

Pure chaos, stukjes stof die in het rond vliegen, prachtige modellen in 1 ruimte gepropt: de SHOW 17 van de Antwerpse modeacademie was zoals gewoonlijk een topper van formaat.

Elk jaar opnieuw kijken we rijkhalzend uit naar de nieuwe silhouetten en opkomend talent, maar vooral naar de KEY makeuplook op de runway van iconic lady Inge Grognard. Want ook al denk je bij de Antwerpse modeacademie meteen aan kleding, de makeuplook mag zeker niet vergeten worden!
Volg ons backstage, want wij mochten een kijkje nemen bij het MAC COSMETICS team en vertellen jullie hoe de look werd gecreëerd.

 

Inge startte haar carriere mid 80's, waar ze meegroeide met Antwerpens meest iconische ontwerpers zoals Martin Margiela, Dries Van Noten en Ann Demeulemeester. We overdrijven dan ook niet wanneer we zeggen dat ze medeverantwoordelijk was voor de meest iconische beelden van de Antwerpse mode, samen met haar echtgenoot en fotograaf Ronald Stoops.
Wie Inges werk volgt weet dat ze allesbehalve werkt met de standaard beautyidealen en trends. 
Geen hevige contour, geen gekrulde wimpers, geen highlighter: haar idee van makeup gaat veel verder dan enkel werken met traditionele visies van schoonheid. Ongewone materialen (denk: visdraad, verf, veren, poeders,..) maken Inge veeleer een kunstenaar dan louter een makeupartist. Door het gebruiken van het hele lichaam vormt dit dan ook de ideale canvas om total loss te gaan. Haar donkere visie op schoonheid geeft een mysterieuze waas waar we maar al te graag in verdwalen.

Elk jaar is het dus rijkhalzend uitkijken naar de Antwerpse fashionshow, want hoe creëer je een makeuplook die past bij alle modellen en alle silhouetten in hun verschillende stijlen?
Mac Cosmetics Key Makeupartist Ines Borgonjon legt uit: "ik vind het super interessant hoe een makeupartiest als Inge, die toch bekend staat om haar rauwere stijl, toch een look heeft gecreëerd met glitters die 100% aansluit bij haar visie."
Why glitters? Ontwerper en Directeur van de academie merkte op dat studenten steeds meer experimenteren met glitter in hun makeup; dus waarom het ook niet doortrekken in de showlook?
Inge ging aan de slag en ontwierp een glitterlook die tegelijkertijd ook langdurig houdbaar moest zijn, dus gaf ze haar beste tips mee. En dit is het prachtige resultaat geworden. The key pieces? 3D glitters, mixing medium en Mac fluidline eyeliner in black track.

19021395_10154550559916512_1846143678_n.jpg

The 3 key products?
3D-glitters, mixing medium and fluidline eyeliner

 

HOW TO:

 

 

SKIN

Zorg voor een goed verzorgde en gehydrateerde huid. Je kan Studio moisture cream gebruiken of de Strobe cream voor een glowy resultaat.
Vervolgens egaliseer je de huid waar nodig met foundation en conceiler maar onthoud: less is more!
Inge staat erom bekend dat ze graag zo weinig mogelijk product gebruikt om de huid te egaliseren om een natuurlijk resultaat te garanderen.
Tenslotte poeder je af waar nodig met een transparant poeder.

EYES

Alle aandacht gaat naar de ogen voor deze look.
Markeer de waterlijn met gitzwarte eyeliner - de fluidline eyeliner is een echte favoriet onder makeupartists! - ook vanboven!
Dus niet op je ooglid maar op je bovenste waterlijn IN je ooglid. Even een lastig gevoel, maar met een maximum resultaat.

Vervolgens mix je de 3D glitters met mixing medium tot het een pasta wordt en breng je de glitter met deppende bewegingen aan op het ooglid. Laat drogen terwijl je de andere kant aanbrengt. Als beide kanten min of meer droog zijn dep je nog eens met pure glitter over de oogleden voor een nog intenser resultaat. Herhaal dit proces aan de onderkant.
Kam de wenkbrauwen helemaal omhoog met een transparante gel voor een modern "catwalk" effect.

3D glitter

Transparante wenkbrauwgel

Transparante wenkbrauwgel

Fluidline eyeliner - Black Track

Fluidline eyeliner - Black Track

Mixing medium

 And that's it boy & girls.
Geen contour, geen highlighter en zeker en vast geen mascara!
Deze poppende look heeft niet meer nodig dan skin & eyes!

AMEN

 

One more look?

18945384_10154550559991512_1828625832_n.jpg

Tussen de glittermania door zagen we enkele modellen met gekleurde bollen op zowel gezicht als lichaam.

"Deze bollen zijn geinspireerd door kunstenaar en kleurexplosie Lee Boweri, en aangebracht met stencils en kleurpigmenten."

Cu next year!