SEX & LOVE COLUMN - Fingerspitzengefühl

Elke maand houdt Charlotte Spens, columniste en seksexpert bij holyfck.org, ons op de hoogte van haar leven. Deze maand onderzoekt ze het fenomeen "vinger poppen".

Zijn lul word harder. Zijn ademhaling onrustiger. Zo weet ik weer dat het bijna over is. De seks is oké. Basic. Een beetje onwennig. Het mag gedaan zijn. Hij komt bijna klaar en wakkert dat ongemakkelijk gevoel nog wat extra aan. Plots bewerkt hij mijn mond met zijn vingers. Zijn wijsvinger en middenvinger duwt hij naar binnen en rusten nu op mijn tong. Ik sluit mijn mond en vraag me af wat de bedoeling is. Met gebrek aan informatie zuig ik dan maar wat aan zijn vingers met mijn ogen op de zijne gericht in de hoop dat hij sneller klaarkomt. Dit is dus waarom ik mezelf nooit een sexpert noem. Ik betrap mezelf nog vaak op scepticisme. Maar komaan, who the fuck heeft die fingerblowjob bedacht?

 

Vingerpopjes

Ik merk weer eens een verschuiving op in het sekslandschap. Vinger poppen. Dat is wanneer de man tijdens het vrijpartijtje een vinger en soms wel meerdere in de vrouw haar mond popt. What is up with that?
Ken je de film Wild? Ik herinner me nog toen ik die voor’t eerst zag en dat ik even schrok van het aanzicht van Reese Witherspoon naakt op een bed met vingers in haar mond terwijl ze bereden werd. Ze zoog er op los terwijl ze verleidelijk in haar vlam zijn ogen keek. ‘Wat heeft zij daar nu aan?’, dacht ik toen. Deste belangrijker: wat heeft hij eraan? Et voila, mijn onderzoek begint.

Is het de zuigactie die mannen zo opwindend vinden? De film van de op-en-neergaande beweging die normaal op hun lief lid gebeurt, kunnen ze nu van close-up zien. Maar wat wordt er dan van mij verwacht? Dat ik enkel op en neer zuig? Dat ik doe alsof het een penis is en ik de denkbeeldig eikel lik en denkbeeldige ballen streel? Dan zijn de ballen zijn polsen, denk ik. Of is zijn vingers op mijn tong laten sudderen genoeg voor extra stimulatie? Ik vroeg het rond.

‘Geil’, klonk het in koor. En ‘sexy’, was ook een populaire mening. Daarbij vertelden allerlei mannelijke durvers me dat het inderdaad de pijpbeurt ‘look’ is die zo onweerstaanbaar is. Oké, da’s wel sensueel. Da’s waar. Van hen moeten we vooral te keer gaan met die stengels op een manier die we zelf fijn vinden. Of dat nu zuigen, laten liggen, likken of (jawel) deep throathing is. Hoewel een standaard pijpbeurt simulatie het succesvolste antwoord was.

mannen zijn veel visueler ingesteld dan vrouwen en gevoeliger aan seksueel getinte afbeeldingen, erotische programma’s of seksueel suggestieve situaties

Mijn favoriete seksuologe Vanessa Muyldermans had er ook iets aan toe te voegen. “Het is een vorm van intimiteit want je dringt binnen in een mond. Daarbij zijn mannen veel visueler ingesteld dan vrouwen en zijn zij gevoeliger aan seksueel getinte afbeeldingen, erotische programma’s of seksueel suggestieve situaties."
Mannen raken opgewonden door wat ze zien. In dit scenario dus een voorstelling van orale seks” Ergo: de pijpbeurt look.

Kruimeldief

Een andere respons was: ‘vingertoppen zijn gevoelig’. Ahja? Nooit gedacht dat het gevoel van een vinger die opgezogen werd, aangenaam zou zijn. (Zouden er mensen zijn die dat al getest hebben met een kruimeldief?) Serieus. De eindes van mijn vingers? Die onderzijden waarmee ik hartjes teken op aangedampte autoruiten? Ik stond er nog nooit bij stil maar het klopt: je vingertoppen zijn erg gevoelig. Aan je vingertoppen bevinden zich een hoog aantal uiteindes van zenuwen. Straf. Misschien moet ik eens overwegen om aan mijn topjes te laten likken. Lijkt me een tedere liefkozing. Iets om over na te denken.

De blowjob motoriek op vingers is dus hot. Oké. Begrepen. Het suggestieve uitzicht doet ‘em het. Je toont wat er komt, wat jij met de ander gaat uitvoeren. Eigenlijk best wel sexy als je nadenkt over die verborgen dominantie van de vingerpijpbeurt.

Jammer dat er eigenlijk nooit over gepraat of geschreven wordt. Met al die ’10 manieren om zijn genot nog groter te maken’ bullshit in de blaadjes vandaag. Ach, we leerden weer iets bij. Toch? Zuigen is altijd dé shit. Maar gelieve dat nu niet uit te testen met de stofzuiger of kruimeldief hé.

 

Illustraties: Roxane Pots