Een manicure met echte bloemen doe je zo!

Trending in Zuid-Korea en heel erg zomers: de bloemetjesmanicure. Je hebt er enkel een zwaar boek (jawel!), nagellak, een pincet en wat precisiewerk voor nodig.
Je wil wat anders dan de traditionele nude manicure voor je trouwdag? Of je zoekt nog originele nail art om je handen niet onopgemerkt in de lucht te gooien op één van de zomerfestivals? Wat dacht je dan van real flower nails, nagels met échte bloemetjes?

 
 

De manicure met droogbloemetjes is al populair in Zuid-Koreaanse, Japanse, Australische en Amerikaanse nagelsalons en op Instagram. (#dryflowernails is momenteel goed voor 1.269 posts.) Hoewel je de trend al een paar jaar hier en daar voorzichtig ziet opduiken, werden bloemennagels deze lente bij een iets groter publiek populair dankzij Eun Kyung Park, de oprichtster van Nail Unistella en één van de topmanicuristes van Zuid-Korea. Zij maakt zelfs heuse nagelboeketjes die in het echte leven iets minder praktisch zijn, maar erg mooi ogen in shoots voor modebladen. (Mocht je haar nog niet volgen, snel checken, die Instagrampagina!)

In ons land is de trend nog niet echt doorgedrongen en dat is jammer. Want waarom zou je je wekelijkse boeketje niet eens op je nagels kleven? De real flower manicure oogt gesofisticeerd (zolang je het sober houdt) en schattig en – niet onbelangrijk – je doet ze makkelijk zelf.

Trek dus stante pede de tuin of de wijde natuur in, pluk wat bloemetjes en stop ze tussen de pagina’s van Het verdriet van België of een ander zwaar boek dat je niet meteen gaat lezen om ze te drogen. Opgelet: tenzij je echt reusachtig grote nagels hebt, heb je kleine bloemetjes à la vergeet-me-nietjes nodig. Die drogen bovendien makkelijker en dunner dan pakweg een roos of anjer. Wij kozen voor deze tutorial voor de lila bloemetjes van citroenthijm en de blauwe van hysop, een favoriet kruid van Graanmarkt 13-kok Seppe Nobels. (Die toevallig allebei in onze vierkante meter-moestuin groeien.)

Ook nodig: een nude of zacht pastelkleurig nagellakje, een pincet, een goede topcoat en een vaste hand.

Stap 1. Geef je nagels een laagje basecoat, zeker als je voor een pastelkleur kiest. Zo voorkom je vergeelde nagels en heb je een egale, gladde basis om kleur over aan te brengen.

 

 

Stap 2. Geef je nagels twee laagjes nude of pastelkleurige nagellak. Wij gingen voor Treat, Love & Colour in Sheers to You van Essie die je nagels een licht kleurtje en een gezonde glans geeft en ze belooft te verzorgen. Zorg ervoor dat je (vaak lichtgekleurde) bloemetjes voldoende opvallen als je voor een kleurtje kiest. Vandaar dat pastels een goede optie zijn.

Webp.net-gifmaker.gif

Stap 3. Breng met een pincet een bloemetje of enkele bloemetjes aan op je nog niet droge nagel. Hoe langer of breder je nagels, hoe groter je boeketje kan zijn. Druk elke bloem met het pincet voorzichtig plat in de lak. Deze manicure is wat ons betreft het mooist op één nagel – bij voorkeur je ringvinger – zonder andere tierlantijntjes. Gooi je glitter en een heel boeket op tien acrylnagels, kan het een tikje goedkoop ogen.

Stap 4. Eens de lak is opgedroogd, fixeer je je boeketje met een transparante, glanzende topcoat. Twee laagjes werken het best. Dan ‘voel’ je de bloemetjes minder zitten als je over je nagel wrijft.

 

Stap 5. Strike a pose en deel je #dryrflowernails op Instagram.

Goed om weten: het kan dat je bloemetjes na een (halve) dag verkleuren en bruin worden. Sh*t happens. Ze van je nagel verwijderen is bovendien geen sinecure. Investeer dus in een goede nagellakremover en wat geduld. Breng de remover aan op een watje en houd dat minstens 30 seconden stevig op je nagel gedrukt zodat de lak en het bloemetje beter kunnen losweken.