24 uur in het leven van.... Kim Maes

Wat gebeurt er als een Belgische makeupartiest een webshop lanceert vol beautyzaligheden?
Juist, een waar beautywalhalla.
Kim Maes, beautyfanaat met een voorliefde voor hoogwaardige en natuurlijke producten, lanceerde vorig jaar webshop "
Bloss" waar je een breed scala aan topproducten kan scoren, handgeselecteerd door Kim zelf.
Wij volgden Kim een dag lang in haar boeiende leven

“Als modellen gek zijn op mijn producten doe ik een vreugdedansje”

 

 

5.30u

Rise & Shine. Alhoewel dat er niet veel te shinen valt, de ochtend is niet mijn vriend. Koffie, douche & go, richting Antwerpen. Mensen denken dat ik een heel uitgebreid beautyritueel heb maar niets is minder waar. Ik hou van een efficiënte beauty routine, dus beter 3 producten die hun werk doen, dan 6 middelmatige.

Hasselt – Antwerpen is altijd een hel dus moet ik op tijd vertrekken. 6.00u stipt zit ik in de auto met een banaan en nog een extra koffie. Soms ben ik veel te vroeg en dat doe ik nog een klein dutje in de auto. Op een keer stond mijn klant op mijn raam van mijn auto te kloppen een half uur na mijn call time, ik was vergeten mijn wekker te zetten. Ik denk dat dat een heel drukke week was, maar we lachen er nog steeds om.

7.30u

Call time voor de campagne shoot SS18 van Komono!
Gelukkig zijn dit soort producties altijd goed geregeld, dus Lora van het productiehuis Mindbox was er al een uur op voorhand om voor het hele team ontbijt en koffie te verzorgen. Van de honger zullen we alvast niet omkomen.

8.00u

Het eerste model is een man, 10 minuutjes preppen en klaar.

Het tweede model is de ontzettend mooie Nicole, een black beauty met een ongelooflijk charisma. Ze doet de ‘grote jobs’ en dat voel je dadelijk. Ze voelt zich dadelijk thuis, neemt haar een koffietje en zet zich op mijn stoel. Dit is mijn favoriete moment. Na 16 jaar vind ik nog steeds het leukste aan mijn job, nieuwe mensen ontmoeten. Mensen in onze sector reizen veel en hebben meestal heel veel te vertellen. Nicole haar prep duurt zo’n 2 uurtjes maar dat is vooral omdat ik haar prachtig afro haar helemaal moet uitstijlen. De vliegt want de gesprekken gaan nogal snel richting beauty. Nicole haar haar zit vol haarolie van F. Miller en ze is er verzot op. Het flesje gaat met haar mee naar huis. De dagcrème vindt ze geweldig dus ook dat neemt ze mee. Dat zijn voor mij topmomenten, die modellen werken met de meest grote namen, zien en voelen de beste producten op de markt als eerste en als zij dan verzot zijn op de producten die ik verkoop, doe ik een dansje.

8.00u - 19.30u

We shooten tot 19.30 en waar ik een momentje tijd heb probeer ik mijn mailtjes van Blos te beantwoorden en enkele fotootje te maken voor de Instagram account van Blos. Dat hoort ook bij de job: iedere dag een nieuwe foto maken, de mensen blijven prikkelen met de producten,... Ik heb gemerkt dat dit het beste werkt via de instagrampagina, maar het neemt ook erg veel tijd in beslag. Tijd die ik vandaag niet op voorhand had ingecalculeerd.

20.30

Een uurtje in de auto, vlug iets eten en de kinderen in bed steken waarna mijn 2de job volgt, Blos. Als ik een make-up job heb de volgende dag, kan het weleens laat worden, maar ik kan nog even doorgaan op adrenaline. Ieder pakje wordt zorgvuldig ingepakt en voorzien van persoonlijke stalen, daar kruipt veel tijd in maar ik zou het niet anders willen. Staaltjes is een leuke extra bij je bestelling maar alleen maar als je zo ook echt kan gebruiken. Nog een persoonlijk briefje bij in de doos en hup. Ik denk niet dat ik al ooit 1 pakje heb gemaakt met tegenzin. Blos geeft mij zoveel voldoening dat ik vaak de tijd uit het oog verlies. Zo kwam ik onlangs terug van een werkreis en heb ik -zonder dat dat initieel het plan was- een nachtje doorgewerkt. Ik zal dit geen jaren kunnen volhouden dus bouw ik sowieso mijn job als visagiste wat af maar de echte leuke jobs, die hou ik en dan gaat het niet over de grootte van de jobs maar vooral over de mensen waarmee ik werk. Zij zijn een bron van inspiratie voor mezelf en dus ook voor Blos.

00.00

Sinds kort probeer ik iedere dag te mediteren. Niet te lang, 15 minuutjes, via de app Headspace. Ik heb het idee dat mij dat wel wat rustiger maakt.
Slaapwel!

Willen jullie meer weten over Blosshop? Breng dan zeker een bezoekje aan haar website  http://www.blos-shop.com/.