Spijt over mijn tattoos ?

Feit: tattoos smelten niet. Gelukkig maar, anders hadden we zeker een probleem toen we drie BGV’s (Behoorlijk Getatoeëerde Vlamingen) op één van de heetste dagen van het jaar in een studio propten én we hen ook nog wat vragen lieten beantwoorden. Wij vroegen 3 toppers hoe ze jaren later tegenover hun tattoos staan. Is er spijt? Wat zouden ze anders gedaan hebben? Het resultaat van deze haast bovenmenselijke inspanning zie je hier. Do judge this book by it’s cover!

 

Dominique (40, loodgieter)

“Spijt van mijn tattoos heb ik niet, zelfs mijn allereerste apprecieer ik nog steeds voor wat ze zijn, herinneringen. Het enige waar ik me wél aan stoor is dat ik nu 20 jaar bezig ben en intussen helemaal vol sta. Ik heb nog pakweg 30 jaar te leven maar ik heb gewoon geen plaats meer voor meer tattoos, terwijl ik nog zoveel mooie ontwerpen zie die ik zou willen. Dat is dus ook meteen de enige reden waarom ik inkt zou laten weghalen (en dat al gedaan heb), om onmiddellijk nieuwe tattoos te laten zetten!”

IMG_3007.jpg

Annelore, Pino (22-piercer)

“Wanneer ik op instagram volledig uitgekiende bodysuits en prachtig geplande tattoodesigns zie, heb ik er wel spijt van dat ik met 22 jaar al zo vol tattoos sta. Ik hou van al mijn tattoos en van hun impulsieve ontstaan, maar mijn YOLO-periode heeft lang genoeg geduurd en soms wou ik toch dat ik iets meer nagedacht had over een totaalontwerp.”

“Hoe tattoos verouderen, daar denk ik eigenlijk niet over na. Als je iets wil dat niet verandert, dan moet je maar een kunstwerk aan de muur hangen.” (lacht)

 
IMG_2761.jpg

Lena (32, tattoo artist)

“Ik hou nog steeds van al mijn tattoos, wat ook logisch is, want ik tekende er veel zelf. Al vond ik de cirkel met vogels op mijn rug op een bepaald moment wel wat uit de toon vallen bij de rest. In plaats van hem weg te laten halen of te coveren, voegde ik er iets aan toe en nu werkt het wel!”

 

“Als ik nog een jaar te leven had zou ik nog enkele ontwerpen van mijn favoriete artiesten laten zetten. Daarvoor zou ik wel een stukje moeten reizen want ze wonen in Oekraïne (Viola tattoo), Schotland (Danielle Rose) en Polen (Slawomir Nitschke).”

 

Think before you ink

De populariteit van tattoos heeft zich wereldwijd verspreid: het is haast onmogelijk geworden om geen tattooshop te spotten op de hoek van elke hippe straat, klaar om nieuw cliënteel te voorzien van nieuwe body art.
Meer acceptatie van het wijde publiek heeft geleid tot het fenomeen dat iedereen, including je moeder graag een tattoo wil. Tot blijdschap van tattooeurs die meer werk krijgen dan ooit.
Maar meer wel dan niet worden tattoos gezet in een impulsieve bui, for the sake of fashion, waardoor de vraag naar tattoo removal ook toeneemt.
Wij lijsten voor jullie enkele tips op waardoor je jaren lang blij zal zijn met je tattoos zonder spijt

 

 1. Neem alle tijd
  Denk lang en hard na over wat je op je lichaam wil zetten. Een mooie pinterest afbeelding kopiëren kan leuk zijn, maar vaak is het meer bevredigend om een zelf ontworpen tattoo te plaatsen (je hoeft hiervoor geen tekenwonder te zijn, de tattooeur kan je hiermee helpen). Zo ben je ook 100% zeker dat er geen copycats met dezelfde tekening zijn.
   

 2. Doe genoeg research
  Speur online alle mogelijke sites af op zoek naar inspiratie voor je toekomstige juweeltje.
  Maar ga ook verder en zoek interviews, biografieën van tattooeurs die je bewondert en getuigenissen zodat je zoveel mogelijk informatie vergaart. Er zijn veel goede tattooeurs, maar ook minder goeie: daarom is deze stap zo belangerijk.
   

 3. Intiem contact
  Zomaar een shop binnenstappen en een impulsieve tattoo zetten is natuurlijk spannend, maar als je graag jarenlang van je tattoo wil genieten is het verstandig een goed contact op te bouwen met je tattooeur voor je onder de naald gaat.
  Stap een winkel binnen en vraag informatie, laat alles thuis goed bezinken en hou contact via email om eventuele nieuwe ideëen of inspiratie door te sturen, zodat de tattooeur zelf ook aan de slag kan met al je informatie.
  Als je uren op de pijnbank ligt is het wel zo leuk om een goed contact te hebben met je artist.
   

 4. Denk praktisch
  Dit heeft vooral te maken met de plaats van je tattoo: werk je in een kantoor of werk je in een alternatieve winkel?
  Je levenstijl en werkomgeving kunnen zeer bepalend zijn voor de plaatsing van je tattoo: misschien ben je gek op een opvallende nektattoo, maar als je op een kantoor werkt kies je best voor een onopvallend exemplaar op je schouder.
  De werkvloer is jammer genoeg nog vrij conservatief op het vlak van opvallende versieringen dus hou daar rekening mee indien nodig.
   

 5. Wees slim en vooral veilig

  Ga niet op zoek naar de allergoedkoopste tattooeur, maar kies voor degene met de beste service en vooral veiligheid!
  Je wil niet opgezadeld zijn met een infectie op je arm toch?
  Tattoos blijven een medische procedure, dus kies een shop die 200% clean is en ruikt naar een dokterspraktijk.
  Als je kampt met gezondheids -of huidproblemen, licht de tattooeur dan ook altijd in om eventuele complicaties te vermijden.

 

Productie: Girlcrush
Fotografie: Marieke Penne
Makeup: Ine D'hoe
Met dank aan Lena, Dominique & Pino.