BEACH HAIR? DO CARE!

BEACH HAIR? DO CARE!

Chloor, zon, zee, zand: leuk voor jou, maar heel wat minder lief voor je haar. Want naast een natuurlijke – maar overigens niet zo onschuldige – coupe soleil, houden je lokken er vooral een coup de fatigue aan over. Liever een coup de foudre? Wij sprokkelden rehab-tips voor ons zomerhaar bij sterrenkapper Jochen Vanhoudt van kapsalon Clientology en we suggest you use them!

Pre-vacay

Onder het motto ‘een gewaarschuwde vrouw is er twee waard’ ga je voor je vakantie nog even langs de kapper om je haarpunten zomerklaar te maken (lees: lichtjes te kortwieken). Gebruik in de zon ook altijd haarproducten met SPF en eventueel een chloorfilter om je haar te beschermen.

 

 

Post-vacay

Na je vakantie ga je linea recta terug naar de kapper om je droge punten – ja, die houd je er gegarandeerd aan over! – te laten aanpakken. En wie nog hoopte dat ‘aanpakken’ gewoon ‘verzorgen’ betekende, is eraan voor de moeite. “In het geval van droge of gespleten punten is knippen de enige optie”, vertelt Jochen. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans wordt dat je haar verder splitst en hoe meer centimeters je dus uiteindelijk van je lokken zal moeten afknippen. Snel zijn is dus de boodschap! Ook voor je vakantie al eens langsgaan bij de kapper (zie: ‘Pre-vacay’), kan het aantal verloren centimeters beperken.

 

Dieptereiniging is Jochens tweede tip: “Om de laatste restjes chloor uit je haar te halen, is het een goed idee om je haar te wassen met een goede reinigende shampoo. Zo reset je als het ware je haar.” Daarna is je haar dan wel helemaal schoon, maar verzorgen doet zo’n reinigende shampoo niet, waardoor je lokken uitgedroogd achterblijven. Afsluiten met een hydraterend masker is dan ook een must.

 

Heb je blond haar en ben je van vakantie teruggekomen met een groene schijn op je lokken? Over de huis-, tuin- en keukenoplossingen zoals ketchup in je haar smeren, is Jochen kort: “Verspil er je tijd – en ketchup – niet aan, ik heb nog nooit iemand ontmoet wiens groene schijn verdween na zo’n ketchupbehandeling.” Wat wel helpt, is je groenige coupe aan de ervaren handen van je kapper overlaten. Hij of zij verhelpt het probleem op een professionele manier en op maat van jouw haar.

 

Niet alleen blond haar heeft last van de zon, ook brunettes kunnen na een vakantie naar de zon last hebben van een doffe en vale kleur. Een kleurshampoo in je eigen tint is daarvoor de oplossing: je kleur krijgt een opfrisbeurt en het gebrek aan glans is meteen opgelost.

 

Post-summer

Klaar om de zomer nu al op te geven zijn we nog niet, maar onze lokken zijn nu alvast in prima shape voor de herfst.

 

Insert hair flip here & GO!

Met dank aan Jochen Vanhoudt van Clientology voor de tips.
www.clientology.be