Effortless chic: eenvoudige, moeiteloze kapsels

Zijn er fans van HBO-serie Girls in da house?
Ik ben er alvast eentje van. Niet in het minst omdat in de serie een van mijn all time favorite girl crushes meespeelt: Jessa a.k.a Jemima Kirke.
Personage Jessa fladdert door het leven als was ze een zigeuneres, maar met een hairgame-elegantie waar menig vrouw jaloers op is.
Want laat ons eerlijk zijn, we zijn jammer genoeg niet allemaal gezegend met zulke perfecte zeemeerminlokken.
Integendeel: Ik ben al blij als mijn krullende manen niet lusteloos plat op mijn hoofd gaan liggen. Want ja hoor, ook ik heb veel bad hair days waar niets, maar dan ook niets nog schijnt te helpen en de wereld een gruwelijk oneerlijke plaats lijkt. Klinkt overdreven, en dat is het ook helemaal!
Maar back to miss Jessa.
Losse golvende lokken, een topbraid waar Heidi in Tirol jaloers op zou zijn, twee Pocahontas-vlechten... Jessa rockt alle looks alsof ze voor haar gemaakt zijn. Sterker nog, alsof ze er doodgewoon mee is uit bed gerold. Zouden haar sexy Britse accent en de coolheid die ermee gepaard gaat er voor iets tussenzitten?
Maar de vraag die brandt op onze tong is natuurlijk: Hoe bereik je in godsnaam zo’n effortless chic look? Goed nieuws, dames: met een paar basistechnieken, nat haar en enkele goed geplaatste schuifspeldjes kan je die nonchalance lekker zelf bekomen. En het beste van al? De looks maken is even moeiteloos als ze eruitzien. Een perfect nonchalant kapsel terwijl je bingewatcht, in de file staat of iets bijdraagt aan de samenleving? Yes, we can, met deze tips.

Golvende lokken zonder krultang
 

Voor

Voor

Na

Na

Alle kapsels die we hier met je delen kosten weinig moeite, maar dit is zonder twijfel het makkelijkste. Start dit kapsel met pas gewassen, nog vochtig haar en verdeel je lokken in twee à drie partijen –afhankelijk van hoeveel haar je hebt.
 

Verstuif een spray die je haar textuur geeft, zoals een salt spray. Op die manier krijgen je lokken textuur zonder ze te hoeven bewerken met een krultang of andere warmtebronnen en beperk je de kans op beschadiging door de hitte. Want gezonde lokken zijn mooie lokken. You’re welcome!
Eventueel kan je nog een luchtige mouse gebruiken om alles langer op zijn plaats te houden.

Tijd voor het leuke werk. Twist elk van de partijen vanaf de kruin naar beneden toe en ga zo je hele hoofd rond.
Bevestig de gedraaide lok telkens met een speldje zodat deze goed vastzit.

Laat je mooie Gwen Stefani-achtige ninetieskapsel drogen aan de lucht terwijl je lekker je teennagels lakt en intussen nog wat werk gedaan krijgt – multitasken for the win. Geen tijd? Gebruik dan een haardroger op de lichtste stand om het drogen te versnellen.
Hebben je lokken de neiging om snel uit te zakken? Laat de knotjes dan zeker drogen tot ze helemaal droog zijn voor een effect dat langer houdt.
Haal ten slotte de speldjes uit je haar en kam met je vingers door je haren, et voilà: golvende lokken in een handomdraai!

 

Easy does it’-opsteekkapsel

voor

voor

Na

Na

Kam je haren om te beginnen goed door. Er bestaan immers makkelijker dingen dan een vlecht maken met klitten en knopen in je haar. Verdeel je haar onderaan de kruin in twee staarten. Krijg je nu flashbacks van het kinderkapsel dat je droeg toen je vijf jaar oud was? Geen nood, je kapsel is nog niet af. Vlecht beide partijen tot het einde en maak vast met een elastiekje. Voor de handige meiden onder ons: je kan perfect visgraatvlechten maken. Trek de vlechten wat losser voor een nonchalante, moeiteloze look. De laatste stap? Speld de vlechten tegen je hoofd vast met schuifspeldjes. Heidi who?

 

Fotografie: Ken Claes
Makeup & hair: Yente Verheyen
Styling: Meriam EK
Model: Laura May en Valerie by Just Jess models