3 foolproof makeup looks die de hitte weerstaan- we beloven het

Laat make-up achterwege in de zomer.’ Een regel die je hier en daar weleens te horen krijgt.
Maar wat als je je comfortabeler voelt bij een beetje BB-crème in de ochtend of je je creativiteit enkel kwijt kunt in je make-upskills en je die creatieve uitlaatklep niet wil opgeven voor twee volledige maanden?
Wat ons betreft hoeft dat ook helemaal niet: soms moet je de regels gewoon overboord gooien. Lekker bad-ass!
Eigenlijk is make-up is niet bedoeld om te camoufleren maar net om je beste punten te accentueren. Met make-up kan je je inner diva helemaal loslaten en je fabulous voelen. Waarom zou je dat willen opgeven?
Let wel: Het is uiteraard belangrijk om je huid de kans te geven om te ademen wanneer je omringd bent door zanderige stranden en bezwete voorhoofden. Een dikke cakelaag foundation is dus geen optie, want eerlijk: we geven je op een bordje dat je make-up er na een uurtje uitziet als gesmolten kaas. En niet de lekkere soort die we graag lusten met een glaasje wijn, maar die goedkope, naar kaas smakende vettigheid die we netjes in de winkelschappen laten liggen.
Wat kunnen we dan wel doen om onze inner beautyqueen te bevredigen?
Er is geen reden om in de zomer geen leuke make-uplook te creëren die licht is maar waar je toch volop mee kan experimenteren. De zomertemperaturen vragen misschien om een paar lichte aanpassingen in je beauty- en make-upkast, maar wij lijsten de producten op die je zorgeloos kunt gebruiken, ook wanneer je zweet als een otter. Wij hebben 3 foolproof zweetbestendige make-uplooks voor je klaar die jou helemaal klaarmaken voor alle zonnige dagen en zwoele zomernachten!

 

Pouty peach

 
GC02.jpg

Als je houdt van nude make-up maar toe bent aan iets dat een tikkeltje anders is, probeer dan eens deze look. Suikerstokkleurtjes zijn helemaal summerproof maar heel lief. Go all out met een perzikroze glossy lip en een gedurfde peach eye. Perfect om blauwe ogen te doen poppen! Start met een dewy basis, zoals een hydraterende crème met parelmoereffect (bv. Glamglow Glowstarter) om je een gezond ogende huid te geven met een prachtige glow. Vervolgens kan je aan de slag met een klein beetje concealer of foundation - als je dat nodig vindt. Met een paintpot, oogschaduwstick of een oogschaduw met parelmoerglans in een roze-oranje tint naar keuze zet je het hele ooglid in een kleurtje. Geef die lippen ten slotte wat aandacht met een oranje-roze lipstick die je mooi afwerkt met een likje gloss.

Glamglow glowstarter - mega illuminating moisturizer

Glamglow glowstarter - mega illuminating moisturizer

Nog steeds hongerig naar dat ietsje meer? Voeg wat transparante gloss toe op je oogleden en let the peach do the talkin’!

 
GC07.jpg

Blauwe eyeliner

De classic flick is een tijdloze make-uplook die iedere blik onweerstaanbaar maakt. Maak deze sexy grafische look lekker zomers door een blauwe eyeliner te gebruiken! Je kan een oogpotlood of liquid liner gebruiken (bvb. Yves Saint Laurent - eyeliner effet faux cils shocking), ga voor waterproof als je de look draagt op warme dagen of nachten om uitlopende oogmake-up te vermijden. Trendy schakeringen van poeder- tot kobaltblauw zijn ideaal om je kijkers mee aan te zetten. Werk de look af met een glossy nude lip en je zwoelste blik.

Yves Saint Laurent - eyeliner effet faux cils shocking

Yves Saint Laurent - eyeliner effet faux cils shocking

 

 

Freckles en bold lip

Geen betere manier om er gezond sun kissed uit te zien dan sproetjes. Als je er niet natuurlijk mee gezegend bent kun je deze makkelijk nadoen met een mix van bruine oogshaduw op een eyeliner borsteltje of zelfs een oogpotlood (Mac eyepencil in taupe of Duck zijn winners). Focus op de plaatsen waar de zon vooral op je gezicht zou vallen, dus voorhoofd, neus, wangen en jukbeenderen. Om de jonge frisse vibe een edge te geven, voeg je een opvallende lipkleur toe. Wij raden koraalrood, fuchsia of oranjerood aan afhankelijk van je outfit of the day en persoonlijke sassyness.

Mac eyepencils

Mac eyepencils

GC06.jpg

Productie: Girlcrush m.m.v stagaire: Roxane Pots
Fotografie: Ken Claes
Makeup & hair: Yente Verheyen
Styling: Meriam EK
Model: Valerie bij Just Jess models