24 uur in het leven van... Emma Peijnenburg (ChapterFriday-huisfotografe)

Emma Peijnenburg. Een naam die je misschien wel bekend voorkomt, aangezien deze bezige bij met verschillende projecten bezig is.
Naast huisfotografe van één van Nederlands bekendste blogs, Chapter Friday, schiet ze ook de mooiste beelden voor allerlei modemerken en bekende koppen ( Rens Kroes is daar één van). Alsof dat nog niet genoeg is, helpt ze ook merken met het bepalen van de perfecte huisstijl.
Reden genoeg om deze bezige bij als onze girlcrush te beschouwen.
Wij mochten een dagje meevolgen in haar kleurrijke en drukke leven.

cfhq.jpg
IMG_5361.jpg

6:40

Rrrring! Alarm.  

Vandaag is een van mijn Chapter Friday-dagen. Ik zet meestal om 6:40 de wekker, maar snooze dan even tot 7:00. Hop, onder de douche en aan de slag.

7:30

Vroeg opstaan is niet per se iets waar ik veel moeite mee heb. Ik vind ochtenden zelfs heel erg fijn. Ik zorg daarom ook dat ik me niet hoef te haasten en dat ik de tijd neem voor een lange warme douche en een ontbijt met een theetje

 

8:30

dagboek.jpg

Deze ochtend werk ik nog iets langer van thuis uit voordat ik naar een fotoafspraak ga. Ik werk wat mails af en neem de content calendar van Chapter Friday door, verzamel wat Instagram-posts om in te plannen en maak me klaar voor mijn afspraak.

10:00

Bijna klaar om de deur uit te gaan en… it’s raining cats & dogs. Wat een hopeloze zomer. Mijn fietsje laat ik vandaag maar even staan en ik neem dan maar de tram. (Noemt dat zich een Nederlander?) Vanaf daar moet ik nog een stukje lopen. Ik kijk wat om me heen, neem uiteraard wat Instagram-foto’s en bedenk dat Amsterdam stiekem best wel romantisch is als het regent. 

11:00

dagboek3.jpg

Dingdong. Aangekomen bij het prachtige Amsterdamse grachtenappartement van blogger Billie Rose. Vandaag fotografeer ik haar huis voor de categorie ‘At home with’ voor Chapter Friday. Een van mijn favoriete dingen om te doen. Hoe leuk is het om bij iemand binnen te blikken? Precies zoals verwacht is het huis mooi opgeruimd en tiptop in orde. Het ruikt er lekker en de verse bloemetjes staan klaar: a warm welcome! Rosanna’s vriend (en fotograaf) Milan is ook thuis en ik neem ook wat leuke foto’s van hen samen.

12:30

IMG_5180.jpg

Off to the office. Het fotograferen zit erop en ik besluit om naar kantoor te lopen, zo boffen dat we midden in het centrum zitten. Onderweg haal ik een lekkere lunch bij STACH, mijn lievelings-minimarket in Amsterdam. Ons kantoor is echt omringd door dit soort zaakjes en de verleiding om er niet elke dag heen te gaan is dan ook groot... 

 

13:30

Broodje eten en meteen de beelden inladen. We zaten te twijfelen om de afspraak uit te stellen wegens het slechte weer, maar uiteindelijk ben ik zo blij dat ik gegaan ben: het geeft de beelden misschien net wel net iets extra cosy’s wat ze nodig hebben. Ik ben er heel blij mee!

 

15:30

Yara is nu ook at the office en we doorlopen samen even de agenda. Vandaag zouden we eigenlijk een hoop fijne Insta-looks schieten, maar het weer ziet niet mee, dus we duiken in een ander exciting project: de make-over van de CF-website

IMG_5199.jpg
IMG_5196.jpg

16:00

Het is nu pikdonker geworden en het enige waar ik zin in heb, zijn warme drankjes, een grote deken en Netflix – oeps! Dan maar even een snelle wandeling naar de Starbucks voor wat frisse lucht en lekkers voor Yara en mij. Ik krijg trouwens aan het eind van de middag altijd zo’n soort dipje, hebben jullie dat ook? Vierkante ogen = tijd voor een ommetje! 

16:30

IMG_1839.jpg

Verder met de make-over van de website... We blijven zoals gewoonlijk veel te lang hangen bij een minor detail: de mouse-over! Hoe leuk zijn deze snack-icoontjes? 

17:30 

By-bye office! Back home. Na een trammetje van 10 minuten en een korte wandel even snel langs de supermarkt. Ik ben zo blij dat er talloze groenteboertjes in mijn straat zijn. Fresh veggies all day, every day! Ik maak voor vanavond een lekkere quinoasalade

 

20:00

Wine o’clock. Tijd om weer af te spreken met m’n ‘buuf’. Mijn achterbuurmeisje en ik meeten bijna iedere week wel even bij een gezellig plekje in de straat voor een ijsje, koffietje of een borrel. Deze avond zitten we bij Bar Gallizia, mijn favoriete stekkie in de buurt. Je kunt hier heerlijke wijnen drinken en antipasti eten. Aanrader!

IMG_5278.jpg
IMG_4842[6737].jpg

23:30

Een paar uur later is het dan toch tijd om ons bedje weer op te zoeken. Morgen weer vroeg uit de veren. Het was weer een heerlijke bijkletsavond, en toch ga ik met een dubbel gevoel naar bed. Ik hoorde net het vreselijke nieuws van Barcelona. Kunnen we er nu op wachten tot zoiets in Amsterdam gaat gebeuren?