Meet our intern Roxane Pots en kijk mee wat er in haar beautykast zit

FullSizeRender - kopie (2).jpg

Meet our intern: Roxane Pots

Ik ben dat gekke grietje dat gothic was in het middelbaar en later een Master in Fine Arts ging behalen. Net als mijn moeder kleed ik me graag… excentriek. Ik hou van alles wat tacky, expressief en vintage is, van ‘kunst’ tot kleding en ook beauty. Ik hou zowel voor mijn schilderijen als voor mijn uiterlijk van een sterke basis in de realiteit, maar dan met een hoek af. Een serieuze hoek af. Dat meisje met de witte eyeliner of de rode oogschaduw, de paarse lippen of de bleached brows, that’s me.


Dat excentrieke kantje zit in de familie. Mijn nabije familie bestaat voornamelijk uit vrouwen, allemaal met een heel andere stijl en een heel verschillende kijk op beauty. Zo droeg mijn moemoe bijvoorbeeld steeds pasteltinten. Mijn tante is eerder klassiek van stijl, maar mijn moeder is net als ik uiterst expressief met een rauwe, naakte bodem. Haar stijl was ook steeds vrij androgyn, met mannenpakken, korte kapsels en harde wenkbrauwen, iets wat ik zeker in mijn stijl heb meegenomen.

Wat mijn werkleven betreft, zou ik ook willen verdergaan in een creatief beroep. Dit doe ik deels eigenlijk al: een van mijn creatieve hobby’s is character transformations. Ik maak filmpjes waarbij ik mezelf transformeer in een bepaalde persoon of personage, zoals een filmster bijvoorbeeld.

 

Keep it simple’ is mijn beautymantra

FullSizeRender - kopie (12).jpg
FullSizeRender - kopie (8).jpg

Beautywise ben ik erg back to basics, aangezien ik een gevoelig huidje heb met een neiging tot eczeem. Net als alle andere vrouwen in mijn familie, overigens. Daarom zijn de producten die ik gebruik vaak heel simpel. Ik vermijd overdreven claims en spring creatief om met zaken die je gewoon in de supermarkt kunt vinden, zelfs buiten het beautyschap. Soms ga ik gewoon in mijn keuken op zoek naar een beautyfix voor een probleem.

In de lijn van het simpele was ik mijn gezicht gewoon met water: nadat ik make-up verwijderd heb, spoel ik het overvloedig. Mijn dagcrème is aloë vera-gel van De Tuinen, een product waar ik bij ben beland na een langdurige zoektocht naar een crème die mijn periorale dermatitis – eczeem rond de mond – niet aanwakkert. Twee jaar geleden schreef ik in een onderzoek voor Antropologie over cosmetica door de tijd heen en in verschillende culturen, en wat alle implicaties ervan zijn. Toen heb ik alle labels religieus gelezen en heb ik totaal verschrikt heel wat zaken weggegooid. Sindsdien ben ik bewuster naar ingrediënten beginnen kijken. Deze crème heeft het gehaald. Het is eigenlijk een gel die voor 98 procent uit pure aloë bestaat. Lekker verkoelend, kalmerend en hydraterend.

Voor lippen val ik meestal terug op een nude. Mijn faves zijn Urban Decay 24/7 Glide On Lip Pencil in Stark Naked, Chanel Rouge Coco Shine in Boy, Essence Matt Matt Matt in Perfect Match, MAC-lippenstift in Plink! en Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick in Bow N Arrow en Lolita. Ik ben lange tijd bang geweest om opvallende lippenstift te dragen. Ik vond de look geweldig, maar ik heb een onderbeet, iets waar ik veel op gewezen werd door mijn omgeving en de orthodontist. Ik heb lang getwijfeld, en er is zelfs sprake geweest van kincorrectie, maar uiteindelijk heb ik mezelf geaccepteerd zoals ik ben. Nu draag ik met veel zelfvertrouwen de felste kleuren.


 

FullSizeRender - kopie (7).jpg

Op verwendagen ga ik iets verder in mijn beautyroutine en mag het wel wat meer zijn dan de ‘doordeweekse’ dingen. Ik gebruik de nose strips van Kruidvat om me te ontdoen van de zwarte puntjes die ik heb opgestapeld door te werken met verf en dan onbewust mijn gezicht aan te raken. Na een intensieve schildersessie zie ik er soms uit alsof ik warpaint draag. De Pure Clay Glow Scrub van L’Oréal Paris krijgt dan mijn gezicht weer helemaal schoon. Van maskertjes gesproken, ik vind de die van Freeman ook heel fijn voor specifieke gebieden. Ze zitten in een handige tube en waren ook een hit voor de Girlcrush-shoots

 

 

About the hair

Ik ben heel trots op mijn lange haren. Daarom laat ik mijn haar ook aan de lucht drogen en vermijd ik stylingtools om het zo gezond mogelijk te houden, ondanks de lengte.
Mijn lokken knip ik zelf en was ik gewoon met wat er beschikbaar is in mijn douche. Niet erg spannend, I know.

Als kind heb ik altijd erg lang haar gehad, tot ik rond mijn tweede communie een vreemde ingeving had en mijn moeder het liet kortknippen met een keukenschaar: instant regret. Rond mijn negentiende liet ik het voor het eerst bleken. Dat bleek na een tijdje een te dure zaak voor een volle bos haar als die van dit studentje. Uiteindelijk waagde ik de overstap naar at home-kleurspoelingen en never went back. Ik gebruik de L’Oréal Paris Préférence in Cool 11.11 Asblond Ultra Licht. Af en toe gebruik ik Schwarzkopf-zilvershampoo, om de gele schijn uit mijn haren te halen, en als mijn lokken een extra boost kunnen gebruiken, laat ik de conditioner die bij mijn haarkleuring zit zo lang mogelijk intrekken in mijn lokken. Ik hou van een koele blonde coupe met schakeringen, en daarvoor is dit regime ideaal.

FullSizeRender - kopie.jpg
 
FullSizeRender - kopie (6).jpg
 

Favorieten:

Ik kan niet zonder?

Maybelline Brow Precise Fiber Filler. O jee, zonder kan ik niet leven. Het is geweldig. Ik kom het huis niet uit zonder mijn wenkbrauwen gedaan te hebben. Puistjes, wallen, roodheid: no shame in my game. Maar mijn wenkbrauwen? No way!
 

All-time favo beautymerk?
Kat Von D

 

Make-up aanbrengen met borstels of met de handen?
Day to day beauty makeup met de handen, transformations met borstels en sponsjes

 

Favo ster om in te transformen?

Margot Robbie als Harley Quinn

 

Nooit meer make-up of al je haren afknippen?

Never wear makeup again!