Love Letter aan een topproduct: Eau de Beauté van Caudalie

FullSizeRender.jpg

Love Letter van de maand: Eau de Beauté Caudalie

In onze Girlcrush Love Letter bespreken we maandelijks een beautyproduct dat voor ons absoluut onmisbaar is. Deze maand is Crystal aan de beurt. Haar favo product, zoals je meteen kon lezen, is de Eau de Beauté van Caudalie. En ze is heus niet de enige superfan.
Want wie wil nu geen stralende, glowy huid?

Make-upartists hebben deze verfrissende spray standaard in hun make-upkit zitten.
Fixeren, hydrateren, verfrissen... Is er iets wat dit topproduct niet kan?

Het begint allemaal in 1997. Caudalie-oprichtster Mathilde Thomas ontdekt het historische recept van het verjongingselixir dat de koningin van Hongarije in de 16de eeuw gebruikte. Ze besluit meteen om deze planteninfusie opnieuw gestalte te geven.

Mathilde droomde van een moderne samenstelling die het midden houdt tussen een kalmerende thermale stoom, en een bloemenwater. Ze sloeg aan het testen en gebruikte daarbij zichzelf als proefkonijn. Wat ze echter niet wist toen ze de Eau de Beauté of Schoonheidselixir creëerde, is dat ze voor de wereld van de cosmetica een revolutionair product ontwikkelde. Een hybride en makkelijk te verstuiven product dat de teint verfrist, make-up fixeert en in eender welke beautyroutine past. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Tijdloze en unieke formule

Mathilde was haar tijd al ver vooruit, want toen het poduct werd uitgebracht in 1997, bevatte de samenstelling al geen parabenen of synthetisch parfum, en was het elixir gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Labels met‘vrij van parabenen’ en ‘100% natuurlijk’zijn wij ondertussen al lang gewend, maar eind jaren 90, lang vóór de cosmetica teruggreep naar enkel plantaardige ingrediënten, was dit een visionaire formule. Vanaf de eerste verstuiving komen de sacrale en verkwikkende noten vrij van benzoë en mirre, extracten van verzachtende oranjebloesem, druiven en rozen voor een stralende teint, essentiële rozemarijnolie, bekend om zijn adstringerende eigenschappen en de stimulerende essences van melisse en munt.

Niet voor niets iconisch

Heerlijk verfrissend dus, en een verwennerij voor de zintuigen, maar daarnaast ook echt een multifunctioneel product. Geen wonder dat het dus zo’n cultstatus heeft.
Dit product zorgt ervoor dat aangebrachte make-up veel langer op zijn plaats blijft zitten. Menig make-upartist gebruikt het dan ook om de make-up van catwalkmodellen te fixeren. Warmte en zweet maken geen kans meer. Ook topmodel Rosie Huntington-Whiteley is reuzefan van dit schoonheidselixir: "Ik ben gek op het Schoonheidselixir van
Caudalie. Voor mij werkt dit als een ‘spa binnen handbereik’. Een fantastisch product dat mijn teint verfrist en mijn huid doet stralen van energie."
Het product past zich perfect aan aan alle levenstijlen en past ook perfect bij de moderne actieve vrouw. Last van een doffe teint? Deze Eau de Beauté zorgt voor een frisse, verzorgde huid, zelfs wanneer je tot in de vroege uurtjes gaan feesten bent en met een kanjer van een kater op de sofa ligt.


Bovendien hoef je niet eens lang te wachten voor je resultaat ziet: Ondanks de hoge concentratie aan essentiële oliën wordt het elixir perfect verdragen door de huid én en werkt het onmiddellijk: één psssjt volstaat om de poriën zichtbaar te sluiten en de gelaatstrekken strakker te maken. Als dat niet handig is!


Ter ere van zijn twintigjarige succes brengt Caudalie een beperkte editie uit van het Schoonheidselixir en stopt de cultflacon in een nieuw jasje. Deze flacon uit melkglas met gouden dopje draagt de afbeelding van de wijnstok in verguld metaal en het emblematische pruimenpaars van Caudalie. Deze editie is beschikbaar in een formaat van 100 ml of een reisformaat van 30 ml en past zich perfect aan elke levenstijl.

 

Zelf uittesten? Dat kan want dit weekend is het Franse natuurlijke beautymerk Caudalie partner van het festival !

 Op het strand van het WeCanDance kan je de Cabane Caudalie ontdekken, een oase van rust en wellness te midden van het festivalgewoel.
Bij het binnentreden van de Cabane Caudalie word je verwelkomd door de vinotherapeuten van Caudalie die ervoor gaan zorgen dat jij fresh faced opnieuw het zinderende zand kan trotseren. Je ontdekt er de verschillende natuurlijke ingrediënten die gebruikt worden in de Caudalie- verzorgingsproducten en na je minitreatment kan je er in de lounge genieten van een verfrissend glaasje biodruivensap of Caudalie-thee. 

Als je via de sharingbox je foto deelt krijg je er bovendien een minigoodiebag met Caudalie-producten. 

Wij zullen ook alvast aanwezig zijn: Tot snel, in Cabane Caudalie!

Illustraties: Roxane Pots