Out with the old, in with the new: Make-up

Seasons change and so do I, wie verandert niet graag eens van stijl naargelang de tijd van het jaar? Leuk excuus om voor wat variatie in je kleerkast te zorgen en nog eens flink te gaan shoppen. Maar hoe zit dat eigenlijk met je make-up? Voor mij persoonlijk is qua stijl anything game het hele jaar door, maar type of kleurengamma in make-up kunnen je seasonal face maken of kraken.
Enkele tips om je makeupkast herfst/winterproof te maken.

 

Base-isschool

giphy (3).gif

In ieders klas zat vroeger wel dat ene meisje dat religieus veel foundation droeg. Naarmate de zomer naderde en het mooier weer werd, begon haar lichaam dan meer en meer de veel te donkere tint van haar bepleisterde gezicht te benaderen...

Je snapt het al: de juiste tint fond de teint is cruciaal. Afhankelijk van de tijd van het jaar heeft je huid natuurlijk niet continu hetzelfde kleurtje, en dat is niet het enige: je huid heeft ook niet dezelfde behoeften het hele jaar door. Iets wat ik goed in de gaten houd.

Ik draag doorgaans enkel concealer, maar pas deze aan aan de seizoenen. In de winter zie ik er uitzonderlijk bleek uit, dus het is altijd een strijd om een tint te vinden die niet te donker is. Als ook jij aan een van de twee kanten uit de kleurengamma’s valt, raad ik mixer drops aan, waarmee je je foundation een tint donkerder of lichter kunt maken. 

Vergeet ook geen zonnebescherming. In de zomer lijkt dat misschien vanzelfsprekend, maar eigenlijk bescherm je je best het hele jaar door tegen de zonnestralen die huidveroudering in de hand werken. Je kan kiezen voor een foundation waar al een zonnefilter inzit of gewoon een apart laagje zonnebescherming smeren.

 

Shades of shading

In de herfst of winter is je zomercontour en sunkissed highlight logischerwijs niet de perfecte keuze voor je winterbleke huidje. Of je huid nu lichter of donkerder wordt, je highlighting- en contouring routine verandert bij seizoenswissels best mee. Vergeet niet om altijd rekening te houden met de ondertoon van je huid en je persoonlijke stijl.

Ikzelf gebruik het hele jaar door een vloeibare highlighter: droogt mooi op, maar in tegenstelling tot sommige highlighters in poedervorm doet hij je huid er niet droog uitzien. Met een bronzer kan je ten slotte wat warmte toevoegen, zowel in de zomer als in de winter. Zorg er gewoon voor dat het er niet fake uitziet.

Maar vooral: play around! Ben jij het type dat dol is op een oogverblindende highlighter in combinatie met een berry lip? Just go for it! Je kunt onze tips dan wel volgen, maar het belangrijkste is altijd dat je make-up past bij je persoonlijke stijl en voorkeuren. You do you, boo.

 
Touche Éclat GLOW SHOT highlighter

Touche Éclat GLOW SHOT highlighter

 

 

Proof it

Untitled-5.jpg

Bij warm en nat weer kan waterproof mascara een lifesaver zijn. Long-wearing of waterproof mascara zorgt ervoor dat je in stortbuien of na zwoele zomernachten er niet uitziet als de koppelaarster uit Mulan (jep, mams, I will never bring honor to our family). Als je wel houdt van die grungy mascaralook, just rock your Taylor Momsen-vibes: grunge is in. Ikzelf ga dan weer het hele jaar door voor waterproof, dan hoef je nooit rekening te houden met het weer.

Je hebt ook toppers, sprays en topcoats die de finish en draagbaarheid van je producten kunnen aanpassen aan het weer en de tijd van het jaar! Er zijn producten die je make-up fixeren, mattifiëren of net extra dewy maken. Om van een glitter-finish nog maar te zwijgen. Je hebt er voor je hele gelaat in een handige spray, maar er zijn ook een one move-fixes, of afzonderlijke topcoats voor je lippen, wimpers of wenkbrauwen.

 

Take a brow

Van wenkbrauwen gesproken. Die zijn vaak tricky. Niet alleen qua vorm maar ook qua kleur. Ik ben zelf schuldig aan de ‘scouse brow’, een veel te donkere, te hard afgelijnde wenkbrauw. Wenkbrauwen die qua kleur contrasteren met mijn zilverblonde lokken vind ik heel mooi, maar ze mogen er niet uitzien alsof ik met een brede stift twee anonimiteitsbalkjes boven mijn ogen heb geplakt.

De stijl en kleur hangt natuurlijk af van de look waarvoor je gaat en of je je kapsel een nieuw kleurtje geeft in het opkomende seizoen. Maar uit de toon vallen mogen ze niet doen. Iets om in het achterhoofd te houden wanneer je bruine kleurtje langzaamaan vervaagt en ook je nazomerse lokken een andere kleur hebben dan toen het nog hoogzomer was.

 

Mix it in, mix it up

giphy (1).gif

Wie heeft nog nooit een miskoop begaan? Ikzelf bega ze pijnlijk vaak. Ik heb namelijk een erg bleke, maar toch getinte huid, waardoor veel foundations te donker zijn voor mij of een foute ondertoon hebben. Maar een te lichte foundation of concealer hoef je niet meteen de vuilbak in te kieperen: je kan ze perfect mixen met je go-to foundation en zo het hele jaar door de perfecte tint creëren.

Hetzelfde geldt voor liptick, blush of oogschaduw die je te donker of licht vindt. Misschien vind je ze in de winter toch niet helemaal je van het, maar staan ze net heel mooi bij een sunkissed zomervelletje.

Make-up draait uiteindelijk allemaal om fun en zelfexpressie, dus get creative en maak je vooral niet te veel zorgen!