Deze haartrends dragen we komende herfst en winter!

De nieuwe herfst- en wintercollecties op de catwalk zien is altijd een momentje van puur enthousiasme, maar de innovatieve beauty- & hairtrends is wat echt onze aandacht trekt. Want je droomt misschien van een designerstuk, en die it-bag kan je misschien na maanden sparen op de kop tikken, maar de nieuwe beautytrends kan je veel makkelijker uitvoeren. Misschien heb je wat je nodig hebt al gewoon in huis! Dit zijn de mooiste/opvallendste haartrends deze herfst/winter, recht van de catwalk.

Zwarte linten

Untitled-1.jpg

Ze mogen op het eerste gezicht dan wel saai lijken, de catwalk heeft ons geleerd dat zwarte lintjes ook very fashionable kunnen zijn. Een zijden lint in een strikje geknoopt of gewikkeld om een lage bun, een fluwelen lint gestrikt om een paardenstaart of verweven met een vlecht: de catwalkgoden hebben bewezen dat er eerdere manieren zijn om een strik helemaal te rocken.
 

Onze favoriet is de gestrikte look bij Jonathan Simkhai: een lange, wavy paardenstaart, erg sleek bovenaan, met rond het elastiekje een dun zwart lintje gewikkeld. Eenvoudig maar doeltreffend: meer heeft een look soms niet nodig.

Go classic: de paardenstaart

Untitled-2.jpg

Ook de paardenstaart is een van dé trends van dit seizoen. Saai, zegt u? Niet als je het afkijkt van de catwalks. Denk maar niet dat je wegkomt met ’s morgens snel een elastiekje om je haren te wikkelen. De paardenstaarten op de catwalk waren naast chic ook immer perfect gepositioneerd. Van een simpele lage staart (Mulberry) tot een hoge staart (Oscar de la Renta) of twee/drie staarten (Alexander McQueen). Begin al maar te oefenen.

Gekrulde pony

Untitled-3.jpg

Het is officieel: het kapsel dat menig model al enkele maanden rockt gaat nergens naartoe.
Getextureerde lokken bij Chanel Haute Couture die elegant vanonder de hoeden piepten met een vintage feel, ofte het beste van de seventies in één enkel kapsel.
Gedaan met krullen of golven altijd weg te steilen: laat ze maar wapperen en denk vooral niet te veel aan de haren in je ogen. Everything for fashion!

Uit mijn ogen

Untitled-4.jpg

Afgelopen lente was een van de grootste haartrends ongetwijfeld een strak achteruit gekamde wetlook.
We gaan nog even voort op deze makkelijke trend, maar dit seizoen mag het allemaal wat luchtiger en nonchalanter. Denk: haren uit de ogen gekamd, geen strakke gellook. Hoe? Als je haren niet in je ogen bengelen ben je al goed bezig én helemaal on-trend.
 


Power to the braids

Untitled-5.jpg


Vlechten zijn geen nieuwe trend, maar eerder een constante die je meteen die it-girl-factor geven.
Blame it on RiRi of niet, maar dit seizoen waren er meer vlechtkapsels dan ooit.
Onthoud: of je ze nu draagt in cornrows (zoals bij Fenty), de meer romantische toer opgaat (Christian Siriano) of voor die extra edgy touch wil gaan (Balmain), vlechten zijn en blijven groots dit seizoen

Shine bright like a diamond

Untitled-6.jpg

De snelste manier om je haar op te leuken? Accessoires natuurlijk, en dat hebben ze goed begrepen op de catwalk. Waarom één broche gebruiken als je kan spelen met meerdere? Je snapt het punt wel.
 

Kijk het af bij Toga dat ‘eentje is geentje’ als algemene toon hanteerde, bij Ashley Williams die haaraccessoires gebruikt als ware ministatements of bij MiuMiu dat met een klassieke diamanten haarband aantoont dat klassiek niet saai is.

Felle kleur

Untitled-7.jpg


Er is al een tijd veel te doen rond felle haarkleuren en haarstylisten zijn nog niet uitgeëxperimenteerd.
Bij Versace werden er lange, gekleurde lokken toegevoegd (rood, geel, blauw), terwijl er bij Issey Miyake een waar kunstwerkje tot stand kwam.

Haarstylist James Pecis kleurde enkel het voorste deel van de haren, die hij dan als haarband drapeerde over hun elegante hoofdjes. Is het een ongewone look? Tuurlijk. Maar het is ook een van de meest inventieve looks die we zagen dit seizoen. Prachtig.


Go BIG or go home

Untitled-9.jpg

Je weet wat ze zeggen over groottes, hé. Als er één ding is dat dit seizoen gewoon moet doen is het volume aan je kapsel toevoegen.

We zagen veel over-the-top volume (Chanel) dat je enkel kan verkrijgen met de crepeertechniek van je oma, maar tenzij je eruit wil zien als de jonge (en lichtjes foute) versie van Carrie, raden we een iets subtielere volumineuze look aan.

Heb je haar zo dun dat pieren het beschouwen als de ideale schuilplaats? Fake it till you make it en ga aan de slag met krultangen, volumespray, volumespray en nog meer volumespray.