Paraplu overbodig: regenbestendige kapsels

Met pijn in het hart waren we ons er al mentaal op aan het voorbereiden: de zomer is over & out. Vaarwel sun-kissed huidje en perfect nonchalante beachwaves, want de tijd van grauwe, regenachtige dagen is aangebroken...

Maar een zware depressie op de weerkaart is nog geen reden tot herfstblues, want wij hebben goed nieuws! Deze herfst hoef je er na een hevige stortbui niet langer uit te zien als een halfverzopen waterrat, integendeel. Ga mee met de wil van de weergoden en omarm de wetlook!

 

1.

Denk je bij een wetlook onvermijdelijk aan kilo’s haargel? Laat de gel maar gewoon waar hij thuishoort: in de nineties, toen boysband-piekjes nog in waren. Nee, wat je nodig hebt om een perfect strakke wetlook te creëren is een pommade.
Deze vettige, wasachtige substantie is bedoeld om je haren op een heel nette manier te stylen, met een mooie glans als finish. Je kapsel blijft lekker lang op z’n plaats, maar in tegenstelling tot gel droogt een pommade niet op na het aanbrengen. Ideaal om een strakke paardenstaart of knot te creëren.

Nodig

 

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-5.jpg

Kam je haren goed, zodat je later, bij het aanbrengen van de pommade, geen last hebt van knopen.

 

Maak een strakke staart of knot en breng wat pommade aan op de bovenkant van de haren (het deel dat je echt strak wil). Kam deze mooi uit met een fijne kam. Zorg ervoor dat elk stukje mooi bedekt is met pommade, voor een mooi egaal en strak effect.
 

Extra haarlak is overbodig, de pommade houdt alles mooi op zijn plaats.
Mag het wat spannender? Trek vooraan enkele stukken uit de staart voor een speels effect.

 


2.

Uiteraard is de strakke paardenstaart of knot de meest draagbare look in het dagelijkse leven, maar als je een stapje verder wil en zin hebt in een ‘ik-kom-net-uit-de-zee-en-zie-er-fabulous-uit’-look, lees dan snel verder.
 

Nodig

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-3.jpg

Om deze look te bekomen werk je best nog steeds met een pommade, maar deze keer enkel op de haaraanzet, niet op de uiteinden. In plaats van het product over je haren te verdelen en helemaal uit te kammen, neem je een flinke noot pommade die je met masserende bewegingen over je kruin verdeelt. Denk aan een man die je een ontspannende hoofdmassage geeft: dat is de techniek die je moet hebben.

Vervolgens neem je het fijne kammetje en kam je de haren zacht naar achteren – een tiental keer om het product goed te verdelen rondom de wortels – maar ga niet verder dan het midden van je haren.

Nu je haar strak naar achter is gekamd, hebben de uiteinden wat beweging nodig. Breng een licht serum ( Bumble & Bumble invisible oil) aan op de lengtes en punten van je haar om glans toe te voegen zonder de onderkant stijf te maken.


Hou je van een iets meer nonchalante look aan de bovenkant? Trek dan enkele plukjes los voor een ‘cool girl’-look.

 


3.

Nu we toch bezig zijn, kunnen we evengoed all the way gaan, met babyhaartjes vastgezet met gel. Vorige jaren een echte hit dankzij miss FKA Twigs, en eerlijk: we zijn deze trend absoluut nog niet beu.
Het gladmaken en vastzetten van babyhaartjes op het voorhoofd en naast de oren is een veelgebruikte techniek in de black beauty culture, maar miss Twigs ging een stapje verder door ware kunstwerken te creëren met haar babyharen. Je moet er maar opkomen.


Wij gingen voor een iets meer toegankelijke look door de babyharen te combineren met losvallende lokken aan de voorkant en een paardenstaart aan de achterkant. Party in the front, business in the back.

 

Nodig

How-to:

girlcrushmagazine-janagermanus-11.jpg

Maak een nonchalante paardenstaart, niet te strak maar ook niet te los, en trek er vooraan enkele lokken uit. Zet die lange lokken even vast met een speldje en focus je op de babyhaartjes.
 

Hiervoor neem je opnieuw je fijne kammetje – je beste vriend bij wetlook – en kam je alle babyhaartjes duidelijk naar voor. Deze keer werken we wel met een gelbasis, het harde, opgedroogde effect van een gel is ideaal om de haartjes goed vast te zetten op het voorhoofd.
 

Kies de haren die je wil vastzetten en ga er vervolgens zacht over met je vinger en een beetje gel (Redken hardwear gel) –begin met een klein beetje, je kan altijd extra toevoegen als dat nodig is. Met je kam kan je de lijnen nog extra benadrukken en strakker maken.


Vergeet ook zeker je losse lokken niet. Die kunnen deze keer wel wat extra textuur gebruiken, dus verstuif flink wat salty beachspray ( Bumble & Bumble beach spray) over de losse lange delen – kwestie van deftig afscheid te nemen van de zomer. Goed inmasseren en you’re ready to hit the club, ook al regent het dat het giet!
 

 

Het hele wetlook-proces neemt wat extra tijd in beslag, aangezien het soms lastig kan zijn om met pommade te werken in lange haren als je dat niet gewend. Maar oefening baart kunst, en zodra je deze technieken onder de knie hebt kan je de (miezerige) wereld aan.

Een wetlook is perfect als je zin hebt in iets anders, maar het niet zo drastisch hoeft te zijn als een compleet nieuwe coupe of een andere haarkleur.

Heb je echt twee linkerhanden en geen greintje kapperstalent? En als dat alles nog niet lukt? Ga dan op een druilerige herfstdag gewoon even buiten staan. Wetlook verzekerd.

Producten te verkrijgen bij www.cosmeticary.com, www.invisibobble.com,  Kruidvat en in geselecteerde Redkensalons.

Met dank aan ons topteam

Fotografie: Jana Germanus
Styling: Sien Sergooris
Makeup: Crystal Die & Roxane Pots
Model:Melisa