Getest: wimperextensions a.k.a. bambi-ogen met een flinke dosis glamour

Als er één beautytrend is die ik niet meteen van het beautytoneel zie verdwijnen zijn het wel wimperextensions. Vijf minuten op je Instagramfeed en je wordt om de oren geslagen met perfecte ooglooks en weelderige wimpers. En het is heus geen filter! Hoe kan dit toch? En vooral: hoe krijg ik zelf ook van die benijdenswaardige bambi-ogen? Tijd om het proefkonijn uit te hangen!
 

 

Durf ik dit wel?

IMG_8854.jpg

Toegegeven: ik ben redelijk zenuwachtig voor deze try-out! Ik ben allesbehalve bang van experimenteren op modegebied – geef me 3 crazy prints bij elkaar en ik weet ze probleemloos te rocken – maar op het vlak van beauty hou ik wel stevig vast aan mijn mooie klassieke looks.
Hoewel ik de ‘heavy make-up’-look kan apprecieren en crazy lashes niet meer weg te denken zijn bij Nikkie Tutorials – I mean, yes, girl – vraag ik me toch in lichte paniek af of extensions bij mij er niet te overdreven zullen uitzien. Bij mezelf hou ik namelijk echt niet van een over-the-top make-uplook.

Ik ben in elk geval in supergoeie handen bij La Plus Belle-beautybar in Mechelen! Dit fluweelroze filiaal werd mij namelijk door verschillende collega’s en vrienden aangeraden. En eerlijk, ik was al verkocht toen ik het volledig roze interieur binnenwandelde: prinsessenvibe van hier tot in Disneyland. Sold!

 

De behandeling

IMG_8726kopie.jpg

Lissa – de eigenares van La Plus Belle-beautybar en total girlcrush – legt me eerst stap voor stap uit hoe wimperextensions nu eigenlijk worden aangebracht en werkt meteen ook enkele van m’n grootste bezorgdheden uit de weg.

“Wimperextensions aanbrengen is een heel veilige techniek wanneer deze goed wordt toegepast. Met behulp van een speciale wimperlijm verwerken wij voorzichtig kleine plukjes extension tussen je eigen wimpers voor een mooie oogopslag. Ik ben uiteraard zelf totaal verknocht en je zal me niet gauw spotten zonder een paar wimperextensions.” (lacht)

Een werkje van lange adem dus. Totale relaxmodus is hier wel aangeraden aangezien je een uur lang met je ogen dicht moet blijven liggen.

Lissa begint met het reinigen van mijn eigen wimpers en verwijdert mijn oogmake-up zodat alles mooi vetvrij is. Vervolgens borstelt ze erdoor met een wimperborsteltje zodat alle wimpers afzonderlijk goed zichtbaar zijn. Daarna worden de onderste wimpers afgeplakt met een elegante witte plakker –ahum, ik heb al betere looks gehad. De witte plakkers schermen de onderste wimpers af, zodat ze niet gaan vastplakken aan de bovenste wimpers. Not pretty, maar vrij noodzakelijk dus.

 

IMG_8736.jpg
IMG_8732kopie.jpg
IMG_8793kopie.jpg

Tijd voor totale concentratie nu: met een pincet brengt Lissa de extensions één voor één aan op elke afzonderlijke wimper, zodat je uiteindelijk geen verschil meer kunt zien tussen de echte en de valse wimpers. Een lichte golf van paniek gaat door me heen wanneer blijkt dat ik aan mijn linkeroog een ‘gaatje’ in mijn wimpers heb: ik heb een viertal afgebroken wimpers, wat zorgt voor een gapend gat.
Geen idee hoe ik daaraan kom, maar gelukkig zie je hier niets van dankzij Lissa’s magic hands.

Als de extensions zijn aangebracht, moet de lijm ook een kwariertje drogen voor ik mijn ogen kan opendoen. Eenmaal droog wordt er nog eens doorheen gegaan met de grove borstel - I mean spoolie. De onderste tape wordt verwijderd en ik mag mijn ogen voorzichtig opendoen. Traanogen-alert!

Gemiddeld blijven wimperextensions een drie- à viertal weken zitten, afhankelijk van hoe sterk je eigen wimpers zijn. Ze vallen geleidelijk aan uit, maar dienen ook zorgvuldig verwijderd te worden door een professional. Niet zelf aan je resterende wimpers trekken is de boodschap!”
 

Hoe was de behandeling?

IMG_8773.jpg

Toen ik hoorde dat de behandeling een uur in beslag zou nemen schrok ik een kleine milliseconde, om dan meteen te beseffen dat het uiteraard een precisiewerkje is. En eerlijk: dat uurtje is echt voorbijgevlogen. Het is niet de bedoeling om honderduit te vertellen over je hele leven – de specialiste moet zich kunnen concentreren – maar een klein babbeltje kan zeker. En de rest van de tijd waande ik me in een totaal zenmoment: meer dan welkom na enkele intens drukke dagen.

 

Als je dus zoals ik een vrij kalme persoon bent die van tijd tot tijd weleens geniet van een kalm momentje, vliegt de tijd echt voorbij. Ben je daarentegen een stressy kwebbelkont die geen 5 minuten kan zwijgen? Dan ga je toch even je innerlijke Ingeborg moeten channelen. You can do it!

De behandeling zelfs is volledig pijnloos, sterker nog: ik heb amper iets gevoeld! Je voelt hoogstens een kietelachtig gevoel van tijd tot tijd, maar voor je het goed en wel beseft, is het al voorbij. Van pijn is hier dus absoluut geen sprake: niet bij het afplakken en ook niet bij het plaatsen zelf.
Bij het openen van je ogen kunnen je ogen wel lichtjes droog aanvoelen – aangezien je je ogen een volledig uur hebt dichtgehouden – maar zeker niets om je zorgen over te maken: dat is zo weer voorbij!
 

Ben ik blij met het resultaat?

IMG_8820.jpg

Tijd om het resultaat te bewonderen. Wanneer ik mijn ogen open, hoor ik de ‘oohs’ en ‘aahs’ in het rond vliegen. Nog voor ik een blik in de spiegel heb geworpen, ben ik dus al redelijk gerust in het eindresultaat, maar OH MY GOD, I LOVE IT! Het is even wennen om mezelf te zien met de meest sexy oogopslag ooit – instant hollywoodvibes, zeg ik je – maar ik ben enorm blij met het resultaat!
Mijn wimpers zien er twee keer zo volumineus en lang uit en ik merk ook meteen dat de rest van mijn gezicht heel weinig oogmake-up nodig heeft met deze bambi-kijkers in the picture. ’s Ochtends heb ik opeens zeeën van tijd over: waar was deze behandeling heel mijn leven?

Na een weekje ben ik nog steeds compleet ondersteboven van het resultaat. Ik schuim enkele events en meetings af en de complimenten vliegen me rondom de oren. En dit zonder een halve make-upwinkel op mijn gezicht te smeren! Het gevoel van glamoureus wakker worden is ook echt wel een topper: nog nooit voelde ik me ’s ochtends zo knap zonder make-up perfect nonchalant in vorm gebrachte haren. Deze wimpers maken alles instant goed.

Toch zijn er ook enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

 1.  De eerste 24 uur mogen de wimpers niet nat worden. Op zich lukt dat wel, maar de diehard ‘ik was elke dag mijn haar’-fans zullen zich een dagje moeten behelpen met droogshampoo. Zorg er ook zeker voor dat je de eerste 24 uur te allen tijde een paraplu op zak hebt! In ons regenachtige kikkerlandje weet je maar nooit...
   

 2.  Je kan niet meer zo makkelijk in je ogen wrijven in de ochtend of wanneer je last hebt van een namiddagdipje. Ikzelf ben tot de conclusie gekomen dat ik wel zo’n 50 keer per dag de neiging heb om in mijn ogen te wrijven. Dat heb ik bij dezen dus mooi afgeleerd.
   

 3. Oogmake-up mag je enkel zachtjes verwijderen met een olievrije reiniger. Zowel reinigingsolies als hard wrijven zijn uit den boze!
   

 4. Na 3 weken begin ik stilaan te merken dat er inderdaad hier en daar wimpers uitvallen en dat ze er nogal warrig beginnen uitzien. Ik hou dus steeds een wimperborsteltje bij de hand om door mijn wimpers te kammen wanneer nodig. Let op: ga niet zelf aan je wimpers prutsen wanneer er gaatjes beginnen te onstaan of je wimpers er extra warrig uitzien. Op die manier zorg je er enkel zelf voor dat ze minder lang mooi blijven. Laat ze zorgvuldig verwijderen door een professional of laat de wimpers echt één voor één uitvallen tot ze allemaal weg zijn. Dat laatste was mijn aanpak, en het proces ging zeer geleidelijk, waardoor ik niet echt veel last had van ‘kale plekken’ tussen mijn (valse) wimpers.
   

 5. Als je eenmaal extensions hebt gehad, kunnen je eigen wimpers heel kaal aanvoelen. Zonder lijkt het wel alsof ik zelf amper wimpers heb. Gelukkig wen je al even snel weer aan het leven zonder extensions als aan het leven mét extensions: met een goeie mascara ben ik weer helemaal de oude. ;)
Wimperextensions zijn waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar wanneer je graag enkele weken extra mooi door het leven wil gaan of je hebt bijvoorbeeld een leuk feestje of speciale gelegenheid – I’m talking to you, bride-to-be – op de planning staan, dan is dit de perfecte oplossing!
Kort samengevat: extensions zorgen voor een flinke dosis glamour in je dagelijks leven. maar behandelen met zorg is de boodschap. Zelf ben ik absoluut verkocht en ga zeker nog regelmatig teruggaan voor een behandeling! Luscious lashes right here!

IMG_8833.jpg
26941066_10155219620331512_169701444_n.jpg

Met dank aan La Plus Belle Beautybar.
Meer info? Neem een kijkje op hun facebookpagina!


Fotografie: Marieke Penne