Love letter (of is het nieuwjaarsbrief?) aan mijn reinigingsolie

Liefste Environ Skin EssentiA Dual Action Pre-Cleansing Oil

 

Skin EssentiA Dual Action Pre-Cleansing Oil.jpg

Dat ik mijn huid moet reinigen met meer dan alleen een spat water elke ochtend, wist ik al lang voor ik je leerde kennen. Maar een oneindig scala aan cleansing milks, oils, gels en foams bezorgde me fo(a)mo (ook wel ‘fear of missing out’, of – in een heel andere betekenis – angst om schuim te missen) en ik gebruikte op goed geluk van alles wat. Als je, zoals ik, veel make-up gebruikt, kan je huidje wel een extra grondige poetssessie gebruiken, bedacht ik en ik exfolieerde en maskerde (ja hoor, dat is een werkwoord) erop los. Terwijl ik vlijtig mijn beschermende huidbarrière (hydrolipide film, voor de skin-nerds) naar de vaantjes poetste, kwam het niet in me op dat je huid ook té schoon kan zijn.

Sinds ik jou ontmoette, lieve Pre-Cleansing Oil, weet ik gelukkig beter en met zachte, geduldige hand, leidde je mij en mijn huid weer in de goede richting. Elke ochtend en avond masseer ik nu een fijn laagje van jou in mijn gezichtshuid en emulgeer ik je met een beetje water. Daarna spoel ik je van mijn gezicht en kies ik één van je vrienden de reinigingsmelk of –gel uit, om de klus af te maken. Daarna klets ik er nog wat druppels toner tegenaan en da-ag talg, make-upresten, dode huidcellen en uitlaatgassen, hallo frisgewassen én goed gevoed velletje.

 

94c52f284b41d6bf975e62c5a9248f8f.jpg

Met je jojobazaad- en kokosnootolie kalmeer je zelfs de meest gevoelige huid en ga je de verdamping van haar vochtreserves tegen. Je gehydrogeneerde polydecene (een polymeer, alweer voor de huidnerds) zorgt er dan weer voor dat ik en mijn hoornlaag gehydrateerd blijven en schilfering, hoe minimaal ook, geen kans krijgt. Voor de ‘post’ in mijn ‘post-vette’, ‘post-ultragevoelige’, ‘post-droogte-acnehuid’ ben jij mede-verantwoordelijk en dat voelt goed. Niet alleen voor jou, nu ik je ego zo streel, trouwe Pre-Cleansing Oil, maar ook voor mij want wat huidproblemen betreft, is ‘post’ the way to go!

Daarom wil ik je heel nederig bedanken, allerliefste Environ Pre-Cleansing Oil, want zonder jou was ik huidgewijs misschien post-hoop geweest.

 

Van je kapoen

Ine