TEAM CHALLENGE: KAYLA’S BIKINI BODY GUIDE. Is het gelukt??

Kayla Itsines’ Bikini Body Guide, een zware naam met als doel een lichter en vooral strakker, fitter lijf. De Kayla Challenge is een stevig sportschema met een combinatie van low intensity cardio (zoals wandelen), high intensity cardio (zoals intervallopen), resistance training (oefeningen met gewichten en je eigen lichaamsgewicht) en stretching, met maar één rustdag per week, en dat drie maanden lang. En of we daar niet klaar voor zijn!

Toch gingen twee van onze Girlcrush-teamleden de uitdaging aan. Crystal en Ine zullen drie maanden lang zweten en zwoegen, afzien en daarna – hopelijk – trots kunnen terugkijken op een geslaagd parcours. Ze zijn aan de laatste maand toegekomen (klik hier voor het eerste artikel), tijd voor de conclusie! Is het gelukt?

 

INE

Dit is al mijn derde Kayla-update voor jullie en ik kan maar één ding zeggen: Het wordt er niet makkelijker op. Wanneer de dagen kort en donker zijn – en koud! – is het des te moeilijker om je elke dag naar de gym te haasten. Laat staan om je in je looplegging te hijsen en je aan een sessie intervallopen te wagen in de donkere, natte straten.

Naamloos.jpg

 

Maar dat mag geen excuus voor luiheid zijn, dus ik doe nu een heel deel van Kayla’s oefeningen thuis, met stoelen, banken, tafels, een springtouw en mijn yogamatje als props. En dat lukt beter. Ik gebruik heel bewust niet het woord goed, want ik ben een perfectionist en ik kom de laatste weken nog niet in de buurt van goed. Beter is het echter wel, en dat is, op een bepaalde manier dan, ook wel weer goed.

 

Ik kan echter nu al wel voorspellen dat mijn voor-en-nafoto’s niet zo erg verschillend zullen zijn, met dank aan een overvolle agenda, gekke werkuren en toch een beetje gebrek aan discipline. Op Kayla’s beminde voor-en-nawall zal ik dus nog niet zo snel prijken, maar gezonder ben ik er wel op geworden, ook in mijn hoofd. Body positivity 2.0, people! Want een vetrolletje hier en daar is misschien toch niet zo’n ramp? Kortom, tot ik weer een bikini aan moet, ben ik best tevreden! En daarna? Dat zien we dan wel weer 

 

Tot slot nog mijn belangrijkste tip voor zij die gek genoeg zijn om ook ‘een Kayla’ke te doen’: if you must, sla aan het Kayla’en in de lente en laat je winterbody gewoon nog heel even met rust.

CRYSTAL

UPRxRITUALS-252.jpg

Intussen zijn we drie maanden verder en is de gevreesde kerst- en nieuwsjaarperiode ook alweer achter de rug. Voor alle duidelijkheid: ik hou van de feestdagen, maar wanneer je elke dag een strak sportschema hebt, is de combinatie met kroketten, kalkoen en veenbessen op zijn zachtst gezegd allerminst ideaal. Nu, toegegeven, ik heb het echt veel soberder gehouden dan de voorgaande jaren, en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
Heeft mevrouw Kayla zo’n indruk nagelaten dat ze zich ook al moeit met mijn mentale staat?
 

Van het begin van deze challenge gezegd had ik immers gezegd dat het niet mijn doel is om af te vallen – love your body, weet je wel. Nee, mijn doel is heel duidelijk: ik wil meer sporten, aangezien ik de conditie had van een 60-jarige. Of toch bijna. De foodcoma na kerst viel dus mee, maar waar ik niet op had gerekend waren de vele events, persfeestjes, kerstdiners en familiebezoeken. Ik had amper tijd om mijn werk rond te krijgen, moest moeite doen om niet te vergeten ademen, dus elke dag sporten was zowat the last thing on my mind.

Heb ik dus de challenge helemaal correct uitgevoerd zonder af en toe een dag te missen? Neen. Vind ik dat erg? Absoluut niet. In de voorgaande update vertelde ik al dat ik sowieso meer sport door deze challenge, en hoewel niet alles vlekkeloos verliep, heeft het er toch voor gezorgd dat mijn voornemen uit 2017 – begin in godsnaam eens te bewegen, meid! – is uitgekomen. Wanneer het enkele dagen na elkaar lukt om een loopsessie in te plannen, voel ik me fysiek en mentaal zo goed – hello, flawless skin! – dat ik onmogelijk terug naar mijn oude gewoontes kan gaan. Lees: zappen is zowat de enige lichaamsbeweging die ik krijg.
Kayla, merci om deze meid om te toveren in een sportlover.

Ik ga dus volledig akkoord met Ine: deze challenge is fun, ga er zeker mee aan de slag! Het is een leuke manier om jezelf een bepaalde discipline op te leggen en dat energieke gevoel is ook mooi meegenomen. Maar begin alsjeblieft pas aan de challenge wanneer de vogels terug beginnen fluiten en het licht terug in de kamers doorbreekt. Winter is a bitch.