Klaar voor mutshaar !

De autumn/winter 2017 runways brachten ons voldoende inspiratie om tijdens deze (hopelijk laatste) koude winterdagen niet alleen ons lichaam, maar ook ons hoofd warm te houden. Van de leren baretten bij Dior tot de fluffy baker boy hats bij Miu Miu: dit seizoen is er voor elk type wel een hoofddeksel. Ideaal uit een stylish fashionoogpunt, maar voor de beautylovers onder ons is er niets ergers dan buiten rondlopen met zo’n hip hoedje om dan binnenshuis minder fashionable, statisch mutshaar tevoorschijn te moeten toveren. Speciaal daarom gingen wij bij Girlcrush op zoek naar de tips & tricks om ook op een good hair day een hoofddeksel boven te halen.

Tip 1: Anticipeer

20180123_205037000_iOS 1.jpg

Wanneer je op voorhand weet dat je van plan bent om een hoed, pet, muts of baret te dragen, weet je eigenlijk ook meteen dat het nutteloos is om uren in de badkamer te staan voor die perfecte, messy top knot. Opteer liever voor een lage paardenstaart, een side braid of twee lage speelse knotjes die ondanks jouw favoriete hoofddeksel perfect op hun plaats blijven zitten.

Tip 2: Ga natuurlijk

Daarmee bedoelen we niet dat je geen product in je haar mag spuiten of smeren (daar komen we zo op terug), maar dat natuurlijke materialen zoals wol, kasjmier en katoen minder snel statische haartjes zullen veroorzaken dan hun synthetische alternatieven. Zorg er ook voor dat je haarlokken niet te strak op je hoofd gekamd worden, zodat ze de vrijheid hebben om natuurlijk mee te bewegen onder de druk van je hoofddeksel.

 

Tip 3: Hou het droog

Vooraleer je jezelf stort op allerlei antistatische sprays en serums is het belangrijk dat je haar volledig droog is. Niet alleen omdat nat haar breekbaarder is en sneller statisch zal worden, maar nat of vochtig haar zal ook kreuken onder de drukpunten van je hoofddeksel. Die deuken verdwijnen dan pas na een volgende shampoobeurt. Laat bij voorkeur je haar natuurlijk drogen (hitte is immers ook een vijand van statisch haar), maar grijp bij tijdsgebrek wel naar de haardroger en zorg ervoor dat elk haarsprietje droog is alvorens je jouw lokken bedekt.

20180123_205037000_iOS 2.jpg
20180123_205035000_iOS.jpg

Tip 4: Hydrateer

Het lijkt een beetje tegenstrijdig nu we net hebben benadrukt hoe belangrijk het is dat jouw lokken volledig droog zijn, maar voldoende hydratatie zorgt wel voor een vermindering van statische haarlokken. Was daarom ook in de winter je haar altijd zowel met shampoo als conditioner en behandel je kapsel met serum of voedende olie vooraleer je er een hoofddeksel over trekt. Wanneer je dan later op de dag je muts of baret weer afneemt, krijg je met vingers je lokken meteen weer op hun plaats.

Tip 5: Niet willen luisteren?

20180123_205701631_iOS.jpg

Wie al ons advies in de wind heeft geslagen, heeft gelukkig toch nog enkele lastminutehulpmiddeltjes voor wanneer het kwaad geschied is. De eerste en simpelste redder in nood is onze vertrouwde droogshampoo. Ga ondersteboven hangen met je hoofd en spray droogshampoo op de wortels van je lokken om deze op te frissen en van nieuw volume te voorzien. Geen droogshampoo in de buurt? Ga dan even voor de spiegel staan en ga voor een strakke paardenstaart, zo sleek mogelijk tegen je hoofd. Optie 3? Hou je muts de rest van de dag op en noem het een statement. De kans is groot dat je er nog mee wegkomt ook!

Thanks to the top team!
Photograhy: Julia Dubois Rosca
Models: Diandra Jomo & Cyra Gwynth