SEX & LOVE COLUMN - New Year, old dicks

charlotte spens.jpg

Elke maand houdt Charlotte Spens, columniste en seksexpert bij holyfck.org, ons op de hoogte van haar leven. Deze maand overloopt ze haar jaar en kijkt ze de toekomst tegemoet.

 

Klokslag drie. Mijn glanzende muiltjes zijn niet zoek, maar het promillage in mijn bloed zorgt wél voor gematigde irritatie. Een goed voornemen zet Nieuwjaar schaakmat. Nee, het is niet wat je vermoedt; ik ben nuchter. En dát kwelt.

Niet omdat ik zonder wijn discolichten en foute platen vrees, wel omdat Nieuwjaar zonder overdrijven een verschrikkelijke feestdag is. Dat het nieuwe jaar ons beter beloopt en dat we poepeloerezat moeten zijn. En o wee als je niet op het juiste moment aftelt. Dan ga je zonder twijfel een snertjaar tegemoet. “Dit wordt mijn jaar!”, overhoor ik een paar vrouwen kwelen, terwijl ze een paar uur later dramatisch tegen elkaar lopen te schreeuwen. Een hoop gelul is het.

giphy (4).gif
giphy (4).gif
giphy (4).gif
 

Halleluja, ik geloof

giphy.gif

Dit jaar belooft niets te worden, beslis ik wanneer ik huiswaarts keer. ‘My Heart Will Go On’ speelt op de radio en de baan doet me denken aan een of andere verlaten planeet. Ik stap het nieuwe jaar eenzaam in, zonder verwachtingen. Een open kijk. Want het afgelopen jaar was kak. Kaka met de grote K. De K van kloterij. Kak of gene kak: het verleden kan vanaf nu de pot op.

Zo, dan gaat nu het sexyer deel van deze column van start. Want niemand loopt warm van gezaag. Twee weken in het nieuwe jaar overkomt me het onmogelijke. Halleluja, er is een god: ik heb een job! Eentje in mijn sector. Dat bewijst na drie hopeloze jaren op een of andere diepe maar tegelijkertijd kortzichtige manier dat ik terug geloof in dingen. ‘Is alles en iedereen toch niet zo duister? Zijn bepaalde dingen die ik weggooide toch de moeite? Of nog beter: bepaalde personen?’ Ik schenk mezelf een wijntje uit en schrap de afgelopen, alcoholvrije maanden uit het verleden samen met al mijn geloof.

Nostalgische fladders

Ik blik tegenwoordig vaak terug op douchen met Lars. Het is al twee jaar geleden dat hij me homerisch boven zich optilde en me tegen de natte, koele tegels plakte terwijl hij mij kuste en door mijn haren kamde. Een moment dat bij herinnering het haar in mijn nek een boner geeft.

Soms denk ik dan weer aan Staf. Hij was mijn fuckbuddy vier jaar geleden en tot nu toe de beste seks ooit. Bij hem kon alles.

Nooit eerder dacht ik aan Thomas. Waarom zou ik? Ik was dertien en verliefd op een jongen die verlekkerde op mijn beste vriendinnetje. Althans, zo herinner ik het me. Over zo iemand fantaseer je niet. Ik was hem zelfs vergeten.

giphy (1).gif

 

Net wanneer ik denk Lars of Staf te contacteren loop ik na tien jaar radiostilte tegen Thomas aan en vraagt hij me mee uit. Het tienermeisje in mij voelt iets fladderen in de buik. Misschien, heel misschien is het verleden toch niet zó irrelevant en wordt dit wel écht mijn jaar. Ach, wie gelooft dat nou? Mijn cynische zelve alleszins (nog) niet.