Budgetproof skincare, werkt dat echt? Wij deden de test!

Girlcrush Magazine X Kruidvat

Huidirritaties, gevoeligheden ... Er zijn niet veel meisjes die het niet kennen.
Heb je daarvoor werkelijke de allerduurste producten en crèmes nodig of kan het ook allemaal
budgetproof? Vier meisjes van team Girlcrush gingen de uitdaging aan en praten over hun huid, ‘cause skin is totally IN.
Daarnaast testten ze elk een product van de nieuwe Skin Science Derma Sensitive-lijn van Kruidvat – een budgetproof skincarelijn die zich focust op gevoelige huidjes.

 
20180131_004951006_iOS.jpg

SKIN IS IN

20180131_002911000_iOS.jpg
20180131_001238407_iOS.jpg
20180129_145616040_iOS.jpg
IMG_4354.JPG
giphy (2).gif

 

 


Chloe - DAGCRÈME

20180130_235623343_iOS.jpg

Mijn huid

20180130_235443000_iOS.jpg

Ook al werk ik als mode-en beautyjournaliste, wisselen van huidverzorgingsproducten doe ik bijna nooit. Dankzij mijn geweldige huidtype, een gevoelige, gemengde huid – hoera – begin ik bij het testen van een nieuw product op mijn huid meteen te stressen over eventuele bijwerkingen en negatieve reacties.

Budget vs. luxe

Daarom hou ik vast aan 'oude', vertrouwde producten waarvan ik weet dat ze niet alleen het beloofde resultaat leveren, maar nog belangrijker, waarvan ik weet dat mijn huid er niet overgevoelig op reageert. Bij het testen van deze nieuwe dagcrème viel me meteen de rijke textuur op die zacht en hydraterend aanvoelt maar ook snel intrekt en geen plakkerig gevoel achterlaat.

 

Het vooroordeel dat ‘duurder beter is’ had ik al lang afgezworen, dankzij de informatie die ik krijg van verschillende merken en dermatologen, maar deze dagcrème bevestigde dit concept opnieuw. Een product hoeft niet duur te zijn om te werken, als het maar bij jouw huidtype past.’

 

 

Crystal - gehele lijn

20180131_004951006_iOS.jpg

Mijn huid

20180131_004455218_iOS.jpg

Mijn huid en ik hebben al vele watertjes doorzwommen. Vanaf mijn puberjaren worstel ik al met een extreem gevoelige huid, die ook nog eens vet is en vaak last heeft van puistjes.
Ondertussen heb ik m’n huid onder controle, vooral dankzij een gezondere levensstijl - voedingkeuze, stressmanagement en vééél water). Toch is het nog steeds oppassen geblazen in drukke periodes, wanneer de ideale levenswijze voor mijn huidbarrière maar moeilijk vol te houden is.
 

Ik prijs me langs de ene kant gelukkig dat mijn huid een soort indicatie is over hoe het lichamelijk met me gesteld is – krijg ik puistjes, dan weet ik dat ik iets misdoe – maar eerlijk: een gevoelige huid kan best vermoeiend zijn.
 

Budget vs. luxe

Als beauty-expert ben ik er al jaren van overtuigd dat een goed product niet per se duur hoeft te zijn. Wat mij interesseert is de ingrediëntenlijst en wat de bestanddelen kunnen doen voor mij huid. De parfumloze (yaay!) Kruidvat Skin Science-producten voelen heel aangenaam aan en hebben een kalmerende werking op mijn ietwat rode huid: net wat ik nodig heb ik deze drukke maand.
 

In het algemeen heb ik een zwak voor serum- en olietexturen. Deze voelen zo zacht en fris aan dat ik niets anders meer wil. Het Instant Calming Serum en de Skin Soothing Oil maken mijn velletje zo zacht dat ik het jammer vind om er make-up overheen te doen.
 

Benieuwd naar meer? Ik bespreek met plezier de gehele lijn verder met jullie in detail, in een volgende artikel! ;)

 

Ine - OLIE

20180131_003155547_iOS.jpg

Mijn huid

20180131_003450253_iOS.jpg

Als tiener had ik de gevreesde puberhuid: vet, glanzend en onzuiver. De producten die ik tegen de puistjes gebruikte, droogden mijn huid erg uit en maakten haar door de jaren heen gevoelig en reactief. Daarbij testte ik ook heel regelmatig producten (beautyjournalisten weten wat ik bedoel), waardoor mijn huid vaak helemaal in de war raakte.

 

Door professionele zorg werd mijn huid langzaam weer zichzelf, inclusief glans en een occasioneel puistje. Die bevecht ik intussen op een veel verstandigere en succesvollere manier met zorgvuldig geselecteerde producten.

Budget vs. luxe

Daarom sta ik tegenwoordig niet meer zo te springen om nieuwe producten uit te testen, al blijf ik als skincare addict toch af en toe een zijsprongetje wagen. Deze huidolie voor de gevoelige huid is zo’n sprongetje. En al is mijn huid de laatste tijd niet meer echt (over)gevoelig, ik ben wel fan van de textuur en van het feit dat dit product geurloos is. Aan mijn jeugd vol uitdrogende antiacneproducten heb ik een hekel aan trekkerige huid overgehouden, en dus ook een liefde voor gezichtsolie.

 

Deze olie vinkt toch zeker enkele van mijn verwachtingen aan. Ze voedt zonder te vet te zijn, en al had de structuur in vergelijking met andere – meer high-end – producten net iets fijner gekund, de olie wordt toch best goed door mijn huid opgenomen.

20180131_003401202_iOS.jpg

 

 

Kora-Lee - SERUM

20180131_001036514_iOS.jpg

Mijn huid

Mijn huid en ik hebben al een hele evolutie ondergaan. Als tiener had ik op de occasionele hormonale pukkel na eigenlijk geen problemen met mijn huid. Sure, hij was eerder aan de vettige kant – lees: glimmend voorhoofd – en op mijn neus had ik wat last van mee-eters, maar ik prees mezelf gelukkig als ik keek naar de typische pokdalige tienerhuidjes waar sommige andere leeftijdsgenoten mee rondliepen.

 

Pas rond mijn twintigste kreeg ik het plots hard te verduren: keiharde break-outs op mijn voorhoofd, kin en wangen, vaak hormonaal of stressgerelateerd. Horror! Na een peelingkuur, de juiste producten en de pil gaat het al meer dan een jaar goed met mijn huid.
Ik heb nog steeds een gemengde huid, maar de hevige break-outs zijn gelukkig verleden tijd. No more rebel without a cause, alleen nog mét cause: stress is helaas nog steeds de grootste boosdoener voor mijn huid… 

Budget vs. luxe

Door mijn baan als beautyredactrice zijn er al veel (dure) producten de revue en mijn beautykast gepasseerd, maar de resultaten waren toch vaak teleurstellend in vergelijking met het prijskaartje. En eerlijk, wie heeft er tijd om elke week zorgvuldig iets anders te testen?
Uiteindelijk willen we allemaal gewoon dat ene mirakelproduct vinden, en ik heb intussen een paar vertrouwde favorieten waar ik steeds naar teruggrijp. Toch sta ik nog steeds open voor vernieuwing, maar dan moet het product wel goede ingrediënten bevatten.


Toen ik de ingrediëntenlijst van Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Instant Calming Serum doornam, was ik eigenlijk aangenaam verrast: veel werkzame ingrediënten die je ook in duurdere producten terugvindt. Hoe ze het doen voor € 5,49/30 ml is mij een raadsel – of luxemerken doen ons echt belachelijk veel geld betalen. In het beste geval voor hun onderzoek, maar hun chique verpakkingen, reclamecampagnes en brand image zullen ook wel een flinke duit kosten...

De volgende ingrediënten van het serum houden je velletje alvast zacht en gehydrateerd, en sommige werken zelfs kalmerend:

glycerin, caprylic triglyceride, squalane, ectoin, echium plantagineum seed oil, helianthus annuus seed oil (zonnebloemolie), tocopherol (vitamine E)

 

De overige ingrediënten zijn vooral stabilisatoren, emulgatoren en dikkingsmiddelen die zorgen voor een aangename textuur. Die textuur is overigens toch iets anders dan verwacht.

 

Bij het woord ‘serum’ denk ik meteen aan een dikke vloeistof, maar deze heeft eerder een lichte gelstructuur. Hij smeert wel lekker vlot uit. Het serum is niet geparfumeerd – wat ik prima vind, parfum doet eigenlijk niets voor je huid – en na enkele dagen smeren is mijn huid kalm, zacht en mooi gehydrateerd. Ik ben aangenaam verrast! To be continued...

 

In samenwerking met Kruidvat.

Fotografie: Julia Dubois Rosca