Zes manieren om glitters te rocken, ook na de feestdagen

Ook zo bummed dat kerst en Nieuwjaar alweer achter de rug zijn? In alle chaos niet toegekomen aan je geplande glitterlook voor oudejaarsavond? Goed nieuws: wachten tot volgend jaar hoeft niet, want wij roepen januari uit tot glittermaand. Rock dus gerust die glitter nog even langer door. Ik voegde meteen de daad bij het woord en probeerde zes make-uplooks voor jullie uit, elk met een flinke dosis glitter, onderling te combineren as you please. Do try this at home!

 

1. Glitterbrows

Ze waren al een hele tijd de lieveling van de catwalks – en de festivals! – die glitterwenkbrauwen. Probeer ze nu ook op jouw januarisnoetje en zie je glamgehalte exponentieel stijgen. Easy does it.

Kies de glitters die je wil gebruiken. Grove glitter in felle kleuren geeft het meest opvallende effect, iets rustiger aan kan het met fijnere glitter in kleuren als brons, koper en goud. Teken je wenkbrauwen bij zoals gewoonlijk (strakke lijnen laten zich beter glitteren – ja, dat is een werkwoord!). Meng je glitters met een glitterprimer, mixing medium of wenkbrauwgel en breng je mengseltje aan met een penseel. Done!

BeFunky Collage.jpg

2. Glittersmoke

Voor deze look kiezen we voor een klassieker: smokey eyes zijn tijdloos maar wanneer je ze een glitterupdate geeft, zijn ze brand new! Om een glitteroverdosis te vermijden tekenen we enkel een smokey lijntje onder het oog.

Prime je oog met foundation, concealer en eventueel een oogschaduwprimer, en trek in de kleur van de glitter die je zal gebruiken een lijntje boven je oog. Dat kan in oogpotlood of oogschaduw en hoeft niet te perfect te zijn, want vervolgens vervagen we het lijntje naar opzij en boven toe voor een smokey resultaat. Herhaal tot de intensiteit perfect is en je canvas voor de perfecte glittersmoke is klaar. Meng je glitters met een glitterprimer (of gebruik een glitterliner) en breng aan met je vingers. Werk zo ver uit als je wil. Je kan deze glitters ook mengen met een mooie klassieke ooglook met bronstinten. Nog leuker met samengeklitte wimpers (ook wel ‘spinnenpootjes’ genoemd), drama gegarandeerd!

BeFunky gdgdg.jpg

3. Glitterlips

b6248cdc4c70f08f52c07f30fcc34709.jpg

Deze derde look lijkt misschien wel makkelijk om te dragen, zeker wanneer je al dikwijls felle lippenstift gebruikt. Laat je echter niet vangen, eten of drinken met glitter op je lip is niet leuk (glitter op je tanden, tussen je tanden, in je keel, in je drankje) en je crush wil je zeker niet zoenen zolang je deze look hebt, enkel voor durvers (en geheelonthouders) dus. Ook hier geldt: hoe grover de glitters, hoe opvallender (en onhandiger) de look.

Stift je lippen in de kleur van de glitter die je wil gebruiken en meng je glitters met een glitterprimer of lipgloss (of gebruik een glitterliner, heel handig voor de randjes). Breng aan met een fijn lippenpenseeltje of eyelinerkwastje. Go and (fake) kiss someone!

 

4. Glitterliner

Deze vierde variant is dan weer wél de makkelijkste, meest draagbare manier om glitters in je make-uplook te verwerken. Een glitterliner werkt namelijk net zoals een gewone eyeliner.

De gemakkelijkste methode is natuurlijk het gebruik van een glittereyeliner, die zijn hier namelijk voor gemaakt. Geen glitterliner bij de hand of eerder van het principe ‘moeilijk gaat ook’? Meng dan de glitter van jouw keuze (mogen wij fijne glitter suggereren?) met een glitterprimer en zet met een fijn penseel de glitters in een vloeiende lijn boven je bovenste wimperlijn. Wing it!

fefefe.jpg

5. Glitterende wimpers

Hier nemen we enkel de puntjes van onze wimpers onder handen, een subtiele look die makkelijker lijkt dan het is. We zetten de pijnpuntjes even voor je op een rijtje:


- glitter in je ogen, auw

- samenklittende wimpers, en niet op de goeie manier, bweik

- glitters overal behalve op je wimpers, ai

- totaal niet fotografeerbaar, boe

Toch is het resultaat mits een beetje oefening betoverend, dat dan weer wel. Toch het proberen waard? Doe dan eerst je eigen favoriete mascara op je wimpers zoals je normaal zou doen en meng dan je (best fijne) glitters met een mixing medium of doorzichtige mascara/ browgel en breng de glitterpasta met een penseeltje voorzichtig aan op de tipjes van je wimpers. Voor een echt flitsend resultaat heb je best veel glitters nodig. Knipoog even naar jezelf in de spiegel, en klaar!

ffefe.jpg

6. Browliner

ecc493714c67d15c1edf16c102ba5f59.jpg

Deze look is een mengeling van de glitterwenkbrauw en de -liner en was ook al enkele keren op de catwalks te bewonderen. De subtielere variant van de glitterbrow bereik je simpelweg door met een glitterliner (of een mix van glitter, glitterprimer en een penseeltje) een fijn tot iets dikker lijntje tegen de onderste rand van je wenkbrauw te trekken. Werkt het best bij perfect afgelijnde brows. Partyproof in dertig seconden!

 

 

 

Tot slot

Vergeet niet om je gebruikte penselen HEEL GOED uit te wassen na je glitteravontuur. Van fijne glitter raak je het moeilijkst af, op je gezicht, maar ook op je kwasten. Overweeg dus om een paar van je minder goede borstels apart te houden en ze enkel voor glitterlooks te reserveren. En have fun!

Bedacht je zelf ook een toffe manier om glitter in je make-uplook te verwerken? Wij zien graag je resultaten!