Girlcrush bekent: de beautyblunders van de Girlcrush-redactie

hy.jpg

BEAUTY


BLUNDERS

van onze redactie

Make-up, het niet-zo-geheime wapen van vrouwen waarmee zelfs de grootste Plain Jane zich weet om te toveren tot godin. Natuurlijk is er niks mis met naturel door het leven gaan, maar af en toe mag het wat meer zijn en verlangen we naar dat tikkeltje glam. Eén simpele beweging en make-up creëert de illusie van een smallere neus, grotere ogen of een perfect egale huid. Hallo, gezonde glow!

Maar af en toe gaan we met make-up ook flink de mist in. Zelfs Hollywoodsterren met een heel team aan professionele make-upartiesten en stylisten wiens job het is om ervoor te zorgen dat ze er 24/7 goed uitzien, worden niet gespaard van make-upblunders.

Denk maar aan Kim Kardashian in haar beginjaren, waarin ze haar lippen in dezelfde kleur stiftte als haar tan en er bijgevolg bij liep als een levend lijk. Of diezelfde Kim K met trashy barbieroze lippen. Of wat dacht je van een finishing powder op je neus en onder je ogen dat op foto een witte gloed achterlaat en je er bijgevolg doet uitzien als een luxe-cokehead? (Hey Nicole Kidman, is that you?) En laten we dan ook de opgetekende wenkbrauwen niet vergeten: niets zo erg als de deur uitgaan als een cartoonfiguur.

Ach ja, Hollywoodsterren zijn stiekem net zoals wij, gewone stervelingen! Ook wij van het GirlCrush-team hebben al meer dan eens een beautyblunder begaan, maar nu we erop terugkijken, kunnen wij er wel om lachen. Een kleine greep uit onze meest gênante beautymomenten...

 

Founder & creative director Crystal:

Ik moest en zou dus gitzwarte make-up hebben. Alleen wist ik nog niet van het bestaan van oogschaduw af.
Untitled-2.jpg

“Als make-up artist en beautyexpert verwachten mensen een vlekkeloos beautyparcours, maar niets is minder waar. Als tiener heb ik veel verschillende subculturen uitgetest (er was zelfs een heuse gothicfase). Ik hoef je niet te vertellen dat de bijhorende beautylooks niet altijd van de bovenste plank waren. Veel te bruine foundation, afgeschoren wenkbrauwen die ik dan tekende met zwarte vloeibare eyeliner (true story, helaas!), gifgroene oogschaduw (en niet op de edgy, avant-gardistische, goede manier)... Het zijn maar enkele van mijn vele beautybloopers.”

“Eentje zal me echter altijd bijblijven, net uit die befaamde gothicperiode. Als 14-jarige wist ik weinig tot niets af van make-up. Aangezien pubers in die tijd nog geen batterij aan YouTube-filmpjes en influencers tot hun beschikking hadden, haalde ik mijn make-upinspiratie vooral bij Netlog-profielen – jaja, van Facebook was toen nog geen sprake - en meisjes die ik gespot had op gothicconcerten, wiens look ik bewonderde. Cringe much?

“Ik moest en zou dus gitzwarte make-up hebben. Alleen wist ik nog niet van het bestaan van oogschaduw af. Ik kon niets beter bedenken dan mijn waterverfpalet vanonder het stof halen en dat gebruiken als make-uppalet: zwart voor de ogen en bordeaux voor de lippen. Met alle gevolgen van dien... Eén ding moet je me wel nageven: creatieve oplossingen bedenken zat er al van jongs af aan in!”

Co- founder & managing partner Bert:

Zodra de deur in het slot viel, barstten we aan beide kanten van de deur in lachen uit.
dd.jpg

“Mijn beautyblooper is misschien niet zo spectaculair als die van de anderen, maar als man ben ik persoonlijk iets minder bezig met beauty dan de overige Girlcrush-redactieleden en loop ik dus minder risico om een blunder te begaan. Toch is het lang geen slechte!”

“Een goeie twee jaar geleden brachten mijn toenmalige vriendin en ik af en toe een kleimasker aan op ons gezicht. Wij lachten ons daar zelf kapot mee en alles was fun and games. Tot het op een van die kleimaskeravonden anders liep dan gepland...”

“Terwijl het kleimasker aan het drogen was, zaten we even te netflixen. Opeens ging de bel en liep ik zonder nadenken naar de voordeur. Verder kun je wel raden wat er gebeurd is... Ik deed de deur open en een groepje buren keek me stomverbaasd aan. Pas na een paar minuten begon het tot me door te dringen dat het fuchsiaroze kleimasker nog steeds op mijn gezicht zat. Zodra de deur in het slot viel, barstten we aan beide kanten van de deur in lachen uit.”

Eindredactrice Kora-Lee:

Zodra er een minihamburger, -hotdog of ander lekkers voorbijkomt, vergeet ik terstond dat ik lipstick op heb.

“Mijn liefde voor lekker eten is zo mogelijk nog groter dan mijn liefde voor beauty, en dat heeft al voor de nodige problemen gezocht. Op events draag ik graag een opvallende lipstick, uiteraard zorgvuldig volgens de regels van de kunst aangebracht.”

fzzfz.jpg

“Zodra er echter een minihamburger, -hotdog of ander lekkers dat je niet in één keer in je mond kunt stoppen voorbijkomt, vergeet ik terstond dat ik lipstick op heb. Lees: ladylike fingerfood opeten is niet aan mij besteed.

“Bijgevolg heb ik al meerdere keren de rest van de avond rondgelopen met een omgekeerde lipstickafdruk van mijn onderlip op mijn kin! Oeps!”


Redactrice Chloé:

Het bewijs van mijn experimenteerfase staat nog steeds ergens op mijn Facebookprofiel.
ggege.jpg

“Mijn grootste beautyblooper ooit was het bleachen van mijn haar naar witblond. Mijn fijne haar was nadien zo kapot dat ik het voor de tweede keer tot een pixie heb moeten laten knippen – de eerste keer dat ik dat deed, was wel degelijk vrijwillig – zodat mijn haar weer gezond kon groeien. Ik zou mijn haar echt nooit meer zo agressief (ont)kleuren – enkel bijkleuren zodra ik de eerste grijze sprieten zie verschijnen ;) Het bewijs van mijn experimenteerfase staat nog steeds ergens op mijn Facebookprofiel...”

Redactrice Ine:

Ik herinner me niet zoveel beautybloopers.
Untitled-jjj.jpg

“Ik herinner me niet zoveel beautybloopers om eerlijk te zijn. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik – net als bijna iedereen - ook van die dunne wenkbrauwen had in de jaren 2000... Dat en groene en paarse liner en mascara. Ik was mijn tijd ver vooruit!”


Contributor Ashley:

Vaak knijp ik net op het verkeerde moment mijn oog dicht en dan vloeien er nog wat tranen...
 
Untitled-1.jpg
 

Het gevecht van de dag: mascara aanbrengen. Op de een of andere manier verpest ik altijd mijn netjes afgewerkte full face met mascara: mascara op mijn ooglid, op mijn kaak, op mijn neus... Vaak knijp ik net op het verkeerde moment mijn oog dicht en dan vloeien er nog wat tranen...”


Stagiaire Freya:

Hij zette zijn nog halfvolle pintje op de toog en zei: ‘Deze keer liever eentje zonder nagel.’
Untitled-gege.jpg

“Na enkele maanden mijn nagels te laten doen bij een Chinees zaakje in de centrumgalerij in Brussel, werd mijn portefeuille steeds leger en mijn verslaving aan lange, fancy, ‘I’ve got my life under control’-looking nagels steeds groter. Dus besloot ik plaknagels uit te testen. Ik ging naar de Primark en kocht er voor nog geen drie euro de mooiste auberginekleurige valse plaknagels die ik ooit gezien had. Na een halfuurtje YouTube-research ging ik aan de slag.“

“Diezelfde avond moest ik werken in het café waar ik achter de tap sta en dus ongeveer de helft van de dansvloer van pintjes en sterke drank voorzie. Bovendien was ik er ook de glazen af. Blijkbaar waren mijn plakkunsten niet meer zo perfect als in de knutseluurtjes van de kleuterklas: zowat alle nagels losten één voor één in het afwaswater.”

“Iets later op de avond kwam een groepje van drie knappe jongens voor de tweede keer naar mijn toog. Eentje ervan vroeg om een nieuw pintje. Hij zette daarbij zijn nog halfvolle pintje op de toog en zei: “Deze keer liever eentje zonder nagel. Je verslikken in je valse nagel is niet echt aangenaam.” Gênant is zacht uit gedrukt. Tip: kleef je valse nagels dus echt goed vast of vermijd de afwas!”

Stagiaire Melissa:

Hoe moeilijk kon het zijn om van dat rare blond af te raken en een kleurtje te zetten dat ik wel graag zag?
Untitled-1.jpg

“Toen ik in het vijfde of zesde middelbaar zat, was de ombre-haartrend in opmars: een donkere haaraanzet waarbij de haarkleur geleidelijk aan vervaagt naar lichtere tinten. Ik dacht meteen: dat wil ik ook. Ik had dan ook vrijwel direct een afspraak gemaakt bij de kapster. Al snel merkte ik echter dat zij er niet zoveel ervaring mee had. Ombre hair was toen nog lang niet zo populair zoals nu.”

“Ze begon met ontkleuren om er vervolgens een blonde kleur op te zetten. Het concept van ombre is dat de verschillende tinten mooi in elkaar overvloeien alsof je haar natuurlijk aan het uitgroeien is. Wat ik echter kreeg, was een horizontale rechte lijn blond. Bovendien was het zelfs van dat lelijk geelblond… Echt niet mooi!”


“Omdat ik graag een ander kleurtje erop willen om deze mislukking te verdoezelen, kocht ik samen met een klasgenoot een tube bordeaux haarverf. Superspannend, maar hoe moeilijk kon het zijn om van dat rare blond af te raken en een kleurtje te zetten dat ik wel graag zag? Heel moeilijk, zo bleek, want mijn haren waren onderaan niet mooi bordeaux maar knaloranje. Ik was in shock! Dat is de dag waarop ik besloten heb om mijn haren nooit meer te verven…”