POWERVROUW #6 DORIEN CAMPS: “WHATEVER YOU ARE, BE A GOOD ONE!”

Afgelopen Vrouwendag, besloten wij om vijf badass females te interviewen. Over het leven, over hun inspiraties maar vooral over hoe zij zelf willen inspireren. Al die girlpower deed heel wat stof opwaaien, en zowel wij als jullie willen meer van dat. Vanaf nu geven we dus elke maand een powerlady de megafoon die ze verdient en staat Girlcrush nóg meer in het teken van straffe madammen. Neverending International Women’s Day dus, omdat één dag per jaar gewoonweg niet volstaat.

20181018_135832310_iOS.jpg

POWER

VROUW

Dorien Camps

Journaliste Dorien Camps maakte onlangs een sprong die tegenwoordig haast niemand meer waagt: ze lanceerde een nieuw magazine dat niet alleen online zijn strepen wil verdienen, maar ook een papieren versie heeft. “Ik wou al heel lang een magazine maken, dus het werd tijd!”. Bossy is een platform voor iedereen die onderneemt, op welke schaal dan ook. Meer dan alleen tips of een handleiding tot succes, bevat Bossy persoonlijke verhalen en emoties van inspirerende doeners en denkers. Het brein achter een magazine dat initiatief ondersteunt en bewijst dat serieus en saai geen synoniemen hoeven te zijn, dat kan niet anders dan een powervrouw zijn!


WOMEN CAN!

bossy_websitecarousel-multi-640x470.jpg

Het woord powervrouw vindt Dorien goed gekozen (‘jeuj!’, nvdr). “Ik vind het fijn dat jullie het over ‘vrouwen’ hebben. Vaak gaat het over ‘girls’, ‘meiden’ of ‘babes’, en dat mag, maar we zijn bovenal vrouwen.” Ook op de cover van de eerste Bossy staat er bewust ‘women can’. “Tijdens het maakproces was dat een hele tijd ‘girls can’, en het duurde even voor ik wist wat er mis mee was. Het woord ‘vrouw’ is zoveel sterker.” En zo’n powervrouw, die weet wat ze wil, zegt Dorien. “Ze gaat haar goals achterna, weet wat ze ervoor opgeeft en dat haar doelen die offers waard zijn.” Offers zoals een zomervakantie bijvoorbeeld. “Mijn man en ik gingen inderdaad niet op vakantie deze zomer, je kan wel alles willen, maar dat is niet realistisch.”

Pak: Loavies  Blauwe vest: Baum und Pferdgarten  Schoenen: Sacha Shoes

Pak: Loavies

Blauwe vest: Baum und Pferdgarten

Schoenen: Sacha ShoesMaar ook zonder reis was 2018 al een jaar uit de duizend voor Dorien, want ze richtte niet alleen Bossy op, maar ze trouwde na tien jaar samen zijn ook nog eens met de liefde van haar leven. “Mijn man is een grote inspiratie voor mij, zeker als het op ondernemen aankomt. Hij heeft een eigen zaak met een mooi team, en de positieve manier waarop hij leidinggeeft, de sfeer die hij dagelijks brengt, dat bewonder ik mateloos.”


Nog zo iemand waar ze naar opkijkt is Sissel Hansen, oprichtster en auteur van The Startup Guide, een boekenreeks die leest als een Lonely Planet voor entrepeneurs. “Als je nog niet van haar gehoord hebt, is dat niet zo gek,” zegt Dorien. “Ze is niet all over the place, maar wat ze doet is dat wel. Dat ze als jonge onderneemster haar product op de voorgrond zet in plaats van zichzelf, is in ons Instagram-tijdperk echt uitzonderlijk!
“IK MOEST GEWOON SPRINGEN”

Als mensen naar háár zouden opkijken, is dat eerder door haar doorzettingsvermogen, vermoedt Dorien. “Veel mensen zeggen dat ze iets gaan doen, van een wereldreis tot een eigen collectie, maar ondernemen uiteindelijk niets om die droom ook werkelijkheid te maken. Ik deed dat ook een hele tijd, maar op den duur werd ik mezelf beu met mijn magazineplannen.” Dat het niet bij plannen bleef, hebben we intussen al gezien. “Ik moest gewoon springen en dat heb ik ook gedaan. Dat werkt wel inspirerend.”

Jurk: Indress via Graanmarkt 13  Pull: Monki  Pet: Monki  Boots: Fabienne Chapot

Jurk: Indress via Graanmarkt 13

Pull: Monki

Pet: Monki

Boots: Fabienne Chapot


Dorien is dan ook superblij dat ze doorgezet heeft. “Bossy is iets wat ik echt gemaakt heb.” Al begreep lang niet iedereen waar ze eigenlijk mee bezig was. “Tot ze Bossy in hun handen hadden, waren veel mensen in mijn omgeving een beetje sceptisch, maar ik volgde mijn buikgevoel en schreef de artikels die ik zelf zou willen lezen.” Toch is het nog wel wennen om oprichter van een magazine te zijn. “Ik ben nu opeens een merk in plaats van een persoon, en dat is bijvoorbeeld op sociale media ook een groot verschil. Mensen lijken soms te denken dat ik Bol.com ben, maar voorlopig werk ik wel alleen, dus dat evenwicht zoeken, daar ben ik wel mee bezig.”


Waar Dorien gelukkig ook nog steeds mee bezig is, is dromen. “Eigenlijk hoop ik dat Bossy ooit zo passé is als maar kan zijn. Want dat zou betekenen dat vrouwelijk ondernemen net zo vanzelfsprekend is als de mannelijke tegenhanger.” Tot het zover is, wil ze vooral meegroeien met haar magazine. “Nummer één ligt op 10.000 exemplaren in de winkel, en dat is top, maar nu moet ik er een vervolg aan zien te breien.” Op dit moment zijn het vooral freelance jobs die Doriens bankrekening spijzen, “maar hopelijk kan ik me ooit enkel op Bossy concentreren.” Ook het internationaliseren van Bossy behoort tot de toekomstdromen. “Dat is niet evident en er is ook helemaal nog geen concreet plan voor, maar ik zou het wel heel tof vinden.”

20181018_134036580_iOS.jpg
20181018_135942800_iOS.jpg
20181018_134053930_iOS.jpg


“HET DOET ME MENTAAL GOED OM VOOR MEZELF TE ZORGEN”

20181018_133828000_iOS.jpg

Hoe de toekomst eruit zal zien, weten we nog niet, maar dat ze verzorgd voor de dag zal komen, daar is Dorien wél zeker van. “Vandaag heb ik bewust geen make-up opgedaan voor de fotoshoot, maar normaal gesproken ga ik nooit buiten zonder iets op.” Dat is ooit wel anders geweest, vertelt Dorien. “Ik was die tiener wiens mama vroeg of ze niet eens mascara wou proberen.” (lacht) “Dat interesseerde mij echt helemaal niet, pas op mijn negentiende begon ik me een beetje te ‘make-uppen’.”


“Tegenwoordig geniet ik echt van het pamperen. ’s Avonds mijn gezicht reinigen is voor mij zelfs een moment geworden om de dag te overlopen. Het doet me mentaal goed om voor mezelf te zorgen. Ik gebruik ook dagelijks dagcrème en zonnecrème, en mijn nagels zijn bijna altijd netjes gelakt (meestal met een nude of zachtrose tint van Essie, nvdr).” Verder heeft Dorien ook altijd foundation, een wenkbrauwpotlood, bronzer en mascara in haar handtas. “En voor je het weet vraagt je man je om eerst te douchen ‘omdat je toch meer tijd nodig hebt in de badkamer’.” (lacht)

 

Met dan aan ons topteam


-Fotografie: Julia Dubois Rosca
-Styling: Kiki Vogels
-Makeup: Ine D’hoe
-Intern: Freya De Vos