De beautyfavorieten van de Girlcrush-redactie: november 2018

Oktober was dan nog wel één lange, uitzonderlijk warme en zonnige nazomer, in november was summer officially over, en daar moeten we ons toch stilaan bij gaan neerleggen. De droge lippen verschijnen weer ten tonele, onze huid kan wel wat extra hulp gebruiken en ook het parfum dat onze zomer kleurde, moet plaatsmaken voor onze favoriete herfstgeuren. Het voelt haast als afscheid nemen van een vakantieliefde...

De Girlcrush-redactie mag dan wel immer lustig aan het testen zijn – afscheid nemen van pretty products is inmiddels zowat onze tweede natuur – af en toe zijn we zo onder de indruk dat een beautyproduct uitgroeit tot een vaste waarde in ons beautytasje – voor even toch. Benieuwd wat onze redactie deze maand heeft uitgetest en ook mee de herfst en winter in neemt? Lees dan zeker verder. Je krijgt er misschien zelf testkriebels van.

 

CEO & creative director Crystal:

hbz-dior-foundation-1527623848.jpg

Backstage foundation DIOR

Wanneer je op werkelijk elk mogelijk sociaal medium om de oren wordt geslagen met een nieuw product, word je toch wel benieuwd naar wat de hype nu eigenlijk inhoudt. Peter Philips, landgenoot, make-upgoeroe en creative & image director bij Dior, bracht een nieuwe foundationlijn uit die het voor letterlijk iedereen makkelijk moet maken om de perfecte kleurmatch te vinden. Lees: een lijn van 40 tinten met 6 verschillende ondertonen.

“Parfumerieën zetten te veel in op vast clienteel, waardoor er vaak maar een beperkt aantal kleuren beschikbaar is. Heel frustrerend voor enorm veel mensen.” vertelt Philips. En dat is exact wat hij wilde veranderen. Of de foundation de hype ook echt waard is? Yes, sir! De Dior Backstage-foundation is een erg lichte foundation die absoluut niet zwaar aanvoelt, maar toch netjes alles bedekt wat het zou moeten bedekken.

De formule is zo vederlicht dat op onze redactie veel kritische blikken en fronsende wenkbrauwen te zien waren: “Kan zo’n lichte formule mijn littekens wel goed bedekken? Ik weet het niet, hoor...”

Maar hij heeft de test ook effectief doorstaan! Acnelittekens, oneffenheden en zelfs mijn wallen: alles is vedwenen als sneeuw voor de zon! Hello, flawless skin! Een bezoekje aan de fitness heeft bovendien ook meteen bewezen dat hij net zo waterproof en zweetresistent is als hij belooft te zijn.

Ik ben fan.

CEO & managing partner Bert:

DOLCE-GABBANA-DG-LIGHT-BLUE-EAU-INTENSE-EDP-FOR-WOMEN.jpg

Dolce & Gabbana Light Blue Eau de Toilette


Als man des huizes heb ik eigenlijk een grote collectie aan parfums, en die wissel ik dan ook graag eens af. Deze maand was Dolce & Gabbana Light Blue mijn favoriet, en wel omdat dit parfum me herinnerde aan mijn alleerste parfum als kleine jongen: de Tommy Jeans Cologne. Een frisse geur voor mannen die het wel hebben voor citrus en de zomer maar geen gedag kunnen zeggen.

Editor-in-chief Kora-Lee:

0607845027607.jpg

Nars Powermatte Lip Pigment in Slow Ride

Lipstick + hamburger eten = vragen om problemen, maar deze matte, vloeibare lipstick blijft zelfs na het binnenwerken van een Big Mac mooi op zijn plaats. De Powermatte Lip Pigments zijn – zoals de naam doet vermoeden – erg gepigmenteerd en langhoudend. Lees: Een prachtige, nude ‘my lips but better’-kleur die goed dekt, makkelijk aanbrengt en een hele dag op zijn plaats blijft. De matte finish maakt het geheel extra stylish, maar als ik zin heb in een licht glanzend effect, dan breng ik er gewoon een beetje NARS Satin Lip Pencil in Het Loo over aan!

Redactrice Ine:

10302812-1884530159545241.jpg

Redken All Soft-shampoo

Glossy en shiny haar is altijd in, en dat is exact waar deze shampoo voor zorgt. Bovendien doet hij je lokken ook zijdezacht aanvoelen. Met de All Soft-shampoo van Redken voel ik me altijd alsof ik in een shampooreclame acteer! Mijn haren worden van nature redelijk snel dof en pluizig in de herfst, maar voelen dankzij deze shampoo veel zachter aan dan normaal. Ik zie er ook niet meer uit alsof ik recht uit mijn bed ben gekropen – en dan heb ik het niet over de goeie net-uit-bedlook! Nee, ik zie er moeiteloos verzorgd uit: een dikke plus!


Redactrice Chloe:

soapwalla_deodorant_citrus_500x.jpg

Soapwalla-deodorantpasta

Tijdens een bezoek aan de beautypersdagen – een event waar wij beautyjournalisten de nieuwe beautylaunches voorgeschoteld krijgen – viel ons oog meteen op deze deodorant. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat er meteen heel wat vooroordelen de kop opstaken. kijken. Allereerst: deze deo zit in een potje, is dat wel hygiënisch? Ten tweede: Een soort kleverige pasta als deo, werkt dat wel? Ten derde: een natuurlijke deo, is dat wel sterk genoeg? Oh boy, hebben we onze mening hierover moeten herzien: dit zou weleens de beste deodorant kunnen zijn die ik al heb geprobeerd! Toegegeven: het is even wennen om elke morgen wat een glazuurachtig goedje met je vingers te nemen en onder je oksels te smeren, maar dat went redelijk snel. Hij absorbeert vocht, remt de bacteriëngroei af en houdt de vorming van onaangename geurtjes 24 uur lang tegen. Alles wat je zou verwachten van een goede deodorant, quoi. En hadden we al gezegd dat hij ook alleen maar biologische ingrediënten bevat?

Redactrice Ashley:

51lx9GcMieL._SX355_.jpg

L'Oréal Paris Infallible Eyeliner

Een nieuwe liefde voor gekleurde eyeliner is opgestaan ten redactie Girlcrush, en ja, dat kan er heel stijlvol uitzien. Een witte eyeliner voor een frisse oogopslag, zachtroze voor een girly look of groen als het wat edgyer mag – de mogelijkheden zijn eindeloos! Mijn cat-eyes zien er zoveel spannender uit wanneer ik ga voor donkerpaars en niet voor het klassieke zwart! Het is beslist: de zwarte eyeliner gaat bij ons even teurg de beautykast in.

Stagiaire Freya:

homeoplasmine-creme-soin-hydrating-cream.jpg

Homeoplasmine


Misschien wel het meest onsexy product uit onze reeks deze maand, maar daarom niet minder effectief. Deze wondertube kennen jullie waarschijnlijk van bij je lokale apotheker of uit oma's badkamerkast. Hij zorgde mogelijk al voor veel verlichting wanneer je huid lichtjes ontstoken was of wanneer je neus geïrriteerd was. Maar wist je dat je deze zalf ook kan gebruiken in je beautyroutine?
Je wenkbrauwen in vorm leggen, je ogen glossy maken voor de reünieparty vanavond,...
Ikzelf gebruik hem nog het liefste voor mijn droge, weerbarstige lippen – en ja hoor, drie keer raden wat de herfst met zich meebrengt... Geen enkele balsem biedt me zoveel verlichting als deze en geen enkel product krijgt mijn lippen zo zacht. Deze blijft tot en met de lente in mijn tas zitten!