Deze 5 cultklassiekers van NARS mogen niet in je beautytas ontbreken

Jarenlang plunderde ik elke Sephora die ik maar tegenkwam in het buitenland en propte ik steevast mijn winkelmandje vol met make-up en skincareproducten van het iconische make-upmerk NARS. Maar nu is een nieuw tijdperk aangebroken. Eentje waarbij ik – en bijgevolg jullie – niet langer bergen hoeven te verzetten om aan onze lievelingsproducten te komen. Lees: NARS is al enkele maanden gewoon verkrijgbaar bij Parfuma in Antwerpen!


Wat NARS zo iconisch maakt? Naughty namen als Orgasm, Deep Throat en Stripped, maar ook steengoede multitaskende producten. Lees snel welke 5 cultproducten niet in je make-uptasje mogen ontbreken!

 

Beauty has no rules

16-Francois-Nars.w330.h412.jpg

NARS is een cultmerk onder beautylovers en make-upartiesten. Niet verwonderlijk als je weet dat het merk het geesteskind is van een make-up artist. François Nars leerde de kneepjes van het vak bij de Carita-make-upschool in Parijs, maar verhuisde in 1984 naar New York om een carrière als make-upartiest na te streven. Met succes: hij werkte voor veel befaamde magazines en fotografen en wist zijn stempel te drukken op de scene.


Zoals vele anderen in de sector – denk maar aan namen als Bobbi Brown, Pat McGrath, Kevin Aucoin, Charlotte Tilbury – was François Nars niet tevreden met de make-upproducten die toen voor handen waren. In de eighties beschikten make-up artists nog lang niet over de allerbeste skin-like foundations en highlighters in alle soorten finishes, en van YouTube en bijhorende beautygoeroes was nog niet eens sprake. Lees: het was veel minder makkelijk om make-up savvy te zijn en een make-upkunstwerk uit hun penselen te toveren. François Nars had moeite om een lipstick te vinden die aan zijn eisen voldeed, en besloot uiteindelijk om het heft in eigen handen te nemen. Met al zijn vergaarde kennis lanceerde hij in 1994 zijn eigen lipsticklijn, met 12 tinten lippenstiften die in geen tijd waren uitverkocht.


Met als merkslogan ‘Beauty has no rules’ had hij als doel om beauty in een heel ander licht te stellen. Zo was hij in de zwaar opgemaakte eighties al fan van een ‘no make-up’- make-uplook, wat toen op zijn minst gezegd revolutionair was. Na het succes van de lipsticks volgde als snel een complete make-uplijn die tot op de dag van vandaag nog steeds extreem populair is – en waar Sephora’s wereldwijd voor worden geplunderd door ondergetekende. Hun producten zijn immers niet alleen kwalitatief hoogstaand, het zijn ook echte multitaskers. En laat ik daar nu net grote fan van zijn.


In 2000 werd NARS verkocht aan beautygigant Shiseido, maar François NARS heeft nog wel de touwtjes in handen als creatieve rechterhand die voor de artistieke inslag van het merk blijf zorgen.Cultproducten

Zoals gezegd: onder beautylovers en -professionals is NARS een waar cultmerk. Ook ikzelf heb een paar favorieten waar ik steeds naar teruggrijp omdat ze zo heerlijk veelzijdig zijn. Met slechts een handvol multitaskers zowel een dag- als avondlook creëren? No prob! Ik testte het voor jullie uit!1. ORGASM Liquid Blush

François NARS is een ware beautypionier. Zo verzorgde hij de eerste runwayshow die wel 65 verschillende beautylooks telde bij Marc Jacobs en zette hij – eveneens bij Marc Jacobs – de ‘no make-up’-make-uplook op de kaart.

Maar voor beautylovers aller landen staat hij vooral bekend als de man die vrouwen de perfecte blush voor een flushed look gegeven heeft. Met een naam als Orgasm hoef je je niet af te vragen wat de inspiratiebron was. De iconische perzikroze poederblush werd ontworpen als een universele blush die elke vrouw goed staat en voorziet van een mooie (after)glow.


Ondertussen werd de Orgasm-lijn uitgebreid met 9 extra producten, waaronder een lipgloss, nagellak etc. Multiple Orgasms gegarandeerd!


Tina_07.jpg

By Day

Gebruik de vloeibare blush als een kleine magic touch om je look te vervolledigen. Ideaal om wat kleur aan je look toe te voegen zonder te overdrijven. Start met een klein beetje product: het is makkelijker om op te bouwen dan om af te bouwen.

Tina_06.jpg

By Night

De laatste maanden zagen we een enorme terugkeer van eighties-blush and I love it! Neem dit niet te letterlijk: je hoeft je gezicht niet te begraven onder een dikke, roze waas, maar breng je blush net iets hoger aan dan je normaal zou doen.

Breng de blush met je vingers aan op je wangen (zoals bij de day-look), en ga dan geleidelijk aan ietsje verder naar de jukbeenderen toe. Eighties-partylook gegarandeerd!

NARS Liquid Blush - €31.00

NARS Liquid Blush - €31.00

2. Climax Mascara

NARS Climax mascara - €25

NARS Climax mascara - €25

Deze nieuwkomer mocht niet ontbreken. Als je een mascara aankondigt als: ‘deze mascara doet voor je wimpers wat Orgasm doet voor je wangen’, dan schep je gezien de cultstatus van die laatste wel erg hoge verwachtingen. Maar die heeft NARS met zijn Climax Mascara volledig ingelost.
Maar weinig mascara kunnen alle claims waarmaken: extra lengte, volume, krul én definitie zou eigenlijk de perfecte mascara zijn. Wel, deze nieuwkomer scoort hoog op álle vlakken! En als verschillende mensen je complimenteren met je mooie wimpers als je deze op hebt, dan weet je dat anderen dat ook vinden!

DP0831201807031264M.jpg

By Day

Hopelijk ben je intussen vertrouwd met het dagelijks gebruik van mascara, if not: you're missing out. Geen probleem in de ochtend dat niet op te lossen valt met een likje mascara. Of toch bijna. Wandelend lijk no more!

Tina_10.jpg

By Night

Ga een stapje verder en haal je inspiratie in de wondere wereld van de catwalktrends! Een likje gekleurde mascara over je gewone mascara tilt je look meteen naar een meer fashionable niveau. Wel goed opletten dat je niet te veel product gebruikt, anders krijg je klonters of samenklittende wimpers. Tenzij je gaat voor het spinnenpootjeseffect à la Twiggy: fine by me!

3. The Multiple Stick

Als je hier regelmatig eens een kijkje neemt, ben je ongetwijfeld al vertrouwd met multi-use beauty. Niets leuker dan een look creëren met één enkel product, dat je dan ook pas echt ten volle zult leren appreciëren. Ook deze make-upstick is heerlijk multifunctioneel: je kan de prachtige tinten zowel op de wangen, lippen als ogen gebruiken. Een handige stick, brede stick die het perfect toelaat met de vingers te werken voor een zachtere look. Bovendien bestaat in maar liefst 12 verschillende tinten. Geen excuus meer om ’s morgens een snelle make-up look te skippen, lazy girls.

NARS the multiple stick - €41

NARS the multiple stick - €41

By day: Overdag gebruik ik deze stick graag op de ogen. Een vloeibare oogschaduw of oogschaduwcrème oogt veel moderner dan een poedervariant en bespaart je ‘s morgens bovendien heel wat tijd. Niets goochelen met kwasten, gewoon met je vingers aanbrengen en mooi uitwrijven tot je jouw perfecte resultaat bekomt.

By night: Geen look die dit product niet aankan, dus laten we ’s avonds maar voor rode lippen gaan! Voor een ietwat nonchalante liplook die er niet te strak en berekend uitziet (erg trending momenteel) kan je ook hier gewoon wat aanbrengen met je vingers. Wie het liever netjes en polished heeft, kan een penseel uit de kast halen en het product aanbrengen met strakkere lijnen. Beide looks zijn alvast Girlcrush-approved.

4. Radiant Creamy Concealer

Met concealer moet je altijd wat voorzichtiger omspringen dan met andere beautyproducten. Naast een goeie dekking van je blauwe kringen wil je vooral dat hij 100% aansluit bij je huidskleur. NARS heeft 10 verschillende concealertinten in zowel medium als hoge dekking. De echte magie zit ‘m in de lichtreflecterende technologie die naast rimpels en lijnen verdoezelen ook je donkere wallen doet verdwijnen.
Als extraatje bevat hij hydraterende ingrediënten die dan weer voor een extra egale finish zorgen. Begrijpelijk dus dat deze al jaren niet meer weg te slaan is uit mijn make-up bag.


nars-creamy-concealer.jpg

Day & Night

Of je nu houdt van een zware dekking of een zachte touch, op zich hoeft je concealerroutine niet te veranderen wanneer je van een daglook overgaat tot een nachtlook. Wie dat toch graag doet, kan ’s avonds zwaar aan het shapen gaan. Een paar welgeplaatste likjes concealer in een iets donkerdere of iets lichtere tint kunnen je gezicht een heel andere vorm geven. Onze tip voor een resultaat dat er niet te veel uitziet alsof je bij RuPaul te rade bent gegaan: gebruik een lichtere concealer ( die niet teveel verschilt van je eigen huidskleur) om je ogen, neusbrug, jukbeenderen en kin op te lichten.

5. Monoi Body Oil

’s Zomers of winters, ik ben het hele jaar door grote fan van een goeie lichaamsolie.
Naast de aangename textuur, extra hydratatie en tropische parfum (kokos, ylang-ylang, frangipani en vanille: kom maar op met die Hawaï-vibes) zorgt dit product voor meer dan alleen een zacht, geurig velletje. Deze olie geeft je namelijk meteen een perfecte gouden godinnengloed, zelfs in de winter. The queen has arrived.

0607845021049.jpg

By Day

Deze niet-glanzende monoï-olie kan je aanbrengen na het douchen of badderen, maar ook gebruiken als massageolie of gewoon om de dag heerlijk glowy te beginnen. Een winner en all-timefavoriet in mijn badkamer!

0607845021032.jpg

By Night

Shimmer time met de glanzende variant van deze magische olie. Combineer met een weinig verhullende top en show that glow op de dansvloer!Thanks to our team!

Fotografie:
Ken Claes
Styling: Renee van avermaet
Makeup: Ine D’hoe & Crystal Die
Model: Tina @ The agent